Dodaj do ulubionych

Solaris na ulice

IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.12.03, 00:51
po co kupują w ogóle taką małą pizdę....by zapewnić transport do bolechowic
i kobylan?
Obserwuj wątek
    • Gość: pasażer Re: Solaris na ulice IP: *.zapora / 217.96.25.* 23.12.03, 09:19
      Ciekawe ile mają otwieranych okien - jedno czy dwa ;-). W lecie w autobusie
      mającym 104 miejsca będzie sobie "komfortowo" jechało ok. 150 osób przy
      otwartych małych szparkach pod sufitem?
      • Gość: ja Re: Solaris na ulice IP: 62.121.128.* 23.12.03, 12:20
        Wreszcie ktoś pomyślał .Poprostu ignoranci przeczytajcie :
        - wreszcie Kraków będzie miał autobus niskopodłogowy ( a nie niskowejsciowy )_i
        moja żona z wózkiem nie będzie błagała wzrokiem aby ktoś jej pomógł wsiąśc
        a wogóle to te autobusy jeżdżą już w całej Polsce , Berlinie i w wielu miastach
        Europy
        • Gość: jarek Re: Solaris na ulice IP: *.spine.pl 26.12.03, 15:52
          Ale to nie prawda!!
          Kraków ma już autobusy w pełni niskopodłogowe: scanie omnicity w wersji
          krótkiej i przegubowej oraz przegubowe nany NG313.
      • Gość: Przemek Re: Solaris na ulice IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 11:11
        >okna otwierają się jak w neoplanach-czyli górna część okna otwierana jest do
        środka, wloty dachów ("szyberdach") otwierane są automatycznie przez kierowcę
        bądź przez komputer jezeli w autobusie jest wysoka temperatura, jest to minus
        ponieważ pasazer nie moze tego zrbic sam. Faktycznie potwierdzam że modele tego
        autobusu bez klimatyzacji są nie wygodne podczas lata i tłoku w autobusie. A
        poza tym jest przyjazny dla pasazera posiada miedzy innymi: informacje głosową
        dotyczącą ulic i przystanków+tablica swietlna, oczywiście płaska podłoga w
        całym autobusie i mozliwoćs tzw. przyklęku autobusu (gdy np:kobieta z wózkiem
        chce wejść-kierowca dodatkowo obniża cały ałtobus na jednej stronie.) W Płocku
        jeżdzą juz od 2 lat i wszyscy sa zadowoleni choc neoplany mają lepsze opinie.
        (Są cichsze i elastyczniejsze jeżeli chodzi o zawieszenie)-pozdrawiam Przemek z
        Płocka.(zakprzemyslaw@interia.pl)
    • Gość: mike mh4 gut IP: *.spam.mim.pl 23.12.03, 17:41
      I tak dobrze że damo mi żyć w Krakowie, bo po innch miastach wciąż ludzią wożą
      się tymi kurewstwami starymi co im olej kapie po drodzę, a u nas to juz całkiem
      pożądnie, pełna kulturka: nowe tramwaje, i większość nowych autobusów. a w
      warszawie wciąż ikarusami dopierdalają po ich wiejskich bezdrożach...
      • Gość: Clumsy Zapraszam do Tychow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 15:43
        Zapraszam do Tychow, mamy tu kilka solarisow, rowniez w wersji trolejbus.
        mozesz przyjechac i przetestowac jak CKMK odstaje od reszty swiata.
    • gregry Where The Buses Were Blue 25.12.03, 16:22
      Solarisy to moim zdaniem najbrzydsze autorbusy jakie kiedyklwiek widziałem.
      Wyglądają jak muminki :)

Ciekawe czy będą czerwone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka