Gość: Mlody IP: *.chello.pl 05.04.09, 22:02 "Choć starcie trwało tylko pół godziny" hahahaha jasne... wracałem z rynku o 19.20 i walki jeszcze trwały. Brawa, za rzetelność informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 05.04.09, 22:05 debile powinni zaplacic za sprzatanie Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Posprzątać 06.04.09, 07:43 Impreza była śliczna, ale powinni byli po sobie posprzątać. Zresztą reguły gry zaznaczaly to wyraźnie. A jak wyglądało posprzątanie? jedyniesluszne.blox.pl/2009/04/Krakow-Wielka-studencka-ustawka-na-poduszki.html Widać na ostatnim zdjęciu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Atak wykształciuchów na el'cesarzu IV RP 06.04.09, 17:58 czy to taka zakamuflowana groźba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:06 1/ mógłby ktoś to porządnie posprzątać bo do tej pory pełno pierze itp wala sie po rynku i okolicznych ulicach 2/ może taka bitwa to fajna sprawa ale moim zdaniem cholerne marnotrawstwo - ciekawy jestem kto teraz kupi nowe poduszki "biednym" studentom 3/ nie jest to nic oryginalnego tylko powtarzanie tego co wymyslono za gracą - czyli plagiat albo "ksero" - "kseropomysły" dla "kserostudentów" i to jest w tym najgorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.cityconnect.pl 05.04.09, 22:37 nie zadne "ksero" - to byla akcja zorganizowana w najwiekszych miastach calego swiata, wejdz sobie na strone www.pillowfightday.com/ i sprawdz. jak sie czegos nie wie, to sie o tym nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomznh Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 07:13 Czyli od tej pory to co oryginalne to jest na całym świecie a "ksero" to coś nowego ;) Hehe uderzenie poduszki ma aż taki efekt? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:38 ad.3 - Widzę, że zazdrość cię męczy, że byle co piszesz, żeby tylko obrazić. To nie miało być nic oryginalnego, gdybyś chociaż troszkę się zainteresował, to byś wiedział, że 4.04.2009 to był światowy dzień walk na poduszki - walki się odbywały w różnych miastach świata.. od Nowego Jorku po Londyn .. trollujesz i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:57 właśnie wiem o tym że to "światowy dzień walki na poduszki" i to mi sie nie podoba - ciekawy jestem kiedy zostanie to wykorzystane komercyjnie - np za komuny nie obchodziło się walentynek - potem przyszło to do nas z zachodu i jest idealna okazją aby na tym zarobili handlowcy i tyle - a nie żaden "dzień zakochanych" bo dziewczynie kwiatek się daje bez okazji a nie akurat 14.02 Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 05.04.09, 23:00 Tak, amerykanski imprerializm zniszczy nas przez poduszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:06 zobaczysz jak za kilka lat bedą takie bitwy organizowac "sponsorzy" - niestety czasy sa takie że o spontaniczności należy zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pe Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ds3.agh.edu.pl 05.04.09, 23:58 Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:02 ty student z DS3 - a ten syf na miasteczku to posprzatliście ??? bo jak wracałem wczoraj po koncercie w "studio" to sie przejś nie dało miedzy śmieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 07:45 chlopie, nie podoba sie balagan, to spadaj do Szwajcarii i nie narzekaj nam tu malkontencie! fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:18 Urodziłem się w Krakowie i mi się podoba to miasto i do żadnej Szwajcarii nie mam ochoty wyjeżdżc - a że przyjeżdża tu wiocha na "kserostudia" to powinna sie nauczyc troche kultury - w waszych postach wychodzi wasze chamstwo - a Ty Anita jedż sama do Szwajcarii i zrób taki syf to do końca życia nie spłacisz kary jaką Ci wlepia ps. A co do poduszkowej bitwy to "skserowaliście" pomysł z zachody tylko w oryginal "polskiej" wesji - tzn bez sprzątania syfu po sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pe Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.04.09, 14:41 Szanowny Panie, kulturalny mieszkańcu Krakowa, kliencie Telekomunikacji Polskiej S.A. Nie przypominam sobie aby ktoś z nas proponował sobie "przejście na ty". Nie wiem czy jest Pan sobie w stanie wyobrazić taka sytuację, jednak pomimo tego, że pochodzę z małego miasta, na terenie Miasteczka Studenckiego nie ma ani jednego mojego papierka, który znajdowałby się w miejscu innym niż kosz na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avita Gdzie ta bitwa? IP: *.autocom.pl 05.04.09, 22:11 Autor tych filmików chyba bał się, tylko czego: uderzenia poduszką, czy pierza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.agh.edu.pl 05.04.09, 22:11 W jaki sposób mają się nauczyć sprzątać, jeśli nie potrafią utrzymać porządku w miejscu, gdzie mieszkają. Aktualnie miasteczko studenckie AGH przypomina wielkie wysypisko - wszędzie śmieci. Może wreszcie dziennikarze zainteresują się sprawą, bo apele do chołoty nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 06.04.09, 18:02 Zostanie posprzątane jak co dzień i jak co dzień za moje pieniądze więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 07.04.09, 04:12 Ciekawi mnie, gdzie "pan" (hmmm) "beholder" studiuje? To, ze pisze z AGH o niczym nie swiadczy. Sprzataczka tez ma e-mail. Krotko. Poziom kultury - poraza. Poziom jezyka polskiego - tez poraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Panowie z obrazami IP: *.ghnet.pl 05.04.09, 22:47 Panowie sprzedający obrazy niech nie narzekają. Przed bitwą kilka razy do nich podchodzono i mówiono, co za chwilę się wydarzy. Nie dość, że nie dotarło, to jeszcze zostaliśmy zbluzgani. Mają to, czego chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Panowie z obrazami IP: 83.238.173.* 05.04.09, 23:08 Zostaliście zbluzgani - biedacy. Nawet po sobie nie umiecie posprzatac - szok normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wdzięczny Re: Panowie z obrazami IP: *.152.155.22.dsl.dynamic.eranet.pl 05.04.09, 23:10 Jakie uczelnie, taka dyscyplina i tacy studenci. Szanowne grono "profesorskie" zamiast wychowywać, tylko "uczy" i oczekuje wdzięczności za swoją pracę od studentów i poklasku od społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl wychowywać ROTFL 06.04.09, 07:48 > Szanowne grono "profesorskie" zamiast wychowywać, tylko "uczy" Aaahaha, ja mam wychowywać dorosłych chłopów i baby?! Sorki, ktoś tu sobie pomylił kraje - to na Białorusi jak student nie przyjdzie na zajęcia, wykładowca dzwoni do rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Panowie z obrazami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:08 dlaczego w ogłoszeniach z mieszkaniami do wynajęcia często jest napisane: "studenci wykluczeni" ???? bo przyjeżdża taka chołota ze wsi studiować w Krakowie i nie umie nawet po sobie posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabria Re: Panowie z obrazami IP: *.nawojka.ds.uj.edu.pl 07.04.09, 01:23 No prosze, jaki głos wielmożnego krakowianina się odezwał. Tak, ze wsi wszyscy przyjechali i Wasz piękny Kraków zaśmiecili. Może jakieś pismo do władz, żeby uczelnie pozamykali, studentów powyganiali? Bo przecież nie wolno robić wiochy wielkiemu kulturalnemu krakówkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Niech żyje ZOMo IP: *.chello.pl 05.04.09, 23:24 Najlepiej niszczyć wszystko co pozytywne. Dobra akcja. Jak wam się nie podobało to jesteście stare grzyby!!! Bez poczucia humoru, nie macie życia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Niech żyje ZOMo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:32 można się dobrze bawić bez rozwalania setek czy tysiecy poduszek - ale do tego trzeba troche inwencji i polotu, a nie kopiowania debilnych pomysłów zza oceanu. ps. cała ta okcja to marnotrawstwo - a co na to ekolodzy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ring Re: Niech żyje ZOMo IP: *.ramtel.pl 05.04.09, 23:34 Super! To ja przyjde do Twojego domu/mieszkania/akademika itp., stanę pod drziwami, rozwalę poduszkę i dokładnie wysypię jej zawartość. Aha, jeszcze zapukam, a jak otworzysz drzwi, to jeszcze wdmuchnę Ci trochę pierza i wrzucę poszewkę na "szczęście". I z uśmiechem na ustach - rozbawiony - spytam, czy podoba Ci się moje wyjątkowo oryginalne poczucie humoru .... I nie chodzi mi o to, że mam coś przeciwko tego typu zabawom. Chodzi mi o to, aby po "dobrej zabawie" mieć odrobinę poczucia odpowiedzialności i po prostu posprzątać po sobie ... A nie wyręczać się innymi, a na zwróconą uwagę powyzywać kogoś od zgredów czy trolli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 05.04.09, 23:35 fajna akcja wreszcie cos wesolego w tym do skichania nudnym i smutnym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:57 w tym roku to jeszcze była wersja light (studenci) - jak się zwiedzą o takiej bitwie drechy i kibole to bedzie hardcore - weźcie to pod uwagę "oranizatorzy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:00 a to znasz???: "Coś się dzieje wreszcie, gwałcą w naszym mieście...."???? /KULT/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 02:21 To nie Kult tylko Atrakcyjny Kazimierz ;) akcja do doopy - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.fema.krakow.pl 05.04.09, 23:37 Brawo! Wreszcie coś spontanicznego w naszym zatęchłym Krakówku. Młodzi róbcie więcej takich akcji, może bardziej artystycznych, z jakimś głębszym podtekstem. Zaczyna być naprawdę beznadziejnie w naszym mieście. Szykują się beznadziejne imprezy typu festiwal ku czci Miłosza im. Józefa Conrada. Prawie akademia pierwszomajowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kic Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:48 A czy ktoś za oceanem wymyślił już Światowy Dzień Sprzątania Miasta? To ja kupuje bezwarunkowo! Może i pomysł z bitwą na poduszki jest fajny, ale w akcji, która była zapowiadana w mailach/na forach była też informacja o tym, ze po sobie trzeba posprzątać. Widać niektórzy nie doczytali do końca... Jak zwykle.... Ksero studenci - ksero kultura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:48 Spontanicznego ??????????????????????? żaden spontan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - tu jest instrukcja jak taką bitwe zorganizować : www.pillowfightday.com/howto.php BTW- ciekawy jestem kto za ta strona stoni (tzn jaka firma czy koncern) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotpol Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 00:03 Zdemaskujmy ten spisek! Za tym na pewno stoi koncern produkujący poduszki. W ten sposób chce żebyśmy zniszczyli stare poduszki od konkurencji i kupili ich nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Nie było czasu na sprzatanie !! IP: *.chello.pl 06.04.09, 00:10 Poszliśmy od razu po bitwie wesprzeć nasze biedne Krakowskie knajpy ! To chyba w dobie kryzysu dobra inicjatywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monica Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 01:06 A ta firma ,która dała poduszki to IKEA !!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 01:30 Ikea - która jest taka "ekologiczna" segreguje odpady - itd - i co nie posprzątali po studentach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-student Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 07:48 koles, nie badz taki chojrak forumowy, tylko idz zaraz sprzatac psie kupy na miasto! co za narzekacze, ech, ten narod jest smutny przez takich jak Ty wlasnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomznh Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 07:52 A dlaczego każesz innym sprzątać po sobie? By było weselej? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki 06.04.09, 07:54 > koles, nie badz taki chojrak forumowy, tylko idz zaraz sprzatac psie > kupy na miasto! co za narzekacze, ech, ten narod jest smutny przez > takich jak Ty wlasnie.... Zauważ, że za czyjeś pieniądze ktoś posprząta to pierze. Nie za twoje, bo ty jako student nie płacisz w Krakowie podatków na przedsiębiorstwo oczyszczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:22 Niestety nie mam psa - gdybym miał to oczywiście bym sprzatał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sop Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ists.pl 06.04.09, 08:21 była świetna zabawa i o to chodziło, kto nie brał udziału niech żałuje, mogę powiedzieć, że po sobie posprzątałem :), moja podarta poduszka jest w koszu przy Empiku :) Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------=----= 06.04.09, 08:31 Skoro "artyści" zamieniają Świątynię w targowisko top sami są sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Ludzie!? IP: *.chello.pl 06.04.09, 08:58 Czy wy dostaliście jakiś specjalny dodatkowy rachunek za sprzatanie rynku ? Nie ! Więc po co się burzycie, po za tym studenci też płacą za wszystko właścicielom mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuspospolity Re: Ludzie!? IP: *.multi-play.net.pl 06.04.09, 09:42 co za wiejska mentalność! uważasz że skoro płacą _za wynajem mieszkania_ to mogą szcz... z balkonu, rzygać, brudzić, nie dać spać sąsiadom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Ludzie!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:24 Tylko ci własciciele nie chcą już studentom wynajmowac - znaszcz taką notke w ogłoszeniach "studenci wykluczeni" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 08:59 To ciekawe - ja byłem tam o 18 i jedyne co znalazłem to jeden wielki burdel... A czy Twoja informacja jest rzetelna?! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.bj.uj.edu.pl 06.04.09, 10:04 Przydaloby sie trzesienie ziemi dla dzisiejszych ludzi. Staja sie coraz bardziej zwyrodniali,glupi... Studenci lepiej by zrobili studiujac albo pomogli rodzicom;marnuja czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p o może orgia ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 11:05 W sumie jak pisze Wisłocka w "Sztuce Kochania" że rzucanie się poduszkami itp jest świetnym elementem gry wstępnej - to może studenci pójdźcie dalej i zorganizujnie za rok orgie na rynku ??? ps. tylko posprzatajcie po sobie prezerwatywy - a bedzie to i tak mniej roboty niż ze zbieraniem pierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylda Zdjęcia IP: 213.180.137.* 06.04.09, 11:01 Tutaj jest fajna galeria z bitwy poduszkowej, nawet siebie na nich znalazłam :) sylwiabesz.com/photo/2009/04/05/pillowfight/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pillwfight.pl Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 11:18 Widziałem jak kilku studentów podchodziło do malarzy i ostrzegało. Bitwa była zaplanowana w innym miejscu ale to był tłum, źle się ustawił i przestawić już się nie dało :/ Malarze na ostrzeżenia że zaraz tu będzie bitwa machali ręką. - mądry Polak po szkodzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
radziop88 Studenci stoczyli bitwę na poduszki 06.04.09, 11:34 Duży zbiór linków i zdjęć z Bitwy: radziu.jogger.pl/2009/04/04/krakow-pillow-fight-2009/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: 149.156.67.* 06.04.09, 12:11 było fantastycznie! wreszcie porządnu flash mob w krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 14:23 moim zdaniem zbyt generalizujecie, nie wszyscy studenci po sobie nie posprzątali, nie wszyscy, którzy są ze wsi nie umieją się zachować,( nie pomyśleliście, że takimi teksatmi obrażacie innych?? ja uważam, że moi rodzice dobrze mnie wychowali i momo, że jestem ze wsi potrafię się dobrze zachować i sprzątać po sobie również) ikea tego nie sponsorowała można tam było kupić tanio poduszki (nie były one wypełniane pierzem i bardzo dobrze się trzymały) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni Upadek IP: *.ghnet.pl 06.04.09, 15:20 Historia sie powtarza. Tylko ze w przyszlosci nie bedzie o naszym upadku pisal jakis Gibbon, lecz jakis Foo Chi Min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack82 Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.ipaper.com 06.04.09, 16:04 Zajefajna akcja. Żałuję, że nie udało mi się być wtedy na rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_z_uniwerku Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 16:06 To jest wlasnie poziom UJ. Tak "bawia sie" studenci UJ a potem pisza "prace mgr" o rzeczach o ktorych pojecia nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neith Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.net.autocom.pl 06.04.09, 17:15 tak, proszę państwa... chamstwo, motłoch, barbarzyństwo, brak kultury! naparzają się poduszkami, zamiast iść na mecz na stadionie Wisły/Cracovii i wbić komuś nóż pod żebra albo go zdzielić bejsbolem przez łeb! oczywiście ci, którzy po sobie nie posprzątali wykazali się brakiem kultury i nieumiejętnością czytania instrukcji (były podane jasno informacje dotyczące bitwy, w tym punkt odnośnie sprzątania!), choć sama widziałam osoby, które podnosiły rozdarte poduszki, wypełniały je pierzem i wyrzucały do śmieci - tak prosto było po sobie posprzątać! moja poduszka właśnie kręci się w pralce - dało się bawić tego dnia tak, żeby nie naśmiecić, nie zniszczyć "broni". a pierze oczywiście, że było później sprzątane - widziałam studentów, którzy biegali z miotłami i starali się je zebrać w jakieś kupki, po czym podbiegały do nich rodziny z dziećmi i mamusie oraz tatusiowie do swoich pociech wołali "No podrzuć piórka, zrobimy Ci zdjęcie!" i w ten sposób coraz więcej rodzin rozpi*rdzielało coraz więcej posprzątanego pierza... następnym razem proponuję jednak jakiegoś organizatora znaleźć i pilnować, aby zostało później posprzątane, bo sama akcja jak najbardziej była pozytywna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.chello.pl 06.04.09, 22:42 Jestem bardzo ciekawy, jak brzmi przepis na posprzątanie rozsypanego pierza z płyty Rynku Głównego. Myślę, że pracownicy PUKiD, którzy sprzątali po "inteligentnej" zabawie, też są tym zainteresowani. Ale nie powinni narzekać, przecież wykonywali tylko swoją, doskonale płatną pracę. Przecież gdyby nie ta wspaniała inicjatywa, to w to piękne popołudnie nudzili by się w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui studenci? jakieś buraki raczej... 06.04.09, 20:12 z ponad 300 deklarowanych osób może 10 studentów zostało sprzątając po sobie i innych, reszta buraków gładko się ulotniła. jak się chce bawić w publicznej przestrzeni to trzeba umieć sie zachować. następnym razem trzymam kciuki za policję - gazem, dołek, ścieżka zdrowia - przyda się niektórym "studentom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 22:18 bez ofiar?? a złamany obojczyk poturbowane kolano i cała głowa w siniakach przez stratowanie i podeptanie przez ludzi się liczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabria Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.nawojka.ds.uj.edu.pl 07.04.09, 01:41 Nikt nikogo na siłę nie pchał do walki. Zdarzają się wypadki, zwłaszcza w takim tłumie, ale jeszcze przed walką można było ocenić, jak to może się skonczyć. Kto został, ten ryzykował, normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zywiolak Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 22:44 Dżizas, k***a, ja pie**lę - żeby zacytować, zdaje się, waszego guru - Adasia Miałczyńskiego, frustrata pierwszej wody. W końcu w tym mieście pojawiła się oddolna inicjatywa szaleńczej, żywiołowej imprezy ożywiającej i odmładzającej to skostniałe miasto. Piękna pogoda, radość chwili - to się liczy. A, że nie było idealnie? A, że kilka obrazów się połamało mimo ostrzeżeń wysuwanych przez studentów? A, że mało kto posprzątał. Tak to już jest z flash mobami organizowanymi oddolnie, spontanicznie, PO RAZ PIERWSZY. Ale z was nudziarze - ma być po Bożemu ;S. Czasem mi się wydaje, że niektórym zależy żeby zalać ten kraj nudą, szarzyzną i przeciętnością. I dorobią do tego każdą idiotyczną ideologię byle by legitymizować swoje narzekanie. Straszna rzecz się stała - krwawa ustawka na rynku zebrała ogromne żniwo, pierze się rozsypało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Studenci stoczyli bitwę na poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 09:45 jaka szalencza, zywiolowa inicjatywa???! Jak na ten weekend wystarczajaco bylo pijanych i zygajacych angoli, tragicznego "zajaczkowego" kramu z chlamem i golebiego brudu na Rynku. Dolozyliscie swoje pierze do ogolnego koszmarnego wrazenia. I zeby nie bylo nie jestem zadnym ideologiem, mam dwadziescia kilka lat i kocham to miasto - zal mi jak widze co tutaj sie dzieje... PS. i nie byl to pierwszy flash mob w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś