Dodaj do ulubionych

strony www ...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 21:57
... o komunikacji w krakowie.
jakie są wasze opinie na temat stron o komunikacji w naszym mieście ( tylko
i wyłącznie ),
co sądzicie na temat poszczególnych witryn:

- EKK (www.komunikacja.krakow.pl)
- KMKKM (www.kmkkm.tk.krakow.pl)
- KKM (komunikacja.krakow.eurocity.pl)
- PSMKMS (www.psmkms.ipx.pl)
- KrakTram (ramtel.com.pl/~achum)
- The page by pavlack ;D (jeżeli działa :-)
- KMK (www.kmk.krakow.prv.pl)
- Komunikacja.krakow (www.komunikacja.krakow.prv.pl)
... jeżeli kogoś pominąłem to przepraszam....
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: strony www ... 03.11.03, 22:18
      The page by pavlack ;) jest aktualnie w przebudowie, ale niedługo wróci w
      zmienionej formie :D

Adres przypomnę: www.komunikacja.z.pl, bo jutro lub w środę na pewno zamieszczę
      foty z 1 listopada.

A co do innych stron - nie mam faworyta, każdą cenię za coś innego, i na każdej
      można znaleźć coś ciekawego. Mam natomiast kilka (dwie, może trzy) strony,
      które uważam za denne, ale nie będę pisał, o które chodzi (chyba nawet ich nie
      wymieniłeś, i dobrze :D)
      • Gość: misiek Re: strony www ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:49
        pavlack napisał:

>chyba nawet ich nie
        > wymieniłeś, i dobrze :D)

a jakie są jeszcze ... - innych nie znam ...
        • pavlack Re: strony www ... 04.11.03, 19:39
          Są, są...
          Ja nie będę podawał adresów, jak ktoś będzie chciał, to sam sobie znajdzie, to
          nie jest wcale trudne.
    • Gość: Fassi Re: strony www ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.11.03, 22:18
      EKK byłoby OK, gdyby nie błędy na stronie i spieprzone forum
      KMKKM - u mnie minus za brak moich ulubieńców - M11 w galerii, ogólnie spox
      KKM - je szcze nie ukończona
      PSMKMS - bardzo lubię, strona pratyczna i funkcjonalna, tylko troche mało zdjeć
      KrakTram - musze sie przyjrzać, ale ogólnie niezabardzo mja dyscyplina, ja z autobusów :D
      www.komunikacja.krakow.prv.pl - storna spoks, szkoda ze dawno nie aktualizowana
      PKT Górecko - jestem pod wrażeniem!
      • pavlack Re: strony www ... 03.11.03, 22:22
        Gość portalu: Fassi napisał(a):

> PKT Górecko - jestem pod wrażeniem!

Hihi, dawno nie aktualizowałem, podesłać Ci najnowszą wersję symulacji? :D
        • Gość: misiek Re: strony www ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 22:35
          ja osobiście cenię strony:
          - EKK - ze względu na ilość i jakość zdjęć,
          - PSMKMS - ze względu na treść
          - KKM - z/w na wiele informacje dot. historii komunikacji
          - KrakTram na ( oczywiście ) super foty tramwajów
          - KMK - pół na pół z traścią i fotami
          ...

a na końcu oficjalną stronę MPK ;D - za to że nic tam nie ma po za aktualnymi
          komunikatami i rozkładami jazdy ;-)...
          • Gość: mouset Re: strony www ... IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.11.03, 14:41
            Wszystkie są bardzo dobre, ale szczytem szczęścia będzie ta która zamieści
            brygady.
          • hermenegilda_jaga Re: strony www ... 04.11.03, 19:51
            Gość portalu: misiek napisał(a):

> ja osobiście cenię strony:
            > - KMK - pół na pół z traścią i fotami

ojej, jaka kryptoreklama swojej strony,
            jakbysmy nie wiedzieli ze jestes jej autorem
            oj, nieladnie Misku, nieladnie...

• Gość: ADAŚ Re: strony www ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 20:47
              Hermenegildo

Misiek to nie jest to samo co Misiek K. Przepraszam chłopaki, że tak
              bezosobowo. Nie wiem czy nasza jaga nie jest blondynką hihihi.
              • hermenegilda_jaga Re: strony www ... 04.11.03, 21:19

> Hermenegildo
                >
                > Misiek to nie jest to samo co Misiek K. Przepraszam chłopaki, że tak
                > bezosobowo. Nie wiem czy nasza jaga nie jest blondynką hihihi.

eno, w ogole ze nie wiem...
                blondyn to Ty chyba jestes!
                misiek to autor strony KMK ktora sam wychwala
                misiek k - nie wiem ktorej, bo przynajmniej jej nie reklamuje udajac ze widzi
                ja po raz pierwszy w zyciu...
                • Gość: ADAŚ Re: strony www ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:25
                  Zgadłaś Hermeldziu.
                  Adaś jest blondynem.
                  • hermenegilda_jaga Re: strony www ... 04.11.03, 21:43
                    Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Zgadłaś Hermeldziu.
                    ah, jak Ty pieknie to zdrabniasz,
                    rumienie sie prawie ;)

> Adaś jest blondynem.
                    no coz, tak bywa czasami, nic nie poradzisz ze natura Cie tak wyposazyla,
                    ale lepiej byc blondynka/blondynem niz sie farbowac
                    nie martw sie, podobno blondyni i ksieza maja branie...

• Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.11.03, 04:22
                      Ale on jest blondynem, który w dodatku się farbuje na blond (tylko że
                      jaśniejszy niż naturalny)... ROTFL

Pzdr.
                      LOKI
                      • Gość: Meg Re: strony www ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 11:01
                        Czytając dialog hermenegilda_jaga vs. Adaś prawie spadłam z krzesła....
                        Hahahahaha
            • Gość: misiek Re: strony www ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 08:17
              hermenegilda_jaga napisał:

> ojej, jaka kryptoreklama swojej strony,
              > jakbysmy nie wiedzieli ze jestes jej autorem
              > oj, nieladnie Misku, nieladnie...

ojej,ojej coś ci się pomyliło ;D
              autorem strony nie jestem !!! - choć niepowiem że znam autorów.....
              po co miałbym pisać same superlatywy jakby miałabyć to moja stronka??!!
              .....
              • hermenegilda_jaga Re: strony www ... 05.11.03, 21:58
                > po co miałbym pisać same superlatywy jakby miałabyć to moja stronka??!!
                > .....

bo generalnie lubisz wypisywac rozne bzdury na tym forum????
                • Gość: misiek Re: strony www ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 22:32
                  wykłucać się z tobą niechcę, powiem tylko - NIE MASZ RACJI!!!
                  ..:pozdrawiam upszejmie:..
        • Gość: carver Re: strony www ... IP: *.chello.pl 03.11.03, 23:06
          symulacja wypas, moze ktos z was stworzyl symulacje MPK Krakow ?? :)
          • pavlack Re: strony www ... 04.11.03, 17:27
            Gość portalu: carver napisał(a):

> symulacja wypas, moze ktos z was stworzyl symulacje MPK Krakow ?? :)

Ja tworzę, ale kiepsko to idzie (brak czasu... :)
          • Gość: kermitou Re: strony www ... IP: *.net.autocom.pl 04.11.03, 17:53
            A chodzi Ci o fikcyjną czy rzeczywistą mapę Krakowa ???
            • Gość: carver Re: strony www ... IP: *.chello.pl 04.11.03, 19:35
              no jasne ze rzeczywista, no dobra, 12 moze byc :)
              • Gość: Kermitou Re: strony www ... IP: *.net.autocom.pl 04.11.03, 20:51
                No niestety 12 nie mam bo by nie było łaniego rozkładziku na Rakowickiej ale
                mam na ukończeniu każdy wagon osobno (kilka zostawiłem przy życiu [kilka sztuk
                102Na i kilka składzików T4+B4 i wiele 105] a niektóre się
                poklonowały :),pozostały mi jedynie GT6 do pomalowania) i najważniejsze rzecz
                to regularne takty rozkładów,brak jakichkolwiek podmian jednkaowy typ taboru
                na całej linii...
                • pavlack Re: strony www ... 04.11.03, 20:57
                  To ja poproszę tą symulację na maila, jeśli można :D
                  • Gość: Kermitou Re: strony www ... IP: *.net.autocom.pl 04.11.03, 21:17
                    Jak skończę wszystkie Norymbergi(zostały mi jeszcze 174-199)to Ci poślę.Do
                    przyszłego tygodnia bo w tym niestety ale trza kuć i jest ogólnopojętna zwała
                    w skuul.
                    • pavlack Re: strony www ... 04.11.03, 21:21
                      Ok, nie ma sprawy, poczekam :)
                • Gość: mouset Re: strony www ... IP: 217.96.109.* 04.11.03, 23:01
                  Mozna jakieś szczegóły prosić
                  • Gość: Kermitou Re: strony www ... IP: *.net.autocom.pl 06.11.03, 19:31
                    Co dokładnie chcesz wiedzieć ...
                    • mouset Re: strony www ... 07.11.03, 21:03
                      W jakim programie tworzysz te GT6?
                      Gdybyś mógł podeslij mi jakiś wzorzec na w/w maila
                      • pavlack Re: strony www ... 07.11.03, 21:25
                        Na www.bahn.w.pl w dziale dwonload jest program co się zwie Caredi (i nawet
                        chyba polska wersja językowa jest), który służy do tworzenia pojazdów dla
                        BAHNa :)
    • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.11.03, 02:43
      Gość portalu: misiek napisał(a):

> [...]
      > - EKK (www.komunikacja.krakow.pl)

Po ataku hackerskim chyba nadal występują jeszcze jakieś problemy... ale trzeba
      przyznać, że mimo tego, iż autorzy strony nie darzą mnie sympatią i okazali mi
      to niejednokrotnie, uważam, że jest to chyba najlepsza strona z wymienionych -
      przede wszystkim przyciąga ogromna ilośc fotek. Denerwuje tylko czasami brak
      aktualizacji rozkładów, czy tras :-/

> - KMKKM (www.kmkkm.tk.krakow.pl)

Bida z nędzą.

> - KKM (komunikacja.krakow.eurocity.pl)

To druga rewelacyjna strona po EKK - dobry layout graficzny, bardzo dużo
      informacji, wszechstronność... jak dla mnie rewelacja po prostu - no i drugie m-
      ce...

> - PSMKMS (www.psmkms.ipx.pl)

Nie poraża wyglądem graficznym, kompozycja strony budzi wiele zastrzeżeń, ale z
      drugiej strony sporo jest rzetelnych informacji, które trudno znaleźć gdzie
      indziej... jakość i ilość zdjęć nieciekawa...

> - KrakTram (ramtel.com.pl/~achum)

Strona nie powala na kolana, ale jest po prostu dobra... rażą niedziałające
      linki (może to tylko dzisiaj) :-/

> - The page by pavlack ;D (jeżeli działa :-)

Zapowiadała się dobrze - tylko wszędzie były linki które odsyłały do
      podstrony "strona w budowie" :-P Ale jak się pojawią zdjątka i informacje, to
      ma szanse na trzecie miejsce w mojej klasyfikacji. Chwali się zajebisty layout
      graficzny.

> - KMK (www.kmk.krakow.prv.pl)

Mało informacji i mało zdjęć. Ogólnie w ogóle stronka śmierdzi malizną mimo
      ładnego wyglądu...

> - Komunikacja.krakow (www.komunikacja.krakow.prv.pl)

Taka sobie... w sumie opinia taka jak i do poprzedniej.

Pzdr.
      LOKI
      • Gość: mouset Re: strony www ... IP: 217.96.109.* 04.11.03, 23:00
        W EKK to brakiuje archiwum, pamiętam co nieco z tej strony z 1997-8 i juz tam
        tego nie ma
      • locutas Re: strony www ... 10.11.03, 16:21
        Gość portalu: Locutus napisał(a):
        > > - PSMKMS (www.psmkms.ipx.pl)
        jakość i ilość zdjęć nieciekawa...

Chyba sie skoncze, rotfl
        A twoje imitacje zdjec jeszcze wisza w galerii, czy tez moze admin poszedl po
        rozum do glowy i wywalil to dziadostwo? Przeciez ty chlopcze w ogole nie masz
        pojecia o robieniu zdjec, a innych chcesz oceniac?
        • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.11.03, 07:07
          Pojęcie mam, tylko sprzętu niet... ale nie bój żaby, w najbliższej przyszłości
          kupuję cyfróweczkę.

Pzdr, Kuba.
          LOKI
          • locutas Re: strony www ... 14.11.03, 16:27
            Pasowaloby... Ale mozna tez miec malpe a przynajmniej umiec skadrowac zdjecie,
            bo faktycznie niewiele wiecej da sie zrobic.
            • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 06:41
              Tylko że z małpy wychodzą produkty maksymalnie nieostre... balans barw można
              jeszcze bez problemu wyrównać, ale z tą ostrością naprawdę niewiele zrobisz...

Ale już dziś jadę sobie kupić cyfróweczkę - złaziłem pół miasta i dopiero w
              sklepie komputerowym odkryłem dziada... prawdopodobnie już dzisiaj stanę się
              szczęśliwym posiadaczem aparatu Pentagram Photon 41 Combo (matryca 4,1
              megapiksela, potrójny zoom optyczny).

Pozdrawiam, Kuba.
              LOKI
              • Gość: mouset Re: strony www ... IP: 217.96.109.* 15.11.03, 08:53
                Ile to kosztuje?
                • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:58
                  1085 zeta.

I właśnie dlatego toto kupiłem (już jestem szczęśliwym posiadaczem)... za
                  podobną cenę u innych producentów to miałbym 2Mpix, maksymalnie trzy... a tak
                  mam cztery... hihihih...

Pozdrawiam gorąco!
                  LOKI
                  • mouset_z_wawy Re: strony www ... 22.11.03, 11:17
                    Gdybyś kupił w Niemczech zapłaciłbyś ok. 666zł
                    • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.11.03, 03:02
                      666 zeta powiadasz? Szkoda, że nie mam nikogo w Niemczech...

]:->

Pzdr.
                      LOKI
              • Gość: JK Re: strony www ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 16:17
                Ten Pentagram to kupujesz ze względu na nazwę?
                • Gość: mouset Re: strony www ... IP: 217.96.109.* 15.11.03, 17:23
                  Buachachachacha
                  • Gość: Locutus ROTFLAHMS n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:59
                    ROTFLAHMS
              • kuba203 Re: strony www ... 15.11.03, 20:56

> Pozdrawiam, Kuba.

???????????????????????????????????
                • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:59
                  Możesz już się przestać zgrywać.

Pzdr.
                  LOKI
                  • locutas Re: strony www ... 16.11.03, 00:38
                    ja mysle, ze oprocz pozdrowien dla kuby pare postow wyzej powinienes je
                    wyslac jeszcze np. adasiowi, mousetowi, jk, kiedys pisales tez o "dwoch
                    michalach", nie zapominajmy rowniez o kobiecej reprezentacji forum, ze
                    wymienie tylko te pare osob. strzelasz, pudlujesz, a ja mam zajebista
                    zabawe
                    • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.11.03, 00:42
                      Kiedyś się zastanawiałem. A teraz jestem pewien, więc możesz się przestać
                      zgrywać.

Pzdr.
                      LOKI
                      • kuba203 Re: strony www ... 16.11.03, 09:09

> A teraz jestem pewien

A to jest zaiste ciekawe, a można wiedzieć, jak na to wpadłeś? Chętnie się
                        dowiem jeszcze czegoś nowego o sobie, po tym jak się dowiedziałem, że jestem
                        locutasem :D
                        • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 01:06
                          To było bardzo proste...

Zresztą myślę, że sam na to wpadniesz wcześniej czy później... Meg wpadła, Adaś
                          też...

Pzdr.
                          LOKI
                          • kuba203 Re: strony www ... 17.11.03, 17:41
                            Aha, czyli nie dowiem się? Szkoda, a taką miałem nadzieję :D
                            • Gość: Locutus Re: strony www ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.11.03, 04:41
                              Wpadłeś, Kuba i tyle...

A miałem o Tobie o wiele wyższe mniemanie...

Pzdr.
                              LOKI
                              • kuba203 Re: strony www ... 19.11.03, 21:49

> A miałem o Tobie o wiele wyższe mniemanie...

Ja np sądziłem, że nie będziesz posądzał ludzi o coś, na co nie masz dowodów,
                                ale cóż... :/
                                • Gość: Locutus świadek dostał w zadek, a dowody poszły do wody IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 00:48
                                  No jak nie mam, jak mam - przypatrz się na czas dodawania postów przez locutasa
                                  i przez siebie... zawsze występuje między wami różnica około dziesięciu minut,
                                  czasami mniej. Nigdy nie piszecie równocześnie, a większe odstępy są rzadkie...

Korelacja wręcz zaskakująca ]:->

Pzdr.
                                  LOKI
                                  • locutas Re: 20.11.03, 17:41
                                    rotfl, widzisz tu gdzies kube na forum? bo ja nie... moze cos napisze za
                                    10min? a moze nie:-) duzo osob tu pisze popoludniami, ciekawe co bys
                                    pomyslal, gdybym zaczal pisac miedzy polnoca a szosta rano, hehehehe
                                    • kuba203 Re: 20.11.03, 17:48
                                      locutas napisał:

> rotfl, widzisz tu gdzies kube na forum? bo ja nie...

ROTFL, akurat jestem :D Ale w takim razie jak wytłumaczyć obecności locutasa na
                                      forum po północy, wiedząc, że nie mam w nocy dostępu do kompa (a na pewno o tym
                                      wiesz, bo wielokrotnie o tym pisałem) ?
                                      • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 04:23
                                        Jest was kilku :-P

Wymieniacie się dostępem do konta :-P

Nie martw się, jeszcze jakąś teorię sobie stworzę :-P

Pzdr.
                                        LOKI
                                        • kuba203 Re: 21.11.03, 08:40

> Nie martw się, jeszcze jakąś teorię sobie stworzę :-P

Mnie to nie martwi, życzę miłych rozmyślań...
                                          Czyli na obecnym etapie jak rozumiem jest kilku Kubów203, którzy wymieniają
                                          się dostępem do konta locutasa (no bo w przeciwnym razie dlaczego autorytarnie
                                          stwierdziłeś, że to na pewno ja), żałosne, chyba Cię zawiodę, ale mam tylko
                                          jedną osobowość.
                                          Nie chce mi się już tej dyskusji prowadzić, bo chyba nie ma ona sensu...
                                          • mouset_z_wawy Re: 22.11.03, 11:19
                                            Cóż, jednak Adasia i moja teoria jest najblizsza prawdy
                                            • kuba203 Re: 22.11.03, 21:04
                                              mouset_z_wawy napisał:

> Cóż, jednak Adasia i moja teoria jest najblizsza prawdy

Jaka to teoria?
                                              • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.11.03, 03:05
                                                No nic... zjadłem już chyba własne zęby na koledze locutasie... wiem, że nic
                                                nie wiem... podejrzewałem już chyba wszystkich i niedługo zacznę podejrzewać
                                                samego siebie ROTFL

Pzdr.
                                                LOKI
    • Gość: JK Re: strony www ... IP: *.sienna14.enetwork.pl 09.11.03, 22:24
      - KKM (komunikacja.krakow.eurocity.pl) - ta jest zdecydowanie najlepsza,
      szczególnie ze względu na dział historyczny. Właściwie wszystko, co się
      dowiedziałem na temat historii komunikacji w Krakowie, pochodzi z tej strony.
      Naprawdę wielka praca została włożona w zdobycie tylu materiałów i
      przygotowanie strony (np. te mapki dawnej sieci tramwajowej). I te archiwalne
      zdjęcia - miodzio... Pozdrowienia dla Autora strony, Darka Domżalskiego,
      którego zresztą miałem okazję poznać osobiście.
      - EKK (www.komunikacja.krakow.pl) - dobra strona, profesjonalnie zrobiona. Ta
      strona jest bezkonkurencyjna, jeśli chodzi o informacje bieżące dotyczące
      komunikacji w Krakowie. Minusem jest to, że kilka miesięcy temu zniknęło z niej
      forum, które bardzo lubiłem odwiedzać (było dużo lepsze od tego tutaj).
      - PSMKMS (www.psmkms.ipx.pl) - jest tam kilka fajnych ciekawostek, ale
      dotyczących komunikacji spoza Krakowa, głównie zza granicy (np. zdjęcia
      trolejbusów z Koszyc, czy autobusów z Monako i San Marino). Ale zasadnicza
      część tej strony, poświęcona krakowskiej komunikacji, jest równie "ciekawa" jak
      książka telefoniczna....
      Natomiast bardzo mi się podoba inna strona tego samego autora, poświęcona
      stodwójkom. Sam mam sentyment do tego taboru i miło, że ktoś stara się te
      zasłużone wagony ocalić od zapomnienia.
      - KrakTram (ramtel.com.pl/~achum) - fajna galeria zdjęć krakowskich tramwajów.
      Pozostałe strony jakoś nie zwróciły mojej szczególnej uwagi.
      • Gość: mouset Re: strony www ... IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.11.03, 22:05
        A propos brygad, coś mi się przypomina ze Pavlack testował kilka
    • hyrek Re: strony www ... 18.11.03, 17:08
      A Forum weóciło jeśli o to chodzi
      :>

Niestety trzeba się zarejestrować 2 raz ponieważ baza poprzednia sie rozsypała
      i była nie do odzyskania
      :<

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka