Dodaj do ulubionych

Święta za pasem

IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 21:02
MPK czeka dłuższy okres oszczędności wkrótce
Obstawiam że 26, 27, 28.12 oraz 3.01 rozkład świąteczny
Natomiast 2.01 sobotni z wydłużonymi na rano godzinami dla niektórych linii
jak 10.11
Cięcia na pewno 24.12 (od 16?) i 31.12 (od 18 ?) i całą dobę 25.12 oraz 01.01

Do pocięcia w 100% obstawiam: 6, 7, 11, 18, 20 oraz 100, 109, 114, 116, 135,
136, 137, 148, 149, 157, 163, 502, 511
Do 50% weryfikacji obstawiam wszystkie tramy i autobusy oprócz 107, 108, 110,
111, 113, 117, 120, 121, 127, 131, 150, 151, 141, 155, 161
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Święta za pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 21:05
      No i ufoków niet !!!
      • Gość: mouset Re: Święta za pasem IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 22:02
        No właśnie to mnie najbardziej interesuje - tabor, na szczęście jestem "on
        duty" przez prawie całe święta, więc pooglądam i rano 25.12 już jakiś raporcik
        będzie
        • Gość: mouset 428 do piachu? IP: *.ghnet.pl 18.12.03, 22:05
          Jak myślicie, czy pojawią sie przeguby 25.12 01.01 na czymkolwiek?

A poza tym czy 428 i 439 nie powinny udać się do piachu na ten okres?

• Gość: mouset Re: 428 do piachu? IP: 217.96.109.* 21.12.03, 15:36
            Po co od 22.12 do 02.01 jeździć będzie 428?
            Płaczą że nie ma kasy a nie utną ewidentnego pasożyta
            • pavlack Re: 428 do piachu? 21.12.03, 16:21
              Przecież 428 jeździ tylko w dni robocze. A roboczy rozkład bedzie obowiązywał
              jedynie jutro i pojutrze.
              • kuba203 Re: 428 do piachu? 21.12.03, 22:19
                pavlack napisał:

> A roboczy rozkład bedzie obowiązywał
                > jedynie jutro i pojutrze.

COOOOOOOOOOOOOOO?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?
                • pavlack Re: 428 do piachu? 21.12.03, 22:28
                  O pardon, 29 i 30 grudnia też.
                  Zresztą tu jest wszystko:
                  komunikacja.krakow.eurocity.pl/news.php?id=55
                  • kuba203 Re: 428 do piachu? 21.12.03, 22:47
                    Włos mi się zjeżył na głowie, masz pocięte 13 i 502 i to maksymalnie, ktoś
                    chyba upadł na mózg i mocno się poturbował!! Zostanie jedna linia do centrum
                    co 30 minut, zadowolony???
                    Ogólnie może nie będę się wypowiadał, co sądzę o tych ograniczeniach, a
                    zwłaszcza o świątecznym rozkładzie 27 i sobotnim 31...
                    • Gość: ADAŚ Re: 428 do piachu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:50
                      To nie miała być "13" tylko "18" - cyfrówka.
                      • kuba203 Re: 428 do piachu? 21.12.03, 22:52
                        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> To nie miała być "13" tylko "18" - cyfrówka.

Skąd wiesz?
                        • Gość: ADAŚ Re: 428 do piachu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:53
                          Bo "18" jest ZAWSZE tak traktowana w święta buroku.
                          • kuba203 Re: 428 do piachu? 21.12.03, 22:55
                            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Bo "18" jest ZAWSZE tak traktowana w święta buroku.

No i dobrze, troszkę się moje skołatane nerwy uspokoiły, ale dalej podchodzę
                            do tego z nieufnością. No nic, zobaczymy, co będzie...
                            Dobranoc, kartoflu.
                            • Gość: ADAŚ Re: 428 do piachu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:57
                              "7", "18" i "20" to stały zestaw. Czasem "5" i "14". Kiedyś była także "12".
                              No to pa - też idę spać, bo jutro do pracy.
                              • pavlack Re: 428 do piachu? 22.12.03, 11:44
                                Heheh, a jednak 13-tka ;-P
                                A poza tym, powiedzcie mi szczerze, kto w wigilię gdzieś jeździ w ogole? A
                                nawet jeśli jeździ, to po tej 18/19 wystarzy mu jedna linia. Już bez przesady...
                                A 18-tki nie było co ciąć, bo i tak kursuje tylko do 19.
                                • kuba203 Re: 428 do piachu? 22.12.03, 22:36
                                  pavlack napisał:

> A poza tym, powiedzcie mi szczerze, kto w wigilię gdzieś jeździ w ogole?

JA.
                                  A poza tym, nie wiem, czy wiesz, że tak się złożyło (co za zbieg
                                  okoliczności), że akurat 31.12. na Rynku jest planowana impreza sylwestrowa na
                                  ok 100 tys. osób. I w celu dowiezienia ludzi na tą imprezę MPK podstawi bombę
                                  co 30 minut, przecież to kpina!!
                                  Żeby nie było wątpliwości, to samo dotyczy też Kurdwanowa.
                                  • pavlack Re: 428 do piachu? 22.12.03, 23:09
                                    kuba203 napisał:

> > A poza tym, powiedzcie mi szczerze, kto w wigilię gdzieś jeździ w ogole?
                                    >
                                    > JA.

No to przykro mi bardzo, ale dla jednej osoby nie ma sensu utrzymywać na
                                    Bieżanów dwóch linii do samego wieczora. Masz jeszcze 3-ójkę :)

> A poza tym, nie wiem, czy wiesz, że tak się złożyło (co za zbieg
                                    > okoliczności), że akurat 31.12. na Rynku jest planowana impreza sylwestrowa
                                    na
                                    > ok 100 tys. osób. I w celu dowiezienia ludzi na tą imprezę MPK podstawi bombę
                                    > co 30 minut, przecież to kpina!!

Ale impreza rozpoczyna się o 18:45, a ostatni kurs 13-tki jest z Bieżanowa o
                                    18:10, to chyba wystarczy żeby dojechać na tą imprezę?
                                    A poza tym nie wiem o czym my mówimy w ogóle, bo na razie w necie jest tylko
                                    rozkład na wigilię, a na sylwestra jeszcze nie. Być może w sylwestra ostani
                                    kurs będzie np. o 19:00, a to już moim zdaniem w zupełności wystarczy.
                                    • kuba203 Re: 428 do piachu? 22.12.03, 23:28
                                      pavlack napisał:

> No to przykro mi bardzo, ale dla jednej osoby nie ma sensu utrzymywać na
                                      > Bieżanów dwóch linii do samego wieczora.

Pozwolisz, że użyję Twojego argumentu. Jeżeli nie ruszasz się w ten dzień
                                      nigdy z domu, to NIE wiesz, ile ludzi jeździ wtedy do/z Bieżanowa i
                                      Kurdwanowa, więc się NIE wypowiadaj.

Co do sylwestra, nie ma sensu dalej się kłócić, po prostu sam zobaczysz, że
                                      będzie duży tłok w tych tramwajach.
                                      • pavlack Re: 428 do piachu? 22.12.03, 23:32
                                        kuba203 napisał:

> Pozwolisz, że użyję Twojego argumentu. Jeżeli nie ruszasz się w ten dzień
                                        > nigdy z domu, to NIE wiesz, ile ludzi jeździ wtedy do/z Bieżanowa i
                                        > Kurdwanowa, więc się NIE wypowiadaj.

Ruszam się, ale nie po godzinie 18/19 kiedy to jak większość Polaków spożywam
                                        tradycyjną wieczerzę wigilijną :)
                                        No chyba że na Bieżanowie i Kurdwanowie panują jakieś inne obyczaje, nie wiem...
                                        I jeszcze raz powtórzę - jestem absolutnie przeciwny cięciu jakichkolwiek linii
                                        w Wigilę przed godz. 18.00

> Co do sylwestra, nie ma sensu dalej się kłócić, po prostu sam zobaczysz, że
                                        > będzie duży tłok w tych tramwajach.

No zobaczymy. A raczej nie zobaczymy bo nie sądzę bym tam był akurat wtedy :)
                                        • kuba203 Re: 428 do piachu? 22.12.03, 23:55
                                          pavlack napisał:

> Ruszam się, ale nie po godzinie 18/19 kiedy to jak większość Polaków
                                          spożywam
                                          > tradycyjną wieczerzę wigilijną :)

No a chyba o tych godzinach mowa, nie? :D Zresztą, ok, przypominam, że rzucam
                                          się tylko o 31, bo wtedy wcale nie jest pusto (w przeciwieństwie do 24)...

> I jeszcze raz powtórzę - jestem absolutnie przeciwny cięciu jakichkolwiek
                                          linii
                                          >
                                          > w Wigilę przed godz. 18.00

Sobotni rozkład jest ok, co innego 31, wtedy powinien być zwykły, jak rok temu.

> No zobaczymy. A raczej nie zobaczymy bo nie sądzę bym tam był akurat wtedy :)

Ehhhh, no i widzisz, też nie bywasz, a niby wszystko wiesz ;P
                                          Wyślę Ci zdjęcie ;P
                                          • Gość: ADAŚ Pavlack - mędrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 06:27
                                            Pavlack rzeczywiście coś za bardzo mędrkuje ostatnio "Tu masz to, tam masz
                                            tamto - nie podoba się, nie jedź" i tym podobne. Jak to mówił mój profesor "Z
                                            niego jest alfons i omega" - wychodzi, że wie wszystko najlepiej.
                                            Ciekaw jestem jakby wycięli "4" i "10" jeszcze to też powiedziałbyś, że
                                            wszystko jest w porządku. W Sylwestra (zgodzę się z Kubą) wszystkie linie w
                                            kierunku Rynku powinny jeździć do końca, nawet taka "18".
                                            A tak serio - co żeś taki pyskaty ostatnioooooo ???
                                            Dziewczynę jakąś poznałeś i już Ci w dupę daje ????
                                          • pavlack Re: 428 do piachu? 23.12.03, 12:13
                                            kuba203 napisał:

> No a chyba o tych godzinach mowa, nie? :D Zresztą, ok, przypominam, że rzucam
                                            > się tylko o 31, bo wtedy wcale nie jest pusto (w przeciwieństwie do 24)...

OK :)

> Sobotni rozkład jest ok, co innego 31, wtedy powinien być zwykły, jak rok
                                            temu.

OK :) Ale ja tu cały czas o Wigilii pisałem, nie zrozumieliśmy się trochę :D

> Ehhhh, no i widzisz, też nie bywasz, a niby wszystko wiesz ;P
                                            > Wyślę Ci zdjęcie ;P

Czekam ;D Tylko nie rób sztucznego tłoku ;)
                                            • Gość: mouset Re: 428 do piachu? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 24.12.03, 12:35
                                              Cięcia muszą być, kierowcy też ludzie i chca zjeść wigilię i zabawić się a nie
                                              wozić tlen już wystarczy że czterech wozi codziennie ten niebezpieczny gaz na
                                              linii 428
                  • Gość: Locutus Re: 428 do piachu? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 22.12.03, 01:26
                    Chuj by ich strzelił... no i jak ja się mam wydostać z imprezy sylwestrowej na
                    os. Ogrodowym, skoro zarówno 163 jak i 502 1.1. będą od 13 jeździły dopiero...

CZŁOWIEK, KTÓRY TO WYMYŚLIŁ JEST SKOŃCZONYM KUTASEM.

Z poważaniem.
                    LOKI
                    • pavlack Re: 428 do piachu? 22.12.03, 12:00
                      Pojedziesz 174 i na Wielickiej się przesiądziesz do tramwaju. Taki wielki
                      problem? Naprawdę Loki, strasznie leniwy jesteś ;-P
                      • Gość: J-23 Re: 428 do piachu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:11
                        ...i jeszcze kup sobie godzinną " połówkę".
                        Gminną czy ustawową ... cholera wie...
                        I nie zapomnij wysiąść na Wielickiej - bo możesz nie zdążyć.
                        Pozdr.
                        J-23
                        • pavlack Re: 428 do piachu? 22.12.03, 15:16
                          Akurat Loki chyba ma sieciówkę ;P
                          Naprawdę, to chyba nie jest taki problem raz się przesiąść?
                          Ja jak chcę np. z Łagiewnik dojechać do domu to mam do wyboru jechać 10-tką 35
                          minut, albo krócej dwoma lub trzema liniami. I najczęściej wybieram tą druga
                          możliwość...
                          • Gość: Meg Re: 428 do piachu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:38
                            No dla Lokiego to jest problem przesiąść się kilka razy... :-D
                            Jakoś nie wyobrażam sobie go przesiadającego się trzy razy i to ze stopiątki w
                            stopiątke :-P
                            Dla niego najlepsza by była bomba objeżdzająca całe miasto z zarezerwowanym dla
                            niego miejscem siedzącym :-D

Ze mną nie ma problemu: żeby dostać się gdzieś szybciej mogę przesiadać się
                            nawet kilka razy (no w tym momencie nie bo nie mam sieciówki ale jak miałam to
                            się chętnie przesiadałam :-)

Pozdrawiam
                            Meg

• Gość: J-23 Re: 428 do piachu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:49
                              Kochani nie zapominajcie, że akcja ma się toczyć 1.01.2004.
                              Pozostaje więc pytanie:
                              Czy będzie w stanie się przesiąść?
                              Ja osobiście proponuje miejsce do leżenia...
                              Pozdr.
                              J-23
                              • pavlack Re: 428 do piachu? 22.12.03, 16:04
                                To niech wraca na nogach, świeże powietrze dobrze mu zrobi i jak dotrze do domu
                                to już będzie w stanie się przesiadac :)
                                • Gość: J-23 Re: 428 do piachu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 16:17
                                  Jeśli tak....to proponuje drogę na skróty przez Mogiłę, most Lajkonik a dalej
                                  niech obierze kierunek południowy..... mniej więcej w stronę Słońca....
                                  • Gość: Locutus Re: 428 do piachu? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.12.03, 03:22
                                    Panowie... ja będę w takim stanie że jeszcze Pl. Centralny z CAHTS pomylę i
                                    wsiądę sobie do jakiegoś 117, po czym na końcu trasy będę myślał, że to już
                                    Bieżanów :-P

Pzdr.
                                    LOKI
                            • Gość: Locutus MEG - KŁAMCZUCHA IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.12.03, 03:20
                              Ty już przestań opowiadać bajki, bo Ci nos jak u Pinokia urośnie...

Tak się składa, że zazwyczaj jadę czym prędzej, byle do przodu... a Ty właśnie
                              nie - ostatnio jak wracaliśmy z trambaru, to chciałem wsiąść do nadjeżdżającej
                              dwudziestkiczwórki i przesiąść się na Bieżanowskiej w autobus, a Ty zaczęłaś
                              wybrzydzać!

No!

Ulżyłem sobie :-P

Pozdrawiam!
                              LOKI
                              • Gość: Meg LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 10:41
                                Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ty już przestań opowiadać bajki, bo Ci nos jak u Pinokia urośnie...

To nie są bajki...
                                Nos jak u Pinokia... błuhahahaha

> Tak się składa, że zazwyczaj jadę czym prędzej, byle do przodu... a Ty
                                > właśnie nie - ostatnio jak wracaliśmy z trambaru, to chciałem wsiąść do
                                > nadjeżdżającej dwudziestkiczwórki i przesiąść się na Bieżanowskiej w autobus,
                                > a Ty zaczęłaś wybrzydzać!

Ja zaczęłam wybrzydzać?! A widziałeś może co napisałam w komentowanym przez
                                Ciebie poście? Napisałam że chętnie się przesiadałam (czas przeszły) jak miałam
                                sieciówkę a że teraz (czas terażniejszy) nie mam to jeżdzę na jednorazowych i
                                dlatego nie mogę się przesiadać...
                                Rany Loki myślałam, że to rozumiesz...

> Ulżyłem sobie :-P

ROTFL

A za tą kłamczuchę to sobie jeszcze popamiętasz :-P

Pozdrawiam
                                Meg
                                • Gość: J-23 Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:00
                                  Wy lepiej zostawcie Pinokia w spokoju.
                                  Pinokio jest w porządku...
                                  • Gość: Meg Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:04
                                    Mów to do Lokiego nie do mnie....
                                    Ja do Pinokia nic nie mam. To chyba Loki ma jakiś problem :-P
                                    • Gość: J-23 Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:18
                                      A ja jestem Koziołkiem Matołkiem i udaje się po rozum do ...
                                      • Gość: Meg Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:26
                                        Atmosfera świąt widzę się udziela wszystkim i nawet zwierzęta zaczęły wcześniej
                                        przemawiać (ludzkim?) głosem :-)
                                      • Gość: Meg Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:59
                                        A Ty wracaj Koziołku szybko z tego Pacanowa (oczywiście z rozumem)
                                        bo na wigilię nie zdążysz! :-)
                                        • Gość: Locutus Re: LOKI TY......... :-P IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.12.03, 04:52
                                          Kochana kłamczuszko, chodzi o to, że napisałaś, że SAMA SIĘ CHĘTNIE
                                          PRZESIADASZ, A JA NIE CHCĘ, podczas gdy w rzeczywistości jest odwrotnie :->

Musiałem sprostować.

Cmoxxx!
                                          LOKI
                                          • Gość: Meg Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 11:21
                                            Już mi wczoraj osobiście sprostowałeś więc mogłeś sobie teraz darować :-)

Pozdrawiam
                                            Meg
                                            • Gość: Locutus Re: LOKI TY......... :-P IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.12.03, 05:51
                                              Tobie tak! I Ty jesteś dla mnie najważniejsza, o Gwiazdo Poranna... ale są też
                                              forumowicze, którym wyjaśnienia również się należały...

CMOK!
                                              LOKI
                                              • Gość: Meg Re: LOKI TY......... :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.03, 10:01
                                                Wiesz ja nie przypuszczam, żeby forumowiczów to interesowało więc chyba
                                                niepotrzebnie się wysilałeś :-P

Pozdrawiam
                                                Meg
                      • Gość: Locutus Re: 428 do piachu? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 23.12.03, 03:14
                        Wiem. I już pisząc tego posta miałem dokładnie taki zamiar. Ale perspektywa
                        stania na mrozie po pół godziny najpierw na Pl. Centralnym a potem na
                        Bieżanowskiej (bo tam tylko 173 mi zostanie - tramwajem do domu niestety raczej
                        nie dojadę - 700m to za daleko, żeby piechotą iść, a 133 jeździ w święta za
                        rzadko :-P )mnie cokolwiek przeraża i stąd te okrzyki bojowe.

Pzdr.
                        LOKI
    • Gość: SW do Mouseta dosyc pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 21:07
      Heja
      Powiedz mi czy 192/10 robi cos ekstra rano ?

pzdr
      SW
      • Gość: mouset Re: do Mouseta dosyc pilne IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 22:00
        Nic nie mam takiego w papierach.
        Zaczyna od Cracovii 4.57
    • Gość: mouset Pochwała MPK IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 24.12.03, 12:40
      Za mniejsze niż zwykle cięcia i po raz pierwszy od 4 lat kursującą 114!
      • Gość: Locutus Nagana MPK IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 25.12.03, 05:52
        Za wycięcie trzynastki w Sylwestra. I za wycięcie 502 i 163 w Nowy Rok... ach,
        biada mi, biada :-P

Pzdr.
        LOKI
        • mouset Re: Nagana MPK 25.12.03, 18:19
          Z tego co pamiętam to 163 i 502 tradycyjnie są pocięte
          • Gość: Locutus Re: Nagana MPK IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.12.03, 00:47
            Iście kretyńska tradycja :-|

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: mouset Re: Nagana MPK IP: 217.96.109.* 26.12.03, 09:53
              Nie widze problemu:
              zamiast 163 tramwajem i 174
              zamiast 502 tramwajem i np 152
              • Gość: Locutus Re: Nagana MPK IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.12.03, 09:11
                Jakim zaś tramwajem? Mouset, ja mam trochę za daleko do tramwaju, żeby doń w
                mroźne dni łazić...

Pozostaje 173+174 i marznięcie po dwadzieścia nimut na jebanych przystankach...

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: mouset Re: Nagana MPK IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.12.03, 17:42
                  To jedź 9, zagrzejesz się podczas podróży
    • mouset Re: Święta za pasem 24.12.03, 22:36
      Szczerze powiedziawszy jestem mile zaskoczony mniejszą skalą cięć, ale nie wiem
      po co np 136 ma kursować, gdy 153 jest od 13. Dziwne :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka