Dodaj do ulubionych

ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk???

IP: *.cs.bialystok.pl 28.12.03, 23:56
qrcze...tak sie zastanawiam czy warto opuscic swoje rodzinne strony i
zmienic troszke miejsce zamieszkania..w koncu trzeba tez zaczac
studiowac...juz od dawna Krk byl miastem,ktore mnie w jakis sposob
intrygowalo...czy ktos moze mi napisac cos wiecej o zyciu studenckim w
Krk??? moze byc nawet w formie e-maila:milaz18@wp.pl.Dzieki.Mila z
Bialegostoq.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grabex Re: ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 00:23
      Wiesz, życie studenckie i jego wizerunek to bardzo subiektywne i zarazem
      odmienne pojęcia... Możesz siedzieć i sie uczyć przez 5 lat albo wręcz
      odwrotnie imprezować 3 razy w tygodniu... Wszystko zależy od ciebie. Kraków
      jest miejscem, które jeśli tylko masz ochotę oferuje ci masę atrakcji
      towarzysko-kulturalnych. To jest wielki plus. Reszta to już twoja decyzja, czy
      chcesz to wykorzystać czy nie. musisz się sama zdecydować. Ja ze swojej strony
      polecam studia w Krakowie.
      POzdr.
      • Gość: mila Re: ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk??? IP: *.cs.bialystok.pl 29.12.03, 00:35
        ooo widze szybki odzew=)dzieki bardzo.Sluchaj chodzi mi konkretnie o jedna a
        wlasciwie o dwie uczelnie...Wyzsza Szkola Filoz-Pedag"Ignatianum"&Wyzsza
        Szkola Europejska...moze wiesz cos o tym tak bardziej konkretnie??
        Pozdrowienia z Bialegostoq=)
        • Gość: grabex Re: ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 15:32
          O tym akurat nie wiem wiele...
          Popytaj innych forumowiczów, moze oni ci doradzą.
          Pozdr.
          • Gość: edyta Re: ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk??? IP: *.compower.pl 29.12.03, 22:38
            nie wiem czemu akurat interesujesz sie szkolami platnymi,przeciez w Krakowie
            jest tyle panstwowych uczelni.Jezeli chodzi o Ignatianum to mozna tam
            studiowac pedagogike,albo filozofie i chyba czesne nie jest zbyt
            wysokie.Natomiast w WSE czesne jest chyba zbyt wygorowane,bo jest to nowa
            szkola i wiele o niej nie mozna powiedziec(jedynie tyle,ze podpiera sie bardzo
            znanymi nazwiskami).O ile sie nie myle to mozna tam studiowac stosunki
            miedzynarodowe i socjologie.Wlasciwych wyborow,pozdr
            • Gość: mila Re: ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk??? IP: *.cs.bialystok.pl 30.12.03, 00:28
              ej dzieki serdeczne za jakikolwiek odzew=)a czy kolezanka Edyta moglaby dac mi
              jakies namiary na inne ciekawe szkoly w Krk???bylabym wdzieczna...=)fakt-nie
              musza byc platne.To moze nawet i lepiej,ale fajnie by bylo zeby to bylo choc w
              malym stopniu zwiazane z pedagogika lub filozofia...bardziej pedagogika niz
              filozofia:]Dzieki za informacje.Mila z Bialegostoq.Pozdr.
              • Gość: Isorn Re: ludzie pomozcie!!!warto studiowac w Krk??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 09:55
                Czy warto... niewiem czy akurat w Krakowie ale napewno warto wyjechać z domu na
                studia.
                Btw zastanów się nad tą pedagogiką i pomyśl już teraz co byś chciała robić po
                studiach i czy znajdziesz później pracę bo studiować można naprawdę róźne
                rzeczy, ale trzeba pomyśleć ozapewnieniu sobie jakiejś przyszłości (to tylko
                moja skromna sugestia:))
    • peteen nie warto !!! 29.12.03, 23:45
      jesteśmy małym, nic nie znaczącym ośrodkiem akademickim z kiepskim
      uniwersytetem i niewielką ilościa innych uczelni...
      moja rada - zostań w swoim białymstoku, czy też innych mońkach, zostań...
      • Gość: mila Re: nie warto !!! IP: *.cs.bialystok.pl 30.12.03, 00:31
        hehehe Ty aqrat(i tym pewnie Cie zmartwie drogi kolego:P)ale na maoja decyzje
        wplywu miec nie bedziesz...bo mam dziwne przeczucie po przeczytaniu Twojego
        message,ze....a niewazne.nic na to nie poradzisz,ze Krk cieszy sie duzym
        zainteresowaniem wsrod studentow...choc nie wszystkim sie to podoba:/.Mimo
        wszystko-dzieki za odzew=)Mila.Pozdr.
        • peteen Re: nie warto !!! 30.12.03, 10:46
          mila, osiągnęłaś mistrzostwo w czytaniu i nie odczytywaniu treści pisanej...
          może jednaj rzeczywiście dasz sobie spokój z tym zapyziałym, odległym miastem...

ps. skoro ja nie mogę zmienić twojej decyzji, to po co to pytanie w tytule
          wątku ? liczysz, że ktoś napisze ci coś, co zmieni twoją decyzję ? mila, matura
          za pasem, a to - jak wiesz - egzamin dojrzałości, weź to sobie do serca...
          • Gość: mila Re: nie warto !!! IP: *.cs.bialystok.pl 30.12.03, 18:20
            ej,dobra juz dobra...osiagnelam mistrzostwo??? hehe to juz cos:D widzisz-z tym
            pytaniem w tytule to trafilam jak nic.Przynajmniej jest odzew-taki czy inny
            ale jest.Liczylam sie tez z opiniami negatywnymi..ale w Twojej wypowiedzi
            wyczuwam cos innego niz doswiadczenie w studiowaniu w Krk:/
            A czemu tak starsznie Ci zalezy na tym,zeby juz zaden student z innego miasta
            nie studiowal w tym twoim Krk-co??
            Mimo wszystko dzieki za odpowiedz.Mila(niedlugo bede pisala z Krk:P)hehhee
            • peteen Re: nie warto !!! 30.12.03, 18:30
              zależy mi, żeby Kraków był bardzo silnym ośrodkiem szkolnictwa wyższego, a
              jakże on ma podnosic poziom, kiedy jedna dziewczyna z daleka pyta naiwnie: czy
              warto studiować w Krakowie ? czy warto obcować w ponad 600 letnim uniwersytetm,
              gdzie wykładali i rozmawiali(z nami też, zaręczam) ludzie, o których dziewczyna
              z daleka czyta tylko w encyklopedii ? czy wrato zobaczyć prawdziwe i najstarsze
              w naszym kraju juvenalia, tu właśnie wymyslone ? by posłuchać piosenek z okazji
              kolejnego festiwalu studenckiego ? otrezć się w rynku o dymną, nowickiego,
              wymienic uprzejmości z makłowiczem, rozdziawić gębę na widok kilku noblistów
              idących na wspólny spacer ?
              tej dziewczynie odpowidam: nie, nie warto, to miasto musi dbać o poziom...
              • Gość: mila Re: nie warto !!! IP: *.cs.bialystok.pl 30.12.03, 19:19
                aj,dobra-bylo trzeba tak odrazu.Jednak dobrze myslalam:P hehehe naiwne
                pytanie???moze poprostu ciiekawosc?? a mysl sobie co chcesz.Ale ja nadal sie
                ciesze,ze bierzesz udzial w moim forum=) hehehe dzieki Twoim wypowiedziom
                coraz bardziej przekonuje sie do zycia w Krk-owie...jest takie
                interesujace...fascynujace..i wogole:P hehe wiec dzieki chlopie za pomoc=)
                Chyba juz wiem czym sie kierujesz tak naprawde..ale to zostawiam sobie=)
                • peteen Re: nie warto !!! 30.12.03, 20:25
                  trudno...
                  przyjeżdżaj...
                  spróbujemy cię na ludzi wyprowadzić...
                  • Gość: mila Re: nie warto !!! IP: *.cs.bialystok.pl 30.12.03, 22:43
                    hehehe ciekawe kto bedzie probowal wyprowadzic mnie na ludzi???ten ktorego
                    ludzie nienawidza?? heheh tylko nie wiem czy dobrze na tym wyjde...dobra-3maj
                    sie kolego.Mila.
                    • nenadaconte Re: nie warto !!! 30.12.03, 22:57
                      Jako studentka "innej ciekawej uczelni", majaca blade lub zadne pojecie o WSE
                      i WSFP (odpowiednio), gratuluje wyboru... miasta ;-)
                      • Gość: mila Re: nie warto !!! IP: *.cs.bialystok.pl 31.12.03, 14:52
                        siema=)wprawdzie nie wszyscy sa tak goscinni jak Ty,ale dzieki za odzew=) dla
                        mnie kazde zdanie i kazda opinia jest bardzo wazna.Wiec dzieki bardzo=)Mila.
                        • Gość: sonia Re: nie warto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:26
                          Droga milo!
                          Jesli uda ci sie dostac na jakas uczelnie w Kraku, to musisz wiedziec, ze stety
                          lub niestety Krakow, choc piekne miasto i pelne sympatycznych ludzi, to jak
                          nigdzie indziej jest szerokie gremium ludzi, ktorzy uwazaja, ze w KRAKOWIE moga
                          mieszkac i studiowac tylko ludzie z KRAKOWA. Ze ludzie z innych miast, nie
                          zasluguja na ten zaszczyt. I to b.czesto panie z rekrutacji, no i czasem sami
                          studenci. Ale pomijajac ten aspekt - Krakow fajny jest i zycze ci odkrycia
                          wszystkich tych magicznych miejsc samemu... pa. Milego roku 2004
                          • peteen Re: nie warto !!! 03.01.04, 16:48
                            a może miałaś pecha i trafiłaś na jakichs autentycznych palantów ? w krakowie
                            studiuje ponad 110 tysięcy młodych ludzi, siłą rzeczy zdecydowana większość
                            jest spoza naszego miasta, i dobrze, bo świadczą o jakości naszych uczelni,
                            skoro pchają się tu drzwiami i oknami...
                          • nenadaconte Re: nie warto !!! 03.01.04, 18:25
                            Nie spotkalam sie z czyms takim.
                            Ani ja, ani moi znajomi (chyba w ponad 95% przyjezdni :-)
                            • Gość: mila Re: nie warto !!! IP: *.cs.bialystok.pl 03.01.04, 18:54
                              ..HmmMmm szczerze to troche mnie to zaintrygowalo-musze przyznac...bo mam
                              swoich znajomych w Krk,ale nikt nigdy nie powiedzial mi,ze ludzie z innego
                              miasta sa w jakis sposob inaczej traktowani:/ zawsze myslalam,ze uczelniom
                              zalezy na tym,zeby miec jak najwieksze zainteresowanie
                              wsrod "zaczynajacych"studentow....dlatego Sonia-naprawde mnie zaintrygowalas
                              swoja wypowiedzia..no ale jakby nie bylo-dziekuje=).Pozdrawiam was
                              wszystkich.No i niech ten rok 2004 bedzie szczegolny dla nas wszystkich..pelen
                              nowych doswiadczen i wogole.Sami wiecie czego najbardziej chcecie-tego wam
                              zycze=)C ya.Mila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka