Dodaj do ulubionych

Mobbing Bronowice

10.08.16, 11:40
Witam wszystkich .
Mineło już kilka miesięcy odkąd nie jestem pracownikiem castodramatu w Bronowicach , chciałbym Wam przedstawić jak padłem ofiarą mobbingu , oraz dlaczego nie została mi przedłużona umowa :
Pracowałem na dziale budowlanym , przez prawie 1,5 roku byłem dobrym pracownikiem ( przynajmniej tak mi się wydaje , a i opinie współpracowników były podobne ) jednak pewna sytuacja zaważyła na wszystkim . od jakiegoś czasu zaczęto nami pomiatać , kazano nam wręcz całować klientów po tyłku nawet jak nas będą wyzywać , nosić za nich zakupy , ładować towar do samochodów itp. nie pomagać im tylko robić to za nich , oczywiście w obowiązkach tego nie mieliśmy . Po kilku miesiącach dźwigania rzucania i noszenia klientom zakupów , po zgłoszeniu kilkakrotnym kierownikowi że mam problemy z kręgosłupem i ciężko mi dźwigać większe ciężary w końcu nie wytrzymałem i domówiłem przerzucenia i załadowania ręcznie klientowi 22 czy tam 24 worków każdy po 30 kg , klient nie dość że zrugał mnie równo to jeszcze poszedł na skargę . Na rekcje kierownika nie trzeba było długo czekać , przyszedł zabrał mnie na magazyn i się zaczęło ... " MASZ RZUCAĆ I ŁADOWAĆ WSZYSTKO I WSZYSTKIM " "JAK CI KUR*A NIE PASUJE TO SIE ZWOLNIJ " " JAK CIE BOLI KRĘGOSŁUP TO NIE JEST MIEJSCE DLA CIEBIE " " ALBO KURW*A CHCESZ TU PRACOWAĆ ALBO NIE " to tylko kilka zdań które mam nagrane ( chciałem tu wstawić nagranie lecz nie widzę takiej opcji ) , nagranie gdzie kierownik ewidentnie mnie mobbuje wysłałem prosto do dyrektora regionalnego na małopolskę , w odpowiedzi dostałem meila że dziękuje za zgłoszenie i odbędzie się rozmowa z kierownikiem ... ponoć odbyła się rozmowa kiero , dyrektor sklepu ( na sklepie nazywany Hitlerem) i dyrektor regionu , jak się później dowiedzieliśmy kierownik ponoć został tylko poklepany po plecach za dobre podejście do pracowników , tylko jeden minus że dał się nagrać , oczywiście wobec kierownika nie wyciągnięto żadnych konsekwencji , mnie przeniesiono na inny dział po czym nie została już przedłużona umowa . GDYBY KTOŚ CHCIAŁ PRZESŁUCHA Ć NAGRANIE Z CHĘCIĄ PRZEŚLĘ KAŻDEMU ZAINTERESOWANEMU . A I MEILA MOGĘ UDOSTĘPNIĆ Z ODPOWIEDZIĄ OD REGIONALNEGO KTÓRY CHYBA OD BYŁEGO PRZEYDENTA NAUCZYŁ SIE ŻE BÓL PISZE SIE PRZEZ U NIEKRESKOWANE . Każdy kto przepracował choć chwilę w Bronowicach wie jakie jest , zero szacunku do pracownika , podkładanie świń , jawna zachęta do donoszenie typu JAK NIE BĘDZIECIE DONOSIĆ TO BĘDZIECIE TU NIKIM , dyrektor robi tam co chce , to on ustala kto ma dostać podwyżkę , kogo ma się gnębić , no i wkońcu kogo zwolnić , to on rozdaje tam karty , niby grzeczny , fajny , uprzejmy a jaki jest wie każdy na sklepie . Każdy może powiedzieć że jak był mobbing to można iść do sądu ble ble ble , mi się po sądach nie chce chodzić , dobrze że tam już nie pracuje a na 90 % tego sklepu za donoszenie , podkładanie świń i inne rzeczy WYKŁADAM WIELKI CH*J , resztę 10 % serdecznie pozdrawiam i nie dajcie się tam tym " Hitlerowcom" . KAMIL BYŁY PRACOWNIK R90 smile
Obserwuj wątek
    • castosolidarnosc Re: Mobbing Bronowice 11.08.16, 11:05
      Cześć.
      Jedna rada, nagrywać możesz ale udostępniać i rozpowszechniać nagrań nie.
      Więc jeśli nie chcesz mieć problemów to tego nie rób!
      Natomiast możesz te nagrania wykorzystać jako dowody w sądzie (jeśli zostaną dopuszczone) żeby wywalczyć odszkodowanie zgodnie z Kodeksem Pracy.
      • szakal2311 Re: Mobbing Bronowice 11.08.16, 17:53
        Nie masz jak widzę pojęcia co można w Sądzie , dowód w sprawie typu nagranie można bez żadnych przeciwskazań przedstawić i żaden Sędzia nie ma prawa aby odmówić . Czasy komuny czy twojego po już się skończyły i teraz Sędzia nie są sterowani przez tych co mają kasę !! A wy weżcie się wreszcie do roboty , bo otrzymałem ponad 200 stron wiadomości od osób nie zadowolonych z waszych działań jak Związek żółty nie działacie nic dla pracowników i zamierzam do wszystko podać do opinii publicznnej już 22 sierpnia !
    • szakal2311 Re: Mobbing Bronowice 11.08.16, 17:48
      Brawo za ten wpis , nic nie rób na głos i zbieraj jak najwięcej materiału , będzie ci potrzebny jak założysz Sprawę w Sądzie Pracy . Poczytaj sobie moje wcześniejsze wpisy tam jest sporo jak postępować wobec mobingowcom. Chętnie skorzystam z tego co posiadasz bo mam już setki stron materiału i każdy rodzaj mobbingu w tej firmie bardzo się przyda . Mam duże doświadczenie i odpowiednie instytucje , które ci pomogą . Ja sporo materiału dostarczyłem osobom zwolnionym i dzięki mnie wygrywały. Napisz do mnie a jeśli masz czas to wpadnij na rozprawę 22 sierpnia w stolicy , jest o niej post .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka