Dodaj do ulubionych

Zagraniczni studenci szturmują Kraków

26.07.09, 23:59
Dla uczelni zagraniczni studenci to prestiż i reklama

Dla dobrej uczelni zagraniczni studenci powinni być normalką, a nie żadnym
prestiżem.

Nawiasem mówiąc, w latach 1433-1510 liczba studentów zagranicznych na UJ
stanowiła 44% ogółu studiujących.

Proponuję chwilę refleksji i zadumy nad tą informacją.
Obserwuj wątek
    • Gość: UK Man [...] IP: *.chello.pl 27.07.09, 00:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: tes-ka Re: Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 08:29
      A Uniwersytet Pedagogiczny zagranicznych studentow nie ma? Przeciez
      to taka dobra i prestizowa uczelnia.
    • Gość: Krzysztof K. Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.fema.krakow.pl 27.07.09, 09:30
      No, i co na to pani profesor Kudrycka?!
    • Gość: inż. Re: "Znam biegle 4 jezyki i skonczylam najlepsza.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:42
      no tak... Krakowek / Polska to nie kraj dla przemyslu.

pani gratuluje bycia "menaźerem"...

"Znam biegle 3 jezyki i skonczylem najlepsza uczelnie techniczna w Polsce"...

i wyjezdzam, bo pracy dla mnie nie tu ma...
      • Gość: blibli Re: "Znam biegle 4 jezyki i skonczylam najlepsza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:41
        Jest. Chyba że się kończy komparatystykę na UJ czy coś w tym stylu. Po AGH możesz dostać na początek jakieś 2500 - 3500 netto w Krakowie. A w zasadzie w trakcie, bo studiów jeszcze nie skończyłem (to ta dolna granica), zresztą kumpel też (to ta górna).
        • Gość: lew Re: "Znam biegle 4 jezyki i skonczylam najlepsza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 16:29
          A wiesz, blibli, co to jest w ogóle „komparatystyka”?
      • Gość: m Re: "Znam biegle 4 jezyki i skonczylam najlepsza. IP: *.multi-play.net.pl 27.07.09, 11:22
        To przecież praca cię nie będzie sama szukać! I co z tego, że znasz trzy języki, komu się chwalisz? a cynizm w poprawianiu literówek to zachowałeś nienaganny. Może byś tak został satyrykiem? jak znasz tyle języków to możesz się wykazać nimi w innych krajach - powodzenia
    • Gość: mht Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.chello.pl 27.07.09, 15:57
      Ciekawe jak zagraniczni studenci zapatrują się na polską specjalność
      uczelnianą czyli bieganie za wpisami do indeksu, często trudniej
      zdobyć wpis niż zdać egzamin...
      • Gość: maga Re: Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.swidnica.mm.pl 27.07.09, 16:06
        Dobrze płacą to i o wpisy nie muszą się prosić
    • Gość: le-lutki Re: Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.etsi.org 31.07.09, 16:56
      Jak czytam w prasie "magisterka" to mi slabo...
      • Gość: wezyr Re: Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 20:43
        To nie czytaj... A mnie sie slabo robi jak czytam na forum wpisy
        takich purystow jezykowych. A slyszales/as o uniwerbizacji? Pewnie
        nie, ale ogolniak i porodowka to cie zapewne juz nie razi, choc to
        ten sam mechanizm slowotworczy.
        • czesiekkk Re: Zagraniczni studenci szturmują Kraków 31.07.09, 21:36
          i jeszcze znam "popierdówka". Najzabawniej kiedy studenci mówią na uczelnie
          szkoła. Magisterka wpisuje się w ten infantylizm językowy.
    • Gość: Maruś Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: 195.205.202.* 31.07.09, 21:32
      znam biegle cztery języki

to powinno byc zabronione, ja sie nie moge jednego nauczyc
    • Gość: Be Zagraniczni studenci szturmują Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.09, 13:52
      Jestem menedżerem w jednym z centrów usługowych w Krakowie, znam biegle cztery języki i skończyłam najlepszą uczelnię w Polsce. To dla pracodawców sporo znaczy - zapewnia Ulana.

Tak, tyle, ze centrum usługowe ma gdzies dypolom jakiej uczelni się posiada. Ważne są te 4 języki, więc równie dobrze mogłaby nie mieć dyplomu UJ i tez by tą pracę dostała. Poza tymco to za sukces szczycić się pracą w centrum usługowym. Na zachodzie zatrudniają tam osoby po ogólniaku, bez studiów, bo do wklepywania danych oza obsługa komputera na podstawowympoziomie nie trzeba więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka