parasolwkropki 29.06.09, 16:09 Witajcie, czy znacie urocze miejsca do spacerów? W gre wchodzą Kraków i okolice - byłem już w kryspinowie, bolechowicach, na skale Kmity. Ale chciałbym zwiedzić coś jeszcze, pospacerować :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabbina Re: Spacery, Kraków i okolice 29.06.09, 16:16 parasolwkropki napisała: > Witajcie, > czy znacie urocze miejsca do spacerów? W gre wchodzą Kraków i okolice - byłem > już w kryspinowie, w Kryspinowie na spacerze ??? ja lubię z Salwatora, na kopiec Kościuszki..., ewentualnie potem na Błonia, lub do ZOO POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Spacery, Kraków i okolice 29.06.09, 17:41 Jeśli spacerujesz w towarzystwie niewiasty, to polecam 12 lipca odwiedzenie Klasztoru kamedułów na Bielanach - jest to jeden z 12 dni w roku, kiedy do środka wpuszczane są niewiasty: www.kameduli.info/ Można zrobić miły spacer z Woli Justowskiej przez Panieńskie Skały. Warto zwiedzić i inne dolinki, pójść (albo pojechać na rowerze) Doliną Prądnika do Ojcowa, zwiedzić Pieskową Skałę, zamek w Korzkwi. Przespacerować się od Podgórek Tynieckich do Tyńca, powrót np. tramwajem wodnym (podobno już pływa). Jest tyle przepięknych miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Spacery, Kraków i okolice 29.06.09, 20:25 >12 lipca odwiedzenie Klasztoru kamedułów na Bielanach - jest to jeden z 12 >dni w roku, kiedy do środka wpuszczane są niewiasty Dzięki, jest okazja na wyjście z domu. Nie proponuje trasy spacerowej, bo dla mnie każdy kawałek ziemi jest cudowny. Wszystko zależy jak się na niego patrzy. A jednak zaproponuje wycieczki rowerowe i zwiedzanie okolic Krakowa na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś