Dodaj do ulubionych

Studenci stoczyli bitwę na poduszki

IP: *.chello.pl 05.04.09, 22:02
"Choć starcie trwało tylko pół godziny" hahahaha jasne... wracałem z rynku o
19.20 i walki jeszcze trwały. Brawa, za rzetelność informacji
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 05.04.09, 22:05
      debile powinni zaplacic za sprzatanie
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Posprzątać 06.04.09, 07:43
        Impreza była śliczna, ale powinni byli po sobie posprzątać.
        Zresztą reguły gry zaznaczaly to wyraźnie.
        A jak wyglądało posprzątanie?
        jedyniesluszne.blox.pl/2009/04/Krakow-Wielka-studencka-ustawka-na-poduszki.html
        Widać na ostatnim zdjęciu ;-)
        • megasceptyk Atak wykształciuchów na el'cesarzu IV RP 06.04.09, 17:58
          czy to taka zakamuflowana groźba?
    • Gość: p Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:06
      1/ mógłby ktoś to porządnie posprzątać bo do tej pory pełno pierze itp wala
      sie po rynku i okolicznych ulicach
      2/ może taka bitwa to fajna sprawa ale moim zdaniem cholerne marnotrawstwo -
      ciekawy jestem kto teraz kupi nowe poduszki "biednym" studentom
      3/ nie jest to nic oryginalnego tylko powtarzanie tego co wymyslono za gracą -
      czyli plagiat albo "ksero" - "kseropomysły" dla "kserostudentów" i to jest w
      tym najgorsze
      • Gość: kamil Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.cityconnect.pl 05.04.09, 22:37
        nie zadne "ksero" - to byla akcja zorganizowana w najwiekszych miastach calego
        swiata, wejdz sobie na strone www.pillowfightday.com/ i sprawdz. jak sie
        czegos nie wie, to sie o tym nie pisze.
        • Gość: tomznh Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 07:13
          Czyli od tej pory to co oryginalne to jest na całym świecie a "ksero" to coś
          nowego ;) Hehe uderzenie poduszki ma aż taki efekt? ;)
      • Gość: zenek Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:38
        ad.3 - Widzę, że zazdrość cię męczy, że byle co piszesz, żeby tylko obrazić. To
        nie miało być nic oryginalnego, gdybyś chociaż troszkę się zainteresował, to byś
        wiedział, że 4.04.2009 to był światowy dzień walk na poduszki - walki się
        odbywały w różnych miastach świata.. od Nowego Jorku po Londyn .. trollujesz i tyle
        • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:57
          właśnie wiem o tym że to "światowy dzień walki na poduszki" i to mi sie nie
          podoba - ciekawy jestem kiedy zostanie to wykorzystane komercyjnie - np za
          komuny nie obchodziło się walentynek - potem przyszło to do nas z zachodu i jest
          idealna okazją aby na tym zarobili handlowcy i tyle - a nie żaden "dzień
          zakochanych" bo dziewczynie kwiatek się daje bez okazji a nie akurat 14.02
          • eminey Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 05.04.09, 23:00
            Tak, amerykanski imprerializm zniszczy nas przez poduszki...
            • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:06
              zobaczysz jak za kilka lat bedą takie bitwy organizowac "sponsorzy" - niestety
              czasy sa takie że o spontaniczności należy zapomniec.
              • Gość: nie pe Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ds3.agh.edu.pl 05.04.09, 23:58
                Straszne.
                • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:02
                  ty student z DS3 - a ten syf na miasteczku to posprzatliście ??? bo jak wracałem
                  wczoraj po koncercie w "studio" to sie przejś nie dało miedzy śmieciami.
                  • Gość: anita Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 07:45
                    chlopie, nie podoba sie balagan, to spadaj do Szwajcarii i nie
                    narzekaj nam tu malkontencie!
                    fuj.
                    • Gość: krakus Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:18
                      Urodziłem się w Krakowie i mi się podoba to miasto i do żadnej Szwajcarii nie
                      mam ochoty wyjeżdżc - a że przyjeżdża tu wiocha na "kserostudia" to powinna sie
                      nauczyc troche kultury - w waszych postach wychodzi wasze chamstwo - a Ty Anita
                      jedż sama do Szwajcarii i zrób taki syf to do końca życia nie spłacisz kary jaką
                      Ci wlepia
                      ps.
                      A co do poduszkowej bitwy to "skserowaliście" pomysł z zachody tylko w oryginal
                      "polskiej" wesji - tzn bez sprzątania syfu po sobie
                  • Gość: nie pe Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.04.09, 14:41
                    Szanowny Panie, kulturalny mieszkańcu Krakowa, kliencie Telekomunikacji Polskiej
                    S.A. Nie przypominam sobie aby ktoś z nas proponował sobie "przejście na ty".
                    Nie wiem czy jest Pan sobie w stanie wyobrazić taka sytuację, jednak pomimo
                    tego, że pochodzę z małego miasta, na terenie Miasteczka Studenckiego nie ma ani
                    jednego mojego papierka, który znajdowałby się w miejscu innym niż kosz na śmieci.
    • Gość: Avita Gdzie ta bitwa? IP: *.autocom.pl 05.04.09, 22:11
      Autor tych filmików chyba bał się, tylko czego: uderzenia poduszką,
      czy pierza?
    • Gość: beholder Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.agh.edu.pl 05.04.09, 22:11
      W jaki sposób mają się nauczyć sprzątać, jeśli nie potrafią utrzymać
      porządku w miejscu, gdzie mieszkają. Aktualnie miasteczko studenckie
      AGH przypomina wielkie wysypisko - wszędzie śmieci. Może wreszcie
      dziennikarze zainteresują się sprawą, bo apele do chołoty nie
      pomagają.
      • megasceptyk Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 06.04.09, 18:02
        Zostanie posprzątane jak co dzień
        i jak co dzień za moje pieniądze
        więc w czym problem?

• czysty_jogurt Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 07.04.09, 04:12
        Ciekawi mnie, gdzie "pan" (hmmm) "beholder" studiuje? To, ze pisze z AGH o
        niczym nie swiadczy. Sprzataczka tez ma e-mail.
        Krotko.
        Poziom kultury - poraza.
        Poziom jezyka polskiego - tez poraza.
    • Gość: ziutek Panowie z obrazami IP: *.ghnet.pl 05.04.09, 22:47
      Panowie sprzedający obrazy niech nie narzekają. Przed bitwą kilka razy do nich
      podchodzono i mówiono, co za chwilę się wydarzy. Nie dość, że nie dotarło, to
      jeszcze zostaliśmy zbluzgani. Mają to, czego chcieli.
      • Gość: kamil Re: Panowie z obrazami IP: 83.238.173.* 05.04.09, 23:08
        Zostaliście zbluzgani - biedacy.
        Nawet po sobie nie umiecie posprzatac - szok normalnie!
      • Gość: Wdzięczny Re: Panowie z obrazami IP: *.152.155.22.dsl.dynamic.eranet.pl 05.04.09, 23:10
        Jakie uczelnie, taka dyscyplina i tacy studenci. Szanowne
        grono "profesorskie" zamiast wychowywać, tylko "uczy" i oczekuje
        wdzięczności za swoją pracę od studentów i poklasku od społeczeństwa.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl wychowywać ROTFL 06.04.09, 07:48
          > Szanowne grono "profesorskie" zamiast wychowywać, tylko "uczy"

Aaahaha, ja mam wychowywać dorosłych chłopów i baby?! Sorki, ktoś tu sobie
          pomylił kraje - to na Białorusi jak student nie przyjdzie na zajęcia, wykładowca
          dzwoni do rodziców.
      • Gość: krakus Re: Panowie z obrazami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:08
        dlaczego w ogłoszeniach z mieszkaniami do wynajęcia często jest napisane:
        "studenci wykluczeni" ???? bo przyjeżdża taka chołota ze wsi studiować w
        Krakowie i nie umie nawet po sobie posprzątać.
        • Gość: dabria Re: Panowie z obrazami IP: *.nawojka.ds.uj.edu.pl 07.04.09, 01:23
          No prosze, jaki głos wielmożnego krakowianina się odezwał. Tak, ze wsi wszyscy
          przyjechali i Wasz piękny Kraków zaśmiecili. Może jakieś pismo do władz, żeby
          uczelnie pozamykali, studentów powyganiali? Bo przecież nie wolno robić wiochy
          wielkiemu kulturalnemu krakówkowi...
    • Gość: aaa Niech żyje ZOMo IP: *.chello.pl 05.04.09, 23:24
      Najlepiej niszczyć wszystko co pozytywne. Dobra akcja. Jak wam się nie podobało
      to jesteście stare grzyby!!! Bez poczucia humoru, nie macie życia !!
      • Gość: p Re: Niech żyje ZOMo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:32
        można się dobrze bawić bez rozwalania setek czy tysiecy poduszek - ale do tego
        trzeba troche inwencji i polotu, a nie kopiowania debilnych pomysłów zza oceanu.
        ps.
        cała ta okcja to marnotrawstwo - a co na to ekolodzy ??
      • Gość: Ring Re: Niech żyje ZOMo IP: *.ramtel.pl 05.04.09, 23:34
        Super!
        To ja przyjde do Twojego domu/mieszkania/akademika itp., stanę pod drziwami,
        rozwalę poduszkę i dokładnie wysypię jej zawartość. Aha, jeszcze zapukam, a jak
        otworzysz drzwi, to jeszcze wdmuchnę Ci trochę pierza i wrzucę poszewkę na
        "szczęście".
        I z uśmiechem na ustach - rozbawiony - spytam, czy podoba Ci się moje wyjątkowo
        oryginalne poczucie humoru ....

I nie chodzi mi o to, że mam coś przeciwko tego typu zabawom.
        Chodzi mi o to, aby po "dobrej zabawie" mieć odrobinę poczucia odpowiedzialności
        i po prostu posprzątać po sobie ...

A nie wyręczać się innymi, a na zwróconą uwagę powyzywać kogoś od zgredów czy trolli
    • Gość: eeeee Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 05.04.09, 23:35
      fajna akcja
      wreszcie cos wesolego w tym do skichania nudnym i smutnym miescie
      • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:57
        w tym roku to jeszcze była wersja light (studenci) - jak się zwiedzą o takiej
        bitwie drechy i kibole to bedzie hardcore - weźcie to pod uwagę "oranizatorzy"
      • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:00
        a to znasz???: "Coś się dzieje wreszcie, gwałcą w naszym mieście...."???? /KULT/
        • Gość: db Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 02:21
          To nie Kult tylko Atrakcyjny Kazimierz ;)
          akcja do doopy -
    • Gość: Krzysztof K. Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.fema.krakow.pl 05.04.09, 23:37
      Brawo! Wreszcie coś spontanicznego w naszym zatęchłym Krakówku.
      Młodzi róbcie więcej takich akcji, może bardziej artystycznych, z
      jakimś głębszym podtekstem. Zaczyna być naprawdę beznadziejnie w
      naszym mieście. Szykują się beznadziejne imprezy typu festiwal ku
      czci Miłosza im. Józefa Conrada. Prawie akademia pierwszomajowa!
      • Gość: kic Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:48
        A czy ktoś za oceanem wymyślił już Światowy Dzień Sprzątania Miasta? To ja
        kupuje bezwarunkowo! Może i pomysł z bitwą na poduszki jest fajny, ale w akcji,
        która była zapowiadana w mailach/na forach była też informacja o tym, ze po
        sobie trzeba posprzątać. Widać niektórzy nie doczytali do końca... Jak
        zwykle.... Ksero studenci - ksero kultura?
      • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:48
        Spontanicznego ??????????????????????? żaden spontan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - tu jest instrukcja jak taką bitwe zorganizować : www.pillowfightday.com/howto.php BTW- ciekawy jestem kto za ta strona stoni (tzn jaka firma czy koncern)
        • Gość: jotpol Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 00:03
          Zdemaskujmy ten spisek! Za tym na pewno stoi koncern produkujący poduszki. W ten
          sposób chce żebyśmy zniszczyli stare poduszki od konkurencji i kupili ich nowe!
          • Gość: ... Nie było czasu na sprzatanie !! IP: *.chello.pl 06.04.09, 00:10
            Poszliśmy od razu po bitwie wesprzeć nasze biedne Krakowskie knajpy ! To chyba w
            dobie kryzysu dobra inicjatywa :)
          • Gość: Monica Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 01:06
            A ta firma ,która dała poduszki to IKEA !!!!! :)
            • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 01:30
              Ikea - która jest taka "ekologiczna" segreguje odpady - itd - i co nie
              posprzątali po studentach ?
              • Gość: ex-student Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 07:48
                koles, nie badz taki chojrak forumowy, tylko idz zaraz sprzatac psie
                kupy na miasto! co za narzekacze, ech, ten narod jest smutny przez
                takich jak Ty wlasnie....
                • Gość: tomznh Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 07:52
                  A dlaczego każesz innym sprzątać po sobie? By było weselej?
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 06.04.09, 07:54
                  > koles, nie badz taki chojrak forumowy, tylko idz zaraz sprzatac psie
                  > kupy na miasto! co za narzekacze, ech, ten narod jest smutny przez
                  > takich jak Ty wlasnie....

Zauważ, że za czyjeś pieniądze ktoś posprząta to pierze. Nie za twoje, bo ty
                  jako student nie płacisz w Krakowie podatków na przedsiębiorstwo oczyszczania.
                • Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:22
                  Niestety nie mam psa - gdybym miał to oczywiście bym sprzatał
    • Gość: sop Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ists.pl 06.04.09, 08:21
      była świetna zabawa i o to chodziło, kto nie brał udziału niech żałuje, mogę
      powiedzieć, że po sobie posprzątałem :), moja podarta poduszka jest w koszu przy
      Empiku :)
    • 3cik <-------------------------=----= 06.04.09, 08:31
      Skoro "artyści" zamieniają Świątynię w targowisko top sami są sobie winni.
      • Gość: aaa Ludzie!? IP: *.chello.pl 06.04.09, 08:58
        Czy wy dostaliście jakiś specjalny dodatkowy rachunek za sprzatanie rynku ? Nie
        ! Więc po co się burzycie, po za tym studenci też płacą za wszystko właścicielom
        mieszkań...
        • Gość: krakuspospolity Re: Ludzie!? IP: *.multi-play.net.pl 06.04.09, 09:42
          co za wiejska mentalność! uważasz że skoro płacą _za wynajem mieszkania_ to mogą
          szcz... z balkonu, rzygać, brudzić, nie dać spać sąsiadom?
        • Gość: krakus Re: Ludzie!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:24
          Tylko ci własciciele nie chcą już studentom wynajmowac - znaszcz taką notke w
          ogłoszeniach "studenci wykluczeni" ??
    • Gość: Stary Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 08:59
      To ciekawe - ja byłem tam o 18 i jedyne co znalazłem to jeden wielki burdel... A
      czy Twoja informacja jest rzetelna?! :D
    • Gość: kolega Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.bj.uj.edu.pl 06.04.09, 10:04
      Przydaloby sie trzesienie ziemi dla dzisiejszych ludzi.
      Staja sie coraz bardziej zwyrodniali,glupi...
      Studenci lepiej by zrobili studiujac albo pomogli rodzicom;marnuja
      czas.
      • Gość: p o może orgia ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 11:05
        W sumie jak pisze Wisłocka w "Sztuce Kochania" że rzucanie się poduszkami itp
        jest świetnym elementem gry wstępnej - to może studenci pójdźcie dalej i
        zorganizujnie za rok orgie na rynku ???
        ps.
        tylko posprzatajcie po sobie prezerwatywy - a bedzie to i tak mniej roboty niż
        ze zbieraniem pierza.
    • Gość: Tylda Zdjęcia IP: 213.180.137.* 06.04.09, 11:01
      Tutaj jest fajna galeria z bitwy poduszkowej, nawet siebie na nich znalazłam :)
      sylwiabesz.com/photo/2009/04/05/pillowfight/
    • Gość: pillwfight.pl Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 11:18
      Widziałem jak kilku studentów podchodziło do malarzy i ostrzegało. Bitwa była
      zaplanowana w innym miejscu ale to był tłum, źle się ustawił i przestawić już
      się nie dało :/ Malarze na ostrzeżenia że zaraz tu będzie bitwa machali ręką.
      - mądry Polak po szkodzie :(
    • radziop88 Studenci stoczyli bitwę na poduszki 06.04.09, 11:34
      Duży zbiór linków i zdjęć z Bitwy:

radziu.jogger.pl/2009/04/04/krakow-pillow-fight-2009/

• Gość: gość Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: 149.156.67.* 06.04.09, 12:11
      było fantastycznie! wreszcie porządnu flash mob w krakowie
    • Gość: e Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 14:23
      moim zdaniem zbyt generalizujecie, nie wszyscy studenci po sobie nie
      posprzątali, nie wszyscy, którzy są ze wsi nie umieją się zachować,( nie
      pomyśleliście, że takimi teksatmi obrażacie innych?? ja uważam, że moi rodzice
      dobrze mnie wychowali i momo, że jestem ze wsi potrafię się dobrze zachować i
      sprzątać po sobie również)
      ikea tego nie sponsorowała można tam było kupić tanio poduszki (nie były one
      wypełniane pierzem i bardzo dobrze się trzymały)
    • Gość: ostatni Upadek IP: *.ghnet.pl 06.04.09, 15:20
      Historia sie powtarza. Tylko ze w przyszlosci nie bedzie o naszym
      upadku pisal jakis Gibbon, lecz jakis Foo Chi Min.
    • Gość: mack82 Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ipaper.com 06.04.09, 16:04
      Zajefajna akcja. Żałuję, że nie udało mi się być wtedy na rynku!
    • Gość: nie_z_uniwerku Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 16:06
      To jest wlasnie poziom UJ. Tak "bawia sie" studenci UJ a potem pisza "prace mgr"
      o rzeczach o ktorych pojecia nie maja
    • Gość: Neith Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.net.autocom.pl 06.04.09, 17:15
      tak, proszę państwa... chamstwo, motłoch, barbarzyństwo, brak
      kultury! naparzają się poduszkami, zamiast iść na mecz na stadionie
      Wisły/Cracovii i wbić komuś nóż pod żebra albo go zdzielić bejsbolem
      przez łeb!
      oczywiście ci, którzy po sobie nie posprzątali wykazali się brakiem
      kultury i nieumiejętnością czytania instrukcji (były podane jasno
      informacje dotyczące bitwy, w tym punkt odnośnie sprzątania!), choć
      sama widziałam osoby, które podnosiły rozdarte poduszki, wypełniały
      je pierzem i wyrzucały do śmieci - tak prosto było po sobie
      posprzątać!
      moja poduszka właśnie kręci się w pralce - dało się bawić tego dnia
      tak, żeby nie naśmiecić, nie zniszczyć "broni".
      a pierze oczywiście, że było później sprzątane - widziałam studentów,
      którzy biegali z miotłami i starali się je zebrać w jakieś kupki, po
      czym podbiegały do nich rodziny z dziećmi i mamusie oraz tatusiowie
      do swoich pociech wołali "No podrzuć piórka, zrobimy Ci zdjęcie!" i w
      ten sposób coraz więcej rodzin rozpi*rdzielało coraz więcej
      posprzątanego pierza...
      następnym razem proponuję jednak jakiegoś organizatora znaleźć i
      pilnować, aby zostało później posprzątane, bo sama akcja jak
      najbardziej była pozytywna :)
      • Gość: Ja Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 22:42
        Jestem bardzo ciekawy, jak brzmi przepis na posprzątanie rozsypanego pierza z
        płyty Rynku Głównego. Myślę, że pracownicy PUKiD, którzy sprzątali po
        "inteligentnej" zabawie, też są tym zainteresowani. Ale nie powinni narzekać,
        przecież wykonywali tylko swoją, doskonale płatną pracę. Przecież gdyby nie ta
        wspaniała inicjatywa, to w to piękne popołudnie nudzili by się w domach.
    • aarvedui studenci? jakieś buraki raczej... 06.04.09, 20:12
      z ponad 300 deklarowanych osób może 10 studentów zostało sprzątając po sobie i
      innych, reszta buraków gładko się ulotniła.
      jak się chce bawić w publicznej przestrzeni to trzeba umieć sie zachować.
      następnym razem trzymam kciuki za policję - gazem, dołek, ścieżka zdrowia -
      przyda się niektórym "studentom"
    • Gość: x Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 22:18
      bez ofiar?? a złamany obojczyk poturbowane kolano i cała głowa w
      siniakach przez stratowanie i podeptanie przez ludzi się liczy??
      • Gość: dabria Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.nawojka.ds.uj.edu.pl 07.04.09, 01:41
        Nikt nikogo na siłę nie pchał do walki. Zdarzają się wypadki, zwłaszcza w takim
        tłumie, ale jeszcze przed walką można było ocenić, jak to może się skonczyć. Kto
        został, ten ryzykował, normalne.
    • Gość: zywiolak Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 22:44
      Dżizas, k***a, ja pie**lę - żeby zacytować, zdaje się, waszego guru -
      Adasia Miałczyńskiego, frustrata pierwszej wody. W końcu w tym
      mieście pojawiła się oddolna inicjatywa szaleńczej, żywiołowej
      imprezy ożywiającej i odmładzającej to skostniałe miasto. Piękna
      pogoda, radość chwili - to się liczy.

A, że nie było idealnie? A, że kilka obrazów się połamało mimo
      ostrzeżeń wysuwanych przez studentów? A, że mało kto posprzątał. Tak
      to już jest z flash mobami organizowanymi oddolnie, spontanicznie, PO
      RAZ PIERWSZY. Ale z was nudziarze - ma być po Bożemu ;S. Czasem mi
      się wydaje, że niektórym zależy żeby zalać ten kraj nudą, szarzyzną i
      przeciętnością. I dorobią do tego każdą idiotyczną ideologię byle by
      legitymizować swoje narzekanie.

Straszna rzecz się stała - krwawa ustawka na rynku zebrała ogromne
      żniwo, pierze się rozsypało.
      • Gość: lola Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 09:45
        jaka szalencza, zywiolowa inicjatywa???! Jak na ten weekend
        wystarczajaco bylo pijanych i zygajacych angoli,
        tragicznego "zajaczkowego" kramu z chlamem i golebiego brudu na
        Rynku. Dolozyliscie swoje pierze do ogolnego koszmarnego wrazenia.

I zeby nie bylo nie jestem zadnym ideologiem, mam dwadziescia kilka
        lat i kocham to miasto - zal mi jak widze co tutaj sie dzieje...

PS. i nie byl to pierwszy flash mob w Krakowie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka