Dodaj do ulubionych

fabryka scanii...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 21:01
jak piszą w Auto Świecie cała produkcja autobusów marki scania przeniesiona
ma być w całości ze szwecji do polski ( scania ma dzięki temu zaoszczędić
13mld dolarów rocznie )

fajnie, może jakąś drugą fabrykę wybudują - może w krakowie ;D
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Re: fabryka scanii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 21:04
      Proponuję w Pleszowie !!!
      • Gość: mouset Scania do Pleszowa ! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.11.03, 23:00
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Proponuję w Pleszowie !!!

Of course, wówczas 15 z f=10, docelowo ufoki, 20 cały dzień a 21 bez podmian
        Ponadto 251 do CAHTS, 111 do Wzgórz, 161 do Płaszowa, a 131 do Szpitala
        Żeromskiego
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: fabryka scanii... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 21:28
      > jak piszą w Auto Świecie cała produkcja autobusów marki scania przeniesiona
      > ma być w całości ze szwecji do polski ( scania ma dzięki temu zaoszczędić
      > 13mld dolarów rocznie )
      >
      > fajnie, może jakąś drugą fabrykę wybudują - może w krakowie ;D

To w Szwecji mają jeszcze wyższe podatki, koszty pracy i biurokrację niż u
      nas?? Ciekawe. A ja myślałem, że to u nas jest najgorzej :D

Michał Wojtaszek
      • Gość: ADAŚ Re: fabryka scanii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 21:32
        Koszty odzyskają dzięki drastycznie niskim pensjom, jakie będą mogli wypłacać
        prostym pracownikom. Najniższa krajowa, która jest skandaliczna. A ludzie i tak
        pójdą pracować, byle żeby coś mieć. Takie kurwa u nas bezrobocie, że pracodawcy
        robią co chcą.
        • Gość: Fassi Re: fabryka scanii... IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.11.03, 23:07
          jeżeli Scania przeniesie się na 100% do Polski z autobusami, to straci klientów, bo to co się robi w Polsce pod plakietką "Scania" to ZŁOM!
          • balsen Re: fabryka scanii... 11.11.03, 23:18
            Jakoś nie chce mi się wierzyć że CAŁA produkcja ma być przeniesiona do nas, a
            jest faktem że jakość polskich Scań pozostawia wiele do życzenia - no chyba że
            coś zmienią.
          • Gość: mouset Re: fabryka scanii... IP: 149.156.15.* 13.11.03, 16:00
            Exactly. Spójrzmy na ALBy
      • Gość: christoph Re: fabryka scanii... IP: *.autocom.pl 12.11.03, 10:23
        Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> To w Szwecji mają jeszcze wyższe podatki, koszty pracy i biurokrację niż u
        > nas?? Ciekawe. A ja myślałem, że to u nas jest najgorzej :D
        >
        > Michał Wojtaszek

Nie wiem jak z biurokracją, nie sądzę aby była taka jak u nas ale podatki w
        Szwecji ponoć są wysokie, zaoszczędzą też na zarobkach pracowników.
    • Gość: christoph Re: fabryka scanii... IP: *.autocom.pl 12.11.03, 10:20
      Gość portalu: misiek napisał(a):

> jak piszą w Auto Świecie cała produkcja autobusów marki scania przeniesiona
      > ma być w całości ze szwecji do polski ( scania ma dzięki temu zaoszczędić
      > 13mld dolarów rocznie )
      >
      > fajnie, może jakąś drugą fabrykę wybudują - może w krakowie ;D

Czytałem gdzieś, że mają zamiar rozbudowywać fabrykę w Słupsku, nie sądzę aby
      chcieli budować jeszcze jedną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka