agnesik190 19.06.06, 13:01 Czy ktoś tam już był oczywiście z dzieckiem. Czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi Re: basen Oleśnica 21.06.06, 07:46 Witaj, Ja chodzę z 3 letnią córką dość często. Basen jest bardzo czysty, panie sprzętające cały czas w ruchu ;) Dla dzieci jest brodzik z ciepłą wodą, jest też większy basen z ciepłą wodą, gdzie maluchy tez sie kąpią. Są do dyspozycji deski do nauki pływania, kółka. Przy brodziku jest łazienka dla dzieci z prysznicem, toaletą i przewijakiem. Dzieci chyba do 5 roku nie płacą za bilet.Dla mnie bomba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: basen Oleśnica 21.06.06, 09:45 Dzięki za wypowiedź. W takim razie w niedzielę jedziemy. Mój synek ma 15 miesięcy a my jeszcze z nim na basenie nie byliśmy. Pozrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: basen Oleśnica 21.06.06, 11:38 Czy mogłybyście napisać coś więcej o tym basenie? Jest tam jakaś zjeżdżalnia czy inne atrakcje dla dzieci? I czy wejścia są na konkretną godzinę czy dowolnie. I adres najlepiej. Nie wiedziałam, że w Oleśnicy jest taki basen, a chętnie by, się przejechała. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: basen Oleśnica 22.06.06, 09:23 wszystkie podstawowe informacje znajdziesz www.atol.olesnica.pl Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: basen Oleśnica 22.06.06, 10:26 O nawet nie wiedziałam o tym basenie a wiecie moze czy mozna tam pójsc z 15 miesiecznym malcem? Za odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
semi Re: basen Oleśnica 22.06.06, 12:13 Witaj, Spokojnie możesz iść z takim maluchem. Zjeżdzali dla małutkich dzieci nie ma, są tylko zewnęrzne, ale do dla starszych-) Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: basen Oleśnica 22.06.06, 12:28 Ja w niedzielę wybieram się własnie z 15 miesiecznym synkiem. semi napisz czy jest tam dużo ludzi i czy są ludzie z takimi bobasami, i w ktorych godzinach najlepiej pójść, tak żeby nie było zbyt dużego tłoku, myslę ze rano okolo 9, byłoby OK? Odpowiedz Link Zgłoś
semi Re: basen Oleśnica 22.06.06, 14:08 hej. Faktycznie rano jest najlepiej. Ja sama w weekend to do 10 jestem najpóźniej, bo wtedy jest mniej ludzi.Jak masz możliwość iść w tygodniu do południa, to też nie ma tłoku. Świetnej zabawy życzę i napisz jak było ;-) P.S. Radze zabrać klapki,bo juz w korytarzu buty trzeba zdjać. No i nie poślizgniesz się tak łatwo jak na bosaka. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: basen Oleśnica 25.06.06, 09:45 myślałam że z takimi małym dziecmi nie mozna bo wiem ze na basen na teatralną wpuszczają dopiero od 4 roku zycia. Mam nadzieje ze dziś popołudniu pojedziemy. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: basen Oleśnica 26.06.06, 09:39 Byłam i było super. Synek nie chciał siedzieć w brodziku przeznaczonym dla dzieci, wiec poszlismy na głęboką wodę, zaliczyliśmy wszystkie masaże, pływalismy z prądem(nie wiem jak to fachowo się nazywa), pływał tez na kółku i desce. Machał rączkami i nóżkami, a buziaczek cały czas był usmiechnięty. Jak wracaliśmy do domku to padł (zasnął) w 2 minutki. Odpowiedz Link Zgłoś
ak-s Re: basen Oleśnica 26.06.06, 13:30 wczoraj byłam na basenie z 7,5 miesięcznym synkiem.Byliśmy 1 raz i bardzo miło spędziliśmy czas.Napiszę szybko o plusach i minusach basenu: Plusy: czysto i przyjemnie (nowy obiekt) Minusy: brak szatni rodzinnej (musiałam mordować się z synkiem w przebieralni damskiej)i bardzo śliska podłoga w przebieralni. Ale ogólnie fajnie. Zamierzamy wspólnie chodzić na basen w każdą niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: basen Oleśnica 27.06.06, 10:32 Nam sie niestety nie udało pójsc w tą niedziele ale jak tylko bedzie to mozliwe wybierzemy sie tam. Mam jeszcze jedno pytanie czy sa tam jakis zabawki ( kółka, materacyki itp) dla dzieci a jak nie czy mozna wziasć swoje. Jakos boje się tego pierwszego wyjscia na basen, mala lubi bardzo wode ale mimo tego. Z wczesniejszego postu moge wywnioskowac ze rodzice z 15 miesiecznym dzieckiem moga korzystac ze wszystkich atrakcji :-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: basen Oleśnica 27.06.06, 12:35 Nie bój się, zobaczysz jaka mała bedzie szczęsliwa. U mojego synka uśmiech z twarzy nie znikał. Zaczniecie od brodziku, tam woda jest najcieplejsza i sięgała małemu chyba do pasa, nie więcej. Ogólnie dostepne są deski, o kółko musisz prosić ratownika, możesz mieć swoje. Możesz z maleństwem korzystać ze wszystkiego, ja byłam nawet w jacuzzi, ale małemu tutaj się nudziło i mąż go zabrał spowrotem do "dużej" wody. Polecam jeszcze zalew za oleśnicą, tam tez jest fajnie. Plaża z piasku i moje dziecko sobie siedziało i bawiło się piachem i wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaot Re: basen Oleśnica 28.06.06, 11:09 Cześć Agnesik190. Możesz coś bliżej powiedzieć na temat tego zalewu za Oleśnicą? Gdzie on dokładnie jest? Jak tam dojechać? Dużo ludzi się tam pojawia? Czy po południu jest tam sens jechać? Woda jest bardzo zimna? Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link Zgłoś
aaniam Re: basen Oleśnica 28.06.06, 15:53 Przeczytaliśmy tu o basenie w Oleśnicy i też się wybraliśmy. Córka ma 5 lat i od najmłodszych lat jest miłośniczką wody. Byliśmy ok 18. Było dość dużo ludzi, ale dało się wytrzymać. Głowną naszą atrakcją była rwąca rzeka i zjeżdżalnia. Mała była zachwycowna. Wady: wg mnie zbyt chlorowana woda i niewygodna sztnia. Mało miejsca, brak wieszaczków, mała ławeczka na rzeczy. Ciężko tam wytrzeć i ubrać wiercącego się malucha. Bilet na 1,5h kosztował 10 zł os. dorosła, i chyba 8zł dziecko powyżej lat 5. Mozna też kupić bliet rodzinny 2 os dorosłe + minimum 1 dziecko za 7 zł/osoba. Córka juz planuje nastepną wyprawę na ten basen. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: basen Oleśnica 27.06.06, 15:40 Nie ja mieszkam w śródmiesciu ale na Psie Polu chodziła do ogólniaka dokładnie na Kiełczowska. A ty Agniesik190 skad jestes? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: basen Oleśnica 27.06.06, 16:04 A ja mieszkam na osiedlu Zakrzów. Czytałam w blogu twojego maleństwa, że chodzicie na plac zabaw na Kiełczowie, dlatego tak sobie skojarzyłam. Ja nigdy tam nie byłam z Filipkiem, a czytając Twój opis i patrząc na zdjęcia myslę, ze warto tam się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: basen Oleśnica 27.06.06, 16:13 Dokładnie to sie nazywa Sielska Zagroda i nie jest to tam na osiedlu Kiełczowskim tylko troszkę dalej, jakies dwie wioski ale jak sie tam wiezdza to napisane jest Kiełczów, bylismy tam pierwszy raz ale miejsce naprawde super. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: basen Oleśnica 27.06.06, 16:15 Jeszcze jedno tak dokładnie nie umiem wytłumaczyc wiem ze na Psim Polu skręcilismy w prawo( za przystankiem autobusowym jadąc od strony Korony) i jechalismy cały czas prosto. Jak bedziesz chciała wiecej wiedziec to moge sie dowiedziec o dokłady dojazd tam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 zalew za Oleśnicą 29.06.06, 10:33 Zalew ten znajduje się jakieś 15-20 km za Oleśnicą,w miejsowości Stradomia Wierzchnia, przed Sycowem. Znajduję sie po prawej stronie, jest tam parking płatny 3 PLN. Plaża jest z piasku, a obok trawka na której tez ludzie się rozkładali. Są dwie budki, jedna z napojami i żywnością a druga z lodami. Jest też takie zadeszenie ze stolikami i tam jest fajny chłodek, można sobie usiąść i zjeść w spokoju. Jeżeli chodzi o wodę to pewnie zależy od pogody, my bylismy około 13 i woda była cieplutka. Ludzi było w sam raz, spokojnie można było znaleść miejse na rozłożenie koca, ale ciągle przybywali nowi. Większość ludzi z dziećmi, także było wesoło. Mój syn bawił się na brzegu ale chlupał. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: zalew za Oleśnicą 29.06.06, 10:34 oczywiście miało być albo chlupał w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaot Re: zalew za Oleśnicą 30.06.06, 08:36 Dzięki za odpowiedź. Wybierzemy się jak tylko pogoda się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaot Re: zalew za Oleśnicą 30.06.06, 08:36 Dzięki za odpowiedź. Wybierzemy się jak tylko pogoda się poprawi. Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link Zgłoś