Dodaj do ulubionych

Pasternik - Bronowice

IP: 217.147.104.* 18.08.09, 09:40
Hej,
Zna ktos to osiedle? Wydaje sie sympatycznie rozplanowane, ale dojazd
tragiczny (komunikacja miejska, autem jeszcze do przezycia). Negocjowal ktos
tam ceny? Zwazywszy na odleglosc, te wyjsciowe to lekka przesada (choc osiedle
niczego sobie). Tylko ze maja tam pod nosem centrum handlowe budowac ;/.
Obserwuj wątek
    • Gość: ttt Re: Pasternik - Bronowice IP: *.net.autocom.pl 18.08.09, 20:59
      Okolica naprawdę fajna z dojazdem do miasta nie jest tak źle (nawet bez
      samochodu, jak nie autobusem to busy kursują bardzo często). Jednak przed
      zakupem mieszkania polecam przejście się po garażach i komórkach lokatorskich w
      budynkach z pierwszego etapu i oglądnięcie jak wszystko ładnie pokryte jest 0.5
      cm zielonym meszkiem z pleśni oraz te kałuże i zacieki na ścianach - gwarantuje
      sporo niezapomnianych wrażeń :)
      • Gość: am Re: Pasternik - Bronowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 21:13
        Okolica sympatyczna, tylko te nisko przelatujące samoloty...
        • Gość: ma Re: Pasternik - Bronowice IP: 217.147.104.* 19.08.09, 08:34
          Samoloty akurat najmniej przeszkadzają, bardziej słychać samochody jadące ul.
          Pasternik no i tą strzelnicę na poligonie...

Co do samego osiedla to tak jak już ktoś wspomniał największy problem jest ze
          złą izolacją budynków i brakiem drenażu.
      • Gość: kocik Re: Pasternik - Bronowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:38
        wynajałem własnie mieszkanie na starego dębu myśle pomieszkac okolo 2 lat jak mi się spodoba to kupie bo miejsce mi jak najbardziej odpowiada. Narazie sam dojazd do starego dębu jest ok - z wyjazdem gorzej - trzeba zawracać na ślimaku - w planie jest połączenie z ul jasnogórska - gdzie są dużo mniejsze korki niż na pasternik - ale kiedy to bedzie to niewiadomo ...
        niestety nie widziałem mieszkań z 1 etapu - (wynajmuje oddane do użytku w ubiegłym tygodniu) - gdzie jak wiadomo jeszcze nic się złego nie dzieje :P - jak zaczną się ściany zielenić to dam znac :P
        • Gość: kocik Re: Pasternik - Bronowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:02
          tak z ta zielenia jednak racja - niby maja cos z tym zrobic ale czy zrobia to nie wiadomo - wszytko 20cm nad poziomem -1 (garaz komorki) jest zgnite i zaplesniale - plytki odpadly co z tym bedzie dalej zobaczymy...

problem jest jeszcze zacinajaca sie brama wjazdowa do garazu - mozna sie zirytowac jak sie w deszczu podjezdza samochodem do garazu a tu brama nie dziala - trzeba wejsc przez klatke i otworzyc brame recznie - łańcuchem - w administracji powiedzieli ze czasem sie tak zacina (ostatnio 4 razy w tygodniu) - porazka!

poza tym - rdzewieja niesamowicie barierki od balkonu - na tarasie to samo - sa wielkie plamy rdzy ktora "skapuje" z baloknu z pietra wyzej

wszystkie barierki rdzewieja przy srodbach - farba juz odchodzi mysle ze za klika lat beda cale zardzewiale

plytki (takie plyty grube) na tarasie sie ruszaja - sa nierowno polozone

balkony, tarasy w sumie wygladaja jak nie wykonczone - slupy stalowe sa niepomalowane itp

administracja nie przychodzi do pracy na czas (dzwoni sie o 8.30 a ich dalej nie ma)

jesli chodzi o samoloty, strzelice, szum samochodow - to mysle ze to nie jest problem... w sumie nawet tego nie slysze - wczesniej mieszkalem kolo czarnowiejskiej to tam dopiero byl huk...

narazie tyle spostrzezen po 3 tygodniach mieszkania
          napewno bym tego nie kupil - na wynajem mi sie wydaje ze jest ok :)

bede pisal same minusy bo mysle ze one sa najwazniejsze
          • Gość: zbygniew Re: Pasternik - Bronowice IP: 217.147.104.* 05.10.09, 12:18
            Dzieki za opublikowanie swoich spostrzezen. Jestes nie pierwsza osoba, ktora
            zwraca uwage na wilgoc w tych budynkach, wiec cos musi byc na rzeczy :/.
            • Gość: kocik Re: Pasternik - Bronowice IP: *.net.autocom.pl 06.12.09, 18:01
              kolejna rzecz ktora jest niesamowicie irytujaca to ciepla woda - nie wiem jak jest w innych osiedalch wiec moze tak ma byc:P - trzeba czekac na nia okolo 30-1 minuty od odkrecenia kurka - chesz sobie umyc rece czy szklanke w cieplej wodzie nie przy max strumieniu - zapomnij - wylejesz pierwsze z 10 litrow to wtedy poleci:/ - i kto za to placi oczywiscie ja - ciepla woda raczej tania nie jest (nie wiem jak u innych) 30zl za 1m3 - chyba sobie kupie elektryczny bojler bedzie wygodniej i pewnie taniej...
              • Gość: kr Re: Pasternik - Bronowice IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.09, 20:21
                > kolejna rzecz ktora jest niesamowicie irytujaca to ciepla woda - nie wiem jak j
                > est w innych osiedalch wiec moze tak ma byc:P - trzeba czekac na nia okolo 30-1
                > minuty od odkrecenia kurka - chesz sobie umyc rece czy szklanke w cieplej wodz
                > ie nie przy max strumieniu - zapomnij - wylejesz pierwsze z 10 litrow to wtedy
                > poleci:/

Zaoszczędzili na cyrkulacji.
            • Gość: kocik Re: Pasternik - Bronowice IP: *.net.autocom.pl 11.12.09, 13:22
              co do wilgoci na -1 sprawa posunela sie troche do przodu - wykonawca nie chce tego naprawic - wspolnota mieszkaniowa pojdzie z sprawa do sadu
              za koszty sadowe zaplaca oczywiscie mieszkancy 50gr od m2 z mieszkania + garaz + komorka
              • Gość: wr Re: Pasternik - Bronowice IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.09, 15:12
                z tego co ja wiem to problem wilgoci występuje tylko na I etapie (5 bolków). Na
                II etapie problemu z wilgocią brak...
    • kieskompas Re: Pasternik - Bronowice 16.10.17, 17:08
      Witam, zapraszam mieszkańców Starego Dębu na grupę na Facebooku www.facebook.com/groups/2039246666298476/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka