najta 31.07.09, 19:52 Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą? Interesuję się mieszkaniami na borkowskiej, kliny. Czy deweloper jest solidny i uczciwy? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: bob the builder Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 00:45 mialem moznosc obejrzenia mieszkania na klinach a wlasciwie dwoch mieszkan. byly to makabrycznie sfuszerowane mieszkania... drzwi wewn tak krzywo osadzone, ze doslownie wsuwalem palca w szpare miedzy skrzydlem i framuga, i to nie jedna a 2 sztuki takich drzwi. cala framuga tez jakby odchodzila od tynku a na moja sugestie, ze to jest nie tak jak ma byc pani sprzedajaca dala do zrozumienia, ze jesli sie okaze , ze to usterka to mam szanse na usuniecie tego. w ogole pani byla niemila, naburmuszona i arogancka w sposobie mowienia do mnie. spoznila sie. nie wiem czy taka slaba jakosc jest w innych inwestycjach, ale na klinach tak bylo. generalnie niemilo wspominam ta wizyte, moze to kwestia tej osoby i tego konkretnego mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mela Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 12:22 Wydaje mi się, że Twoje złe odczucia są związane z tą Panią. Ja mam mieszkanie na Borkowskiej i jestem zadowolona. Teraz dokupimy z mężem drugie pod wynajem. Ludzie tak straszą, że się te nowe bloki niszczą od używania a to jest kompletną bzdurą. Owszem mamy gwarancję od Wawel Service na usuwanie usterek, ale jak na razie nie musieliśmy z niej korzystać i oby tra pozostało :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bart Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.autocom.pl 12.11.09, 12:30 Może to nie jest idealny deweloper. Ale przecież co tu dużo wymagać. Wystarczy, że mieszkanie będzie w dobrym stanie. A z tego co wiem, wszystkie są. Wiadomo, że każdy chce zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: T. Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 13:13 Interesujące jest to, że znikają pozytywne wypowiedzi na temat tego dewelopera... bardzooo to ciekawe... ciekawe komu na tym zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marika Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 22:17 jak dla mnie deweloper jest ok. kupiłam mieszkanie od nich ostatnio i wszystko jest jak najbardziej w porządku. wszystko sprawnie załatwione. udało się podczas negocjacji zbić cenę. mieszkanie naprawdę jak dla mnie super. aaa i co najważniejsze ściany są proste!!bo na ruczaju u innych deweloperów to takie cudy widziałam że aż szok. także tu im z metrem łaziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nick Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:50 Jak można metrem sprawdzać czy ściany są proste? Coś duża aktywność "klientów" WS ostatnio na tym forum. Czyżby sprzedaż nie szła? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marika Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 14:55 no na ruczaju na jakimś tam wzgórzu to przedpokój był z jednej strony szerszy o 12 cm... tak jakby komuś ściana jakoś dziwnie uciekła...wybryk czy coś. a może właśnie idzie dobrze sprzedaż i klienci są zadowoleni. dużo teraz wybudowali to sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zorba Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.autocom.pl 22.11.09, 18:12 Jednego tylko nie rozumiem. Czemu nikt nie reaguje i uważa się to za normalną sytuację, jeśli ktoś, na kogoś najeżdża. Ale jeśli pojawiają się pozytywne opnie, to od razu podnosi się larum...i jak to forum ma być użyteczne, jeśli nie pozwalamy wypowiadać się wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leszek Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.regis.com.pl 23.11.09, 12:17 zarzadca na 99 % bedzie Pan Greń :) i na 99 % przesz okres gwarancji budynku nie bedzie zadal od WS zadnych poprawek ogolnie wykonczenie budynkow nie jest solidne, problemy prawie ze wszytkim Kupilem od nich mieszkanie i sa z nim same problemy ale przynajmiej mam mieszknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Franciszek Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:19 Ciesz się, że masz mieszkanie a nie tak jak biedaki po leopardzie. Taka prawda, że wszędzie można się czegoś doszukać, a w większości przypadków jest tak, że to podwykonawcy są winny, a nie developer.A poza tym to trzeba pilnować swoich interesów i uderzać do odpowiednich osób, które są za to odpowiedzialne, a nie tylko jojczyć, że jest źle. Wawele budują w porządku i przede wszystkim do końca. Sądząc po tym, że wciąż coś budują to są wypłacalni i pewni co jest bardzo ważne w dobie developerskich oszustw. Problemy mniejsze czy większe są z każdym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bart Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.autocom.pl 23.11.09, 21:43 Tysiące ludzi kupuje od nich mieszkania. I jakoś tłumy nie walą na fora chwalić się tym. To normalka. Jakiś tam jeden procent jest nie zadowolony, i to on zapełnia fora. Taka prawidłowość. Musi Cię ktoś bardzo wkurzyć, żebyś się zalogował na forum (strasznie dużo roboty z tym). Pozytywne posty pojawiają się rzadko, i to raczej jako cięta riposta na posty wkurzonych ludzi. Wkurzeni na wkurzonych ujawniają się jako Ci zadowoleni. Ot filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kris Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: 149.156.26.* 24.11.09, 15:44 Gość portalu: leszek napisał(a): >przesz okres gwarancji budynku nie bedzie zadal od WS zadnych poprawek (to skoro nie żąda tzn że nic nie rzauca się w oczy złego) >ogolnie wykonczenie budynkow nie jest solidne (skoro wykończenie nie jest solidne, tzn że było coś widać od razu, czyli powinieneś to zgłoscić). Albo albo. Bo coś mi tu nie pasuje w tych zdaniach. Wytłumacz się:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bart Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.autocom.pl 28.11.09, 18:53 no i się nie wytłumaczył. Zbiłeś go z pantałyku kris:)No i kto miał rację? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Majuskuła Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.enion.pl 24.09.10, 12:23 Czy ktoś wie czy podczas tych dni otwartych Wyspiański Park w niedzielę to żeby dostać te wszytskie zniżki i bony to trzeba podpisać już umowę przedwstępną czy tylko rezerwację? zastanawiam się nad mieszkaniem tam ale nie wiem co będzie z kredytem więc lepsza byłaby po prostu rezerwacja. A na zniżki fajnie byłoby się załapać :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.emea.ibm.com 07.10.10, 12:11 Gdy ceny poleciały w góre, zrywali umowy z klientami. Podpisałeś umowe, wziąłeś kredyt, wpłaciłeś kase i kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darwin Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: 91.200.172.* 16.02.21, 12:10 Kupiliśmy mieszkanie do Wawel Service w jego pierwszej inwestycji w Katowicach - tzw. Os. Bytkowska Park. Nie dość, że umowa zawierała kruczki prawne niezrozumiałe dla kogoś, kto nie jest prawnikiem, to okazało się, że zawarł wiele niekorzystnych dla klientów umów z wykonawcami, przerzucając część kosztów wykończenia budowy na klienta, np. montaż dźwigów, instalacja tv i internet oraz monitoring. Po 2 latach od powstania osiedla i sprzedaży wszystkich mieszkań, postanowił zablokować niesprzedane miejsca parkingowe, pomimo wcześniejszych zapewnień o obecności na osiedlu miejsc ogólnodostępnych. WSZYSTKO, CO JEST USTALANE Z TYM DEWELOPEREM TRZEBA MIEĆ NA PIŚMIE, w razie konieczności dochodzenia swoich racji w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jilkaka Re: Wawel Service - jaki to deweloper??? IP: *.dynamic.inetia.pl 30.05.23, 12:22 Można wiedzieć jakie kruczki prawne? Planuje zakup w tej lekalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś