Dodaj do ulubionych

Protest Mobilisa odrzucony

17.08.09, 20:19
współczuję pasażerom lini 105 i 174 Bo mpk woziło was przegubami a pts będzie
woził was autobusami 12 metrowymi więc czas przywyknąć do mega glonojada Ale
hej przynajmniej bedzie bardziej ekologicznie bo kilkanaście autobusów mocno
zmniejszy zanieczyszczenia hehehe Dobrze że do pracy mam 20 min na piechotkę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ignac Protest Mobilisa odrzucony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 20:29
      Ile razy można pisać takie bzdety !!!
      LNG jak sama nazwa wskazuje to gaz ciekły ,a sprężony to CNG oczywiście chodzi
      o gaz ziemny.Średnio rozgarnięta gospodyni domowa to wie ale dla dziennikarzy
      GW widać to za trudne.
    • Gość: kicker Re: Protest Mobilisa odrzucony IP: *.ghnet.pl 17.08.09, 21:41
      Wujek, jak zaczniesz wypisywac głupoty to najpierw poczytaj
      dokładnie jakie autobusy maja obsługiwac linie w tym przetargu.Cytat
      z SIWZ przetargu;
      "Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca świadczeniu usług
      przewozowych w komunikacji miejskiej w Krakowie przez okres 8 lat
      tj. od 1.1.2010 r. do 31.12.2017 r. w ilości ok. 1 950 000
      wozokilometrów rocznie, z czego ok. 50 % wykonywane będzie
      autobusami wielkopojemnymi, pozostałe 50 % standardowymi".
      Wiec chcialem cie poinformowac iz autobusy wielkopojemne to
      są autobusy przegubowe, własnie do linni 105,405 oraz 174. Nie
      osmieszaj się na drugi jak nie jestes czegoś pewien i siej paniki.
      • wujekmik Re: Protest Mobilisa odrzucony 17.08.09, 22:46
        masz całkowitą rację i w tym tkwi problem z tym przetargiem Bo widzisz Nie
        wygrała najtańsza oferta ale najdroższa więc co to za przetarg !!!! Podobno
        wygrał pts Bo mają być bardzo ekologiczne solbusy na lgn (czy jakos tak) Tyle że
        solbus nie robi przegubów Więc wytłumacz mi dlaczego wygrała firma najdroższa
        nie mająca kompletnie żadnego doświadczenia, która wygrała przetarg autobusami
        które nie istnieją ??
        tym przetargiem powinien się moim zdaniem zająć prokurator bo pachnie mi tu
        korupcją
        Oczywiście można powiedzieć za w 4 miesiąc solbus zrobi autobus No cóż Jak się w
        nim spalą ludzie żywcem albo się rozpadną na drogach ciekawe kto za to beknie bo
        chyba nie powiesz mi że firma ( skądinąd b.dobra) zrobi od zera AUTOBUS w 4
        miesiące to OK
        można też przyjąć że przegłuby to nie będą solbusy tylko np solarisy No to w
        takim razie znowu DLACZEGO WYGRALI PRZETARG ?? Skoro mobilis oferował hybrydowe
        solatisy i był tańszy a mpk citaro które spełniają normę euro 5 więc też są
        ekologiczne
        • Gość: kicker Re: Protest Mobilisa odrzucony IP: *.ghnet.pl 17.08.09, 23:17
          W wymaganiach przetargowych nie było wyszczególnione jakie to mają
          być autobusy. Mogły byc to niestety Liazy, Mazy czy inne wynalazki
          wschodnie, byle tylko spełniały wymogi SIWZ. To czy będą czy nie na
          czas to juz nie sprawa Zikitu (operator bedzie płacił kare)poniewaz
          nie wyszczególnia i nie takiego prawa , jakiej marki będa autobusy.
          To ze będa Solbusy to na razie nieoficjalne wypowiedzi, jeszcze
          umowy niema podpisanej. A co do autobusów to Solbus 12 LNG juz
          jezdzi od kilkunastu miesiecy a przegub ma byc na najblizszych
          targach na jesieni. Jakby co zostaje jeszcze MAN. Po za tym cena nie
          była 100% kryterium wiec nie musiała wygrać najtańsza firma.
          • wujekmik Re: Protest Mobilisa odrzucony 17.08.09, 23:29
            zgadza się tyle że jedyna Bardziej ekologiczne autobusy od citaro czy solarisa
            hybrydy to tylko solbusy lng Zresztą sami przedstawiciele zikit czy pts otwarcie
            mówili że mają to właśnie być solbusy ( nie pamiętam czy czytałem to w gazecie
            kraków czy metrze.
            zresztą wszystko wyjaśni się już niebawem Mam również nadzieję że pts bedzie
            lepszym przewoźnikiem niż mobilis te tego gówna to nienawidzę
            • Gość: ubawiony Re: Protest Mobilisa odrzucony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 14:59
              Znaczy ziom ty z tych co orgazmu dostają na samą myśl o staniu w korku w
              "nowociesnym" autobusie MPK-owców, bez klimy?
              Kiedy cię odessali od pługa?
              Z 502 się przesiadłem na 304 i jestem bardzo zadowolony :)
        • Gość: KRK Re: Protest Mobilisa odrzucony IP: *.zax.pl 18.08.09, 00:30
          Masz na stornie solbusa informacje na ten temat. 15 sztuk przegubowców ma być
          dostarczone. A to że informacji o 18 m autobusach nie ma w internecie nie
          znaczy, że prace nad nimi nie trwają od dawna, więc budowy nie trzeba będzie
          zaczynać od "zera".
        • Gość: raczek Re: Protest Mobilisa odrzucony IP: 194.146.252.* 28.08.09, 22:27
          wujek znowu siejesz panikę chyba lubisz Mobilis że tak ich bronisz, oni
          zaoferowali 1 sztuk 1 hebrydowca którego solaris też jeszcze nie wyprodukował a
          dlaczego tak bronisz warszawki zajeli dopiero 4 miejsce w przetargu i cenę mieli
          wyższa od pts naprawdę wujek nie szukaj dziury w całym i nie obawiaj się ludzia
          nic sie nie stanie takie autobusy są USA od lat 60 no i sa jeszcze w norwegi i
          szwecji, czy słyszałeś żeby ktoś się spalił:))
    • Gość: dresik Tu mi cosik zalatuje ustawką !! IP: *.devs.futuro.pl 17.08.09, 22:06

Tu mi cosik zalatuje ustawką !!
      Jak zwykle w ZIKiT.
      • Gość: E1zlom Re: Tu mi cosik zalatuje ustawką !! IP: *.chello.pl 17.08.09, 23:21
        dyskusję o przetargu widzę na stronie:
        www.pkk.fora.pl/uklad-komunikacyjny,11/przetarg-na-linie-autobusowe-2009,658.html
    • Gość: czytelnik Protest Mobilisa odrzucony IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.08.09, 09:44
      Jak może firma, która uważa się za poważną wyciągać takie bzdety
      jako argumenty do unieważnienia przetargu. Wstyd Panowie, trochę
      honoru!
    • Gość: marek Protest Mobilisa odrzucony IP: 195.242.108.* 18.08.09, 20:36
      mobilis to zydowski kapitał,lepszy bedzie krakowski pts
    • Gość: raczek Re: Protest Mobilisa odrzucony IP: 194.146.252.* 28.08.09, 22:17
      dlaczego piszesz ze to beda 12 metrowe jak ma być 15 przegubów pozdrawiam i
      życzę miłych spacerów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka