kornel-1 28.05.09, 08:18 Czekam na artykuły: "Rosjanie walczą z balonem w Krakowie" oraz "Słowacy walczą z balonem w Krakowie". Kornel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: art Amerykanie won do ameryki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:22 jakbyście zaczeli protestować u siebie, to by była: pała i wąskie drzwi!!! a gów.o was nasz balon obchodzi!! ja wreszcie wiem jak wygląda kraków i jak z różnych miejsc widać gdzie jego srodek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Tarcza strzelnicza 29.05.09, 12:57 Gość portalu: art napisał(a): > jakbyście zaczeli protestować u siebie, > to by była: pała i wąskie drzwi!!! Amerykańscy obywatele posiadają broń. A taki balon jest łatwym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Leciałem i było extra! 09.06.09, 13:23 Na prawdę fajny pomysł, odczepcie się od tego balonu! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Amerykanie won do ameryki!!! 09.06.09, 13:29 Balon to pikuś, ale zdaje się namiastka tego co nas czeka, gdy zaczną u nas stacjonować amerykańskie wojska razem z "patriotami", co chce nam zafundować rząd w najbliższym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikawa Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.ghnet.pl 28.05.09, 08:24 Muszę sie spieszyć i polecieć balonem, bo oszołomy doprowadzą do likwidacji takiej atrakcji. szkoda, że nie przeszkadza im ogólny brud, smieci, rozpadajace sie chodniki itp. Niech sobie sami nadmuchaja balon i sie jego czepią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Sam jestes oszolom 28.05.09, 10:54 Dla twojego widzimisie ja musze z okna ogladac biala konstrucje balonu. W dzien swiecic swiatlo (bo balon zacienia mi mieszkanie) a w nocy zaslanac okna! Paranoja! Polska to jednak bantustan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Sam jestes oszolom IP: *.net.autocom.pl 28.05.09, 11:18 No tak się przeważnie robi że na noc sie właśnie okna zasłania. Do września wytzrymasz. Potem balon znikcie ci z przed okien. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Sam jestes oszolom 28.05.09, 12:00 No cos ty? Po co mialem zaslaniac okna jak na zewnatrz bylo ciemno? Wytrzymac wytrzymam. Jakbym mieszkal pod mostem tez bym wytrzymal, tylko po co mam sie meczyc? Nie po to zyje w tym miescie, zeby mi urzednicy uprzykrzali zycie. Tyle miejsca w kolo, mozna bylo postawic balon tak, zeby nikomu nie zaciemnial mieszkania i niszczyl widoku (w sensie praktycznym a nie estetycznym). PS. A ten plot dookola balonu jak z placy budowy. Nie dalo sie nic ladniejszego postawic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Sam jestes oszolom IP: *.net.autocom.pl 28.05.09, 17:32 Rzeczywiście mogłoby to być lepiej zaaranżowane. Nie dziwię się Tobie że masz pretensje, nie mogę za to zrozumiec postawy osób które nie mają podobnych argumentów. Po sezonie wakacyjnym zmieni sie lokalizacja balonu, powinno byc o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 28.05.09, 11:15 Porąbani ludzie. Już po wakacjach balon zostanie przeniesiony na drugą stronę Wisły, już na stałe. Niech nikt więc nie biadoli że mu widoki psuje, bo pewnie każdy (nawet ci po****ni amerykanie) pewnie z niego już niejednokrotnie skorzystał. Ta akcja to tylko przykład tego że się komuś nudzi i zazdroszcząc innym inicjatywy wartej pochwalenia pod dziwnymi pretekstami starają się to niszczyć. Widoki są więcej niż wspaniałe i z żadnego miejsca wokół Krakowa takich nie sposób zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamg Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:25 ale w czym problem? glosow za balonem jest wiecej niz przeciw (podobno 4 razy) a skoro jest demokracja to jest, prawda? Amerykanie maja jeszcze duzo do oprotestowania u siebie w kraju wiec mysle ze znajda ujscie dla swojej energii :-) poza tym nie sprawdzilem jeszcze ilu ich jest (wiem o jednym) i gdzie przypadkiem mieszkaja, moze zaraz obok balonu ;-) a balon jest niezla atrakcja dla Krakowa i z tego co pisze w artykule to cieszy sie sporym zainteresowaniem , wiec powinien byc, moze tylko troche tanszy to byloby wiecej chetnych za wycieczke Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Większość za balonem? 29.05.09, 13:13 Gość portalu: adamg napisał(a): > ale w czym problem? glosow za balonem jest wiecej > niz przeciw (podobno 4 razy) > a skoro jest demokracja to jest, prawda? Większość ma inteligencję poniżej 105 IQ ! Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 09.06.09, 15:20 TO. JEST. GRUPA. NA FACEBOOKU. a nie konsultacje społeczne. nikt krakowian nie pytał o zdanie, zanim balon znalazł się na bulwarach. Odpowiedz Link Zgłoś
htoft Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 28.05.09, 08:30 Nie rozumiem, skąd w Krakowie to mitologizowanie ,,widoku na Wawel" i jednocześnie przyzwolenie na dzikie wysypiska, kamienice nieremontowane od I wojny światowej, zdewastowane trawniki, obrzydliwe szyldy? Zajmijcie się faktycznymi problemami (najlepiej począwszy od siebie), a nie tymi sztucznymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.ghnet.pl 28.05.09, 08:32 Uważam ten balon za skandaliczny.Współczuję mieszkańcom kamienic przed których oknami pojawił sie ten koszmar.Balon musi zniknąć.Zgadzam się absolutnie z akcją przeciwną balonowi.Poza tym zakłóca on estetykę miasta.Dziwię się,że wydano zgodę na tego upiora.Apeluję szczególnie do mieszkańców!!!!Dlaczego państwo zgadzacie się na to ,żeby przed waszymi oknami stało i latało to ohydztwo?Wam najbardziej powinno zależeć na tym.Ja bym poruszyła niebo i ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.ramtel.pl 28.05.09, 13:47 Dlatego, że mnie się ta inicjatywa podoba. Balon mi wcale nie przeszkadza - nie wiszę cały dzień w oknie. Balon jest oświetlony i w nocy wygląda jak wielki księżyc. To spora atrakcja dla turystów, bo można zobaczyć z góry piękną panoramę miasta. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b kawałek świecącego plastikowego gówna robiącego za IP: *.unima2000.com.pl 29.05.09, 09:14 księżyc. rzeczywiście wielka mi atrakcja. z pewnością większa niż panorama miasta. proponuję ci wziąć plastikowy młotek i jebnąć się nim w głowę. a skoro ten kondom lata tak wysoko, że wszystko widać, to nie wiem dlaczego nie można go gdzieś puszczać gdzieś obrzeżach miasta. co do księżyca, to wolę ten naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.chello.pl 28.05.09, 13:49 Gość portalu: lidia napisał(a): > Balon musi zniknąć A Balcerowicz musi odejść. A tak w ogóle, to ziemia dla ziemniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość nadgorliwość gorsza niż faszyzm IP: 194.42.110.* 28.05.09, 08:32 Marzą o skansenie to niech sobie go zorganizują ale u siebie. Won od dysponowania cudzym majątkiem. Nie życzę sobie aby ktoś uszczęśliwiał mnie na przymus. W tym mieście trzeba jakoś żyć a więc również zarabiać i bawić się. Odpowiedz Link Zgłoś
jarroo1 To już Krakówek!!!! 28.05.09, 08:34 Wieje wiocha i tyle ..balon w srodku miasta i radocha dla turystów ..swietny pomysł tak przekonują urzednicyy..paranoja kto ich wybierał??!! 2 .nie ma euro 2012...nei ma hali widowiskowej ..balet z Moskwy tańczy na "WISLE "gdzie przelatuja ptaki...koncerty zespołów w kinie!!Kijów ..opera.?? niech ktos kupi sobie bilet do 1..lub 2 rzedu.;) bez parkingu...podobnie dworzec..podobno mieszkaja tu artysci ...architekci z wyrobionym gustem i wizja..gdzie oni są....ale galerie postawic .wesołe miasteczko dla gawiedzi to owszem....wiocha z zabytkami..krakówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Bij sie w piersi IP: 194.42.110.* 28.05.09, 08:58 No własnie- tacy jak Ty, mniej lub bardziej świadomie, oprotestowują wszystko: rozwijanie działalności gospodarczej, budowę budynków uzyteczności publicznej (m.in. hal widowiskowych), parkingów, remoty dróg, itp. Twierdzicie, ze udogodnienia dla mieszkańców i turystów szkodzą elitarnosci Krakowa i czyną z niego miasteczko dla gawiedzi. Ja jednak widząc, ze wszystko wam przeszkadza z wyjątkiem wszechogarniającego brudu, śmierdzących niemiłosiernie zaprzęgów końskich na rynku, odrapanych fasad budynków czy koszmarnej kolumny P. Skargi- uważam, ze nie potraficie znaleźć złotego środka i zamiast do elitarności zbliżacie się do kołtuństa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Nie protestujemy przeciw operze tylko brzydocie! IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 10:17 Nie protestujemy przeciw operze tylko jej budynkowi!! Koszmar na skale europejska, panie w wieczorowych toaletach przy najwiekszym wezle komunikacyjnym miasta!! Galeia Krakowska-brak slow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Nie protestujemy przeciw operze tylko brzydoc IP: *.ramtel.pl 28.05.09, 13:51 Wydaje Ci się, że w Paryżu opera w lesie stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Nie protestujemy przeciw operze tylko brzydoc IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 28.05.09, 15:36 Nic nie musi mi sie wydawac bo wiem:) ...a taki sam budynek jak zielono-niebieski budynek administracyjny opery stoi w Nicei przy torach kolejowych:) rozumiem ze podobaja ci sie takie wzory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Nie protestujemy przeciw operze tylko brzydoc IP: *.net.autocom.pl 28.05.09, 17:37 Masz problem? Zbuduj za te same pieniądze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja lubie balon odczepcie się od balona IP: *.chello.pl 28.05.09, 08:35 A co komu balon przeszkadza? Idiotyczna akcja. Paskuda to jest cała brudna zabudowa i zaniedbane kamienice. No i co z tego, że JEDEN Amerykanin jest przeciwko? To jakaś śmieszna akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja też! Re: odczepcie się od balona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:57 W Krakowie to tak zawsze - jedna inicjatywa - milion protestów. Najlepiej by wszystko zostało jak za króla Kraka - vide fort Benedykta, który gnije i rozpada się, ale przynajmniej zachowuje status quo (co prawda żałosne, ale sympatykom so called starego Krakowa, to nie wadzi). A Amerykanom mogę rzec tylko: zabierać swoje McDonaldy z historycznego centrum Krakowa oraz Sheratona, który zapaskudził Wawel i wynocha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamiast Nie oddamy naszego balona ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:42 Ręce precz od balona. Nie mamy wieżowców, został się tylko balon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Nie oddamy naszego balona ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:03 Balon jest fajny. Widoki z góry extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufo Re: Nie oddamy naszego balona ! IP: 195.150.133.* 28.05.09, 11:38 A te dwie szkarady, co to nam widok miasta szpecą, to nie wieżowce?! Precz z wieżowcami! Balon może być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orwell Nie oddamy naszego szkieletora ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 17:57 i innych wieżowców, których nie mamy! Precz z Ufo.Balon może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selinger Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.ists.pl 28.05.09, 08:57 No szkoda że nikt nie zajmie się naprawdę paskudną, blaszaną barką stojącą tuż pod Wawelem. Ona szpeci całe otoczenie daleko bardziej, ale stoi sobie tam spokojnie od kilku lat. Chyba każdy turysta fotografujący Wawel od strony Wisły ma ją na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.ghnet.pl 28.05.09, 08:57 no to jak zwolennikow naliczyli cztery razy wiecej to by sobie dali siana z gadaniem o samowoli urzednikow :) i maly apel do tych antybalonow ... panowie / panie mamy w Polsce np. problem wysokich podatkow. mozna liczyc na was i wasz zapal czy jestescie tylko od przyslowiowego "kopania dzieci w tornister"? Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 09.06.09, 15:25 panu się chyba cos pomyliło. skoro są wysokie podatki, to wszystkie inicjatywy społeczne, które nie zmierzają do ich obniżenia są nic niewarte? bzdura. w takim razie należy w ogóle olać podatki i zająć się WYŁĄCZNIE rozwiązywaniem problemu głodu na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.ghnet.pl 28.05.09, 09:02 Wielki problem to chyba brak reklamy typu coca-cola. Ja tam lubię ten biały balon zwłaszcza dlatego, że jest biały i gładki i tak bardzo nie pasuje do naszej głupiej oklejonej reklamami rzeczywistości. Co do lokalizacji to rzeczywiście powinna być inna. Bliżej Kopca albo Błonia, gdzieś z dala od zabudowy ciasnych kamienic. Odpowiedz Link Zgłoś
lehar Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 28.05.09, 09:02 Kto wydał zezwolenie w Wydziale Architektury na to paskudztwo. Postawienie konstrukcji mocującej balon wymaga opinii konserwatora zabytków. Jak Konserwator Zabytków, który z taką zaciętością dba o perspektywę zwłaszcza w kierunku Wawelu mógł pozwolić na postawienie balonu. Balon można porównać do "SZKIELETORA" z Ronda Mogilskiego, tylko, że tam Konserwator z wielkim zaangażowaniem walczy z inwestorem chcącym podwyższyć budynek. Tutaj natomiast nie przeszkadza mu zasłonięcie fasad budynków i fakt, że balon jest obiektem dominującym na tym terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 09.06.09, 15:27 zgadzam się. współczuję mieszkańcom ul. Św. Stanisława, na pewno ich również nikt nie zapytał o zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ porypani renciści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:13 którym się w domu nudzi i nie wiedzą juz gdzie namieszać... dramat. krakówek przez małe k. takie nasze piekiełko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 09:15 Zabrali sie za protst Amerykanie, bo oni wierza w spoleczenstwo obywatelskie i ze mozna cos zmianiac - Polacy w to juz nie wierza. Warto przypomniec, ze w jednym z odcinkow "Podgladaczy", glowny architekt miasta przyznal do ukrytej kamery, ze o balonie sie dowiedzial.... jak go juz zobaczyl na bulwarach. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 09.06.09, 15:28 wypraszam sobie. są jeszcze ludzie, którym się chce. aktywność nie zależy od narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDEOLO Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.devs.futuro.pl 28.05.09, 09:19 A jakim prawem jankesi szarogęszą się w Krakowie i jakim prawem ten balon jeszcze dynda? Zaproście Obamę a w drogę powrotną wyprawcie go tym balonem. Odpowiedz Link Zgłoś
majself Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 28.05.09, 09:21 Przynajmniej teraz już nikt nie narzeka na głowę Mitoraja. Zawsze musi się znaleźć powód do marudzenia? Komitet Krakowian przeciwko balonowi. Biedny balon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Identyczny balon jest w Paryżu... IP: 78.133.204.* 28.05.09, 09:30 ...nie słyszałem o protestach w jego sprawie a w naszym Kochanym mieście zawsze znajdzie się jakaś grupka, której przeszkadza nowa ciekawa, inicjatywa a nie szkodzą jej drzwi z PCV do sklepów w starych kamienicach, brudne, tandetne szyldy w okolicach rynku czy tym podobne (niestety trwalsze niż balon) szkodzenie krakowskiemu wizerunkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Gdzie w Paryzu? 28.05.09, 11:04 Przed czyimis oknami czy w miejscu, w ktorym nikomu nic nie zaslania? Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Identyczny balon jest w Paryżu... 09.06.09, 15:30 bzdura. kto powiedział, że nie szkodzą? tu jest strona tej akcji: protectkrakowheritage.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trinny Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:33 Co to znaczy "Amerykanie już to u siebie przerabiali?". Gdzie i kiedy? Planowanie przestrzenne w miastach w Ameryce praktycznie nie istnieje! Co za głupoty ci walczący przeciwnicy balona wygadują. Ta idealizacja Ameryki i Amerykanów, którzy tu przyjechali jest naprawdę żałośnie prowincjonalna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: 83.238.175.* 28.05.09, 09:41 Popieram balon! Tyle mówi się o ożywieniu bulwarów, przyciągnięcia do niech ludzi, a to właśnie krok w tym kierunku. Amerykanie i ich polscy koledzy niech się lepiej zajmą jakimś działaniem twórczym, czymś pozytywnym, a nie bzdurnymi protestami. Jak już padło: w Krakowie jest zwyczaj protestowania przeciwko wszystkiemu, jak u Kononowicza: niech nie będzie niczego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: 83.238.175.* 28.05.09, 09:42 i jeszcze jedno: w sierpniu zeszłego roku identyczny balon widziałem w centrum Berlina, a patronowała mu prestiżowa gazeta "Die Welt". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: 193.24.198.* 28.05.09, 09:42 kocham ten balon! W nocy wygląda jak drugi księżyc w pełni. A emerytom jak się nie podoba to niech się wyprowadzą na przedmieścia! Kraków to nie jest skansen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Mylisz sie Krakow to jest skansen obludy i nepotyz IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 10:23 Mylisz sie Krakow to niestety jest skansen obludy i nepotyzmu na nieznana gdzie indziej w Polsce skale. Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Amerykanie walczą z balonem w Krakowie 09.06.09, 15:31 HURRA! mamy drugi księżyc, jak miło! teraz jeszcze może druga, lepsza Wisła i będzie kolorowo i europejsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amniesiępodoba Amerykanie walczą z balonem w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:43 Balon wcale nie jest badziewny. To niezła atrakcja turystyczna, a pomysł naprawdę godny uznania. Loty balonami od wieków były uwieczniane w literaturze pięknej. Kiedyś identyfikowane z postępem nauki - patrz "Balon" Naruszewicza, teraz owiane legendą, wzruszają tak samo jak zabytki - wszak to zabytek myśli technicznej, pierwsze spełnione marzenie człowieka by wznieść się nad ziemię. Amerykanie niech protestują u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baloniarz Odpie...ie się od balonu!!! IP: *.zax.pl 28.05.09, 09:43 Uważam, że jest to zajebisty pomysł i fantastyczna atrakcja dla turystów. Sam jeszcze nie byłem, ale na pewno się wybiorę!Zawsze jak ktoś wymyśli coś oryginalnego i fajnego znajdzie się banda popaprańców, ktora będzie protestować, żeby protestować!! Już mi się chce rzygać od tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Sprawdźmy umowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:50 Co za g...to skandal!!!!! Wiocha na całego! Pewnie urzędasy Majchra będą się teraz bały wycofać z umowy bo pewnie ta firma baloniarska nie jest tempa i zabezpieczyła się w umowie, dziennikarze, zażądajcie przedstawienia umowy, coś czuję, że się szykuje afera. A poza tym dowiemy się kto osobiście odpowiada za ten skandal. A.. i nie dajcie się nabrać na "tajemnicę handlową" bo tak urzędasy bronią się zawsze jak mają coś na sumieniu. To jest dobro publiczne i nie ma czegoś takiego!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Sprawdźmy umowę IP: 195.116.120.* 28.05.09, 10:01 Człowieku, weź się puknij w głowę - wielbiciel spiskowej teorii dziejów się znalazł. Zacznij pisać książki - może ktoś je kupi :) Odpowiedz Link Zgłoś