Gość: hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 01:12 Jak nie wiadomo o co chodzi... to chodzi o pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Przetarg na Kalwaryjską w prokuraturze IP: 195.205.146.* 19.11.03, 08:21 Dlaczego zabrakło konsorcjum ZIM I ZGK w drugim przetargu? Panie Redaktorze dlatego, że w drugim przetargu Zamawiajacy zmienił wymogi Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, w taki sposób aby uniemozliwić konsorcjim ZIM - ZGK wystartowanie w drugim przetargu, lub mieć możliwość łatwego jej odrzucenia. Zamawiający wiedząc o sytuacji finansowej ZIM Sp. z o.o. zarządał dostarczenia zaświadczenia z banku o zdolności kredytowej i posiadanych środkach na rachunku, mając 100% pewność, że ZIM takiego zaświadczenia nie jest w stanie otrzymać. Tyle tylko, że Zamawiający ma prawo rządać takiego zaświadczenia w myśl przepisów Ustawy o Zamówieniach Publicznych. Pytanie tylko dlaczego nie wymagał tego zaświadczenia w pierwszym przetargu a dopiero wtedy kiedy okazało się, że konsorcjum ZIM - ZGK stanowi realne zagrożenie dla pozostałych oferentów....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Redaktor Fijałek do SUPEREKSPRESU IP: 62.121.128.* 19.11.03, 08:32 Pan Redaktor Fijałek już od dość dawna stanął w konkury z SUPEREKSPRESem i dał niejednokrotnie dowód, że kieruje się nie uczciwością dziennikarską lecz "mataczoną" sensacją. Pragnę w tym miejscu zapewnić, że nie mam nić wspólnego z tą sprawą ale jestem ofiarą podobnego mataczenia Pana Fijałka sprzed kilku miesięcy. Z tego co się orientuję to pierwsze i drugie postępowanie unieważnił ZDiK. Trzecie Pani Leszczyńska przegrała przed Zespołem Arbitrów w Urzędzie Zamówień Publicznych i wydaje mi się, iż nie może pogodzić się z tą porażką, zwłaszcza że zapewniała w Urzędzie, że postępowanie wygra. Czy Pan Redaktor Fijałek zapoznał się z jawnym wyrokiem Arbitrów - na pewno nie bo mogłoby to zaburzyć jego tezę. Trochę obiektywizmu i uczciwości w pracy Panie Redaktorze bo mamy już dość tej taniej sensacji. A jeżeli się coś zaczyna to trzeba doprowadzić do końca czyli podać finał całej sprawy. I albo potwierdzić to co się pisało albo chociaż przeprosić osoby, których dobro osobiste się naruszało w swoich artykułach. Tego jednak się nie doczekałem jak również nie doczekałem się wydrukowania moich sprostowań. Jedynie przez kilka tygodni otrzymywałem z GW odpowiedzi, że moje teksty sprostowaniami nie są. Na pewno i tak będzie w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony kto z kim jest w zmowie? IP: 195.205.146.* 19.11.03, 09:05 Dowód zmowy? Tylko gdzie faktycznie występuje zmowa i kto się zmawia? Cytując za GW „w latach 2001-2003 trzy firmy otrzymywały największe zlecenia: Energopol na kwotę 58,4 mln zł, Budostal 5 - 42 mln zł i ZUE Radiotech - 13,2 mln zł.” W większości przetargów te firmy występują jako oferenci. Najpierw w postępowaniu przetargowym startują trzy firmy: Energopol, Budostal 5, ZUE – wygrywa jedna, a później inwestycję realizują ....................RAZEM (patrz Al. 3 Maja, Wiadukt nad ul. Wielicką, itd...) I niech ktoś logicznie myślący zaprzeczy, że wcześniej się nie umówili jak ma wyglądać przetarg i kto go wygra.... A ZDiK przez 3 lata nic nie zauważył, co więcej tworzył specyfikacje, które uniemożliwiały, jak pokazują liczby – skutecznie, wyłonienie innego wykonawcy niż Energopol, Budostal – 5, ZUE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMok_Wawelski Janusz, ty sobie lepiej szczoteczkę do zębów weź i IP: 195.205.185.* 19.11.03, 10:33 czekaj kiedy po ciebie zapukaja smutni panowie, a nie wypisuj takich bredni na forum. Wszyscy zyjemy w Głupolsce od kilkudziesieciu lat i doskonale wiemy na czym to zycie tu polega. Wreszcie ktos wam sie zaczal dobierac do skory, a ja pierwszy wykopalbym spod was taborety przy szubienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Odpowiedź dla SMoka IP: 62.121.128.* 19.11.03, 10:45 Smutny i żenujący to Ty jesteś Ćwoku_Wawelski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok_Wawelski no i się cały obnażyłeś.Ale nie ma na co patrzeć IP: 195.205.185.* 19.11.03, 11:32 chłop z jajami to ty na pewno nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Odpowiedź dla SMoka IP: 62.121.128.* 20.11.03, 13:14 Trudno się rozmawia z kimś kto myśli tylko tym organem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profan Re: Przetarg na Kalwaryjską w prokuraturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 13:01 Czy Szanowny Pan Prezydent J. Majchrowski nie ma apratu kontrolnego, który mógłby doprowadzić do wykazania ZMOWY gości ze ZDIKu z "naszymi" wykonawcami większości robót tramwajowych w mieście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiusz Re: Przetarg na Kalwaryjską w prokuraturze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiusz Re: Przetarg na Kalwaryjską w prokuraturze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 22:54 Prezydent w telewizyjnych tematach dnia na pytanie,czy ma dowody na zmowe firm,mówi,że nie ma,ale ma uzasadnione poszlaki.Czyli jak w wielu innych sprawach ma g....w garści ,ale wierzy,że ma rację.Wykazać się pracą Panie Prezydencie,a nie aferami.Na razie to nic dla tego miasta Pan nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deus ex Re: Przetarg na Kalwaryjską w prokuraturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 09:40 Cos sie zaczyna dziac. Tramwajarze krakowscy bojcie sie. Jestem przkonany o zmowie tych trzech firm. Wiem jak to dziala, a zatem poszlaki potwierdzaja rzeczywistosc. Jezeli panowie z ABW zabiora sie za towarzystwo to bedziemy mieli na prawde ciekawe rozwiazanie calej sprawy. Teraz jest to juz tylko kwestia czasu i kompetwncji jak i znajomosci zamowien publicznych pracownikow ABW. BUDOSTAL-5 jest twardym graczem. Sposob w jaki B-5 wygral przetarg na ul. Galicyjska potwierdza te teze. Po trupach do celu. Wszystko zgodnie z prawem i tu chyle czola, ale jak teraz wyglada realizacja?!?! Ten temat ich chyba troszke przerosl. Czekam z niecierpliwoscia na dalsze informacje z frontu a ci ktorzy twierdza ze to tania sensacja to albo sa zupelnie pozbawieni uhhhhm ... albo wydaje im sie ze zyja w cukierkowym swiecie gdy do okola trwa WOJNA. Odpowiedz Link Zgłoś