majself 21.07.09, 22:41 Nie należę do fanek serii o HP, ale wymienionych aktorów z twarzy bym poznała... Opis, jaki jest w artykule, pasowałby raczej do ról trzecioplanowych. I dalszych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 23:56 Nabrzmiały pęcherz zakłócił p. Niemczyńskiej rozsądek a wywindował ego do tej wysokości, z której upadek jest śmiertelny. No i nie odrobiła lekcji. Nie ma najwyraźniej pojęcia, że aktorzy którzy przyjechali do Krakowa grają rolę w opowieści o Harrym Potterze pierwszoplanowe. Ginny zostaje żoną Pottera, zaś Harry Longbottom zabija węża, w którym ukryty był ostatni horkruks Voldemorta (kto czytał, ten wie, p. Niemczyńska nie wie) - i tym bohaterskim czynem ocala świat. No cóż, trzeba było się wysikać w redakcji przed pójściem do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
h_bosch Harry Potter i Biedna Pani Redaktor 22.07.09, 00:01 Zabawny artykulik. Chyba ktoś Pani Redaktor nastąpił na odcisk i nie wpuścił do ubikacji. A może też zepsuł plany na wieczór? Ponieważ byłem na miejscu mogę stwierdzić, że przybyli na miejsce wiedzieli, że od 18.30 do 19.00 odbędzie się pstrykanie zdjęć i rozdawanie autografów tez dla osób bez zaproszeń (z czego wiele młodych osób skorzystało) ergo film zacznie się realnie po 19.00 Dla fanów filmu impreza była sympatyczna i oczywiście, że lepiej gdyby przybyli aktorzy pierwszoplanowi, ale tak samo lepiej, żeby polski PKB był równy niemieckiemu. Może organizacja premiery mogłaby być lepsza a ochroniarze sympatyczniejsi. Ale suma summarum, ci którzy byli w środku wyszli bardzo zadowoleni. Poza Panią Bardzo Urażoną Nadredaktor. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejek Re: Harry Potter i Biedna Pani Redaktor IP: 213.17.131.* 22.07.09, 09:28 Ale jeśli chodzi o organizacyjne psucie imprez to w Kijowie rzeczywiście zdarza się klops raz na jakiś czas. A na boku to wprowadzili tam ostatnio płatne toalety dla osób bez biletu. Najpierw proponowałbym porządne sprzątanie i mały remoncik WC:) Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 godzina dziewiętnasta 22.07.09, 16:33 > ergo film zacznie się realnie po 19.00 Jeśli mam bilet na 19, to film ma się rozpocząć o 19. Nie każdego interesują szopki organizowane przez kino, nie dla każdego ta dwójka jest warta godziny spóźnienia. Nie każdy ma ochotę skakać na jednej nodze, nie mogąc normalnie się wysikać. Na szczęście jest jeszcze kilka kin studyjnych - korzystając z nich można się uchronić od takich atrakcji rodem z pudelka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
h_bosch Re: godzina dziewiętnasta 22.07.09, 20:10 Ale chyba nie na premierze! Nawet normalny seans zaczyna się circa 15 - 20 minut po godzinie na bilecie i ludzie cały czas wchodzą. A premiera to taka impreza z cała masa rzeczy towarzyszących a nie sam pokaz filmu. Myślałem, że to oczywiste dla Pani Nadredaktor i nie tylko. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Czy to jest normalne, że jest spóźnienie? 23.07.09, 15:18 > Nawet normalny seans zaczyna się circa 15 - 20 minut po Być może nigdy jeszcze nie udało Ci się nie spóźnić, ale wierz mi, że istnieją ludzie, którzy umawiają się na 19 i są o 19. Są też kina, w których o 19 startuje film, a nie reklamy. Do takich kin mało kto się spóźnia, bo każdy wie, że wchodząc po czasie straci kawałek filmu, a kawałek dowolnego filmu w kinie, które mam na myśli, jest więcej wart od tego chłamu, który puszczają w multisilverajmaksach. Odpowiedz Link Zgłoś
h_bosch Re: Czy to jest normalne, że jest spóźnienie? 25.07.09, 16:46 Drogi zabawny lukasku. A Udało mi się nie spóźnić na film w kinie (wow!!!!). Czy jestem już Bogiem? B Zapewne zaliczyłes wiele premier w kinach studyjnych - gratuluję frekwencji! C Odrobina inteligencji i umiejętność czytania wystarczą do sprawdzenia, że w multipleksach puszczane są różne firmy, bo taka jest idea MULTIpleksów - polecam słownik np papierowy. D Z tego, że coś puszczają w kinie studyjnym wynika tylko to, że puszczają to w kinie studyjnym, dotyczy to także kawałka filmu puszczanego w kinie studyjnym. Też uważam, że to smutne. E Gratuluje poczucia elitarności i unikalnej punktualnosci. Tak to prawda, jesteś wielki! F Pozdrawiam arcy-serdecznie i zalecam zimne kąpiele. h_bosch --------------------------------------- guess who's knocking Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley No bez przesady, Ginny i Neville to nie są ogony! 22.07.09, 00:21 Nie przeczę, że Ginny to nie jest Hermiona, a Neville to nie Harry, ale nie róbmy z nich statystów! Zdaje się, że autorka relacji faktycznie jest "mniej biegła w temacie". Nie było w całej redakcji nikogo, kto czytał HP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Droga Pani Redaktor IP: *.blich.krakow.pl 22.07.09, 01:26 Chcąc zachować choćby cień profesjonalizmu trzeba się było przygotować i zobaczyć choćby jeden z poprzednich filmów. Zastanawia mnie po co tam się Pani znalazła. Co z Pani wizyty na premierze będą mieli czytelnicy? Skoro rozmowa z aktorami toczyła się na temat pogody, to też dowód, że ktoś się do tej rozmowy nie przygotował. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny-duch Zazdrość o miliony dolców 22.07.09, 23:29 i próba zaistnienia a wyszły z tego kargule i pawlaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Fani patrza na całość-głupia mugolico!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 07:38 Pani Nadęta Siląca Się na Dowcip Redaktorzynko. Fani patrzą na całość sagi gdzie Neville gra bardzo ważną rolę, gdyby Pani czytała ostatnią część to wiedziałaby Pani jak ważną jest postacią. Voldemort sam zdecydował (jak się okaże), że to Harry jest jego głownym wrogiem, gdyż według przepowiedni mógłby to być także Neville właśnie. A Ginnie jest już postacią pierwszoplanową, nie tylko piszę to - jak każdy fan - z uwagi na wiedzę o jej roli w Insygniach Śmierci, ALE DLATEGO, ŻE NAWET W TEJ CZĘŚCI JEST JUŻ PIERWSZOPLANOWA. Babo, nie pisz bzdur jak nie masz o czymś ZIELONEGO POJĘCIA. I tak, jest Pani typową MUGOLKĄ!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Fani patrza na całość-głupia mugolico!!!!!!!! IP: *.48.classcom.pl 23.07.09, 09:14 Jejciu, ale wysyp pottalibów:> Ale artukuł mizerny, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:35 Zaskakujace, ze Pani Niemczynska potrzebowala az doby, zeby napisac tak slaby artykulik....czy w redakcji GW nie ma juz osob, ktore wstydzilby sie podpisac pod takim gniotem i jeszcze do tego pokazac ze nie maja pojecia o temacie, o ktorym pisza. ZENADA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <000>-----------------\\ 22.07.09, 10:30 "Ałtorka" pierze jakieś swoje prywatne żale w miejscu pracy? Nieładnie i raczej niezbyt zgodnie z etyką dziennikarską. A pisanie o podrzędnej roli postaci granych przez aktorów - gości to już na prawdę paranoja. ŻÓŁTA KARTKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:57 a moim zdaniem Pani "redaktor" która napisała ten "artykuł" jest jedną z tych, które na zrozumiały zakazu nagrywania i po prostu została wyprowadzona. tragedia... nie wspominając już o błędach stylistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:57 Rozumiem że byłyśmy na dwóch różnych przedpremierowych pokazach bo ja czegoś takiego nie pamiętam ... Pan który mówił coś do mikrofonu został przedstawiony a ochroniarze nie robili happeningu - rozumiem ze to Panią wyprosili - bo artykuł jest napisany w nerwach. Następnym razem proponuję zabrać pampersa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezainteresowana Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 17:43 Szkoda, że nikt nie uprzedził okolicznych mieszkańców, niezainteresowanych wydarzeniem, że nie będą mogli dostać się na przystanek autobusowy... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Przecież mogłeś się deportować z domu a potem 22.07.09, 19:54 aportować na przystanku albo od razu w miejscu pracy, poza tym od czego są świstokliki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.net.autocom.pl 22.07.09, 20:34 Dramat powiadam, dramat, że niby poważne medium tak zjadliwe i sfrustrowane a bez dozy klasy artykuły wypuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off_89 Bez spoilerów proszę!!! :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:45 Jak w temacie. Dobrze że nie czytałem żadnego z komentarzy do końca. Przy okazji, w ogóle nie poznałem Matta Lewisa, Bonnie już tak. Pani redaktor, więcej p-r-o-f-e-s-j-o-n-a-l-i-z-m-u proszę. Neville i Ginny to z pewnością postaci odgrywające znacznie większą rolę w Potterze niż "siedzenie w siódmej scenie czwartej części piąty po lewej od samego Harry'ego." :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Harry Potter i Zamknięta Ubikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 04:12 Kino "Kijów"??? Radni mało czujni??? "A wszystkiemu winna Lotka, ta idiotka, co ma klucze od wychodka" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czolek REdaktorka sie nie zna IP: *.globalconnect.pl 23.07.09, 11:38 Potter wkladal w Ginny! Wiec ona nie moze byc g%*^$ warta! Odpowiedz Link Zgłoś
socjopatka Re: Harry Potter I Zamknięta Ubikacja 23.07.09, 12:01 zgadzam sie. bonnie wright gra ginny, matthew lewis neville'a longbottoma, ktorzy naleza do najblizszych przyjaciol harry'ego poza hermiona i ronem. niesamowite ze autorka artykulu podejmuje sie pisac o premierze filmu, o ktorym nie ma pojecia, a najbardziej zajmuje ja zamknieta ubikacja. kto z nas o ubikacji chce czytac? mnie to nie obchodzi, na pewno bardziej interesujaca jest informacja ze aktorzy sie pofatygowali do zapyzialego krakowka. milo z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrum geograficz Harry Potter i Pani Reportter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:48 Moja córka wróciła bardzo zadowolona z premiery. Ja sam byłem tylko na części z pstrykaniem i podpisywaniem. Mam następujące hipotezy tego co leżało u podstaw tego tekstu: A Pani Reportter przepadła ważna randka B ktoś Panią Reportter zmusił do pójścia do kina Kijów a nie zmusił do przeczytania książki (pierwsze jest łatwiejsze) C Pani Reportter liczyła na jakiś t.zw. ekskluzywny wywiad i jej nie dali D Pani Reportter liczy na awans i postanowiła tak sie wylansowac (każdy orze jak może) E - ocenzurowano - Ale mniej się martwię Panią Reportter a bardziej tym kto TO zatwierdził do publikacji. I do dopiero jest SMUTNE. I szkoda miasta Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiem liczyc Pania "redaktor" cos uderzylo w glowke IP: *.nga.mil 23.07.09, 17:06 Mocz, nie wydalany z organizmu przez dlugi czas, moze tenze zatruc. Najwyaraziej mamy z tym tutaj do czynienia, a ofiara stal sie mozdzek pani "redaktor", wypisujacej takie bzdety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd h_bosch kolego lub kolezanko widac, ze nie.... IP: *.betanet.pl 25.07.09, 00:59 znasz sie na pracy fotoreportera, dla Ciebie jest to pstrykanie zdjec, dla nas robienie zdjec, to nasza praca. Mamy prawo narzekac jesli oplakietkowaniu robole nam to uniemozliwiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
h_bosch Re: h_bosch kolego lub kolezanko widac, ze nie.. 25.07.09, 16:34 Kolego. Oczywiście nie znam sie na pracy fotoreportera. Oczywiscie, każdy moze sobie ponarzekac. Tyle, że nie do tego słuzy prasa i portal tej wielkości. To sa raczej narzędzia masowego niszczenia lub promowania ludzi lub filmów. Gdy ktos ma uwagi zawodowe to bierze za telefon i dzwoni do organizatora, żeby następnym razem było lepiej. Proste, skuteczne i sympatyczne. No chyba, że chodzi o coś zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd A myslisz ze nie dzwonilismy do organizatora... IP: *.betanet.pl 25.07.09, 19:56 dzwonilismy i co i g.... ochrona tepa nie rusza ich nic... oni pracuja a my nie mozemy... no coments. Odpowiedz Link Zgłoś