Gość: nana IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.09, 19:44 moja córka chodzi do tej szkoły i nie jest z niej bardzo zadowolona mówi że mają za mało godzin uks oraz nie wszyscy nauczyciele jej sie podobają i mi zresztą też a mówię tu o p.Lucynie Adamczyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nana Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.09, 19:57 to okropne jakie ogromne potencjały marnują sie w tej szkole mowa tu o niepoprawnie uczących nauczycielach.Dzieci cierpią przez ich "humorki".jak dla mnie to straszne że dobra ocena zależy od nastroju nauczycielki! a tak apropo to ta szkoła ma już innego patrona!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego IP: *.chello.pl 18.03.10, 18:52 piszą że dostęp do sali gimnastycznej jest .....owszem jak sobie zapłacisz za dodatkowe zajęcia (70 zł)z UKS , bo zajęć WF mój syn nie ma w tej szkole,jako jeden z podstawowych przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie 19.03.10, 13:58 Napiszcie coś więcej o tej szkole plis !!!! Jest to jedna ze szkół nad którą się zastanawiam dla córki,bo najbliższa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollik Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.chello.pl 19.03.10, 15:33 Podejdź do szkoły i sama się wszystkiego dowiesz. Na rzetelną opinię o szkole na forum raczej bym nie liczył. Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie 19.03.10, 15:37 A ja raczej nie liczę na rzetelną opinię nauczycieli czy dyrekcji.Rodzice pod szkołą czy w szatni też niewiele mi powiedzą.... Dni otwarte to dla mnie też żaden wymiernik-reklamują się jak mogą. Liczę właśnie na opinie rodziców-forumowiczów,które mają dzieci w tej szkole.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trolik Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.chello.pl 19.03.10, 16:00 Chcesz się oprzeć na opini "rodziców-forumowiczów", ja nie popieram po pierwsze nie wiem czy forumowicz jest rodzicem po drugie nie wiem czy forumowicz wie o któej szkole pisze po trzecie nie znane mi sa intencje forumowicza po czwarte, jak sie chowa za proxy to wiadomo ze celowo i tu jest duze prawdopodobieństwo aby przekazywać nierzetelne informacje internet jest wielki ale nie zawsze rzetelny forum tworza ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 13:38 no własnie, a Ty co sie tak uparłeś, że forum jest niewiarygodne? Po co bierzesz w nim udział? Wg twojej spiskowej teorii to sam jestes niewiarygodny. Po co ludzie mieliby kogos wprowadzać w błąd? W jakim celu? Nie oceniaj kogos po sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 13:46 Ja równiez szukałam szkoły dla córki, brałam pod uwage i ta szkołę ale informacje jakie otrzymałam od samych rodziców i od wizytatorki z kuratorium nie były za optymistyczne więc zapisałam dziecko do 126. To szkoła która ma najlepsze notowania, wysoki wskaźnik stanina i dobra opinię. Szkoła 85 jest przede wszystkim "przeludniona" Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskie 23.03.10, 14:44 w końcu jakaś informacja od osoby będącej w temacie:) Potwierdziłaś mimi to co słyszałam już od kilku mam,czyli,że w szkole jest spory tłok i dzieci chodzą nawet na 3 zmiany. SP 126 też mam blisko tylko trochę nie po drodze,ale słyszałam o tej szkole sporo dobrego...Muszę się tam wybrać zatem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Szkoła Podstawowa nr 85 im. Jana Kochanowskiego IP: *.adsl.alicedsl.de 11.05.10, 20:36 Chodziłam do tej szkoły lata temu przez trzy lata.Przenieśli nas do nowej szkoły, i bardzo dobrze.Nauczyciele forowali dobrych uczniów, albo bardziej bogatszych.To było lata temu, lecz obecnie do tej szkoły chodzi mój siostrzeniec.Zero sportu,zbyt wcześnie rano,brak zajęć kreatywnych i pomocy dla słabszych.Humorki nauczycieli są ponoć katorgą dla dzieci i rodziców.Robienie głupich ślaczków,a jeszcze małe dzieci uczą się na pamięć wierszyków bardzo trudnych non stop, których kompletnie nie rozumieją.W Europie takich rzeczy się nie uczy i przede wszystkim nauczyciele bardzo pomagają dzieciom słabszym,jak i pytają o sprawy rodzinne w bardzo delikatny sposób.Zielona szkoła na zachodzie trwa około 5 dni,w klasach do III.Do 200 kilometrów,w razie gdyby dziecka chciało wrócić do domu.A w 85, w I-ej klasie, wyjazd na drugi koniec Polski,całą noc jazda pociągiem, na dwa tygodnie,to głupota.Ja nigdy mojego dziecka nie wysłałabym w wieku 7-u czy 8-u lat tak daleko.Pociągi w Polsce to klekoty,a wyjazd nad morze w Maju,i to do mieściny- dziury,to paranoja.Bliżej Krakowa są piękne miejscowości, gdzie można coś zorganizować.Moje dziecko ma 11 lat,i jeszcze dłużej jak 5 dni,nigdzie samo nie było.Ma na to jeszcze czas.Jest kreatywne,obowiązkowe i bez stresu,nie mają wiecznie wierszyków na pamięć,i może pisać krzywo, byle bez większych błędów.Nie lubię tej szkoły,chyba że nauczyciele będą wymienieni, albo się zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking SP nr 85 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.11, 13:13 witam wszystkich. jestem rodzicem dziecka chodzącego do tej szkiły i niestety nie mogę powiedzieć dobrego zdania na jej temat. sam fakt , że szkoła jest bardzo polityczna, oczywiście tylko w stosunku do jednej partii i niestety chodzi tu o PiS, a sami wiecie jak to jest jak było za PiS-u i oczywiście szkoła jest bardzo katolicka nawet nazwę zmieniono z Kochanowskiego na Jancarza w zamian za to miała powstać nowa hala sportowa. za chodzenie do kościoła dzieci zbierają punkty lub nie jeśli nie chodzą co ma wpływ na ocenę z zachowania, na lekcji religi katechetka sprawdza co dzieci mają w kanapkach w piątki. Na lekcje WF w sali gimnastycznej dzieci maja marne szanse, 1 godzina miesięcznie a jak chcą wyjść na lekcje WF na boisko szkolne to najpierw muszą sobie to boisko posprzątać ze szkieł i innych bardzo niebezpiecznych przedmiotów, na panie wożne nie można liczyć bo to jest prawa ręka dyrekcji tej byłej i tej pełniącej obowiązki nawet gdy kiedyś dziecko zwymiotowało w klasie musiała to sprzątnąć nauczycielka bo PANI WOŹNA ma odruch wymiotny. Wygląd szkoły mówi sam za siebie nie wymieniono jeszcze wszystkich okien, nie zrobiono elewacji, nie założono monitoringu, nie doposażono salki komputerowej a wszystko dla tego że, PRZY WŁADZY W POLSCE JEST INNA FRAKCJA POLITYCZNA NIŻ TA W KTÓRĄ WIEŻY DYREKCJA SZKOŁY. Żeby było ciekawiej to do każdego obiadu każde dziecko dopłaca 0,20 groszy na lodówkę a w rzeczywistości ta dopłata jest na obiady dla nauczycieli i pań kucharek i woźnych na wynos do domku. Żałuję że w wyborach nie wygrała ta druga pani a może było by lepiej. Nie polecam tej szkoły, szkoda dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś