Gość: 89. IP: *.icpnet.pl 01.05.09, 14:53 a co to są te jazzówki? bo na zdjęciu nie widać.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nestie Re: W stylu retro: spódnica, rajstopy i jazzówki IP: *.chello.pl 01.05.09, 20:14 Buty. a biżuterię ze skrzydełkami ma z allegro. jest tam tego pełno. nic oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
majself W stylu retro: spódnica, rajstopy i jazzówki 02.05.09, 01:14 Jestem rozpaczliwie banalna - to, co Kasia nosi na szyi, mam w wersji srebrnej do uszu (nie z Allegro). I, o zgrozo, noszę zgodnie z przeznaczeniem. Co do stroju modelki - od kolan w górę mi się podoba: bluzka, klipsy, spódnica. Ale te czarne rajstopy do czarnej spódnicy i czarnych butów - to jakaś pomyłka... Nie lubię monochromatycznego stroju bez zabawy fakturami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj jaki znowu złoty listek? IP: 83.2.232.* 02.05.09, 10:11 to są dwa skrzydła!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka_Z W stylu retro: spódnica, rajstopy i jazzówki IP: *.ksknet.pl 02.05.09, 15:47 Który lumpeks w Krakowie ma osobny dział vintage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka_Z Re: Żaden IP: *.ksknet.pl 04.05.09, 23:09 Nie byłabym zaskoczona, gdyby była to prawda, ale wciąż czekam na odpowiedź Gabrieli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Żaden 05.05.09, 13:39 Roban, m.in. na rogu Loretańskiej / Jabłonowskich, na Wielopolu i na os. Teatralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka_Z Re: Żaden IP: *.ksknet.pl 06.05.09, 00:53 Dzięki za odpowiedź. W tym robanie na rogu L. i J. często bywam, ale "retro działu" nie zauważyłam... Poproszę o dokładniejszy namiar :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^^ Gabi nie wprowadzaj ludzi w blad takiego dzialu.. IP: *.betanet.pl 17.05.09, 00:00 nie ma w Robanie, a jesli juz jest to nie sa to rzeczy vinitage :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka_Z Re: Gabi nie wprowadzaj ludzi w blad takiego dzia IP: *.ksknet.pl 18.05.09, 22:07 Byłam, widziałam. Roban na Wielopolu ma "dział retro" (nawet wisi tabliczka) i może nie wszystkie sztuki to vintage, ale na pewno część. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^^ Jesli tylko czesc to nie mozna mowic o calym... IP: *.betanet.pl 21.05.09, 11:04 dziale, jest to zaledwie skrawek i ubrania jakie tam sa, sa z poczatku lub pierwszej polowy lat 90, zaden vinitage... wiec takiego dzialu nie ma. Wiecej vinitage znajdziesz jak sie przejdziesz normalnie po sali i dobrze poszukasz... nie cierpie ludzi, ktorzy wprowadzaja w blad innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka_Z retro to nie vintage IP: *.ksknet.pl 21.05.09, 22:18 a) napisałam, że jest "dział RETRO" a to nie równa się "dział vintage", więc nikogo nie wprowadziłam w błąd (podobnie z resztą jak Gabriela, która też napisała w artykule o działach retro, a nie vintage) b) jestem pewna, że widziałam tam rzeczy starsze niż z początku '90 c) ale wszystko zależy od dostawy i od widzimisię pracowników, którzy segregują ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Vintage What is the difference between words IP: *.autocom.pl 21.05.09, 22:38 "retro" and "vintage" in Polish ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka_Z Re: What is the difference between words IP: *.ksknet.pl 21.05.09, 23:48 Wikipedia: "Generally speaking, clothing which was produced before the 1920s is referred to as antique clothing and clothing from the 1920s to 1980 is considered vintage. Retro, short for retrospective, usually refers to clothing that imitates the style of a previous era. Clothing produced more recently is usually called modern or contemporary fashion. Opinions vary on these definitions." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Vintage What does the Polish word "vintage" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:18 mean in English ? Odpowiedz Link Zgłoś