Gość: romek IP: *.chello.pl 22.05.09, 22:04 Radni przeciw papierosom czyli złodzieje przeciw palaczom? jakże to... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Busista Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.chello.pl 22.05.09, 22:44 To niech Władzia z Centralnej weźmie się za Busistów dokonujących nie legalnych przewozów ludzi z Krakowa do Słomnik . Nawet niech sobie popalą u Tatarów w Słomnikach !!!! Gandzię lub Kundzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houston Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 23:11 a no tak to, osobiście będę głosował na każdego złodzieja jeśli tylko zdeklaruje się walczyć z tytoniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.chello.pl 22.05.09, 23:46 "Statystycznie w Polsce z powodu biernego palenia umiera prawie 9 tys. osób." Bardzo by mnie ciekawiło, jak powstają takie dane - bo nie wyobrażam sobie, aby nasi zapracowani lekarze pytali umierającego " Czy był Pan/Pani biernym palaczem?". Z góry dziękuje za oświecenie mnie w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houston Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 01:11 wystarczy zbadać chyba krew na zawartość pewnych związków żeby stwierdzić czy ktoś jest biernym palaczem... mieszkam w krakowie dużo łażę dużo po klubach i naprawdę widzę po sobie że przebywanie w zadymionym pomieszczeniu (już nawet nie mówię o tańczeniu kiedy to oddech bardzo przyśpiesza) daje popalić - ból głowy, przez kilka dni kaszel. jak dla mnie jest to gruba niesprawiedliwość że w klubach faworyzuje się palących a tych którzy mają choć trochę szacunku do własnego i cudzego zdrowia traktuje się jak śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.ds1.agh.edu.pl 23.05.09, 09:30 Problem jest tylko w tym, ze gdyby zakazac palenia w pubach to swiecilyby one pustkami. Masz mozliwosc pojscia do pubu dla niepalacych (po adresy odsylam na strone stowarzyszenia Manko i ich wspanialej akcji "Lokal bez papierosa") ale jednak chodzisz do lokali gdzie mozna palic. Dlaczego? Może twoi znajomi nie bawiliby sie dobrze gdyby im zakazac palenia? A moze w lokalach bez papierosa jest poprostu dretwo? Wiecej trucizny wdychasz idac Alejami, niz poprzez bierne palenie w pubie. Odpowiedz Link Zgłoś
majself Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail 23.05.09, 12:57 > Problem jest tylko w tym, ze gdyby zakazac palenia w pubach to swiecilyby one p > ustkami. Masz mozliwosc pojscia do pubu dla niepalacych (po adresy odsylam na s > trone stowarzyszenia Manko i ich wspanialej akcji "Lokal bez papierosa") ale je > dnak chodzisz do lokali gdzie mozna palic. Zapewne dlatego, że klub =/= pub. Ja się duszę w dymie papierosowym (astma) i z tego powodu całkowicie przestałam chodzić do klubów. Poimprezować mogę sobie w domu. W pubach się siedzi, nie tańczy. Niepalący są skazani na siedzenie. Pominę kwestię bezpieczeństwa - zapalony papieros na parkiecie, wokół tłok, sztuczne tkaniny, jak się pięknie poliester topi i przykleja do skóry... Odpowiedz Link Zgłoś
antry-kot Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail 23.05.09, 17:32 > Problem jest tylko w tym, ze gdyby zakazac palenia w pubach to swiecilyby one pustkami. nie zgadzam sie. A co powiesz na Irlandię? Knajpy (przynajmniej w Dublinie) zapchane. A palacze wychodza na zewnatrz... Wiecej trucizny wdychasz idac Alejami, niz poprzez bierne pale > nie w pubie. tez z tym sie nie zgadzam. to bierne palenie dokłada mi sie po spacerze Alejami... PS gdy bylam palaczem tez sie na to wszystko oburzalam tak jak ty hi hi A kazda podwyzka akcyzy to byl zamach na moja wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.chello.pl 23.05.09, 10:19 Ja mam pomysł znakomity ! Należy zakazac produkcji i sprzedaży papierosów w Polsce. Niech szanowne stowarzyszenia zwalczające palaczy oraz szanowni radni itd.itd. całą swoją cenną energię skierują do naszych ukochanych posłów z prośbą o uchwalenie w Polsce takiego zakazu. Wszyscy będą zdrowi, szczęsliwi i zadowoleni. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praha Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.aster.pl 23.05.09, 11:42 to bzdura piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---------- 23.05.09, 10:50 Na szczęście w Krakowie coraz więcej pojawia się lokali bez papierosa. A to Dynia i Vega na Krupniczej, a to 1949 Club na os. Uroczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: <---------- IP: *.chello.pl 23.05.09, 13:26 też mi szczęście. nie palcie, siedźcie w domu i walcie gruchę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heystacy Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.zax.pl 23.05.09, 16:45 Powinno się zakazać picia alkoholu w knajpach od tego przeciez tez sie umiera i to o ile częściej,no a jak ktos niepijący wybierze się do knajpy to czuje się nieswojo i jest narażony na wypicie piwa... Knajpa = dym papierosowy, zawsze tak było, ktos nie lubi to nie chodzi, a radni zajęliby się np tym co jemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houston Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 20:18 >Problem jest tylko w tym, ze gdyby zakazac palenia w pubach to >swiecilyby one pustkami. ludzie nie chodzą do klubu po to żeby pali fajki. jeśli będzie zakaz ludzie będą palić przed klubem. >ale jednak chodzisz do lokali gdzie mozna palic. chcę chodzić tam gdzie mam ochotę i wracać do domu bez bólu głowy oraz w ciuchach których zapach nie przyprawia o mdłości. >Dlaczego? Może twoi znajomi nie bawiliby sie dobrze gdyby im >zakazac palenia? masz stanowczo za niskie mniemanie o moich znajomych. nie wiem w ogóle co to za rozrywka iść do klubu tylko po to żeby palić i na tym opierać ocenę dobrej zabawy. może dzieciaki z podstawówki faktycznie bawiłyby się lepiej robiąc 'coś dla dorosłych' ale umówmy się że rozmawiamy w gronie dorosłych. >Wiecej trucizny wdychasz idac Alejami, >niz poprzez bierne palenie w pubie. a można wiedzieć na czym się opierałeś pisząc to? :) > Powinno się zakazać picia alkoholu w knajpach od tego przeciez tez > sie umiera i to o ile częściej, argument żałośnie płytki ale dobra - sam sobie bramkę strzelasz pisząc głupoty. o ile dobrze pamiętam tytoń jest drugą przyczyną przedwczesnej śmierci. nie wiem jak wśród twoich znajomych ale osobiście znam wielu nałogowych palaczy natomiast chyba ani jednego jawnego nałogowego alkoholika. dwa. jak już chcesz palić pal - naprawdę masz moje błogosławieństwo tylko rób to tak abym ja nie musiał wdychać twojego dymu. gdyby tobie za każdym razem kiedy idziesz do klubu ktoś pchał do gardła taniego jabola oblewając cię nim jednocześnie, też byś nie był z tego faktu zadowolony. > Knajpa = dym papierosowy, zawsze tak było, ktos nie lubi to nie > chodzi, a radni zajęliby się np tym co jemy. brodzik... nawet nie skomentuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak płuc Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.zax.pl 23.05.09, 21:07 > >Wiecej trucizny wdychasz idac Alejami, > >niz poprzez bierne palenie w pubie. > > a można wiedzieć na czym się opierałeś pisząc to? :) Palę pół paczki dziennie, ale po "spacerze" od hali targowej do ronda grunwaldzkiego mialem zawroty głowy przez cały wieczór, więc nie gadaj, że jak parę nazy nawieje na ciebie dym w knajpie to bardziej zaszkodzi twoim zielonym płucom niz życie w miescie pełnym spalin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houston Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 22:34 parę razy nawieje na mnie dym? przyjacielu czy ty w ogóle kiedyś byleś w klubie? nawiać to tam może co najwyżej świeżym powietrzem bo norma to półprzeźroczysta zawiesia :) parę razy, nie parę razy - w klubach bywam praktycznie co tydzień pasywnie (bawiąc się) i aktywnie (organizując jakieś imprezki) i cotygodniowy detoks nikotynowy jest średnio fajny a jak mi tu jeszcze piszesz że samo życie w krk to w ogóle zagłada dla zdrowia to chyba sam rozumiesz, że dobrze by było eliminować każde potencjalne trucie się. zostawmy już zdrowie bo widzę że macie je głęboko w dupie - może powinno się nawet pomyśleć nad przymusem palenia. ale powiedzcie mi dlaczego mam prać ciuchy po każdej wizycie w miejscu gdzie palicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.chello.pl 23.05.09, 21:08 Jest rada na Twój ból: zwiń sobie GW w rolkę, włóż do środka psią kupę, zgniłe jajo, dzieła Michnika, i zajaraj. Powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Najpier niech W OGÓLE zaczną łapać tych,co palą na IP: *.chello.pl 24.05.09, 12:23 przystankach, a potem bawią się w okreslanie metrów. Jak ktoś siedzi pod wiatą na ławce i pali, to chyba nie ma wątpliwości, że pali na przystanku. A i policja i straż miejska zlewają ten przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panjacek Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.chello.pl 24.05.09, 21:52 A może wprowadzić lokale "tylko dla palących" z ostrzeżeniem dla niepalących, że wchodzą tam na własne ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ Nie daj im popalić, wyślij e-mail IP: *.tomaszow.mm.pl 02.05.10, 17:33 zakaz palenia i to szzbko Odpowiedz Link Zgłoś