Dodaj do ulubionych

CZYSTY basen

15.11.03, 17:13
Czy ktoś może polecić jakiś fajny, czysty basen w Krakowie? Właśnie się tu
przeprowadziłam i nie bardzo się orientuję... Dzięki z góry za info!
Obserwuj wątek
    • garg_ul Re: CZYSTY basen 15.11.03, 17:17
      Nie wiem, jak jest z czystością, ale ja chodzę na AP na Oleandry i jest
      całkiem przyjemnie. Podobno niezły ma AE. Kumpel chodzi na jakiś wojskowy czy
      coś takiego i też bardzo chwali sobie.. Ale nie wiem dokładnie, gdzie to ;PP
      • sabbina Re: CZYSTY basen 16.11.03, 21:49
        To zalezy czy umiesz pływać, czy nie !
        Jeśli nie umiesz pływać, to faktycznie polecam Oleandry, AE, lub ten wojskowy,
        o którym powyżej, przy Rakowieckiej !

Jeśli natomiast umiesz pływać i nie chcesz co chwile zahaczać o stojących w
        wodzie pozostaje ci przede wszystkim KORONA, przy Kalwaryjskiej. Zaleta to ta,
        że jest tam głeboko, nie ma "stojących w wodzie", a poza tym są wolne godziny
        praktycznie codziennie (oprócz weekendu) popołudniu - wieczorem, z parkingu
        strzeżonego wprost wchodzisz do budynku,
        W weekend z prawdziwych basenów (czytaj głębokich do 4 m.), pozostaje Wisła.
        W soboty godziny wolne to 19,30 i 20,15.
        W niedziele 14,00, 14,45, 15.30.
        Acha ceny
        Na wisłe normalny 8 zł, ulgowy 5 zł
        na Koronę normalny 11 zł, ulgowy 8 zł. Parking 1,5 godziny = 3zł
        • Gość: kris Re: CZYSTY basen IP: *.lepkowskiego9.net / 80.48.20.* 19.11.03, 02:08
          Fajnym basenem jest AE naprawde jest ok, czysty. Nie wiem natomiast jak jest z
          godzinami wejscia, chyba kiepsko
        • garg_ul Re: CZYSTY basen 19.11.03, 10:59
          Korone tez juz przerabialismy, ale, nie wiem co prawda jak w tej chwili,
          kiedys tam strasznie chlorowali ta wode (kiedys = jakies 2,3 lata temu).
          • sabbina Re: CZYSTY basen 19.11.03, 11:05
            cóż wpadnij teraz na Koronę zobaczysz różnicę !
            Wiem, że dużo dzieciaków - bo one przede wszystkim chodzą na Oleandry - (szkoły
            itp.) ma potem jakieś alergie
            po zatym nie wiem, czy tam się da w ogóle pływać, to raczej taki basen do
            moczenia, nie pływania :)))
            • basek Re: CZYSTY basen 21.11.03, 21:53
              Na KORONIE o ile sie nie myle woda jest solona (chlorkiem sodu - popularnie
              znanego jako sol kuchenna) woda nie ma zapachu (!) i nie szczypie w oczy i
              rzeczywiscie wprowadzili ta zmiane nie dawno. Szatnie nie najnowsze ale
              ogolnie czysto i nie tloczno.
        • Gość: Tess Re: CZYSTY basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 15:26
          Rakowiecka jest w Warszawie, basen wojskowy jest przy Rakowickiej...
          /Tess
    • Gość: beaataa Re: CZYSTY basen IP: *.gw.ip.pl 19.11.03, 11:16
      witaj, p.
      ja mieszkam w K. już trzeci miesiąc. Też szukałam basenu ( z myślą o dzieciach
      co prawda). Zdecydowałam się na Aquapark koło Geanta. Dlaczego nikt z Krakusów
      o nim tu nie wspomniał? Jest całkiem fajny, miła obsługa, brak kolejek, ciepło,
      woda nie śmierdzi chlorem i jest czysta. Jedyna wada to ceny.Pozdrówka od nieco
      dłużej tu mieszkającej
      • jottka bo 19.11.03, 11:18
        w parku wodnym nie ma basenu do pływania :) to dobre miejsce, żeby pójść sie z
        dziećmi pochlapać, ale nic poza tym
        • annb dokładnie 19.11.03, 13:36
          tam nie ma basenu do pływania
          niestety
          często aquaparki mają częśc do "pomoczenia się" i część do pływania(basen 25
          lub 50 m)
          tutaj tego brakuje
          ale jesli ktoś lubi zjeżdzalnie i inne bajery to może się pomoczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka