Gość: WIERCIOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bonifacy Gratulacje dla właściciela firmy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:51 ...za jakże roztropne słowa. A propos, to ciekawe, jaki jest ten związek między tzw. homofobią a antysemityzmem. Może by Gazeta wydrukowała owoc badań pani feministki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyFilister Re: Gratulacje dla właściciela firmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 14:30 Sięgnij sobie po jej książkę, jeśli jesteś w stanie zdobyć się na przeczytanie nieco dłuższego tekstu niż gazetowy: "Rykoszetem" Agnieszka Graff WAB Warszawa 2008 Zabawne, jak niektórym się wydaje, że wszystko mogą podważyć argumentem "to nie istnieje/to jest głupie, bo ja o tym nie słyszałem." Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb [OT] Znowu jakaś nowomowa? 05.04.09, 08:08 "Pracownik krakowskiej oficyny odmówił wydrukowania zdjęć" "Oficyna - Budynek albo boczną lub tylną część kamienicy lub innego budynku znajdującą się w tylnej części działki budowlanej, bez dostępu bezpośrednio z ulicy." Wybaczcie, normalnie nie czepiam się takich drobiazgów, ale coraz częściej w Wyborczej pojawiają się takie kwiatki. Nie wiem, czy to regionalizmy, czy zwykłe błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca idiotów Re: [OT] Znowu jakaś nowomowa? IP: *.chello.pl 05.04.09, 19:12 (łc. officina ‘warsztaty, wytwórnia’) 1. wydawnictwo. 2. hist., poligr. w XV-XVIII w. warsztat drukarski lub przedsiębiorstwo drukarsko-wydawnicze. 3. arch. osobny budynek przy pałacu albo skrzydło pałacowe zawierające zwykle pomieszczenia gospodarcze, mieszkania dla służby, oficjalistów, niekiedy pokoje gościnne. 4. boczne skrzydło kamienicy miejskiej; budynek znajdujący się za frontem kamienicy. głupi jakiś, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: [OT] Znowu jakaś nowomowa? IP: *.fdk.airbites.pl 05.04.09, 22:57 "Oficyna - tradycyjna nazwa przedsiębiorstwa zajmującego się działalnością wydawniczą lub pokrewną(...) oficyna wydawnicza - wydawnictwo (często z własną drukarnią)" (Wikipedia) Jak nie lubię Wybiórczej to tym razem się niesłusznie czepiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Nie rozumiem problemu. IP: *.net.autocom.pl 05.04.09, 10:13 Nie rozumiem problemu. Tolerancyjni powinni uszanować opnię pracownika drukarni. To wolny kraj i może myśleć to co mu się podoba. No chyba że nie są tolerancyjni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjazmig To homowstręt, a nie homofobia IP: *.gl.digi.pl 05.04.09, 14:28 Rozumiem tego drukarza, ja też czuję wstręt do homoseksualistów i lesbijek. Czy drukarnia GW wydrukowałaby plakat reklamujący legalną demonstrację, np. plakat wyborczy LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachariel Re: To homowstręt, a nie homofobia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 00:38 nie porównój prywatnych spraw każdego człowieka do partii politycznej o wyrażnie faszystowskich popędach- faszyzm jest w Polsce bezprawny więc się dziwie dlaczego jeszcze nie zdelegalizowano tego "muzeum ss"- a co do orientacji, wyznawania religii itp to jest to dzęki Bogu sfera, której nie obejmują nakazy ani zakazy a jedynie prawa i wolności -----edukacja głupcze---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: To homowstręt, a nie homofobia IP: *.net.autocom.pl 09.04.09, 07:58 Jest też coś takiego jak sfera prywatności. Każdy może myśleć i mówić to co chce, kiedy chce i do kogo chce,a to prawnie zakazane nie jest. I nie ważne czy jest to tolerancyjne czy też poprawne politycznie. Jego prywatna sprawa. Problem w tym że nawet "tolerancyjni" tak naprawdę nie są tolerancyjni wobec czyjegoś prywatnego zdania. Ta sytuacja to tylko kolejny przykład że sami nie przestrzegają głoszonych przez siebie haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek homofobia a antysemityzm? 05.04.09, 03:19 Gość portalu: Bonifacy napisał(a): > A propos, to ciekawe, jaki jest ten związek między tzw. > homofobią a antysemityzmem. Homoseksualiści odgrywali dużą rolę w SA i w ruchu nazistowskim aż do czasu Nocy Długich Noży. Religia żydowska potępia homoseksualizm. Więc może jakiś związek jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_bezrobotny Re: homofobia a antysemityzm? IP: *.chello.pl 28.04.09, 07:15 Pędrkowi: Już ci kiedyś próbowano zwrócić uwagę na to i owo, ale - jak się okazuje - nie podciągnąłeś się w łacinie na tyle, by mieć prawo do tworzenia w tym języku. To taki rodzaj pewności siebie, prawda? Ja jednak przypominam (spóźnionym), że Mitoraj to w przypadku znanego rzeźbiarza - jak i wielu innych osobników noszących to nazwisko - miano męskie (w odróżnieniu od pani Mitorajowej czy panny Mitorajównej). Po zabiegu latynizacji brzmiałoby Mitoraius (dopełniacz Mitoraii), a nie żadna Mitoraja (dop. Mitorajae - jak chce tego Pędrek, nie wiedzieć zresztą czemu; bo Pędrek?). Gdyby zaś chodziło - Pędrkowi - o głowę pani Mitorajowej (czego nie można z góry wykluczyć, choć... strach powiedzieć), to byłoby poprawnie również Mitoraii (uxoris w domyśle, coniugis lub feminae). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocketman Re: Gratulacje dla właściciela firmy... IP: *.kolornet.pl 05.04.09, 22:12 Myślę, że drukarnia jest w porządku. To prywatny interes i nie muszą przyjmować zleceń. Restaurator też ma prawo wyprosić z lokalu pijanego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Pijanego tak, a czarnego czy muzułmanina? 08.04.09, 08:32 Bo mu np. religia nakazuje nienawidzić czarnych i muzułmanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:53 Nie wnikając czy homofobia czy nie. Jeżeli prywatna drukarnia to jaki problem, nie chcieli nie wydrukowali i tyle. Wolny rynek jak we wszystkim. Jeżeli państwowa, samorządowa to mógłby być problem. Moim zdaniem go nie ma tylko wyborcza robi z niczego wielki skandal. Ot i tyle, to tak jak antysemityzmem, robić kalemu żle, kali komuś robić dobrz. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 04.04.09, 13:55 Gość portalu: mik napisał(a): > Nie wnikając czy homofobia czy nie. Jeżeli prywatna drukarnia to > jaki problem, nie chcieli nie wydrukowali i tyle. ************************** Dotąd się zgadzam. Po cóż więc pracownik drukarni powołuje się na swoje przekonania? Mógł powiedzie "nie!" bez głupkowatej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazaj GW zastrasza inaczej myślących IP: *.gl.digi.pl 05.04.09, 14:30 To już kolejna nagonka na drukarnię, która odmawia drukowania plakatów lansujących homoseksualizm. Dlaczego homosie nie poszli od razu do drukarni GW? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk A sekta watykańska lansuje swoje brednie 08.04.09, 08:48 i jakoś ci to nie przeszkadza. Nie widzisz w tym nic złego? Odpowiedz Link Zgłoś
po_wer1 Wiercioch, zlituj się 04.04.09, 09:35 Wiercioch, żałosny grafomanie, nie dość ci zaśmiecania debilnymi komentarzami Tygodnika Podhalańskiego? Daj sobie chłopie spokój z tą "twórczością", zajmij się zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wislak Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.trzebinia.msk.pl 04.04.09, 10:03 ja rowniez nie wydrukowalym tego. A pisanie, ze drukarni nic do tego co jest drukowane jest idiotyzmem. To prawie tak jak mowienie, ze restauracji nic do tego jakich klientow obsluguje. Jest to moja restauracja/drukarnia i to ja wybieram sobie klientow i mam prawo odmowic obslugiwania niektorych z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 04.04.09, 13:59 Gość portalu: Wislak napisał(a): > Jest to moja restauracja/drukarnia i to ja wybieram sobie klientow i mam prawo > odmowic obslugiwania niektorych z nich. ****************************** Owszem, masz takie prawo. Korzystaj więc z niego, ale nie dorabiaj do tego ideologii. Bo to właśnie dorabianie ideologii do sposobu serwowania posiłków powoduje medialny zamęt. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Oj biedaku, ty i restauracja 08.04.09, 08:53 z tego co piszesz nie masz pojęcia ani o działalności gospodarczej ani o konstytucji Polski i normach etycznych cywilizowanego świata. Powiem wyraźnie, nie wybierasz sobie klienta, wszystkich musisz traktować na równi i nie możesz okazywać niezadowolenia. Dyskusyjna jest dyskryminacja palących ale to można uzasadnić. A jak uzasadnić odmowę obsłużenia kogoś bo ci się nie spodobał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michau Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 10:22 I gdzie tu homofobia? Facet załatwił sprawę najbardziej kulturalnie jak tylko się dało, nie wyrządził żadnej szkody, nie powiedział, że geje to zło, a lesbijki są głupie. Po prostu nie chciał tego zrobić, i co, nie miał prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Poproszę... IP: *.bb.online.no 04.04.09, 10:44 A ja poproszę o podanie nazwy tej drukarni, gdyż w mojej firmie korzystamy z usług tego typu przedsiębiorstwa. Jeśli się okaże, że to nasz kontrahent, zerwę z nim umowę. Zobaczymy, jak sobie poradzi bez naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Poproszę... IP: *.net.autocom.pl 04.04.09, 11:07 No to mamy równowagę: -facet z własnych powodów nie chciał pracować dla konkretnego zleceniodawcy -Ty z własnych powodów nie chcesz, zeby facet pracował dla Ciebie -i teoretycznie wszyscy są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: () cyfra 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 11:37 mają dużego plusa i mogą liczyć na dodatkowe zlecenia. Sam będę korzystał i rekomendował innym. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: cyfra 7 07.04.09, 12:01 Gość portalu: () napisał(a): > mają dużego plusa i mogą liczyć na dodatkowe zlecenia. Sam będę korzystał i > rekomendował innym. Wystarczy wejść na ich stronę i już wiadomo dlaczego panie chciały tam drukować. Dziennikarz o tym nie napisał, bo by to źle wyglądało a tak widać, że była to tylko chamska próba zrobienia medialnego szumu przez idiotki którym się wydaje, że wszyscy dookoła prezentują taki sam poziom umysłowy jak one. A drukarnia jak widać nie goni za kasą za wszelką cenę. To plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: cyfra 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 13:13 jak wiadomo tylko idiota nie sprawdza wczesniej strony internowej miejsc do ktorych ma sie udac po ksiazki,bulki,zdjecia,manicure,piwo,druk... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: cyfra 7 07.04.09, 13:24 Gość portalu: gosc napisał(a): > jak wiadomo tylko idiota nie sprawdza wczesniej strony internowej > miejsc do ktorych ma sie udac po > ksiazki,bulki,zdjecia,manicure,piwo,druk... I niewspomnienie o tym "szczegole" w artykule to... bulka? Czy może manicure? Pisałem o tym, że ta konkretna drukarnia została wybrana celowo. I tylko idiota uwierzy, że było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: cyfra 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 13:43 wierz w co chcesz ale nie wypowiadaj sie jesli nie masz pojecia o sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: cyfra 7 07.04.09, 13:46 Gość portalu: gosc napisał(a): > wierz w co chcesz ale nie wypowiadaj sie jesli nie masz pojecia o > sprawie Manicure juz był, bułki już były to teraz co będzie? Książka? Póki co to nie pokazałeś, żeby twoje pojęcie o sprawie było choćby o milimetr większe od mojego :D Prymitywny zabieg - zlecić druk lesbijskich "ulotek" w "katolickiej" drukarni. Ale oczywiście drukarnia wybrana przypadkiem, jedna z wielu. I to by było "PIWO" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: cyfra 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 13:20 jak wiadomo tylko idiota nie sprawdza wczesniej na stronie internetowej przekonan i pogladow zakladow uslugowych i firm do ktorych ma sie udac po ksiazki,bulki,zdjecia,manicure,piwo,druk... od dzisiaj trzeba zaczac to robic,idioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja gosciu IP: *.chello.pl 07.04.09, 14:56 lesbijki celowo wybrały ten zakład żeby sie popienić pomyślałeś że facet mógł stracić kontrakt z kościołem dla którego pracuje? gdybyś mial takie wydawnictwo i twoim głównym klientem byłyby organizacje homoseksualne i by do ciebie przyszedł ktoś kto chce plakaty z napisem homoseksualizm to choroba? to co? bez szemrania byś zrealizował zamówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quark Re: Poproszę... IP: *.ghnet.pl 04.04.09, 13:10 ja też poproszę, przeniesiemy wszystkie nasze zamówienia do tej drukarni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm ja też chcę ! chętnie skorzystam z ich usług ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 08:48 mają "jaja" żeby tak postępować w dzisiejszych czasach nagonki na normalność ! BRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_bezrobotny Re: ja też chcę ! chętnie skorzystam z ich usług IP: *.chello.pl 29.04.09, 06:27 Najważniejsze, że mają katolickie maszyny i inne urządzenia. Nie mówiąc już o zapale... Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Poproszę... 04.04.09, 18:43 Gość portalu: Kain napisał(a): > A ja poproszę o podanie nazwy tej drukarni, gdyż w mojej firmie korzystamy z > usług tego typu przedsiębiorstwa. Jeśli się okaże, że to nasz kontrahent, zerwę > z nim umowę. Zobaczymy, jak sobie poradzi bez naszych pieniędzy. RE>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> nie rozsmieszaj mnie ty nawet na piwo nie masz jak nie dostaniesz od babci . twój interes to drukowany papier toaletowy w WC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: businesman Re: Poproszę... IP: *.ists.pl 05.04.09, 13:12 ja wlasnie zaznaczylem wszystkim pracownikom mojej firmy ab nigdy nie dawalo zlecenia do cyfry 7. Brzydze sie jakimkolwiek dzieleniem ludzi na lepszych i gorszych bez wzgledu na cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staefan Beton Re: Poproszę... IP: *.ghnet.pl 05.04.09, 18:32 Ej, "byznesmen", dzisiaj niedziela jest a ty masz pracowników i wydajesz im zlecenia? Większośc lewaków żeruje na swoich rodzicach, bo są zbyt leniwi na pracę. Uśmiałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też biznesmen proszę o nazwę Twojej firmy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 08:50 nie mam zamiaru korzystać z usług ludzi nienormalnych ! obiecuję : będę omijał szerokim łukiem !!! dam zarobić normalnym... hahaha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja biznesmen IP: *.chello.pl 07.04.09, 14:58 powiedz jaka to firma bo nie chce mieć nigdy z nią nic wspólnego skoro karzesz ludzi za poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Poproszę... IP: *.fdk.airbites.pl 05.04.09, 23:06 Ja również chciałbym znać nazwę tej drukarni ponieważ moja firma też korzysta z takich usług. Lubię ludzi z zasadami, więc może zyskaliby kolejnego klienta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimini Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 10:59 uwazam,ze to skandal! pracownik ,ktory odmowil wykonania swojej pracy powinien byc zwolniony a nie klepany po glowie przez szefa.a co na to konstytucja?a prawa czlowieka? ludzie,obudźcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
jembezmamy Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 04.04.09, 11:56 Daj spokój, jeśli jego szef to zaakceptował, to w ogóle nie ma o czym mówić. Swoją drogą - pozazdrościć szefa, który potrafi szanować poglądy pracowników. I brać za nie odpowiedzialność. Wow. Jaka konstytucja? Jakie prawa człowieka? To prywatna firma, niechże drukują, co im się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolmrowek Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 12:21 > uwazam,ze to skandal! pracownik ,ktory odmowil wykonania swojej > pracy powinien byc zwolniony a nie klepany po glowie przez szefa.a > co na to konstytucja?a prawa czlowieka? ludzie,obudźcie sie! Konstytucja nie zabrania mieć własnych poglądów :). Facet ma prawo nie lubić blondynów, Żydów czy gejów tak jak Erica Steinbach ma prawo nie lubić Polaków. Jak coś jest prywatne i ktoś ma taka fantazje, to może obsługiwać tylko rudych powyżej 1,90 m twierdzących, że czymś najnormalniejszym w świecie jest związek z koniem. Albo może takich ludzi nie akceptować i ich nie obsługiwać. Poza tym dobrze, że są jeszcze ludzie nie poddający się homoterroryzmowi. Niech sobie w sypialni robią co chcą, nic mi do tego. Ale nie muszą tego rozgłaszać całemu światu i chcieć za to jakiś przywilejów. Widział kto manifestacje miłośników seksu oralnego albo związków z kozą? Niech nas nie terroryzują swoją seksualnością. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 W Krakowie jest ponad sto drukarni 04.04.09, 11:32 I tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wislak Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.trzebinia.msk.pl 04.04.09, 11:39 minimini to Ty sie obudz. Albo uderz glowa mocno w sciane. O jakich prawach czlowieka piszesz. Chyba o dalekiej ich nadinterpretacji stosowanej przez srodowiska gejowskie. Bedac przy prawie mam wolnosc do odmowienia obslugiwania klienta w mojej firmie. Nawet jesli nie spodoba mi sie jego wygląd moge odmówić obsluzenia go, bo jest to MOJA FIRMA a nie panstwowa i to ja jestem tutaj panem. Wiec jesli nie spodoba mi sie obsluzenie powiedzmy ludzi powyzej lub poniezej 200 cm wzrostu to ich nie obsluze, jesli nie darze sympatią np obywateli Wenezueli to ich nie obsluze. Bo na swoim terenie jestem panem wlasnego losu i rowniez wlasnego biznesu. Poza tym prawdopodobnie szef ma tutaj takie same poglady; zreszta jak wiekszosc ludzi w naszym zdrowym jeszcze pod tym wzgledem spoleczenstwie. Zgodze sie z opinia grega "No to mamy równowagę: -facet z własnych powodów nie chciał pracować dla konkretnego zleceniodawcy -Ty z własnych powodów nie chcesz, zeby facet pracował dla Ciebie -i teoretycznie wszyscy są zadowoleni " Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 04.04.09, 14:03 Gość portalu: Wislak napisał(a): > > Poza tym prawdopodobnie szef ma tutaj takie same poglady; zreszta jak wiekszosc > ludzi w naszym zdrowym jeszcze pod tym wzgledem spoleczenstwie. > ********************************* W Polsce jest tyle samo homoseksualistów, co w każdej innej społeczności. Prawa natury, drogie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyFilister Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 14:48 A jednak idiotów więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
cmocz_wuja_w_pedzel Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 07.04.09, 16:12 > W Polsce jest tyle samo homoseksualistów, > co w każdej innej społeczności. Prawa > natury, drogie dziecko. A skąd Tobie o tym wiedzieć? Prowadziłeś badania, czy może posiłkujesz się gejowską statystyką? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 07.04.09, 16:17 cmocz_wuja_w_pedzel napisał: > A skąd Tobie o tym wiedzieć? Prowadziłeś badania, czy może posiłkujesz się > gejowską statystyką? pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm To jest kwestia do zastanowienia się. Natomiast odrzuciłeś podane przez przedpiścę dane w najgłupszy możliwy sposób - przy pomocy wycieczki osobistej. Nie wystawiasz sobie w ten sposób najlepszego świadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimini Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 11:43 to przeciez absurd! pracownik odmowil wykonania swojej pracy a szef go za to poklepal po glowie.miejmy nadzieje,ze festiwal kultura dla tolerancji cos zmieni w niektorych glowach.panowie z drukarni- pomyslcie o tolerancji,konstytucji i prawach człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.star.net.pl 04.04.09, 11:58 A gdzie tolarancja z twojej strony...kazdy moze miec swoje przekonania nawet takie, ze nie bedzie drukowal materialow o lezbijkach. Na tym wlasnie polega tolerancja i panstwo prawa. Jesli by szef kazal pracownikowi wykonac to zlecenie to on by to zrobil. Jemu pewnie to tez nie pasowalo wiec zaslonil sie pracownikiem. Homoseksualisci robia z siebie ofiare systemu. Domagaja sie wolnosci ktora juz maja i wiekszych praw niz osoby heteroseksualne. Sprowadza sie to do absurdu np. w filmie "Plotka", bohater udaje geja zeby nie zostac zwolniony z pracy, bo zwolnienie osoby heteroseksualnej z pracy to normalna sprawa a zwolnienie homoseksualisty to jest dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
crogool Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy 04.04.09, 12:01 Pracownik: Moje Poglądy - Moja Wybór - Moje ryzyko (konsekwencje) Pracodawca: Moja Firma - Moja ocena - Moje postępowanie. Gdzie tu absurd ? Absurdem byłoby zwolnienie go z pracy o ile nie zastrzeżono w umowie, że nie wolno mu manifestować swoich poglądów (podobną klauzulę mam ja - pracownik korporacji). I o jakiej wolności piszesz? Jeśli koleś uznał, że to świństwa/pornografia nikt nie miał prawa go przymusić do zrobienia czegoś niezgodnego z jego przekonaniami. Rozdmuchiwanie takich akcji i przylepianie łatki "homofoba" każdemu który nie okazuje zachwytu w tematyce mniejszości seksualnych jest niezdrową perwersją prowadzącą do sytuacji, gdzie zwykły heteryk (jak ja) mimo początkowej tolerancji i akceptacji - zaczyna odczuwać irytację i niechęć do całego "środowiska". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corner Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.telia.com 04.04.09, 11:44 Czyli nie ma zadnych szans, zeby wydrukowac jakiekolwiek materialy dotyczace ksiezy-gejow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 09:46 Oczywiscie ze nie ma , pracownik oswiadczy ze jest to niezgodne z jego pogladami na kler i jest pewien ze tacy ksieza pedofile nie istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wislak Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.trzebinia.msk.pl 04.04.09, 11:56 minimini nie rozumiem wogole twojego toku myslenia " to przeciez absurd! pracownik odmowil wykonania swojej pracy a szef go za to poklepal po glowie.m" a co mial go zwolnic albo przyjac zamowienie? po prostu uszanował pogląd swojego pracownika (i pewnie go podziela) "miejmy nadzieje,ze festiwal kultura dla tolerancji cos zmieni w niektorych glowach" Nie sadze, bo ludzie ze zdrowym rozsadkiem podchodzacy do gejow w zdrowy sposob "jestesmy inni i nie ma sensu z tego robic wielkiej afery" "panowie z drukarni- pomyslcie o tolerancji,konstytucji i prawach człowieka! " czy cokolwiek zostalo tutaj naruszonego tolerancja nie - po prostu pracownik drukarni ma swoje poglady konstytucja tez nie - wszystko jest zgodne z prawem prawa czlowiek rowniez - nie wiem jakie prawa czlowieka ktokolwiek naruszyl to przeciez absurd! pracownik odmowil wykonania swojej pracy a szef go za to poklepal po glowie.miejmy nadzieje,ze festiwal kultura dla tolerancji cos zmieni w niektorych glowach.panowie z drukarni- pomyslcie o tolerancji,konstytucji i prawach człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wislak Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.trzebinia.msk.pl 04.04.09, 11:58 corner masz 100 roznych drukarni - wybieraj dowoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victoria Ceras Iberysta drukarniany IP: *.171.134.2.static.crowley.pl 04.04.09, 12:10 Teksty,które tak strasznie wzburzyły biednego pracownika drukarni (straszna rzecz,szczęśliwa osoba,a lesbijka to już w ogóle), SĄ PO HISZPAŃSKU.Pan z drukarni tłumaczył je na podorędziu,czy szukał w necie pretekstu by odmówić druku? Ciekawe,że drukarnia przyjęła inne zlecenia od tej samej firmy-pieniądz już nie śmierdział gdy nie padały okropne słowa o szczęściu ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzname . 04.04.09, 12:33 Z informacji wynikajacych z artykulu wynika, ze umowa zostala juz zawarta. Co prawda nie bedzie mozna zmusic goscia zeby te plakaty wydrukowal ale ja na miejscu fundacji pozwalbym drukarnie o zlamanie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy Zyzak też dostał magisterium... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 12:40 ...a teraz wszyscy się wybrzydzają, jakieś kontrole na ujot nasyłają, magistra odbierać chcą. Ale Zyzakowi nie wolno pisać, a drukarnia ma obowiązek drukować wszystko, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wislak Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.trzebinia.msk.pl 04.04.09, 13:02 Victoria a co mnie to obchodzi w jakim jezyku sa. Liczy sie to czemu sluza. W tym wypadku celem jest polityczna lub spoleczna akcja z ktora pracownik drukarni sie nie zgadza, wiec nie chce w jakikolwiek sposob w tym uczestniczyc i wyraza w ten sposob swoj sprzeciw. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.nott.cable.ntl.com 04.04.09, 13:29 promowanie homoseksualizmu? ciekawe ile osob w ten sposob zdecydowalo sie zostac homoseksualistami?...co za ciemnogrod!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 15:00 > promowanie homoseksualizmu? ciekawe ile osob w ten sposob > zdecydowalo sie zostac homoseksualistami?...co za ciemnogrod!! Gejów i lesbijek nikt nie prześladuje ani im niczego nie broni. Przecież im nie chodzi o namawianie kogokolwiek do homoseksualizmu, tylko o uzyskanie przywilejów które się im nie należą. Bo wspólnie rozliczanie się małżonków cy ulga na dzieci to PRZYWILEJ, coś co nie należy się z urzędu. A przywileje te istnieją by wspierać rodzinę (w naturalnym znaczeniu tego słowa) bo tylko to daje przyszłość narodowi. A skoro to daje przyszłość to trzeba to propagować. Nic nie stoi na przeszkodzie by jakiś pan Zbigniew z jakimś panem Romkiem zawarli umowę cywilno-prawną, że jeden po drugim będzie dziedziczył. Nic nie stoi na przeszkodzie by razem mieszkali, razem jeździli na wakacje i razem w sypialni robili co im się podoba. Gdzie te wyimaginowane prześladowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.cust.tele2.pl 04.04.09, 23:19 W historii tego pełno. Starożytna Grecja to w zasadzie kłębowisko bisexów nie z natury a z mody na posiadanie mentora , wprowadzanie w świat itp. W średniowieczu z kolei np. dla dobra dynastii czysty "homo" płodził potomstwo. Dziś kreuje się medialną wrzawę że oczywista dysfunkcja społeczna i fizyczna jest zdrowa akceptowalna a nawet trendy. Co jest czystą głupotą. Bardzo łatwo to sprawdzić na przykładzie: Weż esencję z trzewi ludzkich lub zwierzęcych w dłoń, głośno nazwij wonną perfumą godną Olimpu a nastepnie powąchaj. Śmierdzi? ....... bo dalej pozostaje ludzką czy psią kupą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: 212.183.134.* 04.04.09, 13:55 Warto promować normalność. Gdyby ktoś podał nazwę drukarni to chetnie tam realizowałbym swoje zamówienia nawet jeśli mają wyższe ceny. Gratulacje dla tego pracownika za odwagę i niech to bedzie dobrym znakiem na przyszłość! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe no i? 04.04.09, 13:58 Prywatny przedsiębiorca ma prawo wybierać sobie klientów, tak jak klient ma prawo wybrać sobie sklep i drukarnię. Np mogą mnie nie wpuścić bez odpowiedniego ubrania do restauracji. Rozśmieszyło mnie pole badań pani Graff: "związki między homofobią a antysemityzmem". Czekamy z niecierpliwością na wyniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: no i? 04.04.09, 17:21 cytrynowe napisała: > Rozśmieszyło mnie pole badań pani Graff: "związki między homofobią a antysemityzmem". Czekamy z niecierpliwością na wyniki :) Ależ to nic skomplikowanego... Jak wiadomo, "każdy pijak to złodziej", więc i "każdy homofob to antysemita"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.siwy Re: no i? IP: *.microchip.3s.pl 04.04.09, 17:34 I z tego prostego twierdzenia "każdy homofob to antysemita" można wysunąć teze każdy "żyd to pedał" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.siwy Czy prostytutka może odmówić klientowi IP: *.microchip.3s.pl 04.04.09, 14:33 a może Lepper miał racje że prostytutki nie można zgwałcić. Jak Prostytutka może odmówić to dlaczego drukarnia nie moż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolmrowek Re: Czy prostytutka może odmówić klientowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 15:08 Ciekawa obserwacja. I tu wychodzą na jaw skutki lewackiej głupoty. Idąc tropem poglądów "wyzwolonych" prostytutka odmówić nie może, choćby ktoś chciał by kochała się z jego psem. Oferuje seks za pieniądze? Można jej zapłacić i robić z nią co się komu żywnie podoba, choćby nie wiem jak protestowała i odmawiała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Lesbijki? Tego wam nie wydrukujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 16:41 I bardzo dobrze że nie wydrukował nie toleruje szerzenia homoseksualizmu więc nie wydrukował. Popieram go a szefa jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guri Niezla forma promocji wystawy Oskarzyc o homofobie IP: *.190-136-73.telecom.net.ar 04.04.09, 17:21 Jak zwykle wystawa o niskim poziomie artystycznym musi uciec sie do promocji z podtekstami seksualnymi o oskarzeniami o homofobie, dyskryminacje itp. Dajcie spokoj i zajmijcie sie raczej brakiem tolerancji dla migrantów z Afryki i Ameryki Lacinskiej ze strony tak tolerancyjnych spoleczenstw Europy!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Pederastów powinno się dyskryminować 04.04.09, 17:54 aż nie uznają swojej przypadłości za odchył od normy i przestaną nam wmawiać że wkładnanie penisa w męski odbyt jest normą a nie zboczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgos Re: Pederastów powinno się dyskryminować IP: 89.108.211.* 04.04.09, 18:19 A wkładanie penisa w damski odbyt? Odpowiedz Link Zgłoś