pocztufka 15.11.03, 17:13 Czy ktoś może polecić jakiś fajny, czysty basen w Krakowie? Właśnie się tu przeprowadziłam i nie bardzo się orientuję... Dzięki z góry za info! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garg_ul Re: CZYSTY basen 15.11.03, 17:17 Nie wiem, jak jest z czystością, ale ja chodzę na AP na Oleandry i jest całkiem przyjemnie. Podobno niezły ma AE. Kumpel chodzi na jakiś wojskowy czy coś takiego i też bardzo chwali sobie.. Ale nie wiem dokładnie, gdzie to ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: CZYSTY basen 16.11.03, 21:49 To zalezy czy umiesz pływać, czy nie ! Jeśli nie umiesz pływać, to faktycznie polecam Oleandry, AE, lub ten wojskowy, o którym powyżej, przy Rakowieckiej ! Jeśli natomiast umiesz pływać i nie chcesz co chwile zahaczać o stojących w wodzie pozostaje ci przede wszystkim KORONA, przy Kalwaryjskiej. Zaleta to ta, że jest tam głeboko, nie ma "stojących w wodzie", a poza tym są wolne godziny praktycznie codziennie (oprócz weekendu) popołudniu - wieczorem, z parkingu strzeżonego wprost wchodzisz do budynku, W weekend z prawdziwych basenów (czytaj głębokich do 4 m.), pozostaje Wisła. W soboty godziny wolne to 19,30 i 20,15. W niedziele 14,00, 14,45, 15.30. Acha ceny Na wisłe normalny 8 zł, ulgowy 5 zł na Koronę normalny 11 zł, ulgowy 8 zł. Parking 1,5 godziny = 3zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: CZYSTY basen IP: *.lepkowskiego9.net / 80.48.20.* 19.11.03, 02:08 Fajnym basenem jest AE naprawde jest ok, czysty. Nie wiem natomiast jak jest z godzinami wejscia, chyba kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: CZYSTY basen 19.11.03, 10:59 Korone tez juz przerabialismy, ale, nie wiem co prawda jak w tej chwili, kiedys tam strasznie chlorowali ta wode (kiedys = jakies 2,3 lata temu). Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: CZYSTY basen 19.11.03, 11:05 cóż wpadnij teraz na Koronę zobaczysz różnicę ! Wiem, że dużo dzieciaków - bo one przede wszystkim chodzą na Oleandry - (szkoły itp.) ma potem jakieś alergie po zatym nie wiem, czy tam się da w ogóle pływać, to raczej taki basen do moczenia, nie pływania :))) Odpowiedz Link Zgłoś
basek Re: CZYSTY basen 21.11.03, 21:53 Na KORONIE o ile sie nie myle woda jest solona (chlorkiem sodu - popularnie znanego jako sol kuchenna) woda nie ma zapachu (!) i nie szczypie w oczy i rzeczywiscie wprowadzili ta zmiane nie dawno. Szatnie nie najnowsze ale ogolnie czysto i nie tloczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: CZYSTY basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 15:26 Rakowiecka jest w Warszawie, basen wojskowy jest przy Rakowickiej... /Tess Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: CZYSTY basen IP: *.gw.ip.pl 19.11.03, 11:16 witaj, p. ja mieszkam w K. już trzeci miesiąc. Też szukałam basenu ( z myślą o dzieciach co prawda). Zdecydowałam się na Aquapark koło Geanta. Dlaczego nikt z Krakusów o nim tu nie wspomniał? Jest całkiem fajny, miła obsługa, brak kolejek, ciepło, woda nie śmierdzi chlorem i jest czysta. Jedyna wada to ceny.Pozdrówka od nieco dłużej tu mieszkającej Odpowiedz Link Zgłoś
jottka bo 19.11.03, 11:18 w parku wodnym nie ma basenu do pływania :) to dobre miejsce, żeby pójść sie z dziećmi pochlapać, ale nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
annb dokładnie 19.11.03, 13:36 tam nie ma basenu do pływania niestety często aquaparki mają częśc do "pomoczenia się" i część do pływania(basen 25 lub 50 m) tutaj tego brakuje ale jesli ktoś lubi zjeżdzalnie i inne bajery to może się pomoczyć Odpowiedz Link Zgłoś