Dodaj do ulubionych

Sylwester w Krakowie uratowany!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:11
Jak z Leninem - mógł zabić ale tylko sponiewierał . Ludzki człowiek ten
Majchrowski . Mógł zabrać całość ale wziął tylko 50 % . Jaja , qrde jak
prezydent rządzi w czasach kryzysu . Chyba na Majchrowskiego przyszła kryska
( jak na Matyska ) . Howgh !
Obserwuj wątek
    • Gość: Koko Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.autocom.pl 23.06.09, 23:25
      Pani Magdo! Gratuluję Pani sukcesów i trzymam za Panią kciuki! Organizowanie
      tak dużych imprez i wydarzeń wymaga wiele wysiłku i Pani i KBF dajecie sobie
      świetnie rade! Powodzenia!
    • Gość: crac.87 ja chcę tylko S-P! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:50
      Uwielbiam festiwal Sacrum Profanum, to jest święto, które
      obowiązkowo wpełnia mój własny kalendarz. Na wszystkim, z
      Sylwestrem włącznie, oszczędzajcie - tylko nie na tym wydarzeniu!
    • Gość: PUMA w 2010 będzie dużo gorzej... IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.09, 00:06
      Bo przecież Pan Prezydent obiecał sobie spalarnię za 700 milionów plus 600 milionów na program rekompensacyjny dla Nowej Huty...

Można było taniej, postawić kilka nowych sortowni, kompostowni czy fermentowni...wprowadzić selektywną zbiórkę...w sumie za powiedzmy 200 mln ale NIE....trzeba wmawiać ludziom, że najdroższa, niechciana acz intensywnie lobbowana instalacja to zbawianie dla Krakowa.

Tak więc od roku 2010 zamiast kultury będziemy mieli nowy powstający komin w panoramie miasta, by tym z Łęgu nie było smutno...
    • Gość: Glis Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:24
      Brawo!Panie Prezydencie,jedynie słuszna decyzja.Byłem na wiankach i
      widziałem ten tłum stojący w deszczu/oceniłem go na 120 tys./i bylem
      i zaszokowany i urzeczony społecznością Krakowa.Oni są tego warci i
      potrzebują wielkich imprez i wielkich artystów-bo takie
      wydarzenia "ciągną" społczności w górę,dodają im wiary we własne JA.
      Obecna polityka kulturalna jest prawidłowa i powinna skupiać się na
      dużych wydarzeniach kulturalnych a w szczególności
      muzycznych.Wiadomo, że jest to kosztowne,ale dla tego widoku z 20
      czerwca jest to warte.Dobra decyzja dla Krakowa.
      • Gość: AK Re: Sroka w Krakowie uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:34
        Widać że Prezydent zadowolony jest z programu ... A Kraków spada w rankingach.
        KBF przechowalnia dzieci prominentnych urzędników musi w coś się bawić!
        • Gość: GR Re: Sroka w Krakowie uratowany! IP: *.chello.pl 24.06.09, 00:47
          Agnieszko, dalej klepiesz w klawiaturę pod innym nickiem? Prześpij
          się, wstań rano, wypij kawę i wtedy klep dalej. Martwię się o Twój
          organizm.
    • Gość: To dobrze czy źle ANKITA IP: *.mannet.pl 24.06.09, 00:27
      [sonda=Twoim zdaniem to;]
      [*]dobra wiadomość
      [*]bardzo dobra wiadomość
      [*]super neews
      [*]tego oczekiwałem
      [*]cieszę się jak dziecko
      [/sonda]
      • Gość: RE Re: ANKITA IP: *.ovh.net 24.06.09, 00:29
        za dużo już tego piwa!
        • Gość: 3-way Re: ANKITA IP: 83.96.144.* 24.06.09, 00:40
          Albo za mało.
          • Gość: skaranie Re: ANKITA IP: 93.190.139.* 24.06.09, 01:14
            tak to jest jak się pije samemu!
    • Gość: michaelish Sylwester w Krakowie uratowany! IP: 92.9.74.* 24.06.09, 00:29
      gdyby Unsound odwołali, to prezydent miałby mnie na sumieniu...
    • Gość: sq No trudno.. co zrobic' IP: *.chello.pl 24.06.09, 02:07
    • Gość: tutuś Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 06:41
      Uratowany? A po co? Wystrzelić w powietrze kupę forsy w jakim właściwie celu? I
      to z moich podatków? Groza
    • 3cik <-=-=-=-----=-=---- 24.06.09, 07:59
      Ale Ty jesteś mądry.... ale z ekonomii to raczej profesorem nie zostaniesz.
    • Gość: noe Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:16
      Magda Sroka to bardzo pracowity człowiek i naiwny... bo się wykańcza, a i tak
      tego nikt nie doceni. Walcz Pani Magdo, walcz. Ta decyzja to plus dla
      Prezydenta. Oszczędzanie kosztem kultury w Krakowie i to przy dużym sukcesie
      nowych wydarzeń byłoby błędem.
      • Gość: emily Re: Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 09:51
        dokładnie - 6 zmysłów to świetny strzał, ale nie wystarczy jedna edycja
        wydarzen, żeby zrobić z tego autentycznie flagowy produkt miasta. a wiekszosc
        festiwali, które juz sie odbyły, ma naprawde ogromny potencjał: kino, teatr,
        sztuka, muzyka - nareszcie bez pierogów, zupy i ludowych tańców...

Pani Magdo, walczcie o pieniądze na kulture. inaczej spsieje nam Kraków do
        reszty, i żadna odsiecz nie pomoże.
      • Gość: ziom Re: Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:19
        "Magda Sroka to bardzo pracowity człowiek i naiwny." - kocham panią Magdę, mogę jej wysłać bukiet!
        • Gość: tomek Re: Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.chello.pl 24.06.09, 10:38
          Zmieniłbyś zdanie, jakbyś ją zobaczył... :)
    • Gość: derek A rocznica odsieczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:15
      też uratowana? Zajefajnie jest w Krakowie.
    • Gość: ,,, Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:50
      najbardziej to się cieszą polscy pseudoartyści, którzy skasują
      niezłą kasę za występy na tym rynku..
    • Gość: tomek Re: Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.chello.pl 24.06.09, 09:56
      Tylko po co komu ten Sylwester? Nie lepiej gdzieś wyjechać zamiast
      cisnąć się w pijanym tłumie? Korzyści dla miasta w żaden sposób nie
      bilansują strat i kosztów.
      • Gość: annm Re: Sylwester w Krakowie uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:10
        lol, wyjechać podczas gdy na każdym z tych festiwali pojawi się grom wymarzonych artystów, którzy w końcu raczą zahaczyć o nasz biedny, zaściankowy kraj :)
    • Gość: annm unsound uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:08
      it's a miracle :)
      • Gość: jo tytuł art powinien brzmieć: Unsound i SP uratowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:17
        wtedy nie byłoby niedomówień, że 'sponsorujecie' występy dody. ludzie, wy sponsorujecie nadwiślański cud.
    • Gość: tomek hipotetyczny scenogram z rozmowy IP: *.chello.pl 24.06.09, 10:54
      M: Eeeee, no pani Magdo, co mi tu Pani wyjeżdza z tym Sylwestrem,
      toć to przecie impreza pod kampanię jak marzenie. Szantaż, jaki czy
      co? Nie no Pani Magdo, jak Pani może, ale cięcia muszą być, bo
      wyborcy mnie rozliczą....

S: Sacrum i Profanum nie zrobię, i basta, Sylwestra nie będzie i
      koniec. Nie robimy....

M: Pani Magdo, jak Pani może chociaż te skromne 10% cięcia kosztów.

S: Nie robimy i koniec.

M. Niech się Pani zlituje nade mną, toż to głosy wyborców, a
      kampania już blisko...Chyba, że może bysmy tak ustalili, że będą
      cięcia na administracji, a gdzie indziej wam wyrównam?

S. No dobra, zgoda, 10% w administracji, choć ostatnio
      w "wybiórczej" mówiłam, ze na administracji to nie zestniemy, za
      bardzo bo to małe wydatki w stosunku do całego budżetu...

M. Nie bedą pamiętać, zapomnieli.

S. Jasne, kupią to, to ciemny lud, który to kupi....
      • Gość: zajawka Re: hipotetyczny scenogram z rozmowy IP: *.ovh.net 24.06.09, 11:05
        A ty to jesteś jak krowa i nigdy nie zmieniasz zdania? Przeanalizowali za i
        przeciw i stwierdzili, że poszukają oszczędności gdzie indziej. Prosta sprawa, o
        co się tu przyczepiać?
    • Gość: yntelygent Szantaż Sroki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:28
      Czy to tylko ja widzę? Przecież Pani Sroka znów zaszantażowała Magistrat, a Gazeta, chyba nieświadomie (mam nadzieję) stała się jej narzędziem. W GK mówi, że nikt z KBF nie mówił o zagrożeniu sylwestra, a Gazeta przecież Ją cytowała w sobotę! Chodziło o to by podniosło się larum "Zły Majchrowski vs. dobre KBF". Już przed poprzednim Sylwestrem też mechanizm był podobny-wtedy wydobyła dodatkową kasę od Rady. Przecież to chyba jasne, ze jak ma zaoszczędzić 2-3 miliony to w pierwszej kolejności tnie się mniej znaczące projekty (jak widać da się)

Precz z naiwnością
    • Gość: orda Sylwester w Krakowie uratowany! IP: 83.238.175.* 24.06.09, 17:16
      za pieniądze na utrzymanie ulic i dróg???????????????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka