Gość: jolll IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:19 Ptanie z serii super waznych: mieszka lub mmieszkal ktos u zakonnic w bursie w Krk? U ktorych? I jak wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :( Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 20:11 Smoleńsk - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:23 Moja znajoma mieszkała na ul.Łobzowskiej, za dwójkę placiła ok 400zł + 20zł/net osoba - musiała zawsze wrócić max do 23 i jeszcze najpierw prosić o zgodę..bo "dziewczynki" nie powinny wieczorem chodzić po mieście..poza tym zakaz odwiedzin nikogo innego niż rodziny..z tego co opowiadała to jednym słowem NIECIEKAWIE.. ____ www.turystykamalopolska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joll Re: Zakonnice internat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:37 nikt wiecej nic nie wie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Froso Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:05 Ja mieszkałam w Krakowie.Wspomnienia mam jak najbardziej miłe a to głównie za sprawą bardzo fajnych dziewczyn z którymi mieszkałam.Co do spraw organizacyjnych to na każdym piętrze jest jedna siostra opiekunka której wpłaca się pieniądze(za dwójkę płaciłam 320 zł ,w przyszłym roku ma być. podwyżka o 20zł).Siostra była bardzo sympatyczna i raczej bezproblemowa,rzadko ją widziałam.W bursie każdą dziewczynę obowiązywał dyżur,czyli obowiazek sprzątania kuchni,łazienki,korytarza itp.Zwykle raz lub dwa razy w miesiącu.Prawda jest,że trzeba wrócić do 23.00 a w weekend nawet do 22.30 i nie ukrywam,że to mi najbardziej przeszkadzało...Znajomych tez nie można wprowadzać,tylko rodzinę....Warunki poza tym były dobre,pokoje ładne, w miarę duże,ładne łazienki,duzy pokój z telewizorem,internet płatny oddzielnie.Ja zrezygnowałam głownie ze względu na te powroty,niemożność zaproszenia znajomych i baaaardzo dużą ilość schodów.Tak było u mnie.No i musisz się przygotować na to,że trzeba się jakoś wykręcić kiedy zostaniesz zapytana gdzie mieszkasz :)Mimo to pobyt wspominam dobrze i długo wahałam się czy zostać...Mam nadzieję,że Ci pomogłam.Musisz się po prostu liczyć z tym co Ci napisałam.Decyzja należy do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joll Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:14 Froso dziekuje Ci bardzo :) bo jakos tak w calym internecie zmowa milczenia na ten temat ;) u ktorych siostr mieszkalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Froso Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:23 Większość ludzi mówi,że SŁYSZAŁO od koleżanki i,że jest MASAKRA :) Myślę,że to zależy od tego czego oczekujesz po studiach.Jeśli chcesz np. iść na imprezę i wrócić w nocy to jest taka możliwość,musisz to tylko zgłosić :) Ja mieszkałam u Urszulanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joll Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:47 A czy te siostry maja jakas strone internetowa? Jak mozna uzyskac jakis kontakt do nich? Nie wiesz czy sa wolne miejsca na nastepny rok jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Froso Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:52 Strony chyba nie mają,telefon może mam gdzieś zapisany,ale musiałabym poszukać...Możesz podać maila to jakbym znalazła to mogłabym Ci przesłać? Nie mam pojęcia czy są wolne miejsca,ja np. rezerwowałam miejsce w maju.Może coś jest bo dużo dziewczyn się wyprowadziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joll Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:55 iscwstroneslonca@vp.pl bede bardzo wdzieczna :) bo w sumie bylam u innych siostr, ale tam mialy rygor ogromny, powroty o 22 a 3 razy w tyg, 21 i w ogole.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Froso Re: Zakonnice internat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:59 Tak,wiem,że gdzie indziej jest gorzej.Moja współlokatorka po tygodniu u innych sióstr przeprowadziła się do nas.ponoć Urszulanki są najlepsze :)Widzę,że miałam sporo szczęścia.To jak znajdę to napiszę.Jak nie dziś to jutro.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś