Gość: Beata IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.03, 10:54 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inaww Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów 13.12.03, 12:15 Mam nadzieję, że w tym wykazie znajdzie się też data urodzenia i nazwisko prawnego opiekuna? Unia Polityki Realnej miewa dziwne upodobania do propagowania anarchii... Aż niewiarygodne, że nie protestuje przeciwko prowadzeniu rejestracji narodzin i wystawianiu metryki urodzenia a póżniej dowodu osobistego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyksztalcony Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: 212.219.63.* 13.12.03, 13:00 Nie jestem czlonkiem UPRu ale jestem zdecydowanie przeciwny obowiazkowi posiadania dowodu osobistego. Mieszkam w Wielkiej Brytanii i doskonale sie obchodze bez tego typu dziadostwa (choc tutejsi czerwoni juz wymyslil obowiazkowy system kart inteligentnych, znamienne prawda?). Widac komuna juz tak Ci wszczepila niewolnictwo pod skore ze nie potrafisz sobie wyobrazic swiata w ktorym nikt by Ciebie nie kontrolowal, ewidencjonowal, upominal, pilnowal czy wypelniasz zalecenia partii itp. A gdzie jest napisane ze kazdy ma isc do szkoly? Moze ja sam wiecej naucze swoje dzieci niz banda sfrustrowanych belfrow, ktorzy na dodatek przekrecaja fakty. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amol Bzdurne wydawanie pieniedzy IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 13.12.03, 14:20 ... czyli konsekwencja panstwa opiekunczego.MArnowanie pieniedzy podatnikow, ot co. Urzednicy, komputery, biura, wszystko to, zeby skontrolowac, czy moje dziecko chodzi do szkoly ?!! Kto mogl wymyslic podobna bzdure ??! Co to znaczy " Obowiazek szkolny " ??? To termin z okresu elektryfikacji, powinnismy tez utrzymac przepisy o kulakach !!! Sa rownie niedorzeczne, jak ten o "obowiazku szkolnym". Moze wprowadzic tez "obowiazek koscielny" ? Czemu nie ? A obowiazek czyszczenia zebow ? Tez dla dobra dzieci.... A ilu bezuzytecznych urzednikow bedzie mialo zajecie !!! Rece opadaja. Glupota tego narodu jest porazajaca.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA Re: Bzdurne wydawanie pieniedzy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 08:37 konstytucja nakłada obowiązke szkolny - a inne rozpozrądzenia mówią o obowiązku kontorli jego, żmień prawo, a potem mędrkuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybiotyk I bardzo dobrze IP: *.toya.net.pl / 10.0.240.* 13.12.03, 17:42 Polecalbym jednak rozszerzenie tego systemu o szkoly podstawowe, a nwet przedszkola. System komputerowy to jednborazowy koszt jesli zostanie dobrze sporzadzony + 1 do 2 osob odczytujacych codzienenie informacje z systemu mowiace o nieprawidlowosiach. Gdyby taki system istnial np. w moim miesice Łodzi to nie slyszelibymsy o dzieciach w beczkach. Przynajmniej czesciowa udaloby sie uniknac tragedii. A co do dowodów. To jesli nie mialbys dowodu to jakby sprzedawcy sprawdzali czy masz 18 lat zeby kupic alkochol?? Przeciez jesli nie ma obowiazku posiadania dowodu to jak ma ci uzasadnic nie sprzedania flachy wodki?? Chyba ze planujesz sam uczyc swoje dziecie, np. pic wodke w wieku 10 lat, palic i moze jeszcze cpac. "Niech zyje anarchia" ;) Co za ludzie na tym swiecie zyja:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.client.attbi.com 13.12.03, 23:15 Nie wiem jak jest w GB,ale moge duzo powiedziec na temat USA.KAZDY czlowiek musi posiadac dokument stwierdzajacy tozsamosc (State ID,lub Driving License),kazdy posiada Social Security nomber,dzieki ktoremu mozna sprawdzic np.historie kredytowa,regularnosc placenia rachunkow,itd.Co pol roku dzwoni lekarz i dentysta na kontrole,oplaty za samochody sprawdzane sa tez co pol roku,itd.Moje dziecko tez jest sprawdzane (szczepienia,zdrowie ogolne,uzebienie,miejsce zamieszkania,telefony do domu i komorkowe rodzicow,ich miejcse pracy,itd.)Nie przeszkadza mi to w niczym i czuje sie czlowiekiem wolnym.Zyjemy w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik Taaaak IP: *.man.polbox.pl 14.12.03, 07:31 To jest właśnie szczyt niewolnictwa, przykuć człowieka do urzedu i wmówić mu, że jest wolny, tak zeby poczuł się wolny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Wolność to uświadomiona konieczność? IP: *.client.attbi.com 14.12.03, 10:05 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.chameleon.dialup.pol.co.uk 13.12.03, 23:27 Gość portalu: wyksztalcony napisał(a): > Nie jestem czlonkiem UPRu ale jestem zdecydowanie przeciwny obowiazkowi > posiadania dowodu osobistego. Mieszkam w Wielkiej Brytanii i doskonale sie > obchodze bez tego typu dziadostwa (choc tutejsi czerwoni juz wymyslil > obowiazkowy system kart inteligentnych, znamienne prawda?). Widac komuna juz > tak Ci wszczepila niewolnictwo pod skore ze nie potrafisz sobie wyobrazic > swiata w ktorym nikt by Ciebie nie kontrolowal, ewidencjonowal, upominal, > pilnowal czy wypelniasz zalecenia partii itp. A gdzie jest napisane ze kazdy ma > > isc do szkoly? Moze ja sam wiecej naucze swoje dzieci niz banda sfrustrowanych > belfrow, ktorzy na dodatek przekrecaja fakty. Pozdrawiam, Drogi wyksztalcony! Ja tez mieszkam w W. Brytanii ale w odroznieniu od ciebie jestem za wprowadzeniem dowodow identyfikujacych ludzi. W obecnych czasach tylko przestepcy czy tez osobnicy, ktorzy maja cos na sumieniu obawiaja sie identyfikacji, zwlaszcza po wypadkach z 11 wrzesnia. A pozatem w dobie uzywania "plastyku" w tranzakcjach legitymowanie sie dowodami, ktorych nie mozna podrobic /chipy z biologicznymi znakami rozpoznawczymi/ zmniejsza ryzyko przybierania przez przestepcow czyjes osobowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 08:36 nie jestem bandą, a człowiekiem, który uprawia pewien zawód - jak wynika bardzo dobrze, a Twoje dziecka nie będe uczyć, to ja robię łaskę i to mnie rodzce proszą o nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew zWrocławia Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 16:23 Oczywiście, że protestuje. Na przykład przeciwko wymianie dowodów, centralnej ewidencji obywateli a przede wszystkim przeciwko połaczeniu i unifikacji różnych systemów danych (statystycznego, podatkowego, zdrowotnego). Dlaczego? Bo jest za wolnością. Wolność to swoboda ruchu. Jak się przeprowadzałąś to wiesz że musisz zgłosić się w urzędzie meldunkowym, urzędzie skarbowym, a prowadzący jednoosobowo działalność gosp. jeszcze w urzędzie gminy i urzędzie statystycznym. GDYBY TYCH WSZYSTKICH REJESTRÓW NIE BYŁO TO ZAOSZCZĘDZIŁABYŚ CZAS A PAŃSTWO MNÓSTWO PIENIĘDZY. Ale to mały pikuś. Tak naprawdę chodzi o wolność obywatela wobec biurokracji państwowej. Totalna wiedza biurokraty o obywatelu to totalna niewola obywatela. inaww napisała: > Mam nadzieję, że w tym wykazie znajdzie się też data urodzenia i > nazwisko prawnego opiekuna? > Unia Polityki Realnej miewa dziwne upodobania do propagowania > anarchii... Aż niewiarygodne, że nie protestuje przeciwko > prowadzeniu rejestracji narodzin i wystawianiu metryki urodzenia > a póżniej dowodu osobistego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.rtk.net.pl 13.12.03, 16:56 mózgi wam wypaliło, czy jak? będziecie wzdychać do wolności obywatelskiej, jak kompletnie niedouczony ciamniak łupnie was w łeb, bo to będzie jedyny sposób zarobkowania, którego wyuczył sie w trakcie "liberalnej" domowej edukacji... bo oczywiście wszyscy są inteligentni i mądrzy i jesli ktoś nie posyła dziecka do szkoły, to wyłącznie dlatego, że sam naucza je innych wyrafinowanych intelektualnie treści... jak chcesz wiedzieć, gdzie gromadzą się w polsce niedouczeni idioci - sprawdź w UPR-ze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik A dlaczego by nie IP: *.man.polbox.pl 14.12.03, 07:28 Czym jest dowod osobisty? Jest to kwestionowanie prawdomówności obywatela, co do swoich danych. Jeśli istnieją dowody osobiste, to własciwie nic nie stoi na przeszkodzie zamykać wszystkich obywateli a krzywoprzysiestwo apriori. Dlaczego jakiś papierek ma stwierdzać moją tożsamośc, a nie to co ja mówię? Dlaczego jakiś urzad ma mówić, że ja to ja, a nie ja sam!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.20.* 13.12.03, 17:02 PORYPAŁO ??? i tak zamykają szkoły to jak w sp.23 będzie 1500 gimnazjalistów to lepiej niech się starają o komisariat w tej szkole .(czymś czeba się wykazać)wybory niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów 13.12.03, 17:34 Mili panowie! Mielibyście rację, gdyby nie zdarzały się rodziny nie dbające o dobro własnych dzieci (nie brak ich w naszym kraju niestety) i rodziny patologiczne. Pozbawienie dzieci wykształcenia odbiera im wszelką szansę na zdobycie zawodu, a co za tym idzie - skazanie ich na bezrobocie. Pozatem dzieci nie chodzące do szkoły w wieku 7 - 14 lat to potencjalni klienci dilerów narkotykowych, niebezpieczeństwo dziecięcej prostytucji, powstawania dziecięcych gangów i możliwość wykorzystywania dzieci na wsi jako taniej siły roboczej. Państwo musi stawać w obronie interesów bezbronnych dzieci więc musi mieć odpowiednie informacje. To nie ma nic wspólnego z ograniczaniem wolności osobistej ani inwigilacją. Co do dowodów osobistych - jakiś dokument identyfikacyjny obywatel każdego kraju powinien mieć i ma. Zamiast dowodu osobistego - numer ubezpieczenia, prawo jazdy... U nas nie każdy ma prawo jazdy i jeszcze nie ma powszechnej ewidencji ubezpieczonych, więc na razie - są dowody osobiste. A za jakiś czas pewnie i u nas nastąpią zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.03, 20:21 do Azji niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 20:29 UPR znów poraża głębią swego intelektu. Jak i jego wyznawcy na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.03, 20:41 Gość portalu: MaDeR napisał(a): > UPR znów poraża głębią swego intelektu. Jak i jego wyznawcy na tym forum... ...naprawde tak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.stegny.2a.pl 13.12.03, 21:16 Pan Świerczek wyraźnie nie doróśł do pełnienia tego stanowiska. widać, że nie rozumie Ustawy o Ochronie Danych Osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee pewnie synek jakiegoś tarnowskiego urzędnika IP: 195.116.155.* 13.12.03, 23:51 przypadkowo jest informatykiem, zupełnym zbiegiem okoliczności napisał taki program, który akuratnie został zakupiony przez urząd za sumę przypadkowo znacznie przekraczającą wartośc tego badziewia... i tyle w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: pewnie synek jakiegoś tarnowskiego urzędnika IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 00:08 a moze w bieszczady? Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów 14.12.03, 10:51 rejestracja jest potrzebna nie tylko dzieciom z rodzin patologicznych,czy nigdy nie chodziliscie na wagary?? teraz jest wiecej pokus dla mlodziezy i mniejsza kontrola [piwo knajpy dopoludnia narkotyki ]i tam chodzi mlodziez i dzieci z tzw dobrych rodzin, bo jak mowia starzy daja szmal dzieci z rodzin traumatycznych kradna,zbieraja zlom,wegiel,napadaja na rowiesnikow aby miec szmal i sie zabawic tak jak ich bogaci rowiesnicy nie chcecie kontroli dzieci??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniu Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.zetosa.com.pl 14.12.03, 13:14 Pytanie pierwsze.. skąd będą pobierane dane?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfegor Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.fnet.pl 14.12.03, 16:27 A miały być bony edukacyjne. Przymusowe szkoły są rozsadnikami chamstwa, bandytyzmu, narkomanii i ciemnoty. Porażający poziom intelektualny belferstwa dopełnia całości. Jedyna koncepcja wychowawcza państwowej szkoły to permisywizm. Ci, którzy chcą się uczyć muszą przepękać godziny szkolne w smrodzie hałasie i bełkocie, by po południu zacząć się uczyć, biorąc korepetycje, czytając książki, chodząc na rozmaite kursy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA Re: Tarnów wprowadza system kontroli uczniów IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 08:41 chcesz coś od mojego chamstwa intelektualnego? Zajmij się swoim, bo widzisz źdżbło w oku brata swego,a belki w swoimnie widzisz. Nie pomoże ci nawet znajomośc terminu persmisywizm - uogólniacze szczezną, i TY też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD chipy wstawic tym zUPR-u zeby można ich zawsze mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 21:04 miec pod kontrola, to trochę lepiej wykształcona samoobronka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySLD Re: chipy wstawic tym zUPR-u zeby można ich zawsz IP: *.zetosa.com.pl 15.12.03, 12:35 No, zapewne najlepiej wykształconymi są SLD'owcy. A czym różni sie SLD od Samoobrony?? Odpowiedz Link Zgłoś