Gość: złotówa Re: Nie wszystkie złotówy są uczciwe. IP: *.fdk.abpl.pl 13.07.09, 00:19 Tak!!!nie wszystkie złotówy,lekarze,prawnicy,księża,politycy,sprzedawcy,przedstawiciele handlowi, policjanci,złodzieje(no, może przesadziłem),ale to nie znaczy, że można uogólniać.Wszędzie pracują tylko ludzie,a Ci są baaaardzo różni.Z tymi złymi trzeba walczyć,a walczyć to nie znaczy płakać na forum tylko np. brać paragon po zawyżonym przez taryfiarza kursie i zgłosić to najpierw w sieci,a jak nie pomaga to w Urzędzie Miasta .Niech wypie..... śmiecia(tzn.mandat i odebranie licencji).Wypłakiwanie się na forum nie pomaga walczyć ze złodziejami tylko odbiera pracę uczciwym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: 213.134.181.* 17.07.09, 16:04 Witam. Ostatnio chcialem skorzystac z uslug icara ale po rozmowie przez telefon stwierdzilem ze wole skorzystac z taksowki. Dlaczego? Po pierwsze bardzo niemila obsluga. Pani z ktora rozmawialem z laska podawala mi informacje. Jej ton i teksty nie byly takze na miejscu. Mila obsluga to przede wszytkim zadowolony klient polecajacy Was wiec powinniscie na to zwracac uwage. Po drugie: Na stronie Icara sa podane przykladowe stawki np: IKEA --> PROKOCIM 34 zl bodajze. Ja chcialem zamowic o polowe krotszy kurs i cena jaka uslyszalem wyniosla 24 zl... Podsumowujac : To byl pierwszy i ostatni raz chyba ze ktos z powrotem przekona mnie do Was. Pozdrawiam serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taryfiarz iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 18.07.09, 01:37 35 stopni w cieniu,a nikt z klientów nie zamawia taksówki z klimatyzacją mimo, iż nie wymaga to żadnej dopłaty(wystarczy zaznaczyć przy zamawianiu).To po co ja inwestowałem w samochód, skoro klientowi i tak "wsio rawno" czym jedzie.Gdyby taksówki obniżyły taryfy z 2,30 na 1,60 to i tak nie zmieniłoby to niczego.Osobiście mogę jeździć po 1,20 ,ale zaznaczam JEŹDZIĆ ,a nie czekać na zlecenie po 1,5 godziny.Szanowni Klienci Wy nie płacicie za przejechaną odległość,ale m.innymi za ten czas, kiedy my jesteśmy gotowi po Was przyjechać,jak również za tych z Państwa, którzy po zamówieniu taksówki nie zechcieli do niej zejść ,bo się rozmyślili,a nie raczyli o tym poinformować centralę(przecież taryfiarz to śmieć ).Takich pustych zleceń miesięcznie zaliczam kilkadziesiąt!!!Cena kursu z punktu A do B to nie tylko paliwo...,ale po co ja o tym piszę przecież Was to g.obchodzi-ma być tanio. Myślę, że czyta to forum wielu Icarowców,więc może niech napiszą jakim cudem Im się to opłaca,bo ja w to nie wierzę.Oni liczą na to, że się to ruszy ,ale jestem w 100% pewien, że nie skalkulowali kosztów tej działalności dokładnie.Napiszcie proszę, czy z zarobionych pieniążków odkładacie sobie na: -nowe autko(tzw.amortyzacja) -chociażby wymianę oleju,klocków hamulcowych,sprzęgła,opon,myjnie,odkurzacz,pranie tapicerki(w końcu ktoś wam ją zrzyga 100% pewne) itp.wydatki. -urlop(wasi klienci mają coś takiego i to płatny,a wam kto zapłaci?) -chorobowe(wasi klienci mają coś takiego i to płatne,a wam kto zapłaci?) -ubezpieczenie OC,AC -awarie samochodu(jeździcie podobnymi rzęchami jak większość taryfiarzy) -resztę kosztów(paliwo,opłaty abonamentowe itp już znacie) Ja takie koszty biorę pod uwagę i systematycznie staram się na nie odkładać,ale większość moich klientów ma to w .....-ma być tanio,bo przecież jak ja padnę, to na moje miejsce przyjdzie paru następnych.Mógłbym podawać konkretne liczby ,ale jestem pewien, że Was to wali....MA BYĆ TANIO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były taksówkarz Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 13:40 Panowie taksówkarze!!!!!!!Jeśli mogę prosić, wytłumaczcie mi dlaczego nie opłaca Wam się ta praca??????????Jeździłem na taksówce i uważam że nie ma lepszej pracy!!!Kiedy mi się podobało to jechałem do pracy,kiedy mi się nie chciało to nie jechałem!!!Gdy było gorąco to jechałem z rodziną na basen,a jeździłem w nocy.Wakacje-nie musiałem prosić o urlop,jechałem kiedy mi się podobało i na tyle ile chciałem.Święta z rodziną ,nie w pracy!!!!!Pełna swoboda.Część moich znajomych patrząc na jakim poziomie żyję i ile poświęcam na to czasu też poszła na taksówkę.Ja twierdzę że ta praca jest bardzo opłacalna,a dlaczego!?!?!?!:Robiłem w miesiącu 6-7 tys obrotu.Z tego oczywiście trzeba odliczyć kilka kosztów!ZUS 800 zł,abonament 250 zł,podatek VAT 3% czyli 180-210 zł.Podatku dochodowego nie musiałem płacić bo taksówkarze są z niego zwolnieni,płacałem zamiast niego kartę podatkową 28 zł.Na gaz wydawałem około 700-850 zł.Do tego oczywiście trzeba doliczyć koszty amortyzacji jakieś 200 zł w miesiącu(zawarte są w niej koszty ewentualnych napraw,opon,ubezpieczenia oc,spadku wartości pojazdu itp.)Jeździłem pasatem z 96r silnik 1,8 na gazie. Zostaje jakieś 4660 zł.!!!! Teraz już wiem dlaczego większość ludzi nie lubi Taksówkarzy.Zarabiacie krocie a kłamiecie jak to jest ciężko zarobić.Dlaczego w Krakowie jest ok 4000 taksówkarzy i wszyscy są nie zadowoleni????Musicie kłamać i narzekać żeby nie przybywało Was więcej.W urzędzie co rok jest 800 nowych licencji taxi i tylko czekają na nowych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika123 Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.236.spine.pl 20.07.09, 10:53 Brawo ! Napisałeś to, o czym myśli większość klientów taksówek korporacyjnych. I my, klienci jestesmy tego świadomi. Mały przykład. Kilka lat temu jadąc taxi pewnej korporacji, Pan taksówkarz pochwalił się , że wyposaża sobie kuchnię właśnie (meble itd.) . Jak powiedział mi kwotę, ile to go będzie kosztowało, to mnie zamurowało. To była kwota astronomiczna! I właśnie wtedy pomyślałam sobie , jacy ci taksiarze to bogaci ludzie. Porównując oczywiście do tzw. średniej, przeciętnej. Tak więc nie chrz.... , że Wam tak ciężko, nigdy w to nie uwierzę. Macie luz, blues i swobodę, a do tego jeszcze dużą kasę. Kurna, żyć nie umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotówa Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 20.07.09, 23:15 ZAWIŚĆ!!! Zawiść to cecha narodowa Polaków,nie zazdrość...,bo to normalne uczucie,tylko zawiść!!!.A, czy zainteresowało Ciebie Wiko123, ile czasu spędził ten taryfiarz w swojej taksówce ,żeby móc wyposażyć tą kuchnię???.(jestem również pewien ,że on nie żalił Ci się ,że jest mu ciężko) Nie!!!...,Ciebie zabolało ,że jego na nią stać!>(Jakim prawem!...,on przecież powinien jeść suchy chleb i wozić JAŚNIE PANIĄ za grosze!!!).A może gość spędzał w swojej śmiesznej taksówce po 300 godzin miesięcznie(Ciebie to wa..), żeby zrobić żonie prezent?!!.To właśnie jest ta różnica ,której nikt nie chce dojrzeć...Można zarobić na taryfie,ale....spędzając w niej po 300-350 godzin miesięcznie !!!. Jestem pewien, że nikt z Was szanowni Klienci nie spędza tyle czasu w pracy co taryfiarze.(no tak... to nie jest praca...tylko Wy pracujecie>) Do tekstu "byłego taksówkarza" odniosę się niebawem ,bo tak żałosnej prowokacji dawno nie czytałem. A i może podpisujcie się zawodami...,chyba się nie wstydzicie(tylko prawdziwymi).Pozwólcie tępemu taryfiarzowi wypowiedzieć się na temat Waszej pracy....przecież jesteście uczciwi ,a tylko ja złodziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadim Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:40 akurat siedzą taksówkarze po 12 godzin w pracy.Jak odejmiecie z tych godzin 2 kawy po 3 godziny to wychodzi że pracujecie po 6 godz!!!!!!!!!Panowie złotówy zmieńcie prace jak wam tak źle!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotówa Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 21.07.09, 23:52 1 kawa = 3 godziny, jesteś żałosny Gościu, jeżeli tyle zajmuje Ci picie kawy(pij przez rurkę, to Ci zęby nie zżółkną).Ja robię to w domciu o 4,30( 5 minut pierwsza)i na Statoil-u o 13,00 druga.I nie jest mi źle,bo robię obrotu te 6000pln-ów,ale na prawdę,za ok 300 godzin miesięcznie.Mój wybór ,ale Ty Gościu nie jesteś w stanie tyle godzin mieć otwartych oczu ,ale śmiesz się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika123 Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.236.spine.pl 21.07.09, 22:48 Powiem Ci po krakowsku: a idze , idze bajoku ! Twoi kolesie z taxi w przypływach dobrego humoru opowiadają jak to się muszą "napracować". Są bardzo zadowoleni ze swojej pracy, mówią, że wyjeżdżają sobie np. rano po śniadanku, potem jadą do domku na obiad, mała drzemka i jak im się chce to wyjadą sobie na chwilę na miasto wieczorem. Z ich opowieści wynika jedno: że nie zamieniliby swego fachu na żaden inny. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotówa Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 22.07.09, 00:04 Komu opowiadają, Tobie??? To zdecyduj się o kim piszesz.Najpierw żalisz się ,że narzekają ,a teraz piszesz,że są zadowoleni???O co biega?? Narzekają = źle Nie narzekają = jeszcze gorzej O co CI biega??????????????????? Nie masz chłopaka , nudzi CI się i wyżywasz się na taryfiarzach?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika123 Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.236.spine.pl 22.07.09, 16:35 Razem z mężem piszemy te posty. Z mężem - taksówkarzem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadim Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:17 złotówo-skoro robisz te 6000 zł za 300 godzin pracy to znaczy że po prostu nie nadajesz się do tej pracy!!!!!!!!!!!!Twoi koledzy robią taką kasę jeżdżąc połowę z tego co TY!!!!!!Kolega prowadzi knajpę w której cały czas siedzą taryfiarze.3 godz zajmuje wam wypicie kawy opowiadając sobie nawzajem bajki który to jaki miał kurs,jak przewiózł klienta itp.Nie wspomnę już o tych panach którzy zamiast siedzieć w taryfie siedzą w knajpie przed maszyną licząc na to że dziś wygrają!!!!Przeczytaj całe forum i napisz ilu znalazłeś zadowolonych z pracy Taksówkarzy!!!!A jeszcze jedno,- skoro jeździsz 300 godz w miesiącu to masz czas jeszcze siedzieć na forum?????nie masz rodziny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:09 skoro brak rodziny, przyjaciol,psa zmusza Cie do siedzenia po 300h w aucie to Twoja sprawa. przestan sie zalic albo zmie prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZ Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 13:28 Nic prostszego zdaj ten tak banalny egzamin i do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZ Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 13:25 Były TAKSÓWKARZU ! zapomniałeś dodać ile przynosi Ci listonosz. To po pierwsze.Skoro było Ci tak super to dlaczego jesteś BYŁYM. Zdradź mi gdzież to robi się takie wysokie obroty bardzo chętnie tam pójdę. CZYNNY TAKSÓWKARZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.autocom.pl 04.08.09, 23:01 kolego złotówko. nie trzeba pytac icarowców jak im sie to opłaca .... wystarczy zapytać złotówki w innych miastach bo tam wlaśnie jezdzą np po 1,60. poza tym czy ty jak tankujesz na stacji to wybierasz najdrozszą??? raczej nie!!! i też się nie zastanawiasz jak się to opłaca właścicielom tańszych stacji.... a już napewno nie chciałbyś słuchać jakie to oni mają wielkie koszty i dlatego jest drożej. Śmiech na sali... największym kosztem jest ich wypłata i to samo tyczy sie was taksówkarzy!!!!!!!Może jeszcze dodajmy że wy nawet nie płaćicie podatków darmozjady!!!! Karta podatkowa 28zł/m-ąc to nie są podatki a niszczycie drogi, wasze dzieci korzystają z oświaty itd. Reszta społeczeństwa płaci i wy też powinniście zacząć..Ale wtedy to wasza stawka bewnie by była 5zł/km. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) "wika123" slowa "a idze, idze bajoku" to nie po... IP: *.betanet.pl 29.07.09, 11:49 krakowsku, tylko po lwowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 09:22 wreszcie ktoś wpadł na idealny pomysł .to jest chore żeby za taxi płacić mase kasy ,wiele krakowiaków już jeżdzi Icarem ,mam nadzieje że icar zagrozi całkiem nieźle korporacją taksówkarskim ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dffg iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.devs.futuro.pl 07.08.09, 15:41 jechałem wczoraj w nocy Icarem trasę: Azory (Stachiewicza) Ruczaj (Miłkowskiego): zapłaciłem 23 zł. Podobny kurs taxi to jakieś 34zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 09:22 Szanowni Państwo!!!!Myślicie ze wykształcenie świadczy o kulturze człowieka,ja myślę że nie.To co niektórzy wypisują o sobie i innych ,woła o pomstę do nieba.Dajcie sobie trochę czasu i wszystko się unormuje.Ci co tak PLUJĄ na TAXI i tak będą z nich korzystać,tylko się nie przyznają.Rano jedzie TAXI a po pracy z iCAREM.Co do iCara,szefowie wytrzymają,ale gorzej z kierowcami przy remontach samochodów.Sorki ze skacze z tematu na temat,ale książkę już można napisać to co tu wypisujecie a szkoda czasu.ps.jest takie fajne powiedzonko:FRAJEROW NIE SIEJA TYLKO SIE SAMI RODZA:pozdrawiam kolegow z iCara oraz TAXI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.ryb.abpl.pl 25.08.09, 11:23 OK.Kto mi odpowie w jaki sposób ten iCar rozlicza się ze skarbówką ??nie mając żadnego licznika (taksometru) może kantować ile wlezie no chyba że uczciwie podają wszystkie kwoty za przejechane kursy w co do końca nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biez Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 20:21 rozlicza sie z kasy fiskalnej. kto kradnie to kradnie. zawsze obnizacie kurs jak jedziecie bez licznika i robicie to caly czas wiec przestan nadawac cieniasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bieda iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.chello.pl 25.08.09, 13:30 Wspaniały pomysł. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi-bus iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.ryb.abpl.pl 25.08.09, 20:36 Żadna rewelacja.Wsiadając do taksówki też można spytać o cenę za kurs przed wyjazdem.Byłem na stronie iCar i muszę powiedzieć że cennik nie powala na kolana.Nie wiem jak się mają ceny za kursy w mieście (nie jestem z Krakowa) ale na długich trasach to wcale nie są dla mnie konkurencją.Np za kurs do Okęcie liczą sobie 700 zł a to jest około 290 km w jedną stronę.Licząc x2 (powrót) to daje 580 km x 1 zł jak przystało na konkurencyjne ceny daje no powiedzmy w zaokrągleniu 600 zł za kurs.Ja mam na Okęcie 350 km + powrót = 700 km i tyle biorę za taki kurs a mogę zabrać 6 osób.Cena jest za samochód a nie za ilość osób.Zapraszam na stronę taxi-bus.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: 93.159.26.* 04.09.09, 17:22 Jestem studentką i czasami naprawdę u mnie krucho z kasą. A mieszkam na Pychowicach i żaden autobus nocny tu nie dojeżdza, więc jeśli chcę sie spotkać ze znajomymi w centrum to juz musze wracac taksówką. I serio, mam w nosie kto mnie wiezie, ale wolę zapłacić mniej. A za dojazd do domu za każdym razem taxi naliczało mi inaczej, mimo że z paragonem. Więc nastepnym razem zadzwonie do icara, zapytam o cene dojazdu i porównam co jest tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.09, 00:10 jeżdżenie icarem jest jak zakupy w hipermarkecie,taniej ale jakość usługi na poziomie hipermarketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 22:07 Jechałem już kilka razy z iCarem i ceny mają naprawdę konkurencyjne w porównaniu do taxi.Z jakością usługi bywało różnie.czasem nie mogłem się dodzwonić,czasem czekałem 10-15 mni na auto.Jednak kierowca powiedział mi raz mądrą rzecz:"Wszyscy porównują nas do taksówkarzy,ale oni jeżdżą już po Krakowie kilkanaście lat,firma iCar działa dopiero 4 miesiące i musi trochę czasu minąć aby wszystko się doszlifowało"Gdy się potem głębiej zastanowiłem, to gość miał rację!!!Trzeba dać im szansę bo jako pierwsi w krakowie udowodnili że da się jeździć tanio!!!!Pracuję jako mechanik i też na początku nie potrafiłem wszystkiego zrobić. Wczoraj wracałem z icarem i kierowca pochwalił się że w godzinach nocnych mogą już wjeżdżać do strefy B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.autocom.pl 13.09.09, 04:22 A skad te ceny?-(chyba od niezrzeszonych)Wlasnie wrocilem do domku w Wieliczce i zaplacilem rowno 50zl.za taxi z okolicy poczty glownej a do tego co dziesiaty kurs GRATIS z ta siecia.Wystarczy poczytac co jest napisane w taksowce i porozmawiac.Dziekuje za podpowiedz ze icar wjezdza do centrum.W poniedzialek lece zrobic naklejki "Przewoz osob"i naklejam - bo to wolno akurat kazdemu a jak zlapie mnie straznik wiejski to sie spytam czy poprawki na znakach sa naniesione i czym sie rozni moj przewoz osob od innego przewozu osob.Aha dajcie cynk jak beda juz mogli wjazdzac na teren Klinik na Kopernika ,gdyz piatka takze sie przyda.No coz i nie dam juz nikomu zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: 93.159.26.* 15.09.09, 20:57 Tak jak wcześniej wspomniałam wybrałam tańsza ofertę. Czekałam na iCara 5 min, dojechalam do domu bardzo dobrym, nowoczesnym samochodem i zapłaciłam 10 zł mniej niż za taksówkę. Do mnie to przemawia. Oczywiście nie twierdzę, że za każdym razem bedę mieć takie szczęście, może sie zdażyć inny, gorszy samochód, na który poczekam dłużej, ale tak samo moge trafic na taksówkarza, który mnie oszuka. W każdym razie nastepnym razem wybiorę znowu iCara, 10zł piechota nie chodzi, będzie na obiad w stołówce :D Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Na czym polega ten legalny przekręt? 16.09.09, 01:14 Gość portalu: studentka napisał(a): > Tak jak wcześniej wspomniałam wybrałam tańsza ofertę. > Czekałam na iCara 5 min, > dojechalam do domu bardzo dobrym, nowoczesnym > samochodem i zapłaciłam 10 zł > mniej niż za taksówkę. Do mnie to przemawia. Na tym, że niedoświadczeni kierowcy nie zdają sobie sprawy, że ich prawdziwe długoterminowe są wyższe i że dopłacają do interesu. Właściciele iCara zarabiają bez ryzyka 35% wydając tylko na dyspozytora, klienci mają tańszy przejazd a koszty ponosi kierowca. Prawdziwa zupa z gwoździa! Po jakimś czasie samochód nie będzie więcej "bardzo dobrym, nowoczesnym" a kierowca ocknie się z ręką w nocniku. Wtedy zrezygnuje z pracy ale wstyd będzie mu się przyznać, że był frajerem co używał swego samochodu jak skarbonki. Znajdą się nowi frajerzy na jego miejsce i biznes będzie szedł. Nie, ja będę zamawiał prawdziwą taksówkę, nie chcę czerpać korzyści z czyjejś naiwności. Najwyżej pojadę autobusem, nie na gapę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 07:04 dziwne ip z puli icara,czyzby icar klientów sobie napedzał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.wiw.krakow.pl 17.09.09, 09:24 Wczoraj zamówiłam iCara z Galerii Kazimierz w okolice Almy na Olszy i zapłaciłam 15zł! To ma być konkurencja dl Taxi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macin Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 22:09 Z galeri kazimierz jechałem barbakanem na pilotów pod macdonalda i wyszło 14 zł ten icar to sciema ostatnio ceny podniesli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.autocom.pl 26.09.09, 00:06 Strasznie sie obruszales kolego.Czyzbys odzwierciedlal stosunki jakie panuja miedzy szefostwem iCara a kierowcamiktorzy walcza o zmniejszenie jalmozny.Bo kim ty jestes skoro masz kase fiskalna,podobno badania i inne takie a nie masz tak banalnego egzaminu z topografi.Poprostu malym smiesznym .........Moze jestem tepakiem, ale poszedlem po rozum do glowy i rzucilem taryfe trzy lata temu bo widzialem kolegow ktorzy zasuwaja po co najmniej czternascie godz. dziennie i jak koncza.W te opowiesci o lazienkach i innych kokosach juz nie wierze.Takie rzeczy to opowiadaja na kursach taxi co jest zreszta zrozumiale.A ty sie pozniej mecz z ta kasa, radiotelefonem.Mnie nazywasz burakiem a zobacz na rejestracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.autocom.pl 26.09.09, 00:30 swoich kolegow. Albo Rzeszow albo Tarnow nawet Jaslo.Twoi koledzy pracuja w dzien gdzies indziej a popoludniami siadaja za kolko.W sasiedniej klatce widzialem ze nawet fryzjer sie okleil iCarem.Co do naklejek.Kazdy sie moze okleic "przewoz osob"i zaplacic te osiemset zl. zeby mniec mozliwosc wjazdu i przejazdu przez strefe bo to niewielki koszt i do tego nie trzeba mniec kasy fiskalnej ani specjalnych badan technicznych {takich jak dla taxi}gdyz takie nie istnieja.Nie obejmuje was tez zwyzka w ubezpieczeniu.To jest tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.autocom.pl 26.09.09, 00:50 zwana zdrowa konkurencja.Jest jeden plus iCara.Pozbieral caly chlam z Krakowa to co niegdys wozil barbakan lub mega.Dlatego nie zamienie auta na chinskie,dziecku nie kupie butow za dzisiec zl.,pojde do lekarza a nie do felczera i bede jezdzil taxi a nie iCarem.A jak nie bedzie mnie stac to MPKiem bo wiem ze tam tez kierowca zawodowy a nie ktos z przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 21:43 jesteś niedoinformowanym idiotą.Siedzisz godzinami w taksówce więc masz czas żeby poczytać ustawę o transporcie drogowym!!!!Tam jest opisane wszystko czarno na białym co należy spełnić aby móc jeździć jako przewóz osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.zax.pl 04.10.09, 12:41 Można wiedzieć, skąd wszyscy niby dobrze poinformowani macie informację o oddawaniu 35% właścicielom iCara??? Prawda jest taka, że im oddaje się tylko i wyłącznie stałą kwotę od każdego kursu i jest to 10% (słownie: DZIESIĘĆ PROCENT )!!!!!!! TYLKO !!! I ANI GROSZA WIĘCEJ !!!!!!! O tych 35% słyszałem już od znajomego taksówkarza, który słyszał to od kogoś itd. dowiedzcie się trochę jak to wygląda zanim zaczniecie coś wypisywać na ten temat !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 20:51 Icarowi dziekujemy juz BARBAKAN jezdzi w nocy z rabatem 30 % to jest taniej niz icar!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taryfa Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 07.10.09, 23:02 To jest taniej niż w dzień(niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: 81.210.120.* 09.10.09, 16:12 iCar wcale nie odbiega cenowo od normalnych korporacji taksowkarskich,czesto zdarza sie tak,ze ich kurs jest tanszy tylko o 1zl lub tez o 2zl,czy to jest az taka oszczednosc??? Dodac nalezy, iz w niedziele i święta taryfa jest podwyższona o 25%.iCar ma doplaty do samochodow typu kombi: kurs standardowy + 15 zł i samochodow typu VAN: kurs standardowy + 15 zł. Zwroccie na to uwage!!!To juz sam Barbakan daje 30% znizki w nocy i nie maja zadnych doplat do kombii czy tez bus-ow; nie trzeba czekac na nich 30 min,tak jak na iCara!!! CO TANIE,TO ZAZWYCZAJ DROGIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Taxi Dwójki! Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.chello.pl 10.10.09, 20:27 Nie tylko Barbakan daje zniżki, popatrzcie po postojach na taksówki dokładniej. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient barbakanu Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 03:21 zawsze wolaliscie o doplate do vana lub kombi wiec prosze przestac klamac. wy dajecie znizke wedlug uznania do 30% ale jeszcze nikt takiej znizki nie dostal. kurs poczta glowna-wegrzce wielkie w niedziele nocy:icar44zł a barbakan 70 zl po rabacie. wiem bo wracalem 18 pazdziernika. wiec ta wasza smieszna znizke mozecie sobie wsadzic w ...jeszcze jedno. jak zapytalem kierowce barbakanu o kurs to powiedzial ze na taki kurs moze dac tylko 20% znizki i wtedy cena wyszla 70 zl. zamowilem icara i bez proszenia si edojechalem z super kierowca za 44 zl pod sam dom. I LOVE I CAR:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taryfiarz Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 20.10.09, 12:56 Oj,żałosny Icarowcu,czyżby nerwy z biedy Ci puszczały.Rzeczywiście jeszcze tylko w niedziele jesteście konkurencyjni. A to przekleiłem ze strony Icara: Samochód typu kombi: kurs standardowy + 15 zł Samochód typu VAN: kurs standardowy + 15 zł Odpalanie kablami: 15 zł Holowanie: kurs standardowy x 2 Przesyłka: kurs standardowy (min. 15 zł) Odwiezienie rzeczy pozostawionej: kurs standardowy (min 15 zł) W niedziele i święta taryfa jest podwyższona tylko o 25% Taksówki w granicach miasta dopłat m.innymi za kombi i vana- nie mogą stosować. A zniżka 30% oznacza ,że taryfy w nocy są tańsze niż w dzień Oj żałość ,żałość podwoźniku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.autocom.pl 08.11.09, 23:12 taxi w niedziele jest aż o 50% droższe niż w normalny dzień i dodatkowo nalicza opłaty np na siatłach i w korkach. dla przykładu jeśli po drodze spędzisz 10min na światłach ( kilka skrzyżowań) doplacisz aż 6 zł!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taryfiarz Re: iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.fdk.abpl.pl 09.11.09, 00:02 Podpisz się młody, jako pracownik Icara i będzie OK, a nie płacz,że taxi droższe o 50% niż w dzień powszedni,bo to wiedzą wszyscy.Nie wszyscy wiedzą natomiast ,że Wy też doliczacie 25% do świąt i o tym na forum nie piszesz.I gdzie Ty młody masz korki w niedzielę ,chyba do kasy w M1.Ty musisz mieć wyjątkowy niefart w życiu,że aż tyle czasu spędzasz na czerwonym :). I miej litość z tą propagandą.Czyżby naprawdę, aż tak ciężko było, po tych waszych stawkach zarobić na chlebek,że musisz takie pierdoły wypisywać?. Spójrzmy prawdzie w oczy ....z tej roboty,po tych stawkach nie utrzymasz rodziny...(chyba ,że jesteś właścicielem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: 81.210.120.* 20.10.09, 15:49 W zeszłym tygodniu znajomi chcieli przekonać się na własnej skórze jak jest naprawdę z tym ICAR-em! Wrażenia MASAKRA!!!! Debil ICAR zawiózł ich do domu okrężna droga,bo jak się tłumaczył tak wskazywała mu nawigacja,zamiast 15 min jechali 25 min. Nie ma co się dziwić, skoro ten matoł ICAr-owiec nie zna miasta, a jest jakimś studenciakiem i chce sobie dorobić do swojego utrzymania, żeby mu do 1-ego wystarczyło. Wyrwał się z jakiejś pipidówy i myśli, że w Krakowie karierę zrobi....Dobra rada matołku: naucz się najpierw topografii miasta Krakowa, no tak,ale te matoły ICAR-owe przecież nie muszą zdawać takich egzaminów....Z DALEKA OD ICAR-a!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.t-mont.net.pl 25.10.09, 23:21 wiadomosci.onet.pl/1522725,2678,1,zycie_za_kurs,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestbeskidy iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 05.11.09, 01:14 nie jestem przeciw działalości tej firmy, ale jedno wiem, że nieregularne przewozy osobowe zgodnie z prawem nie mogą mieć reklam na swoich pojazdach pozdrawiam www.bestbeskidy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.bestbeskidy.pl icar jest nielegalny? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 05.11.09, 01:18 nie jestem przeciw działalości tej firmy, ale jedno wiem, że nieregularne przewozy osobowe zgodnie z prawem nie mogą mieć reklam na swoich pojazdach, więc jeśli na pojazdach, które wożą ludzi ją mają znaczy to, że działają nielegalnie pozdrawiam www.bestbeskidy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka iCar rzuca rękawicę taksówkom IP: *.ghnet.pl 09.11.09, 13:38 Witam!Taxi ikar jest najgorszą siecią komunikacji jaką można było stworzyć. Obsługa fatalna, czas dojazdu do wyznaczonego celu przez klienta zbyt długi. Kobieta, która przyjmowała zgłoszenie była arogancka i niekompetentna. Więcej nie będę korzystać z usług tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś