Gość: smakosz IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 10.12.03, 22:40 Gdzie można u nas kupic dobrą szynkę itp na święta I gdzie w Krakowie dobry chleb a nie kruszące się bezsmacze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 10.12.03, 23:06 z tańszych polecam plac imbramowski, pieczywo od kruczka (osobienno dobrze wypieczony chleb krakowski), a wędliny z limanowej albo dębicy ( w tym szynka z wianuszkiem tłuszczu, jak pan bóg przykazał, nie za słona, nie zbyt mokra).. o droższych doniosą ci niechybnie czytacze miejscy, bom ja wieśniak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklonowana40 Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 09:13 Wedliny najlepiej kupowac w sklepiku kolo lodowiska, po prawej stronie przed slodyczami z "Wawelu". Swieze i smaczne, cenowo tez ok. Z chlebem ciezko jest. Ja kupuje na krakowskiej (prawie rog z Miodowa) dobre pieczywo z Wadowic i Myslenic (chyba). Moja wybredna mamcia chwali sobie ten chleb:-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biometka Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.z-miesne.krakow.pl 18.12.03, 12:04 Najlepsze wyroby na krakowskim rynku, to wyroby Krakowskich Zakładów Mięsnych "Krakmeat". Kupuję je na stoisku firmowym w Tesco na Kapelance albo Wielickiej. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 18.12.03, 12:24 Taaa, każda pliszka swój ogonek chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen jest to najbardziej wszawa reklama... 18.12.03, 12:34 jaka ostatnio widziałem... czy wam tam w tych zakładach już całkiem priony mózgi wyżarły ? chociaz ip zmieńcie... Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 11.12.03, 09:16 Szynki, balerony i ostatnia w Krakowie nadająca się do jedzenia kiełbasa lisiecka są dostępne w sklepiku "Pod Aniołami" na Grodzkiej. Nie najtaniej, ale warte swojej ceny. Z chlebów to osobiście polecam podgórską piekarnię Trela lub krakowską Magiera przy Zwierzynieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 12.12.03, 15:57 chleb spod aniolow tez jest niczego sobie.. u mnie w domu czesto je sie jeszcze pieczywo z piekarni na placu na stawach, ale o ile zaraz po wypieczeniu jest ono swietne to po paru godzinach ciezko ugryzc:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: 195.116.155.* 16.12.03, 10:45 a gdzie się zaopatrują Ci spod Aniołów? przeciez ŁOdzińscy chyba nie mają własnej masarni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 12.12.03, 15:45 Co,w tym miescie już nikt szynki nie jada, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Jada się, jada... 16.12.03, 12:01 ... tylko szynka nieszprycowana fosforanami i ulepszaczami to teraz rzadkość porównywalna z parówkami z "Ostatniej paróweczki hrabiego Barry Kenta" w "Misiu" Barei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulcia7 Re: wędliny? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 12:09 teraz nigdzie nie ma dobrych wędlin. Szynki w szynce jak na lekarstwo. Nie lepiej kupić sobie kawałek mięsa i przygotować samemu??? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen święte słowa... 16.12.03, 13:36 kupić surową i ugotować w warzywach... miodzio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulcia7 Re: święte słowa... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 13:53 kupić surową, włożyć w sól peklową, potem wyjąć, nadziać czosnkiem, posmarować lekko miodem i papryką i upiec w rękawie do pieczenia, żeby nie straciło smaku i wilgoci. Miodzio to mało powiedziane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: święte słowa... 16.12.03, 13:56 pięknie (czyt. smacznie) napisane... z tym, że nie wszyscy lubią czosnek... smacznego ! :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulcia7 Re: o czosnku do peteena IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 07:24 Oczywiście, że nie wszyscy lubią czosnek, ale śladowa jego ilość+ zioła zaspokoi nawet najbardziej wymagających. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 14:45 Lodzinscy i owszem maja swoja masarnie i swinki. Czesto kupowlam u nich wedliny...do czasu. Niewatpliwy sukces handlowy niestety odbil sie na jakosci: szynka ociekajaca slona woda, poledwica ociekajaca slona woda, baleronik z ktorego saczy sie slona woda....Wyszlo mi z obliczen, ze ta slona woda jest w cenie 20-letniego porto! Ktorej to slodyczy zycze wszystkim! Ps. Familia z Kielc systematycznie podsyla mi wyroby z jakiejs malenkiej masarni prywatnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 14:49 ...no i oczywiscie buda Debicy na Starym Kleparzu. Polecam - bez fanaberii, ale bardzo smaczne i niedrogie. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 16.12.03, 15:02 i właśnie o nich myślałem, pisząc tu o placu imbramowskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 15:18 Super wedlina jest w Grajpeku na Wysłouchów (Qrdwanów) i na Prokocimiu. Mała wytwórnia i tylko ich wyroby - polecam boczek grillowy i karczek pieczony (już mi ślina leci), szyneczka sucha (nie namaczana) też niczego sobie. PS. Moi znajomi robią tam zakupy po pare kilo wędlin i zawożą rodzinom do Niemiec i Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 16.12.03, 18:52 Dołączam się do reklamy Grajpka , a ponieważ mieszkam nieopodal to korzystam często... Małe jest lepsze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek193 Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? 17.12.03, 09:25 napiszcie gdzie dokładnie jest ten Grajpek, z Borku to nie tak daleko, więc pojadę i kupię coś na spróbowanie. Słyszałem, że niezłe wędliny są w tych malutkich sklepach na Klinach. Ciekawe dlaczego nikt nie zachwala wędlin z Tesco albo Carrefoura, a takie tłumy się tam teraz kłębią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 12:31 wysłouchów 53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iberka Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: w3cache.* / 195.150.72.* 19.12.03, 15:30 od kilku mcy kupuje wedliny tylko w jednym miejscu...malutkiej masarence na os.widok,w srodku osiedla.pewnie nigdy bym nie poznala ich smaku gdyby nie moje lenistwo:-).poszlam tam kupic gotowe pierozki,ktore tez sa zreszta super,i okazalo sie,ze pani ma weedlin mnostwo ale tylko 3 rodzaje drozsze i prawdziwe:-).wedzone,pieczone na ogniu.Wygladaja super,w smaku nie slone,nie ma w nich kropli wody ,ktora wylewa z kazdej innej wedliny.no i sa swietne nawet po miesiacu mrozenia i po rozmrozeniu.cenowo okolo 25/30 zl/kg ale warto.ja tam wole 20 dgk poledwicy z ognia niz pol kilogrma jakiejs gotowanej szynki ze slona woda,brrrrr.No i smak tych wedlin to jest to co pamietam z dziecinstwa,takiej wedliny nie jadlam od 10 lat.jest karczek,szynka i poledwiczka,poza tym bok wedzony i wedzony go otowania oraz szynka tez wedzona ale jeszcze do gotowania.pysznosci. iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iberka a pieczywo...... IP: w3cache.* / 195.150.72.* 19.12.03, 15:34 ....na ul.Bujaka,w taki mautkim sklepie przy przystanku autobusowym chelebk zlonecznikowy oraz zytni mieszany z piekarni sarmackiej.dla mnie super ,bo sie nie krusza i sa lekko wilgotne a nie suche jak bulka tarta.no a poza tym schulstadt :tost z suszonymi pomidorami i tost 3 ziarna. iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gdzie najlepsze wędliny w Krakowie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 23:20 szynka do gotowania w Hali Targowej w budynku lodowiska ostatnie stoisko w ciągu na prawo od wejścia. kupuje ją od kilku lat i to jest to, co pamiętam jako szynkę z czasów, kiedy wędliny nie robiły się śliskie po 3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś