Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego

IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.09, 19:44
moja córka chodzi do tej szkoły i nie jest z niej bardzo zadowolona
mówi że mają za mało godzin uks oraz nie wszyscy nauczyciele jej sie
podobają i mi zresztą też a mówię tu o p.Lucynie Adamczyk
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.09, 19:57
      to okropne jakie ogromne potencjały marnują sie w tej szkole mowa tu
      o niepoprawnie uczących nauczycielach.Dzieci cierpią przez
      ich "humorki".jak dla mnie to straszne że dobra ocena zależy od
      nastroju nauczycielki! a tak apropo to ta szkoła ma już innego
      patrona!!!!
    • Gość: ??? Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego IP: *.chello.pl 18.03.10, 18:52
      piszą że dostęp do sali gimnastycznej jest .....owszem jak sobie zapłacisz za
      dodatkowe zajęcia (70 zł)z UKS , bo zajęć WF mój syn nie ma w tej szkole,jako
      jeden z podstawowych przedmiotów.
      • emtii Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie 19.03.10, 13:58
        Napiszcie coś więcej o tej szkole plis !!!!
        Jest to jedna ze szkół nad którą się zastanawiam dla córki,bo najbliższa.....
        • Gość: trollik Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.chello.pl 19.03.10, 15:33
          Podejdź do szkoły i sama się wszystkiego dowiesz.
          Na rzetelną opinię o szkole na forum raczej bym nie liczył.
          • emtii Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie 19.03.10, 15:37
            A ja raczej nie liczę na rzetelną opinię nauczycieli czy dyrekcji.Rodzice pod
            szkołą czy w szatni też niewiele mi powiedzą....
            Dni otwarte to dla mnie też żaden wymiernik-reklamują się jak mogą.
            Liczę właśnie na opinie rodziców-forumowiczów,które mają dzieci w tej szkole....
            • Gość: trolik Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.chello.pl 19.03.10, 16:00
              Chcesz się oprzeć na opini "rodziców-forumowiczów", ja nie popieram
              po pierwsze nie wiem czy forumowicz jest rodzicem
              po drugie nie wiem czy forumowicz wie o któej szkole pisze
              po trzecie nie znane mi sa intencje forumowicza
              po czwarte, jak sie chowa za proxy to wiadomo ze celowo
              i tu jest duze prawdopodobieństwo aby przekazywać nierzetelne
              informacje

internet jest wielki ale nie zawsze rzetelny
              forum tworza ludzie
              • Gość: mimi Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 13:38
                no własnie, a Ty co sie tak uparłeś, że forum jest niewiarygodne? Po
                co bierzesz w nim udział? Wg twojej spiskowej teorii to sam jestes
                niewiarygodny. Po co ludzie mieliby kogos wprowadzać w błąd? W jakim
                celu? Nie oceniaj kogos po sobie
            • Gość: mimi Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 13:46
              Ja równiez szukałam szkoły dla córki, brałam pod uwage i ta szkołę
              ale informacje jakie otrzymałam od samych rodziców i od wizytatorki
              z kuratorium nie były za optymistyczne więc zapisałam dziecko do
              126. To szkoła która ma najlepsze notowania, wysoki wskaźnik stanina
              i dobra opinię. Szkoła 85 jest przede wszystkim "przeludniona"
              • emtii Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie 23.03.10, 14:44
                w końcu jakaś informacja od osoby będącej w temacie:)
                Potwierdziłaś mimi to co słyszałam już od kilku mam,czyli,że w szkole jest spory
                tłok i dzieci chodzą nawet na 3 zmiany.
                SP 126 też mam blisko tylko trochę nie po drodze,ale słyszałam o tej szkole
                sporo dobrego...Muszę się tam wybrać zatem....
    • Gość: ela Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego IP: *.adsl.alicedsl.de 11.05.10, 20:36
      Chodziłam do tej szkoły lata temu przez trzy lata.Przenieśli nas do nowej
      szkoły, i bardzo dobrze.Nauczyciele forowali dobrych uczniów, albo bardziej
      bogatszych.To było lata temu, lecz obecnie do tej szkoły chodzi mój
      siostrzeniec.Zero sportu,zbyt wcześnie rano,brak zajęć kreatywnych i pomocy
      dla słabszych.Humorki nauczycieli są ponoć katorgą dla dzieci i
      rodziców.Robienie głupich ślaczków,a jeszcze małe dzieci uczą się na pamięć
      wierszyków bardzo trudnych non stop, których kompletnie nie rozumieją.W
      Europie takich rzeczy się nie uczy i przede wszystkim nauczyciele bardzo
      pomagają dzieciom słabszym,jak i pytają o sprawy rodzinne w bardzo delikatny
      sposób.Zielona szkoła na zachodzie trwa około 5 dni,w klasach do III.Do 200
      kilometrów,w razie gdyby dziecka chciało wrócić do domu.A w 85, w I-ej klasie,
      wyjazd na drugi koniec Polski,całą noc jazda pociągiem, na dwa tygodnie,to
      głupota.Ja nigdy mojego dziecka nie wysłałabym w wieku 7-u czy 8-u lat tak
      daleko.Pociągi w Polsce to klekoty,a wyjazd nad morze w Maju,i to do mieściny-
      dziury,to paranoja.Bliżej Krakowa są piękne miejscowości, gdzie można coś
      zorganizować.Moje dziecko ma 11 lat,i jeszcze dłużej jak 5 dni,nigdzie samo
      nie było.Ma na to jeszcze czas.Jest kreatywne,obowiązkowe i bez stresu,nie
      mają wiecznie wierszyków na pamięć,i może pisać krzywo, byle bez większych
      błędów.Nie lubię tej szkoły,chyba że nauczyciele będą wymienieni, albo się
      zmienią.
    • Gość: wiking SP nr 85 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.11, 13:13
      witam wszystkich.
      jestem rodzicem dziecka chodzącego do tej szkiły i niestety nie mogę powiedzieć dobrego zdania na jej temat.
      sam fakt , że szkoła jest bardzo polityczna, oczywiście tylko w stosunku do jednej partii i niestety chodzi tu o PiS, a sami wiecie jak to jest jak było za PiS-u i oczywiście szkoła jest bardzo katolicka nawet nazwę zmieniono z Kochanowskiego na Jancarza w zamian za to miała powstać nowa hala sportowa. za chodzenie do kościoła dzieci zbierają punkty lub nie jeśli nie chodzą co ma wpływ na ocenę z zachowania, na lekcji religi katechetka sprawdza co dzieci mają w kanapkach w piątki. Na lekcje WF w sali gimnastycznej dzieci maja marne szanse, 1 godzina miesięcznie a jak chcą wyjść na lekcje WF na boisko szkolne to najpierw muszą sobie to boisko posprzątać ze szkieł i innych bardzo niebezpiecznych przedmiotów, na panie wożne nie można liczyć bo to jest prawa ręka dyrekcji tej byłej i tej pełniącej obowiązki nawet gdy kiedyś dziecko zwymiotowało w klasie musiała to sprzątnąć nauczycielka bo PANI WOŹNA ma odruch wymiotny. Wygląd szkoły mówi sam za siebie nie wymieniono jeszcze wszystkich okien, nie zrobiono elewacji, nie założono monitoringu, nie doposażono salki komputerowej a wszystko dla tego że, PRZY WŁADZY W POLSCE JEST INNA FRAKCJA POLITYCZNA NIŻ TA W KTÓRĄ WIEŻY DYREKCJA SZKOŁY. Żeby było ciekawiej to do każdego obiadu każde dziecko dopłaca 0,20 groszy na lodówkę a w rzeczywistości ta dopłata jest na obiady dla nauczycieli i pań kucharek i woźnych na wynos do domku. Żałuję że w wyborach nie wygrała ta druga pani a może było by lepiej. Nie polecam tej szkoły, szkoda dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka