durruti 04.06.09, 12:26 Relacja na żywo z protestu: cia.bzzz.net/krakow_anarchistyczne_obchody_4_vi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kiedyś byłem wolny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 17:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: ****Obóz koncentacyjny Polska****** IP: *.aster.pl 14.06.09, 18:58 Nooo, widze, ze masz niezle jazdy, gosciu. Co bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tadian mają prawo ,tylko dlaczego są tacy brudni 04.06.09, 15:22 jak mozna miec do nich sympatie , jak tam sa sami nieumyci i smierdzący(byłem czyłem) ,panie i panowie anarchisci troche mydła.plisssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fawolow Re: mają prawo ,tylko dlaczego są tacy brudni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:39 może email i spotkanie na żywo panie czyścioch ? Debata na różne tematy jest pan dupa czyścioch, w dodatku nieykształcony i głupi w przeciwieństwie do polskich anarchistów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do autora Anarchiści formują pochód IP: *.compower.pl 04.06.09, 15:53 Gdzie w Krakowie znajduje się Plac Dworcowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Re: Anarchiści formują pochód IP: 149.156.67.* 04.06.09, 17:13 Tam gdzie Plac J.Nowaka-Jeziorańskiego :) Ale nazwa Plac Dworcowy też jest w użyciu jakby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McDrive Re: Anarchiści formują pochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 17:13 Kolega chyba nietutejszy ;-) Plac Dworcowy to dawna(do 2007 r.) i zwyczajowa nazwa Placu Jana Nowaka-Jeziorańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do autora Re: Anarchiści formują pochód IP: *.compower.pl 04.06.09, 18:47 Jak najbardziej tutejszy. Dawna nazwa placu Jana Nowaka Jeziorańskiego to plac Kolejowy. Jeżeli autor miał na myśli użycie nazwy potocznej (nie będącej nazwą własną), to powinien użyć małej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTB Wojtek IP: 149.156.67.* 04.06.09, 17:15 Jakoś dziwnie w tym kontekscie sytuacyjnym przychodzi mi do głowy tylko jedno skojarzenie odnośnie tajemniczego "Wojtka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! IP: *.multi-play.net.pl 04.06.09, 18:09 pozdrOwiamy a nie pozdrawiAmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błaszek Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! IP: *.autocom.pl 04.06.09, 18:40 "...do anarchistów dołączyli protestujący emeryci, bezdomni i lokatorzy" -> świetne i doborowe towarzystwo :D :D :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:04 ta cała manifestacja to był wielki żart!!!ludzie nie maja co robić więc zrobili sobie pochód!!!a samba była bo pewnie chcieli upodobnić się do karnawału w Rio<lol> przez tych pajaców nie można było spokojnie się po mieście poruszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! IP: *.gemini.net.pl 04.06.09, 22:30 Szkoda że nie moglem pajacować z nimi niestety praca na to nie pozwalila tak tak wole pajacować z nimi niż rozmawiać z takimi jak ty Cokolwiek byśmy robili zawsze będziemy spychani na margines spoleczeństwa Anarchia Idealizm Walka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antychryst Re: Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! IP: *.gemini.net.pl 04.06.09, 23:06 Poruszać się po mieście to nie można było przez innych pajaców. Cóż, mnie dołączyć się nie pozwoliła szkoła, ale swoje wiemy - i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia4 Anarchiści formują pochód 04.06.09, 23:15 Byłam na tym marszu oszukanych przez elity solidarnościowe. Towarzyszył nam po uszy uzbrojony kordon ZOMO /przepraszam Policji/ i tajniaków. Było ich chyba więcej niż demonstrantów. To za nasze podatki byliśmy tak szczelnie chronieni. Pod Wawelem gdzie fetował - też za nasze podatki - Tusk z innymi mu podobnymi otaczający nas kordon nacierając na nas zmusił nas do zwarcia manifestacji. I znów poczułam się jak za czasów I-szej Solidarności - różne oszukane grupy społeczne razem, a naprzeciwko nas - ZOMO. Trzeba wszystko zaczynać od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBU KRÓL Wczoraj PRL dziś RP IP: *.ver.airbites.pl 04.06.09, 23:17 oj zapuściła nowa władza korzonki przez te 20lat! na garstkę młodzieży z bębnami, emerytów którym nie starcza na czynsz i bezdomnych tyle policji? żandarmerii wojskowej? z gazem na plecach? w zbrojach? Czyżby ktoś się bał gniewu mas? Otoczeni takim liczniejszym od siebie kordonem ZOMO niedobitki bojowników o solidarność-społeczną wyszły na ulice Krakowa przypomnieć że ta idea jest nieśmiertelna wbrew: stanom wojennym i "wolnym"wyborom ! ..............20 lat temu.........................Dziś............... oczekiwanie na mieszkanie od 5 do 15 lat ..kredyt na 30-40lat pod hipotekę dwu lokali! obowiązek pracy......................bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Wczoraj PRL dziś RP 15.06.09, 08:54 Gość portalu: UBU KRÓL napisał(a): > 20 lat temu (...) oczekiwanie na mieszkanie od 5 do 15 lat Nie łżyj, WKMośc, bo Ci nos monitor przebije. Pod koniec PRL teoretyczny czas oczekiwania na mieszkanie wynosił już ponad 30 lat - sugeruję zajrzeć do ówczesnej prasy, jak najbardziej oficjalnej. Zaś co do obowiązku pracy, masz niewątpliwei rację - istniał wówczas i polegał m.in. na wyłapywaniu ówczesnych anarchistów i kierowaniu ich do osławionych obozów pracy na Żuławach... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Wczoraj PRL dziś RP IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.09, 13:43 Najwyższy czas przestać ściemniać wszystko przeszłością. Minęły zabory, okupacja i sowietunion. Mamy dzisiejszych złodziei, manipulantów. Teraz oni ssą naszą krew, i z nimi musimy walczyć. W końcu o to chodzi, byśmy nie musieli wstydzić się, że pozwalamy na to by traktowano nas jak bezdurne bydło. Zastanówcie się co można zrobić tu i teraz. Zanim demokracja nie stanie się tylko dymną zasłoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBU KRÓL Re: Wczoraj PRL dziś RP IP: *.ver.airbites.pl 16.06.09, 22:15 kapitan.kirk napisał: Pod koniec PRL teoretyczny czas oczekiwania na mieszkanie wynosił już ponad 30 lat - sugeruję zajrzeć do ówczesnej prasy, jak najbardziej oficjalnej. tak ok! 30 lat oczekiwania a nie 30-40 lat spłacania kredytu co miesiąc rata + odsetki :) ciągły strach że może szef zwolni i nie będzie za co spłacić raty... i jak tu pomyśleć o założeniu związku zawodowego "Solidarność" ,postulatach sierpniowych? hehe albo rodziny innej niż ma-ryja ;) ...to oferuje ten kapitalistyczny raj!jest skuteczniejszy w kontroli mas bo strach przed bezdomnością i bezrobociem jest silniejszy niż strach przed milicyjną pałą...którą też ma się w zanadrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Anarchiści formują pochód IP: *.ver.airbites.pl 04.06.09, 23:40 "jak mozna miec do nich sympatie , jak tam sa sami nieumyci i smierdzący(byłem czyłem) ,panie i panowie anarchisci troche mydła.plisssss " No Cóż dwadzieścia kilka lat temu nie było śmierdzących bezdomnych i bezrobotnych! Nie był też "WSPANIAŁYCH" HIPERMARKETÓW , GALERII HANDLOWYCH I SZKLANYCH WIEŻOWCÓW których pracownicy wylatują z pracy zanim nawet zdążą pomyśleć "związek zawodowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia kiepska Re: Anarchiści formują pochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 17:12 > No Cóż dwadzieścia kilka lat temu nie było śmierdzących bezdomnych i bezrobotny ch! to prawda, wtedy smierdzieli wszyscy - alez to byl piekny ustroj, szkoda ze musial w koncu zbankrutowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz/Bolek? Re: Anarchiści formują pochód IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.09, 08:40 Tamten ustrój zawalił się przez obłudę rządzących. To samo, przez to samo, czeka obecny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez. Hakowane wydanie gw - strajkowa IP: *.autocom.pl 05.06.09, 00:38 4czerwca.bzzz.net/grafika/strajkowa.pdf Dziennikarze Wyborczej nie zauważyli że tzw. jedynka (pierwsza str.) to kopia ich własnej gazety sprzed 20 lat. Nawet tytuły zostały te same - nowe treści dopisało życie... www.gazetopedia.pl/edition/cover/id/21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha! Anarchiści formują pochód IP: *.autocom.pl 05.06.09, 11:10 Szukanie winnych swoich niepowodzeń w ustroju i władzy (wszystko jedno czy PO, PiS czy SLD) i zwalanie wszystkiego na nich to próba zamaskowania swojej nieudaczności. Jeśli Wam się życie nie udało, nie macie pieniędzy i ogólnie jest do dupy to dlatego że albo jesteście zbyt mało zaradni albo macie wyjątkowego pecha. Tak czy inaczej to nie jest wina władzy, a jakieś dyskusje o oszustwach i wszechobecnych kłamstwach wyglądają mi na urojenia. Jak chcecie dobrobytu to do pracy a nie na gorzkie żale na pochodach i picie kawki na spotkaniu związków zawodowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idiokracja Wolność? IP: *.ver.airbites.pl 07.06.09, 08:05 Gość portalu: ha! napisał(a): > Szukanie winnych swoich niepowodzeń w ustroju i władzy (wszystko jedno czy PO, > PiS czy SLD) i zwalanie wszystkiego na nich to próba zamaskowania swojej nieuda > czności. Jeśli Wam się życie nie udało, nie macie pieniędzy i ogólnie jest do d > upy to dlatego że albo jesteście zbyt mało zaradni albo macie wyjątkowego pecha > . Tak czy inaczej to nie jest wina władzy, a jakieś dyskusje o oszustwach i wsz > echobecnych kłamstwach wyglądają mi na urojenia. Jak chcecie dobrobytu to do pr > acy a nie na gorzkie żale na pochodach i picie kawki na spotkaniu związków zawo > dowych! Idz Pan "UDANY" na zakupy zaraz po wyborach w Niedziele ,nakup pan chińskiego szmelcu,po drodze nażryj się w McDonalds mielonego gówna z plastikową bułą ,wróć Pan do domu obejrzyj Pan spreparowane wiadomości i Taniec z "gwiazdami" I POCZUJ SIĘ WOLNY :), To że niektórzy chcą czegoś więcej nie wynika z nieudaczności czy braku muszelek wynika to bowiem z faktu iż zachowali zdolność samodzielnego myślenia i nie łykają tego całego GÓWNA w którym Pan żeś się utopił! Odpowiedz Link Zgłoś
ludi007 Re: Wolność? 07.06.09, 13:36 jesli tak wg Ciebie wyglada dzien w wolnej Polsce to wspolczuje... ja sie ciesze, ze moge sobie kupic do jedzenie, to na co mam ochote (nie, nie McD), zjesc to w domu sluchajac dobrej muzyki kupionej w sklepie, a nie zdobytej cudem za granica i poczytac do snu ksiazke takiego autora, jakiego lubie, a nie takiego, jakiego lubi wladza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontestator Re: Wolność? IP: *.ver.airbites.pl 09.06.09, 00:29 ludi007 napisał: > jesli tak wg Ciebie wyglada dzien w wolnej Polsce to wspolczuje... ja sie > ciesze, ze moge sobie kupic do jedzenie, to na co mam ochote (nie, nie McD), > zjesc to w domu sluchajac dobrej muzyki kupionej w sklepie, a nie zdobytej cude > m > za granica i poczytac do snu ksiazke takiego autora, jakiego lubie, a nie > takiego, jakiego lubi wladza... To że kiedyś było gorzej ma oznaczać że nie ma być lepiej? To samo mógł stwierdzić aparatczyk 30 lat temu i wspomnieć dzieci pracujące w kopalniach w IX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Wolność? IP: *.ver.airbites.pl 09.06.09, 00:41 W rzeczy samej ! nie porównuj ANARCHIZMU DO KOMUNIZMU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Wolność? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.09, 08:35 Udało ci się, nie musisz kupować najtańszej żywności, odchodzić z receptą od apteki, bać się nowego dnia. Ale choćbyś nie wiem jak był beztroski, wiedz, że obok przechodzą ludzie oszukani, bez nadziei. I że ktoś ich niezadowolenie wykorzysta. Minęło 20 lat od jednego zakrętu historii, zbliża się kolejny. Być może nie ma w tym Twojej winy. Ale za manipulanctwo i krętactwo, "elit", okradających z uśmiechem /na razie/ ludzi, odpowiemy jak zwykle, my wszyscy, choć nie mamy wpływu na to co robią rządzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Anarchiści formują pochód IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.09, 07:58 Może mam wyjątkowego pecha. Tego, że przed stanem wojennym przyjechałem z roboty do Polski, i komuchy zamknęły mi przyszłość. Mam też wyjątkowego pecha, że gdy nie zapłacono mi w zeszłym roku za trzy m-ce ciężkiej pracy przy osiedlu Tęczowy Las w Olsztynie, urząd skarbowy wymusił na mnie podatek VAT i "dochodowy", powołując się na art.14 ust.1 ustawy o podatku. /Podatek od niezapłaconych pieniędzy też się krwiopijcom należy/. Teraz boję się przyjąć dużego zlecenia, pamiętając kilkumiesięczną głodówkę. Pytam tego zadufka "Ha", gdzie tu moja wina? Ale co tu się pytać, skoro zadufek albo jest skumany z trzymającymi władzę, albo jeszcze nie dobrali mu się do dupy i wierzy,że tak będzie stale. Ogólne hasło trzymających władzę brzmi. Nie podskakuj, bo i tak nikt cię nie będzie słuchał, głosuj na "naszych" kandydatów, żebyś nie mówił, że nie ma demokracji, i bądź zawsze uśmiechnięty, by "nam" żyło się przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahahaha Re: Anarchiści formują pochód IP: *.ver.airbites.pl 16.06.09, 23:17 ja też mam pecha 28 lat,mgr,inż na państwowej politechnice, próba działalności zamorzona podatkami i zus-em,2 lata jako czarnuch w Irlandii dzięki czemu mam post PRL-owskie mieszkanie z wielkiej płyty za gotówkę ,a nie na kredyt ,teraz etat we własnym kraju ale w firmie z obcym zarządem i stawką niższą niż dla czarnego na wyspach... to ma być wolność?niepodległość? MY tania siła robocza dla kapitalistycznych zwycięzców zimnej wojnz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Anarchiści formują pochód - pozdrawiamy wojtku! IP: 195.205.192.* 05.06.09, 12:34 Serdeczne pozdrowienia dla Wojtka. pozdrawiamywojtku.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
nowohucianin2 Anarchiści formują pochód 05.06.09, 14:01 Czy tak ma wyglądać profesjonalne dziennikarstwo? Dlaczego dwójka wariatów z transparentem pozdrowiamy wojtku zasłużyła na tytuł artykułu, który dotyczy demonstracji. Czysta złośliwość czy głupota autora? Wyobraźmy sobie, że pójdę na Wawel, gdzie akurat będzie gościł król Szwecji. Będę stał w tłumie gapiów i nagle zacznę dłubać w nosie. Czy w Gazecie ukaże się relacja z wizyty króla pod tytułem "Blondyn dłubał w nosie na Wawelu" - ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noam Chomsky "Profesjonalna" Manipulaja IP: *.ver.airbites.pl 07.06.09, 08:45 "Propaganda jest dla demokracji tym czym terror dla totalitaryzmu" "Kto kontroluje terażniejszość kontroluje przeszłośći usiłuje kontrolować przyszłość" Czy tak ma wyglądać profesjonalne dziennikarstwo? -Tak właśnie wygląda dziennikarstwo w mediach ekonomiczne zależnych.Czy można je określić mianem profesjonalnego czy nawet używać sformułowania dziennikarstwo pozostaje dyskusyjnym. Wyobraźmy sobie, że pójdę na Wawel, > gdzie akurat będzie gościł król Szwecji. Będę stał w tłumie gapiów i > nagle zacznę dłubać w nosie. Czy w Gazecie ukaże się relacja z > wizyty króla pod tytułem "Blondyn dłubał w nosie na Wawelu" - ? -Jeżeli kontrolującym media grupą będzie zależało by wizyta króla Szwecji była nie zauważona i zbagatelizowana a jej znaczenie umniejszone,to tak właśnie będzie wyglądał tytuł. Noam Chomsky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfddss Re: Anarchiści formują pochód IP: *.agh.edu.pl 07.06.09, 14:05 to jest wlasnie kwintesencja GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Anarchiści formują pochód 14.06.09, 22:24 ale to przecież była demonstracja wariatów Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Anarchiści formują pochód 15.06.09, 00:39 Oni tego nie widzą :). Ktoś przebił ich w szaleństwie, a ponieważ oni to są strasznie "poważni politycy" więc czują się strasznie upokorzeni tą notatką GW. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------=-= 15.06.09, 08:51 Oczywiście piszesz o wariatach w mundurach? video.interia.pl/obejrzyj,film,58749 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 18:05 Poplecznicy PiS ! Gratuluje ;) tak zagłosujcie na phi alternatywe !! Zenua !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Idiokracja IP: *.ver.airbites.pl 08.06.09, 23:58 DOŚĆ FAŁSZYWEJ DEMOKRACJI! ani pis ani po! demokracja-ustrój polityczny, w którym źródło władzy stanowi wola większości obywateli, przy respektowaniu praw mniejszości. przykładowo: jeżeli dany kandydat na przedstawiciela obywateli przed wybraniem ogłosił np wycofanie wojsk z Iraku czy wybudowanie mieszkań i uzyskał poparcie a po wyborach nie dopełnia lub nie stara się choć dopełnić przedwyborczych obietnic-woli obywateli a wręcz działa jej wbrew to znaczy iż dopuścił się ZDRADY STANU! NA SZUBIENICE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia kiepska Re: Idiokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 17:12 na szczescie takich psycholi jak powyzej jest tylko garstka na co wskazuje liczba demonstrantow :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Idiokracja IP: *.midsouth.biz.rr.com 14.06.09, 21:41 Dziekuje za pozrdowienia Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komz Anarchiści formują pochód IP: *.acn.waw.pl 14.06.09, 19:19 Anarchiści to ludzie którzy nie wyrośli z buntu wieku dojrzewania :) Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Anarchiści formują pochód 14.06.09, 19:42 A najzabawniejsze, że wypowiadają się w imieniu "mas", choć jest ich mniej niż filatelistów i nie potrafią przekonać nawet własnej rodziny ani znajomych do swoich obłąkanych idei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Anarchiści formują pochód IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.09, 08:51 Według mnie są przekonywujący. Kiedy rząd mnie okradł, szukałem pomocy wszędzie. U prezydenta, w sejmie, rzecznika praw człowieka, wszyscy mnie olali, kazali godzić się z rzeczywistością i z niesprawiedliwością. Idee może są obłąkane. Ale jeśli z idei słusznych, postępowych, robi się nawóz na konta wypasionych kombinatorów, pociągających za sznurki władzy, to co pozostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATRIX Re: Anarchiści formują pochód IP: *.ver.airbites.pl 16.06.09, 22:48 JEDNOSTKA JEST WSZYSTKIM! : babcia kiepska napisał: na szczescie takich psycholi jak powyzej jest tylko garstka na co wskazuje liczba demonstrantow :-PPP chris30 napisał: > A najzabawniejsze, że wypowiadają się w imieniu "mas", choć jest ich mniej niż > filatelistów i nie potrafią przekonać nawet własnej rodziny ani znajomych do > swoich obłąkanych idei... Filateliści nie mają w tradycji demonstracji,strajków,zamachów bombowych i rewolucji... Jednostka świadoma swojej wyższości nad państwem i swej siły jest silniejsza od rzeszy miliona pokornych niewolników! o czym świadczyła obstawa tej "garstki"...hehe a co do akceptacji tychże "obłąkanych" idei to głosząc je w pojedynkę odnotowuję nieporównywalnie większe poparcie niż wiodąca partia w ubiegłych wyborach ....bo nie głosujący też mają poglądy a ostatnio jest ich sporo więcej-pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Anarchiści formują pochód IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.09, 08:19 W świecie oszustów kpiących w żywe oczy z podstawowych zasad sprawiedliwości, idących ręka w rękę z sprawującymi władzę, niczym w pierwszomajowym pochodzie, ostatnią alternatywą stają się anarchiści. Szyderstwa nie pomogą, sprzyjają tylko dołączeniu następnych sponiewieranych. Oczywiście, jak zwykle, ruch wykorzystają kombinatorzy polityczni do realizacji swoich szemranych interesów, tak jak wykorzystano choćby solidarność, a przedtem opór ciemiężonych robotników. Oszukany człowiek nigdy nie ma szans. Ale trudno wymagać by był pogodny i radośnie się uśmiechał, jak życzą sobie ci, co na nim żerują. Bywa, że naprawdę ma dość. Nawet mały szczur potrafi zagryźć psa, gdy zostanie zapędzony do rogu. Zamykanie oczu na ludzką krzywdę nie pomoże. Ani szyderstwa. Maria Antonina spytała, dlaczego ludzie nie jedzą ciastek, skoro nie mają chleba. Nie spodziewała się, że niedługo ci ludzie zetną jej zadufany łeb. Historia kołem się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Anarchiści formują pochód IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.06.09, 09:37 Powinna powstać nowa partia, i powstanie. Z wiadomym skutkiem. Ale póki co rozwija się ruch oporu przeciw obłudzie i sobiepaństwu rządzących. Za Solidarności zaczęło się od niepozornego KOR-u, broniącego robotników przed Partią Robotniczą. Obecnie nadszedł czas obrony podstawowych zasad demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
soma115 Żart na manifestacji. Pozdrawiamy Wojtku! 01.10.09, 22:38 Szukam ludzi z Warszawy zainteresowanych demokracją bezpośrednią. Odpowiedz Link Zgłoś