scep-tyk 22.08.09, 23:06 Kontaktował się ostatnio ze mną doradca z firmy efect, niejaki Pan Piotr Jurkowski. Czy może ktoś z was miał przyjemność z tym Panem? Jest sens się z nim spotykać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ambrozja08 Re: doradca efectu 23.08.09, 21:30 hmm tego Pana akurat nie kojarzę z nazwiska ale miałam styczność z tą firmą niedawno i mogę szczerze polecić. sprawdzałam i ich rozwiązania w kwestiach finansowych są najprawdę chyba najlepsze z dostepnych na rynku...poza tym miła rozmowa i wiele mozna się dowiedzieć-zależy czy interesują Pana kwestie finansów oczywiście:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scep-tyk Re: doradca efectu 23.08.09, 22:22 To jedna z nielicznych pozytywnych opinii na ich temat. Chyba, aż za słodka więc budzi moje ogromne podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kr Firma musi na czymś zarobić. 24.08.09, 09:57 Oj, posucha na rynku a bum budowlany sprawił, że firm "doradczych" namnożyło się bez liku. To i nie dziwi, że ostatnio nasiliła się akcja szukania przez nich "klientów". Prawda jest taka, że firmy te muszą przede wszystkim zarobić. Własne doświadczenie w poszukiwaniu najlepszego kredytu hipotecznego mówi mi, że bynajmniej nie zaproponują Ci najlepszego produktu lecz taki, na którym najlepiej zarobią (ja np. w jednym z nich dostałem propozycję "specjalnie wynegocjowanych" warunków banku X które były zdecydowanie gorsze od tych, które dostałem jako ofertę na piśmie pytając osobiście w oddziale banku X dosłownie za rogiem). To samo dotyczy inwestowania - firma nie działa charytatywnie i musi zarobić. Najczęściej oferując to, co możesz kupić osobiście (np. jednostki funduszy inwestycyjnych) z tym, że dodatkowo pobierze od Ciebie prowizję i/lub będzie pobierać opłaty coroczne za "zarządzanie". Owszem, fundusze też pobierają taką opłatę, ale do niej dojdzie jeszcze opłata za "doradcę". Jeżeli więc nie chcesz/nie potrafisz inwestować samodzielnie (nie mówię od razu o inwestowaniu wprost na giełdzie, ale choćby właśnie w fundusze) to możesz rozważyć takie spotkanie. W przeciwnym razie będzie to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja08 musi ale uczciwie 24.08.09, 17:20 wyraziłam swoja opinię na ich tematbo korzystałam z ich usług oraz z innych doradztw finansowych i tak ta firma jest "niezalezna" a inne sa pod bankami więc proponują kredyty wybranych banków. na spotkaniu zreszta poinformowano mnie na czym firma zarabia bo tez wydawało mi się to podejrzane i tak znaleźli mi kredyt na takich warunkach na jakich sama bym go w życiu nie załatwiła a i tak była juz w to wliczona dla nich prowizja więc dodatkowych opłat nie było. w krajach zachodnich prawie każdy ma swojego doradce ale u nas właśnie większość ludzi wychodzi z założenia że to oszustswa itp..ciesze się że juz tak nie myślę. poprostu jeżeli kogos takie kwestie interesują to warto z nimi się spotkać bo są niezależni..jak kto będzie chciał tak zrobi. ale i tak pisze ktoś pytanie czy warto się spotkać i z góry oczekuje odpowiedzi że nie warto a jak ktos pisze cos pozytywnego to juz jest podejrzane...:) hehe pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś