Dodaj do ulubionych

Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r.

• tomelanka welon 15.02.10, 15:46
      https://img94.imageshack.us/img94/1561/welon2.jpg
      to jeszcze nie ostatecznie, probuje wybrac cos ciekawego, ciagle szukam...
      • zia86 Re: welon 15.02.10, 15:54
        Nie podobają mi się te obszycia czy koraliki na końcu.
        • z_meetropolii Re: welon 15.02.10, 22:18
          sukienka bardzo dobrze dobrana do ciebie...naprawdę ci pasuje,bardzo ładnie
          wyglądasz smile
          co do welonu to może jeszcze poszukaj czegoś innego smile
          jeżeli chodzi o szarfę ,to osobiście bardziej podoba mi się ta sukienka bez . W
          jakiej firmie kupujesz sukienkę, wiem że w classie wszyte są specjalne gumy
          silikonowe,które trzymają całą sukienkę.Podobno bardzo dobrze się sprawdzają,
          może popytaj w salonie ?
    • tomelanka buty 19.02.10, 16:09
      buty chce kolorowe, ale raczej jakies delikatne-jasny róz, fiolet, moze srebrne?
      nie wykluczam zielonych i błękitnych, turkusowych
      Tomasz mało zawału nie dostał, jak to uslyszal, no srebrne przyjal w miare
      spokojnie wink ale i tak go nie przekonalam, ale nie mam zamiaru, on mnie starszy
      ze wyskoczy w rozowym garniturze big_grin a niech wyskakuje, ale zeby mi do tych butow
      pasowal, to moglby sie najpierw skonsultowac wink
      na szczescie mam po swojej stronie mame smile nie wiedzialam, jak jej to
      powiedziec, ale na wszystko jest sposob, wyszukałam sobie lili kiss smile i
      zawolalam, ej mamo cho o tu, ty patrz laska ma czerwone buty do slubu, a moja
      mama: ale zajebiscie wyglada big_grin haha, powiedzialam ze tez chce kolorowe, na co
      moja maminka stwierdzil ze pomysl fajny ale lepiej jakies delikatne, i ma racje
      w sumie big_grin no, tego to sie nie spodziewalam wink
      • magdalena.ko Re: buty 19.02.10, 19:52
        sprytna jesteś i masz fajną mamę wink

a gdybyś na ślub jednak się nie odważyła, to zawsze można na sesję
        fotograficzną kolorowe założyć wink no chyba, że takowej nie planujesz.
        • tomelanka Re: buty 19.02.10, 19:58
          dzieki magdalena wink mama tez magdalena wink hihi
          sesje mam w dniu slubu, odwazyc sie odwaze, jak juz mam wsparcie w mamie to mnie
          moga wszyscy pocalowac wink pytanie tylko czy znajde odpowiednie buty, bo
          przewaznie maja po 10 cm obcas, a ja bym chciala 5 maksymalnie sad raz ze inaczej
          suknia bedzie za krotka, dwa, ze bedzie mi zle i niewygodnie
          takze zobaczymy
      • derenka Re: buty 21.02.10, 19:32
        ja bede miala taki kolor- tylko do kosciola je zaloze. Może i Tobie się
        spodobają smile https://www.imagic.pl/files//14785/111O/PC106342.JPG
        • jagodowa_panienka Re: buty 08.03.10, 19:02
          A gdzie można takie buty dostać?
          • derenka Re: buty 10.03.10, 19:14
            ja je na allegro kupiłam, ale bardzo podobne modele ma menbur
      • zia86 Re: buty 21.02.10, 19:36
        Fajnie, że twoja mama jest taka otwarta. smile Jednak jak lubię kolorowe
        buty tak wydaję mi się, że do twojej stylizacji nie będą pasować.
        • tomelanka Re: buty 21.02.10, 20:25
          derenka, sliczne butki, tez o takich mysle, choc nie wykluczam mocniejszego
          koloru, zalezy, co znajde
          zia, moglabys rozwinac mysl?

wklejam propozycje bukietow, ktore mi sie ostatnio spodobaly, wg mnie sa
          strasznie pozytywne i wygladaja dziewczęco smile
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/Q1c2yJLubXMm47O98X.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/qAckSh6GNSLiIaTqPX.jpg
          tu zamiast kalii dalabym biale lub kremowe roze

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/Ezzn09NXYKZxGMDd6X.jpg
          • zia86 Re: buty 21.02.10, 20:29
            No chodzi mi o to, że powinnaś przemyśleć czy chcesz kolorowe buty czy
            nie i które bardziej będą pasować do wybranej przez ciebie sukni i
            dodatków. A nie pozostawiać tą kwestie przypadkowi, że jak znajdą się
            kolorowe to będą kolorowe a jak nie to będą białe.
            • tomelanka Re: buty 21.02.10, 20:50
              owszem, przemyslalam, ze chce kolorowe-ale jakie to beda, to jeszcze nie wiem,
              to zalezy od tego, co znajde w sklepach, na pewno beda zsynchronizowane z
              bukietem, byc moze rowniez z paznokciami i bizuteria, tak wiec-poniewaz
              najtrudniej bedzie znalezc buty-one beda pierwsze-a szczegoly stylizacji
              dobierane beda pozniej
              napisalas ze do mnie nie pasuja ZADNE kolorowe buty i wobec tego prosze o argumenta
              • zia86 Re: buty 21.02.10, 20:55
                Aha ja odnosiłam się do twojej wcześniejszej wypowiedzi, że jak będą
                kolorowe to kupisz kolorowe a jak nic fajnego z kolorowych nie będzie
                to kupisz klasyczne.
                Już mówię, uważam(to jest moje subiektywne zdanie) że kolorowe buty
                pasują albo do nowoczesnych lejących się sukien i nowoczesnej
                stylizacji albo do romantycznych koronek. Twoja stylizacja jest dość
                tradycyjna więc jeden nowoczesny akcent nie będzie się za dobrze
                komponował.
                • tomelanka Re: buty 21.02.10, 21:06
                  podtrzymuje pierwsza czesc Twojej wypowiedzi-jak nie znajde nic fajnego to skad
                  niby mam wytrzasnac? wyczarowac?
                  nie wiem, moze i nie pasuja, choc mi sie wydaje ze tak samo jak i kazde inne
                  wole miec zle dobrane waszym i innych zdaniem buty i sie dobrze czuc, niz cale
                  zycie zalowac, ze ich nie mialam
                  poza tym-latwiej dostac ladne kolorowe buty niz biale, pozniej je wykorzystam, i
                  jest wieksze prawdopodobienstwo ze znjade takie z odpowiadajacym mi obcasem
                  ale oczywiscie jeszcze wyslucham opinii innych, np. dorothy mowi, ze kolorowe
                  nie, ale srebrne owszem (i byc moze beda to wlasnie srebrne), ale jej zdania
                  specjalnie pod uwage nie biore, bo my sie prawie w niczym nie zgadzamy wink
                  • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 21:14
                    tomelanka napisała:
                    ale oczywiscie jeszcze wyslucham opinii innych,

póki co burzysz się jak ktoś powie,że nie pasują < czytaj zia>. A zia ma rację. Nie pasują. Kompletnie.

np. dorothy mowi, ze kolorowe
                    > nie, ale srebrne owszem (i byc moze beda to wlasnie srebrne), ale jej zdania
                    > specjalnie pod uwage nie biore, bo my sie prawie w niczym nie zgadzamy wink

A szkoda. Bo dziewczyna ma gust i może powinnaś wziąć jej zdanie pod uwagę,a nie żyć w przeświadczeniu,że to zawsze Ty masz rację i najlepszy gust przy okazji...
                    • zia86 Re: buty 21.02.10, 21:21
                      Zose pierwszy raz się w czymś zgadzamy. wink
                      Tomelanko jeśli nie chcesz naszych porad dotyczących stylizacji to
                      czemu zamieszczasz zdjęcia? Oczywiście to jest twój dzień i jeśli
                      marzysz o kolorowych butach to je miej jednak nie oburzaj się jeśli
                      ktoś ci mówi, że one nie będą dobrze wyglądać do tego zestawu.
                      Prosiłaś o argumenty, podałam ci je a ty nie argumentujesz tylko
                      mówisz, że tak chcesz i koniec.
                      • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 21:28
                        zia86 napisała:

> Zose pierwszy raz się w czymś zgadzamy. wink

Nie pierwszy zia, chociaż fakt,że to rzadkość big_grin

jeśli
                        > marzysz o kolorowych butach to je miej jednak nie oburzaj się jeśli
                        > ktoś ci mówi, że one nie będą dobrze wyglądać do tego zestawu.
                        > Prosiłaś o argumenty, podałam ci je a ty nie argumentujesz tylko
                        > mówisz, że tak chcesz i koniec.

Jeśli chcesz i koniec to nie pytaj się o opinie. A jeśli już pytasz to weź pod uwagę,że czyjaś opinia będzie nie taka, jakiej się spodziewasz.
                        • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 09:27
                          Jakbym pytała o opinię to z twoją z pewnością bym się nie zgodziła, bo niestety
                          twoje poczucie estetyki oraz gust bardzo się mijają z moim, więc rozumiem
                          Tomelankę, że nie ma ochoty słuchać dwóch "największych forumowych stylistek".
                          Tomi! Jestem z Tobą!!! Oby tak dalej!wink
                          • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 09:40
                            Lili, przykre jest to co piszesz. Nie spodziewałam się tego po
                            Tobie sad
                            • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 09:52
                              Wiesz Emi, kiedyś musiała nadejść ta chwila.
                              Jakoś jak hieny rzucają się na Tomi wszystko jest ok i one są w porządku. Nikt
                              inny nie ma prawa napisać tego co myśli? Wolność słowa mamy podobno, ale widzę
                              że zarezerwowana jest tylko dla wybrańców.
                              Nie da się ukryć, że Zia jest hipokrytką, a Zoselin bezczelną osobą, która nie
                              ma własnego zdania, tylko papuguje po innych.
                              Niech się zastanowią czasem nad sobą. Ja nie napisałam nic nieprawdziwego.

A tak z ciekawości Emi, czego się po mnie spodziewałaś? Że jestem słodką, naiwną
                              dziewuszką? Że jak ktoś mnie uderzy w policzek nadstawiam drugi?
                              Mnie razi jawna niesprawiedliwość, a nie widzę jakoś, żeby kogokolwiek innego tu
                              obchodziła.
                              • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:05
                                Jejku nie wiedziałam, że się tutaj taka wojna rozpętała.
                                Ja się do hipokryzji przyznaje tylko w sprawach ślubu kościelnego ale
                                w żadnych innych sprawach nie jestem hipokrytką.
                                Lili chce doradzić najlepiej jak umiem a nie zrobić nikomu na złość.
                                smile Na mnie też dziewczyny czasem się "rzucały" i wiem, że czasem
                                bardzo dobrze robiły bo wychodziło z tego więcej dobrego niż złego,
                                to tak naprawdę krytyka pozwala bardziej scalić koncepcje niż
                                zachwyty, choć i te są oczywiście potrzebne.
                                Napisałam, że jest to moje zdanie ale oczywiście jeśli Tomi chce mieć
                                kolorowe buty(bo rozumiem, że o to się rozchodzi?) to jak najbardziej
                                niech ma. smile Bo to jej dzień i niech ma tak jak sobie wymarzyła, ja
                                tylko korzystam z tej wspomnianej wolności słowa i wyrażam swoje
                                zdanie w dobrej wierze. Krytykę podpieram argumentami a nie po prostu
                                rzucam się na Tomi żeby tylko coś złego powiedzieć.
                                Tomi jeśli użyłam zbyt narzucającego tonu to przepraszam, tak jak
                                mówię chciałam pomóc.
                                • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:15
                                  Absolutnie nic nie zrozumiałaś.
                                  Hipokryzja u Ciebie objawiła się np. tym, że zarzucasz Tomi, że pyta się o
                                  poradę, ale nie słucha odpowiedzi. Zajrzyj do swoich wielu wątków i
                                  pomyśl chwilę, czy masz w ogóle prawo wyrażać taką opinię, biorąc pod uwagę
                                  fakt, że sama nigdy nikogo nie słuchasz, a robisz coś "bo tak, bo tak chcesz" itp.
                                  Zanim zaczniesz udzielać takich porad spróbuj zmienić siebie, bo to dość
                                  przykre, gdy pouczasz kogoś, a sama nie umiesz się do tych swoich słów zastosować.

Naprawdę tak trudno to zrozumieć? Masz jakieś problemy z przetwarzaniem
                                  informacji? A może uwielbiasz odwracać kota ogonem, żeby zawsze, ale to zawsze
                                  wyjść z każdej sytuacji zwycięsko?
                                  Uświadom sobie, że dla niektórych osób nie jesteś żadnym ekspertem, ani
                                  wystarczająco wartościowym opiniodawcą. Nie musisz nikogo za nic przepraszać.
                                  Nie sądzę, żebyś uraziła Tomelankę. Nie jesteś po prostu w stanie.
                                  • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:28
                                    W którym momencie niby napisałam, że Tomi ma słuchać naszych(moich)
                                    rad. Napisałam tylko, żebyśmy rozmawiały na argumenty. Ja zawsze jak
                                    ktoś ma inne zdanie od mojego staram się argumentować swój wybór.
                                    Dlaczego mamy wdawać się w jakieś pyskówki i robić niedobrą
                                    atmosferę?
                                    Dlaczego jesteś taka niemiła? Nie rozumiem tego. Nikt nie chciał
                                    (przynajmniej ja nie chciałam) skrzywdzić Tomi, chce jej doradzić jak
                                    najlepiej potrafię ale jeśli Tomi nie ma na to ochoty to w każdej
                                    chwili może do mnie napisać na priv na gadu czy w wątku, że z powodu
                                    zbyt rozbieżnego gustu lub też dlatego, że nie jestem wystarczająco
                                    wartościowym opiniotwórcą nie chce żebym już pisała w jej wątku.
                                    • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:42
                                      Bardzo proszę:

"Tomelanko jeśli nie chcesz naszych porad dotyczących stylizacji to
                                      czemu zamieszczasz zdjęcia
                                      ? Oczywiście to jest twój dzień i jeśli
                                      marzysz o kolorowych butach to je miej jednak nie oburzaj się jeśli
                                      ktoś ci mówi, że one nie będą dobrze wyglądać do tego zestawu.
                                      Prosiłaś o argumenty, podałam ci je a ty nie argumentujesz tylko
                                      mówisz, że tak chcesz i koniec
                                      ."

No powiedz sama, czy to ci czegoś nie przypomina?
                                      Jestem niemiła, bo nienawidzę hipokryzji. A jeszcze bardziej, kiedy ktoś się tej
                                      hipokryzji wypiera i robi z siebie nie wiadomo co.
                                      • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:46
                                        No już tłumaczyłam, że ja argumentuje i opisuje swoje wybory. smile Więc
                                        to nie jest hipokryzja. Nigdy nie napisałam tak jak Tomi, że to jest
                                        MÓJ ślub i koniec(choć to oczywiście prawda w myśl zasady że PM
                                        spełnia swoje marzenia w tym dniu). A to, że my dajemy rady Tomi nie
                                        znaczy, że ona musi ich posłuchać. Ale mówienie, że o rady się nie
                                        prosiło po zamieszczeniu zdjęcia też nie jest prawdziwe, bo ja
                                        zakładam, że jak ktoś w swoim wątku wpisuje jakiś news albo daje
                                        jakieś zdjęcia to nawet jeśli tego nie napisze to chce, żeby inni
                                        czytelnicy tego wątku ustosunkowali się do tego.
                                        • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:51
                                          Zia, dyskusja z tobą jest całkowicie bezcelowa.
                                          Ja nie mam zamiaru w każdym razie jej kontynuować, bo do ciebie nic nie dotrze
                                          nawet jakby ci się to wypisało na czole.
                                          • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:53
                                            Masz rację. Nie dyskutuj.
                              • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 10:12
                                Lili, nie jestem zdziwiona treścią, tylko formą.
                                Przykro mi się zrobiło, jak napisałaś o "dwóch forumowych
                                stylistkach", bo rozumiem że masz na myśli mnie i Zia. Nie
                                wiedziałam, że aż tak przeszkadza Ci moja osoba.

A Tomelanka już dawno pokazała, że w kaszę dmuchać sobie nie da. Ja
                                się o nią nie martwię, bo wiem, że jest silna.
                                • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:20
                                  pisałam o zia i zoselin, Emi
                                  Twój gust cenię i szanuję
                                  (jak w ogóle mogłaś tak pomyśleć???)
                                  foch
                                  • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:28
                                    Haha,że zia ekspertem to jestem w stanie jakoś zrozumieć. Emi to samo. ALE JA???? dziwne,że o mnie myślałaś. To mnie rozbawiłaś.
                                    • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 10:47
                                      zoselin1987 napisała:

> Haha,że zia ekspertem to jestem w stanie jakoś zrozumieć. Emi to
                                      samo. ALE JA??
                                      > ?? dziwne,że o mnie myślałaś. To mnie rozbawiłaś.
                                      >

Jeszcze tylko brakuje, żeby mi znowu ktoś wyjechał z "forumową
                                      gwiazdą" tongue_out

Idę na ciążowe fora, bo ja się tak stresować nie mogę wink
                                      • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:52
                                        A ja na uczelnie bo mnie w końcu z niej wyrzucą przez to forum. wink A w
                                        międzyczasie apeluje o miłą i popartą argumentami dyskusje do
                                        wszystkich jej uczestniczek. smile A ty Emi spokojnie bo tobie nie wolno w
                                        tym stanie się stresować. A kotek był słodki. big_grin
                                      • 1luna1 Re: buty 10.03.10, 10:58
                                        emily_valentine napisała:

> Idę na ciążowe fora, bo ja się tak stresować nie mogę wink

EMILY nie radzę wink
                                        Tam to się dopiero zestresujesz. Polecam odstresowujący spacer.
                                        Pogoda sprzyja.
                                        Mam nadzieję, że Ty i maluszek dobrze się czujecie.
                                        Pozdrawiam serdecznie. smile
                                        • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:59
                                          Pisz sobie pisz lili. Tylko weź głęboki oddech, bo się zapowietrzysz.
                                          To tyle.
                                        • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 11:41
                                          Luna, dzięki za troskę smile

Ponieważ jestem jeszcze trochę chora, to jak już mam gdzieś iść, to
                                          się przejdę do kuchni i coś zjem wink

buziaki kiss
                                          • tomelanka Re: buty 10.03.10, 11:46
                                            zebys sie nie zmeczyla tylko za bardzo wink chodz do mnie na sos grzybowy (wez
                                            buraczki) wink
                                            • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 12:41
                                              big_grin

Owoce jadłam. Obiad dopiero za 3 godziny tongue_out
                                    • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:49
                                      Nigdy w życiu nie powiedziałabym, że jesteś ekspertem w czymkolwiek.
                                      Popatrz wstecz, sama się za "eksperta" uważasz - lol. Tymczasem, gdyby nie to
                                      forum nie miałabyś zielonego pojęcia co to Jesus Peiro!
                                      • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 10:55
                                        Tymczasem, gdyby nie to
                                        > forum nie miałabyś zielonego pojęcia co to Jesus Peiro!
                                        >

ROTFL big_grin big_grin big_grin
                                      • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:55
                                        lili-2008 napisała:

Tymczasem, gdyby nie to
                                        > forum nie miałabyś zielonego pojęcia co to Jesus Peiro!

jasne,że tak. I co z tego?i nie wiedziałabym jeszcze wielu innych rzeczy.
                                        Dziewczyno,skąd Ty to wytrzasnęłaś,że ja się uważam za eksperta to ja nie wiem. I nie chcę wiedzieć. Myślisz,że jak większość napisała Ci,że ładnie wyglądałaś to możesz sobie wrzeszczeć tutaj?
                                        Nie pluj tak żółcią, bo to może Ci zaszkodzić.
                                        Ot. Raptem parę pochlebnych opinii i panienka myśli,że wszystkie rozumy pozjadała.
                                  • emily_valentine Re: buty 10.03.10, 10:45
                                    Do Lili smile

No właśnie oczom nie mogłam uwierzyć wink
                                    Wybacz:

https://images37.fotosik.pl/181/903cdb8dba76f692.jpg
                                    • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:50
                                      Nie jestem taka zła, na jaką wyglądamwink więc wybaczamsmile
                                      Kociak cudnysmile
                              • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:19
                                lili-2008 napisała:

> Wiesz Emi, kiedyś musiała nadejść ta chwila.
                                > Jakoś jak hieny rzucają się na Tomi wszystko jest ok i one są w porządku.

Waż słowa trochę kobieto. A tomelanka to już taka bezbronna istotka i zawsze taka miła prawda? Dziewczyno otwórz oczy.

> Nie da się ukryć, że Zia jest hipokrytką, a Zoselin bezczelną osobą, która nie
                                > ma własnego zdania, tylko papuguje po innych.

Co niby papuguję? Światełka ,które właściwie żadnej z dziewczyn się nie podobają? A kim Ty jesteś,że masz prawo nazywać zia hipokrytką, a mnie bezczelną osobą....
                                Nie było Cię na forum to chociaż spokój był...
                                • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:33
                                  Nie rozśmieszaj mnie!
                                  Oczy mam szeroko otwarte ze zdumienia jak można być tak bardzo bezczelnym
                                  babskiem jak ty.
                                  Ważyć słowa? Ty w ogóle wiesz co to znaczy? Nikt nie lubi być obrzucany błotem,
                                  prawda?
                                  Co papugujesz? Każda, bardziej rozgarnięta osoba potrafi przejrzeć takie jak ty
                                  na wylot już po kilku pierwszych postach.
                                  Żyj w tej swojej błogiej nieświadomości, o "idealna pani".
                                  Doprawdy zadziwiające, że tak zażarcie o wielu sprawach dyskutujesz nie mając
                                  w tych kwestiach nic istotnego do powiedzenia.

Tylko szczekać potrafisz i to najgłośniej.
                                  Poziom 0.
                                  • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:39
                                    Lili no naprawdę trochę umiaru! Sprawia ci przyjemność krzyczenie na
                                    innych i sprawianie im przykrości? Nie możemy dyskutować jak normalni
                                    dorośli ludzie w miłej atmosferze nawet pomimo tego, że mamy osobne
                                    zdania, no naprawdę.
                                    • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:53
                                      Och, wielce przepraszam panienki, czy sprawiłam wam przykrość?
                                      Zapytaj się swojej fumfelki Zoselin, czy wstaje codziennie radosna,
                                      wiedząc, że kolejny dzień będzie sączyć jad przez swój fałszywy uśmiechbig_grin
                                      • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:56
                                        Mnie naprawdę co może sprawić przykrość, ja tam wierzę w dobro ludzi i
                                        się na nich nie obrażam. smile Mówię tylko, że można to wszystko
                                        powiedzieć w inny sposób. Pamiętaj agresja zawsze wraca do ciebie, tak
                                        samo jak miłość. smile
                                        • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 11:00
                                          Jeśli to dla ciebie agresja to współczuję.
                                      • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:58
                                        lili-2008 napisała:

> Zapytaj się swojej fumfelki Zoselin, czy wstaje codziennie radosna,

Codziennie nie smile ale bardzo często. Bo z czego mam się niby smucić? Chyba tylko z tego,że są jeszcze takie wstrętne babska na świecie jak Ty.
                                        • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 11:04
                                          Oczywiściesmile Każdy kto ciebie nie lubi jest wstrętny, cóż za odkrycie.
                                          Wiesz, tak odpisuję i cały czas myślę:
                                          Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swego poziomu a potem pokona
                                          doświadczeniem.

Do Zia - ja myślę, że karma właśnie wróciła do zoselinwink I jestem pewna,
                                          że będzie tylko gorzejwink
                                          • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 11:07
                                            lili-2008 napisała:

> Oczywiściesmile Każdy kto ciebie nie lubi jest wstrętny, cóż za odkrycie.
                                            > Wiesz, tak odpisuję i cały czas myślę:
                                            > Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swego poziomu a potem pokona
                                            > doświadczeniem.

jedyna mądra rzecz,którą powiedziałaś. Czasem Ci się zdarza.
                                            >
                                            > Do Zia - ja myślę, że karma właśnie wróciła do zoselinwink I jestem pewna,
                                            > że będzie tylko gorzejwink

nie martw się o mnie.

Koniec dyskusji. Leć na gadu albo na piv do adminki,żeby móc jej powiedzieć jak to w Twoim mniemaniu dokopałaś zoselin. Będzie przeszczęśliwa smile
                                            • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 11:18
                                              > Koniec dyskusji. Leć na gadu albo na piv do adminki,żeby móc jej powiedzieć jak
                                              > to w Twoim mniemaniu dokopałaś zoselin. Będzie przeszczęśliwa smile
                                              >

Tak sądzisz?
                                              A wiesz, jakoś nawet mi to przez myśl nie przeszło. Nie mam w zwyczaju "latać i
                                              informować" o takich "osiągnięciach".
                                              Rozumiem, że dla twej prostej duszy to normalne.
                                              • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 11:19
                                                cd.
                                                Rozumiem, że dla twej prostej duszy to normalne, ale naprawdę czas przestać
                                                mierzyć wszystkich swoją miarką.
                                  • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:46
                                    lili-2008 napisała:
                                    bardzo bezczelny
                                    > m
                                    > babskiem jak ty.
                                    Bardziej bezczelnego babska jak Ty i Twoja koleżanka to ja nie znam. Siedzisz w ukryciu, siedzisz i raptem wyskakujesz z pazurami!

> Co papugujesz? Każda, bardziej rozgarnięta osoba potrafi przejrzeć takie jak ty
                                    > na wylot już po kilku pierwszych postach.

Nie odpowiedziałaś na pytanie... tylko prawisz jakieś farmazony.
                              • 1luna1 Re: buty 10.03.10, 10:20
                                lili-2008 napisała:

> Mnie razi jawna niesprawiedliwość, a nie widzę jakoś, żeby
                                kogokolwiek innego tu obchodziła.
                                >
                                Lili to nie do końca jest tak, jak myślisz. Mnie to też
                                obchodzi, ale nie wiem czy coś zmienisz. Nie lubię wdawać się
                                w "pyskówki". Zauważyłam, że to nic nie daje. Najwyżej tylko
                                zaostrza konflikt. Tomelanka jest odporna psychicznie. To
                                mądra, rozsądna dziewczyna, twardo stąpajaca po ziemi. Wspieram ją
                                ze wszystkich sił. Ludzie są różni i my ich nie zmienimy. Dziękuję
                                jednak, że podjęłaś ten temat, bo mnie jakby brakowało odwagi.
                                Pozdrawiam serdecznie smile
                                • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:39
                                  No niestety wiem, że świata nie zmienię.
                                  Oczywiście, że Tomi jest mądra i odporna, i wiem doskonale, że nie przejmuje się
                                  opiniami innych, ale jednak są granice.
                                  Wiele osób wykorzystuje to, że jest adminką i po prostu nie może zawsze napisać
                                  tego co myśli, bo zaraz znajdą się takie, które zarzucą jej, że moderatorce
                                  takie zachowanie nie przystoi.
                                  Największą chamówą dla mnie jest wobec tego, kiedy się wykorzystuje sytuację. To
                                  tak jak bić słabszego (chociaż Tomi nie jest słabsza tylko na pewnej pozycji,
                                  która nie pozwala jej "oddać").

Mam taki charakter, że jestem wrażliwa na cudzą krzywdę i niesprawiedliwość. Nic
                                  na to nie poradzęwink Ale cieszę się bardzo Luna, że masz podobne zdanie nt tego
                                  co niektóre osoby wyprawiająwink
                                  • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:48
                                    lili-2008 napisała:

> Mam taki charakter, że jestem wrażliwa na cudzą krzywdę i niesprawiedliwość.

Teraz to padłam. Chciałabym zobaczyć czym ta Twoja wrażliwość się przejawia...
                                    • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 10:50
                                      I jeszcze coś.
                                      Gdybym była/ uważała się za wielką znawczynię jak Ty twierdzisz to napisałabym,że STYLIZACJA pani Tomelanki to jakaś pomyłka, bezguście i w ogóle.
                                      A siedziałam cicho..... zauważyłaś to wielmożna Pani?
                                      • zia86 Re: buty 10.03.10, 10:53
                                        Zose teraz to ty pojechałaś, dziewczyny to naprawdę nie jest miłe
                                        pewnie przede wszystkim dla Tomi takie rzeczy pisać.
                                      • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 10:58
                                        Ooo doprawdybig_grin Chyba zapomnieliśmy dzisiaj o lecytynce na pamięćbig_grin
                                        A może rozdwojenie jaźni mamy? To z pewnością nie ta zoselin pisała, że
                                        stylizacja jest od czapybig_grin Na pewno nie ta! To z pewnością ta zła siostra
                                        zoselin podstępnie zakradła się i napisała coś, czego biedna zoselin nie
                                        napisałaby nigdy
                                        big_grin Bo ona jest taka dobra i miła, i wszystko co robi, mówi i
                                        pisze jest z dobroci sercabig_grin
                                        • zoselin1987 Re: buty 10.03.10, 11:03
                                          lili-2008 napisała:

To z pewnością nie ta zoselin pisała, że
                                          > stylizacja jest od czapybig_grin Na pewno nie ta!

no tak. Bo jak już ktoś ośmieli się powiedzieć,że stylizacja wielce pani adminki się nie podoba to na stos z nim ,prawda?
                                          • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 11:07
                                            są różne sposoby na wyrażenie swojej opinii, ty robisz to w najgorszy możliwy
                                            ponadto mamy chyba kolejną kandydatkę na hipokrytkę rokubig_grin
                                            moje gratulacje!
                                      • afortunada Re: buty 10.03.10, 19:51
                                        ej, Zoselin, to nie było miłe!
                      • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 09:24
                        Ale z ciebie hipokrytka!
                        Spójrz lepiej na siebie! Zamieszczasz tysiące zdjęć, próśb o ocenę, poradę i
                        masz w głębokim poważaniu to co ci odpowiadają dziewczyny!
                        A sama się rzucasz na Tomelankę? Kto dał ci do tego prawo? Nie jesteś królową
                        tego forum.
                        Ponadto nie wiem dlaczego wyrażasz się takim autorytatywnym tonem, jakbyś
                        wszystkie rozumy pozjadała, kiedy tymczasem sama ze swoim weselem nie potrafisz
                        sobie poradzić, a gustem świetnym pochwalić też się nie możesz. Więc skąd
                        przeświadczenie, że jesteś najlepszym doradcą? Bo zostałaś wedding plannerką? To
                        jeszcze o niczym nie świadczy.
                        Śmieszne jest jak nagle stałaś się wielką znawczynią tematu, bo zobaczyłaś parę
                        zdjęć z zagranicznych ślubów. To "coś" trzeba mieć w sobie, a Ty tego nie masz.
                        Jesteś bezczelna i tyle.
                        • onlydear Re: buty 10.03.10, 14:22
                          jestem zazenowana sposobem tej dyskusji...
                          jestem zazenowana miejscem tej dyskusji - watek nie Wasz a spor
                          ewidentnie sie przerodzil na personalny
                          jestem rowniez zazenowana epitetami i obrazaniem sie - to ani z
                          jednej ani z druiej strony nie jest logicznym argumentem w
                          dyskusji...
                          mowa jest srebrem a milczenie zlotem - czasami chyba jednak tak
                          lepiej...
                          nie wazne jaki bedzie efekt - ale musialam to powiedziec,
                          a moze jak sie towarzystwo rzuci na mnie to sie zakonczy ten niemily
                          w czytaniu spor powyzej...
                    • tomelanka Re: buty 21.02.10, 21:25
                      bo zia nie podala zadnych argumentow, podobnie jak dorothy,o Tobie to juz nie
                      wspominam nawet, czekam na cos konkretnego
                      to MOJ slub i MOJE buty, wiec decyzja nalezy do mnie, a opinie innych traktuję
                      wyłącznie jako wskazówkę
                      • tomelanka Re: buty 21.02.10, 21:30
                        to ze bedzie latwiej znalezc, pozniej sie wykorzysta itd. to wg ciebie nie sa
                        argumenty? a to ciekawe
                        dla mnie w zdaniu "mz nie pasuja" nie ma zadnych argumentow, jest to subiektywne
                        odczucie, pozniej zia dala argument, ze nie pasuja do tradycyjnej stylizacji i
                        taki jest w porzadku
                        dorothy, jako sama zainteresowana jakos sie nie oburzyla, musialas to zrobic ty
                        za nia big_grin
                        • tomelanka Re: buty 21.02.10, 21:33
                          a tak juz wracajac do meritum, prosze pokazac, w ktorym miejscu prosze o porade
                          czy brac kolorowe buty czy nie? bo nie widze
                          • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 21:38
                            tomelanka napisała:

> a tak juz wracajac do meritum, prosze pokazac, w ktorym miejscu prosze o porade
                            > czy brac kolorowe buty czy nie? bo nie widze

Skoro piszesz o tym,że zastanawiasz się nad wyborem butów kolorowych to logicznym chyba jest,że liczysz na opinie. A jeśli nie liczysz to chociaż masz świadomość, że takie się pojawią.
                            • tomelanka Re: buty 21.02.10, 21:43
                              buty chce kolorowe, ale raczej jakies delikatne-jasny róz, fiolet, moze srebrne?
                              nie wykluczam zielonych i błękitnych, turkusowych

zastanawiam sie? z tego co napisalam, nie wynika
                              czytania ze zrozumieniem ucza w podstawowce, jak ktos sobie nie radzi, to
                              przewaznie w gimnazjum udaje mu sie opanowac te sztuke
                              owszem, moga sie pojawic, ale w takim przypadku nie musze ich brac pod uwage, bo
                              sa nie na temat
                              jesli o cos pytam czy sie zastanawiam, to z reguly na koncu dodaje cos w stylu
                              "jak myslicie?"
                              • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 21:48
                                tomelanka napisała:

Jesteś adminką, a nie wiesz w jakim celu zakłada się swoje wątki????? Dziwne. I wmawiasz mi,że trzba na końcu umieścić magiczne słowa ' co myślicie'?

p.s Spokojnie. Skończyłam szkołę podstawową, gimnazjum również, licem i jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. Zapewniam,że nie udałoby mi się dobrnąć tak daleko bez umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Do meritum: w kolorowych butach do tej sukienki będziesz wyglądała śmiesznie. Ale to fajnie smile
                                • tomelanka Re: buty 21.02.10, 22:08
                                  tak myslalam, ze sie ucieszysz-ale i tak tego nie zobaczysz, wiec musisz sie
                                  obejsc smakiem
                                  magistrem? daleko? nie rozsmieszaj mnie
                                  z Toba jest naprawde cos nie tak, odpatyczkuj sie juz ode mnie i mojego bycia
                                  adminka co mi na kazdym kroku wyrzygujesz
                                  i nie zasmiecaj mi watku uncertain
                                  nie wiem, jak inni, ale ja swoj watek zalozylam po to, by przedstawic wlasna
                                  koncepcje i poradzic sie w kwestiach budzacych moje watpliwosci, kwestia butow
                                  watpliwosci we mnie nie budzi, co probuje ci wytlumaczyc jak krowie na rowie,
                                  ale nie dociera
                                  • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 22:16
                                    tomelanka napisała:

> i nie zasmiecaj mi watku uncertain

Chyba naprawdę Cię zabolała moja wypowiedź. Wnioskuję to po stylu Twojej wypowiedzi. Wrzuć na luz kobieto.
                                    Gdzieś jest napisane,że nie mam wstępu na czyjkolwiek wątek????

p.s Rzeczywiście lepiej,żebym nie zaglądała, bo jeszcze mi się coś złego zrobi z moim gustem smile
                                    Przestań myśleć,że masz świetny gust, bo tak nie jest.
                                    Cała stylizacja jest od czapy. Mogłaś lepiej ją przemyśleć, ale cóż.. wtedy wypadałoby mieć trochę pokory, a Tobie jej brakuje.
                                    Efekt niestety nie będzie powalający.

No i szkoda,że jest jeszcze ktoś, kto w tym samym dniu bierze ślub co Ty, bo myślę,że może Cię ta osoba ' przyćmić'.

Bez odzewu.
                                    • tomelanka Re: buty 21.02.10, 22:30
                                      wypowiadac sie mozesz, byle na temat, nikt nie broni
                                      dorothy jest moja wielka miloscia a ja jej i o nic ze soba nie konkurujemy,
                                      bardzo mi przykro big_grinbig_grinbig_grin na pewno bedzie wygladac wspaniale i bardzo sie z tego
                                      powodu ciesze
                                      a gust jak gust-jedni mysla tak samo, inni inaczej
                                      • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 22:34
                                        tomelanka napisała:

> wypowiadac sie mozesz, byle na temat, nikt nie broni

Toteż na temat było.

> dorothy jest moja wielka miloscia a ja jej i o nic ze soba nie konkurujemy,

Przepraszam, ale mnie rozbawiłaś. hahaha to chyba tylko Twoje zdanie.
                                        Miłością dorothy może być co najwyżej jej narzeczony,ale nie Ty na litość boską.

Żegnam i błagam nie pisz takich frazesów, bo nie mogę się powstrzymać,żeby nie odpisywać.
                                        • tomelanka Re: buty 21.02.10, 22:52
                                          przykro mi ale to jej slowa big_grin musisz sie z tym pogodzic, ze ktos kto jest dla
                                          ciebie taki wspaniały MNIE najbardziej lubi big_grin nie pisze juz nic o niej, bo
                                          zabronila big_grin
                                          • demulgator Re: buty 26.10.15, 13:52
                                            ja uwielbiam buty marki kornecki smile teraz nowa damska kolekcja którą można sobie zobaczyć smile www.kornecki.com.pl/ można se sobaczyć smile
                                            • kaga9 Denny SPAM n/t 26.10.15, 22:30
                                    • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 09:41
                                      Mądralo, przeczytaj jeszcze raz to co napisałaś i się głęboko zastanów.
                                      Póki co wszystkie zarzuty skierowane w stronę Tomi pasują jak ulał do ciebie.
                                      Ale cóż, każdy sądzi wg siebie, czyż nie?
                                • lili-2008 Re: buty 10.03.10, 09:35
                                  Oj zdziwiłabyś się ile ludzi kończy studia bez umiejętności czytania ze
                                  zrozumieniem.
                              • blue.bluebell buty a nie OT :) 22.02.10, 16:53
                                Wklejam kilka propozycji na szybko smile z polskiego sklepu internetowego (to nie kryptoreklama, po prostu ich lubię). Kilka niebiałych wpadło mi w oko, gdy szukałam różowych. Oczywiście to tylko moje propozycje w stylu jaki ja lubię (i wydaje mi się, że do Twojej sylwetki w tej bardzo klasycznej by pasowały). Więc nie obrażę się smile jeśli powiesz, że są beznadziejne.

link do sklepu

https://www.butyk.pl/zdjecia/4254_2.jpg
                                https://www.butyk.pl/zdjecia/3321_2.jpg
                                https://www.butyk.pl/zdjecia/3178_2.jpg
                                https://www.butyk.pl/zdjecia/3320_2.jpg
                                https://www.butyk.pl/zdjecia/3322_2.jpg
                                https://www.butyk.pl/zdjecia/2936_2.jpg

• tomelanka Re: buty a nie OT :) 22.02.10, 17:07
                                  nie w moim stylu ale dziekuje smile
                                  • blue.bluebell Re: buty a nie OT :) 22.02.10, 17:16
                                    Właściwie, to szukałam według kolorów i te wybrane podobają mi się, ale
                                    jednak nie do końca o takie mi chodziło, jeśli chodzi o wzór. Kolory
                                    natomiast podtrzymuję w 100% - nie białe, i nie nadmiernie
                                    ekstrawaganckie. No ale to moja opinia smile Przemyśliwam nad tymi
                                    cielistymi, tak prywatnie smile na wiosnę.

Dziękuję za grzeczne "nie" i pozdrawiam serdecznie smile
                                    • tomelanka Re: buty a nie OT :) 22.02.10, 17:19
                                      ten obcas niezbyt, a srebrne maja dziwny odcien
                                      ale kolor tych cielistych bardzo fajny
                                      • blue.bluebell Re: buty a nie OT :) 22.02.10, 20:06
                                        To jeszcze raz ja - coś znalazłam (może komuś się przyda?)

- niby białe, ale takie bardziej srebrzyste
                                        https://www.estudiomoda.pl/miniviewer.php?images=20090407102719939149db22132d2d6.jpg&catalogue=http://www.mediasoft.zgora.pl/UserFiles/Image/Produkty&x=250

- złoto-białe
                                        https://www.estudiomoda.pl/miniviewer.php?images=20090407136719794249db22ce7a394.jpg&catalogue=http://www.mediasoft.zgora.pl/UserFiles/Image/Produkty&x=250

Te dwie pary stąd buty ślubne - według mnie do klasycznej stylizacji ślubnej pasują, awangardowe nie próbują być, zbyt nudne też nie są.

Niżej - według mnie bardzo fajny kształt, ale niestety mdławy kolor, no i mogłyby nie być lakierowane - ten lakier to już za dużo(pochodzą stąd buty)
                                        https://venezia-buty.pl/product_thumb.php?img=images/Obraz%20302.jpg&w=700&h=504
                            • demulgator Re: buty 26.10.15, 13:58
                              helllo ! ja uwielbiam buty marki kornecki smile teraz nowa damska kolekcja którą można sobie zobaczyć smile www.kornecki.com.pl/ można popatrzeć ;>
                              • kaga9 SPAMER, nie warto 26.10.15, 22:30
                        • dorothy_mills Re: buty 21.02.10, 21:40
                          Oburzyłam,ale na gg tongue_out już nie kłam tongue_out
                          Zarzucam fochem >:[
                        • zia86 Re: buty 21.02.10, 21:41
                          Ale to są argumenty techniczne a my rozmawiamy o stylizacji i o tym czy
                          one pasują czy też nie.
                      • zoselin1987 Re: buty 21.02.10, 21:31
                        tomelanka napisała:

> bo zia nie podala zadnych argumentow
                        Albo źle widzisz albo jesteś zmęczona. Zia podała argumenty.
                        Chyba niedokładnie czytasz odpowiedzi w Twoim wątku. Proponuję wrócić do wypowiedzi zia, w której argumentuje ona dlaczego nie pasują kolorowe buty do Twojej sukienki.
                        Bez sensu,żebym powtarzała to co zia napisała.

> to MOJ slub i MOJE buty, wiec decyzja nalezy do mnie, a opinie innych traktuję
                        > wyłącznie jako wskazówkę

I Twój welon i Twój Narzeczony też.
                        Jasne,że tak. I tak zrobisz jak zechcesz. Reguła jest prosta: pytasz to dostajesz odpowiedzi.
      • derenka Re: buty 23.02.10, 12:05
        kolorowych fajnych butów szukaj w aldo i nine west wink
        • tomelanka Re: buty 23.02.10, 15:14
          jak bede w jakims wiekszym miescie to na pewno zajrze smile
    • zia86 Re: buty 21.02.10, 20:22
      Fajnie mieć różne opcje ale myślę, że stylizacja powinna być bardziej
      przemyślana i nie zależna od przypadku. No ale skoro tak chcesz to ok.
      A bukieciki wszystkie śliczne. smile
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 22.02.10, 11:42
      jakoś zapomniałam się zwierzyć, że mieliśmy z Tomaszem zimową sesję narzeczeńską
      (kamerzysta zaproponował nam również wiosenną i letnią nad morzem), a właściwie
      nie sesję, tylko nakręcony krótki film
      pojechaliśmy do lasu, zjeżdżaliśmy na sankach, sypaliśmy się śniegiem, Tomasz
      musiał mnie po rękach całować tongue_out, układaliśmy na sniegu serduszko z choinki wink
      no ogólnie-patrzeliśmy sobie w oczy, całowaliśmy się, i biegliśmy do siebie z
      rozłożonymi rękami
      jednym słowem kicz i tandeta big_grin
      pragnę jeszcze wspomnieć, że było strasznie wesoło, bo w najplytszych miejscach
      sniegu bylo po kolana,a w najgłębszym,w jakie wpadłam-po pas-a mam 176 cm wink
      zabawa była przednia, szkoda, że tylko pół godziny smile
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 22.02.10, 13:22
        To super. smile Czy filmik zostanie jakoś wykorzystany? I kiedy będzie
        można zobaczyć efekt?
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 22.02.10, 13:24
          filmik bedzie w czolowce filmu ze slubu i wesela
          zobaczymy pewnie dopiero na dvd slubnym
          • gomarried Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.02.10, 12:26
            Witaj Tomelanko,
            mam pytanie czy w twojej sali weselnej są też schody na góre (chyba
            w lewo sie zawijają ) i na gorze jest mala sala z tarasem? Coś mi
            się kojarzy ta sala i sie zastanawiam czy to ta twoja, pozatym w
            ogrodzie stał taki drewniany nieździedz chyba smile pozdrawiam
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.02.10, 14:50
              istotnie, schody sa, chyba sie zawijaja w lewo, ale nie pamietam na pewno wink na
              gorze jest duza sala bankietowa, na dole toalety i taras
    • katkanarzeczona Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.02.10, 15:16
      bardzo ładny kościół, taki przzytulny
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.02.10, 19:18
      zamowilam organistke, bedzie ona rowniez spiewac-100 zl
      dekoracje kosciola i posprzatanie pozniej-gosposia ksiedza wink babka mloda i z
      gustem, przemila, nie chce kasy za to, trzeba tylko dowiezc jej kwiaty
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.02.10, 20:16
        To nie ma w tym kościele organisty czy wam się nie podoba? A nie
        chcecie "większej" oprawy muzycznej? smile
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.02.10, 20:25
          to jest ta pani ktora zamowilam-trzeba ja sobie wlasnie zaklepac, bo spiewa tez
          na slubach w innych kosciolach, ale w niedziele to ona jest organistka, na
          mszach codziennych nikt nie gra ani nie spiewa
          nie potrzebuje innej oprawy
          • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.02.10, 20:26
            Aha rozumiem. smile No to fajnie a ustaliłyście już jakiś repertuar?
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 13:36
              repertuaru jeszcze zadnego nie-to blizej slubu
        • demulgator Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.10.15, 13:54
          helllo ! ja uwielbiam buty marki kornecki smile teraz nowa damska kolekcja którą można sobie zobaczyć smile www.kornecki.com.pl/ można popatrzeć ;>
          • kaga9 SPAM 26.10.15, 22:32
            Firma musi być naprawdę żałosna, skoro wkleja w jednym wątku aż 3 posty... Dzięki za ostrzeżenie, wiadomo, czego unikać.
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 13:35
      zapisalam sie na fryzure slubna, na 8 rano
      i na probna, 27 sierpnia na 10 (to piatek wiec moze jakis panienski zbuduje wink)
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 13:40
        Dlaczego tak późno na próbną? Jak ci się nie będzie podobać to nie
        będziesz mogła zmienić. A o której masz ślub 8 rano to wcześnie ale w
        sumie przygotowania dużo zajmują. A do kogo się zapisałaś? smile
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:09
          to 2 tygodnie, cos sie znajdzie wink ale nie jestem zlej mysli smile salon bardzo
          polecany, w moim miescie, strony nie pokazuje bo reklama, a po drugie i tak tam
          nic ciekawego nie ma smile
          ja mam sesje w dniu slubu, a pani powiedziala ze z 2 godzinki trzeba
          zarezerwowac, i tak pewnie z nerwow dluzej nie pospie smile
          • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:13
            A jak masz sesje w dniu ślubu to się nie dziwie. smile Ale przed ślubem?
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:34
              tak
              fryzjer
              makijaz
              ubieranie
              przyjezdza narzeczony
              sesja
              blogoslawienstwo
              kosciol
              wesele

taki jest ramowy plan wink
              • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:45
                Ładny plan, taki prosty big_grin
                • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:50
                  przeciez mowie ze ramowy wink a co, zly? smile
                  • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:52
                    Bardzo dobry!
                    Ładnie masz wszystko zaplanowane. Żeby się tylko wszystko udało smile
                  • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 15:52
                    Fajny plan a masz orientacyjne godziny?
                    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 16:06
                      moge sie zastanowic i pokusic o bardziej szczegolowy
                      7.00-wstaje, ide pod prysznic (tam jakies zabiegi, depilacja maseczka, moze
                      peeling-chyba ze zrobie dzien wczesniej wink, jade do fryzjera
                      8.00-10.00 fryzjer, dojazd do kosmetyczki
                      10.00-11.30 kosmetyczka, powrot do domu
                      11.30-12-12.30 ubieranie sie
                      12-12.30 przyjazd narzeczonego i reszty bandy wink
                      12.30-15.00 zdjecia, powrot do domu
                      15.00-16.00 blogoslawienstwo, wyjazd do kosciola
                      16.00-17.00 msza
                      17.00-18.00 zyczenia
                      18.30-19.00-19.30 droga do restauracji zalezy czy bramy beda jakies, normalnie
                      z pol godzinki sie jedzie

i wychodzi jakos pozno uncertain myslalam ze o 18.00 juz na sali bedziemy sad
                      jak widzicie w tej godzinie miedzy 15.00 a 16.00 jest zapas czasu, bo ile
                      blogoslawienstwo trwa? pare minut, a do kosciola bezimey jechali maks. 5 minut
                      bo to bliziutko
                      • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 16:34
                        To ilu tych goście będziecie mieć, że aż godzinę przeznaczyłaś na
                        życzenia?
                        O której umówiłaś się z restauracją, że zacznie się przyjęcie?
                        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 03.03.10, 16:47
                          jeszcze sie nie umowilam z restauracja
                          nie wiem ile takie zyczenia trwaja
                          mysle ze bedzie ok 100 os zaproszonych i ok 10-20 takich co beda na samym slubie
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 18:20
      nie pamietam, zeby ktos w swoim watku wspominal o wódce, ale ja wspomne
      Tomasz sie zdecydowal (ale nie recze ze mu sie nie zmieni,chociaz watpie wink)
      stanelo na tej
      https://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_175/we_dwoje_1_3811.jpg
      • delphine_delphine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 18:34
        Tomi, ponoć baardzo chwalona jest ta żołądkowa! My próbowaliśmy jej
        raz, niestety mojemu N nie przypadła do gustu, później już nie
        daliśmy jej szansy wink)
        Z ciekawości, w jakiej cenie jest ta wódka i jakie objętościowo
        butelki wybieracie?
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 19:20
          delphine, internet podal mi cene 18,50 za 0,5 l, i ok 24 za 0,7l
          bedziemy brac butelki pollitrowe, pewnie i tak sie nie zdazy zagrzac na stole,
          ale lepiej dmuchac na zimne wink no i na bramy obcym lepiej dawac polowke niz krowe wink
          wodke wybieral narzeczony, ceny nie znal, zeby nie bylo ze najtansza wodke
          wzielam confused
          • tomelanka zapomniałam o chlebie do soli, na stronie piekarni 07.03.10, 19:21
            sa takie
            https://www.bagietka.pl/fot_tow/255_0ea2a0ded9e4b5320ade0c53628778ff.jpg
      • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 10:56
        Nie jestem znawcą wódeczek, ale od specjalistów słyszałam, że to
        najlepsza na wesele.
        Tomaszowi należy się zatem pochwała wink
        Pozdrawiam
      • adynka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 10.03.10, 11:23
        heheh ja tez mam ta wodke. Juz kupiona stoi sobie grzecznie smile
        Musze powiedziec ze czysta zoladkowa gorzka to bardzo dobra wodka
        wiec szybko podjelam decyzje.
        https://www.przewodnikmp.pl/img-
250920100560.png
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 19:01
      dziewczyny, zmienilam ramiaczko na takie jak na zdjeciu ponizej, nie widac za
      bardzo na tym zdjeciu, ale innego nie mam, na ramiaczku jest bialy haft, jakies
      takie kwiatki, pani z salonu obiecala mi gdzieniegdzie przyszyc takie kryształki
      jak na sukni
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/TjuT08X5UY4YVIOxKX.jpg

pytalam tez o prasowanie-nie bedzie tak mocno wygnieciona jak na przymiarkach,
      ale idealnie gladka tez nie bedzie

zdecydowalam sie tez chyba na kwiaty
      cos w tym stylu
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/cPbGtQ2ybOPpi0zOUX.jpg
      https://www.forumkwiatowe.pl/forumk/files/zielono_kremowy_storczyki_percentp_190.jpg

nie wiem jeszcze jak ostatecznie ma wygladac, tzn. wiem tylko ze raczej z takich
      kwiatow, jakos ten zielony z kremowym najbardziej mi do mojej sukni pasuja, co
      myslicie?
      myslalam o kształcie moze zblizonym do tego?
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/G3z2wHZZpLOUtcGVVX.jpg

dla swiadkowej bransoletka na reke, raczej z samych kremowych róż, bo bedzie
      miała brazowa sukienke
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 20:23
        Tomi przemyśl jeszcze ten wybór. Przez te ramiączka twoja stylizacja
        może stać się jakby to powiedzieć trochę archaiczna.
        Co do bukietu to ładne wszystkie i myślę, że wszystkie będą pasować. smile
        Mnie najbardziej podoba się numer 1.
      • doxi_mara Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 20:42
        tomelanka a przymierzalas to ramiaczko przez szyje? jestes pewna? mi sie jakos
        one widza tylko przy bardzo chudych dziewczynach, no ale to moje widzimisie tongue_out

• tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 20:56
          przymierzalam, jestem pewna, ale w sierpniu na przymiarce bede miala jeszcze
          mozliwosc zmiany jakby mi sie odwidzialo

co znaczy archaiczna?

mz bizuteria pasuje, zwlaszcza ze na szyje sam wisiorek, jakby byl jakis
          naszyjnik to nie bardzo, ale tak wydaje mi sie ze bedzie ok smile jeszcze nic nie
          kupilam, pokaz zia, co proponujesz w zamian?
          • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 21:00
            Wiesz, że ja to wszystko w dobrej wierze mówię? Archaiczna to znaczy
            jak wyjęta z poprzedniej niezbyt udanej mody. Ale to tylko moje zdanie.
            Zaraz poszukam jakiejś biżuterii. smile
            • doxi_mara Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 21:04
              ale teraz jest mnostwo sukienek z tymi falowanymi tasienkami na szyje smile
              szkoda tomelanko, ze nie pokazalas fotki z tym, jestem naprawde ciekawa jak to
              sie z twoja sukienka komponuje smile
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 21:07
              wiem, wiem zia smile dlatego slucham Twoich rad wink ale tez mam wlasne zdanie smile ten
              pasek w porownaniu do innych agnesowych kiecek wydaje sie superoryginalny, bo do
              kazdej daja taki prosty pasek
              e jak cos to go jeszcze zmienie albo odpruje wink
      • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 22:39
        Zdecydowanie bardziej podobała mi się szelka prezentowana poprzednio. To kojarzy mi się z ramiączkami od sukieneczki 4-letniej dziewczynki i jak dla mnie absolutnie nie pasuje do Twojej sukni. Ale może to wina niezbyt dobrego zdjęcia.
        Co do bukietu, śliczny jest pierwszy i drugi zarówno pod względem koloru jak i formy, natomiast 3 w ogóle mi się nie podoba.
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 17:33
          z 3 bukietu podkradziony mial byc tylko kształt wink ale kwiaty zielone i kremowe
      • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 11:01
        Bukiet prześliczny. Innego już nie szukaj wink
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 17:34
          a z szelka zobaczymy, oze nie bedzie zadnej wink w ogole mi chyba zadna szelka nie pasuje sad
          • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 17:52
            Śliczne bukiety. Najbardziej podoba mi się nr 1 smile
            Bizu też mi się podoba, bo miałam podobną tj. kolczyki i
            bransoletkę, tylko w kolorze srebrnym i z białymi kryształkami.
            Tomi, mogę Ci to pożyczyć jakbyś dalej była zdecydowana. Będziedz
            miała coś pożyczonego wink
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 18:24
              dzieki Emi, ale wykorzystam bizuterie tez na inne okazje i pozniej wink ma byc srebrne i zbiałymi kryształkami, nie taki kolor jak na zdjeciu-jak na zdjeciu tylko kształt
              • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 20:53
                A ja myślałam, że w takim samym kolorze. To w takim razie też mi się
                podoba. smile
                • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 08.03.10, 21:16
                  oj zia, bo trzeba uwaznie czytac smile
                  a ja glupia sie zastanawialam, ze moze faktycznie za duzo smile
                  przymierzalam w sklepie, ale bylo ze zloconym, a ja chce srebrne, to colibra, tam zasze mozna wybrac czy sie chce zlocone czy srebrzone smile
                  bransoletka niby ma 5 rzedow i wyglada na masywna, ale te rzadki sa tak waskie ze mz 5-rzedowa wyglada jak najbardziej ok smile a co do ramiaczka to sie jeszcze zobaczy
                  fakt, nie przymierzalam go na sobie, tylko do manekina-wygladalo ok, ale moze faktycznie jestem w barach za szeroka? smile sie zobaczy wink
                  ciesze sie ze wodka ok smile
                  • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 10.03.10, 10:11
                    Przepraszam zakręcona jestem. A teraz sobie pomyślałam, że może zrobić
                    podobną ozdobę na butach tylko oczywiście drobniejszą żeby to ładnie ze
                    sobą korespondowało i wtedy je zrobić w jakimś jasnym kolorze(nie wiem
                    dlaczego różowy mi się kołacze).
              • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 10.03.10, 09:29
                Wiedziałam, że to napiszesz Panno Niezależna wink
    • tomelanka tort 07.03.10, 19:12
      tort sobie wczesniej juz znalazłam taki, kiepskie zdjecie bo robione telefonem
      od ulotki
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/LstSn2melo7SiuFAAB.jpg
      ale 50 zl za kg (choc cena mnie osobiscie nie odstraszyla) strasznie ciezki i
      zrobiony z jakiejs modeliny, dziekuje-postoje

taki tort
      https://www.bagietka.pl/fot_tow/158_4fc901daf3ffeceb28c58d9dbe617471.jpg
      kosztuje 28 zl za kg, jest lekki, mozna wybrac sobie smak jaki sie chce-kazde
      pietro moze miec inny smak, dekoracje moge sobie wybrac-moze byc ta dekoracja
      modelinowa, jadalna-bo dekoracje z tego tortu sa niejadalne big_grin

zwizualizujcie sobie- tort numer 2 bez tych kwiatow i mazajow, z dekoracja z
      tortu numer 1-zywymi kwiatami chce udekorowac ten stojak na tort, dekoracje sa
      jadalne wiec bedzie mozna je kroic, tak bedzie najwygodniej
      • zia86 Re: tort 07.03.10, 20:26
        Żaden nie w moim stylu ale zdecydowanie bardziej podoba mi się
        pierwszy. No ale jeśli chcesz stojakowy to ok. smile
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 19:39
      no to jeszcze bizuterie pokaze wink przymierzalam ostatnio taka i bardzo ladnie wyglada, tylko musicie sobie zwizualizowac przezroczyste krysztalki i srebrne a nie zlote elementy
      chyba taka kupie, a jak nie, to raczej cos podobnego
      aha, lancuszek planuje gladki, nie ten od kompletu
      https://www.iloko.pl/data/gfx/pictures/medium/5/1/115_1.jpg
      https://dlaewy.pl/dane/full/c1843a6c8234412bbc5767f5fd61b894.jpg
      https://dlaewy.pl/dane/middle/9e1df34a90a24284b11da5bd9c569419.jpg
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 07.03.10, 20:27
        Tomi wyjdzie za dużo! Do tej sukni, jeszcze z tymi ramiączkami potrzeba
        coś delikatnego.
        • zia86 Biżu 07.03.10, 21:14
          Rozumiem, że wisiorek musi być?
          Ja bym np. dała takie ciekawe kolczyki i bransoletkę z perłami:
          https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod2442_0_m.jpg

https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod2438_0_m.jpg

Jest też do tego wisiorek ale moim zdaniem przy ramiączkach wisiorek absolutnie odpada. Ale wkleję.
          https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod2433_0_m.jpg

albo coś takiego:
          https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod1161_0_m.jpg

https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod1162_0_m.jpg

A najbardziej to bym widziała do tej sukni długie, duże kolczyki i nic więcej:
          https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod1166_0_m.jpg

smile
          • tomelanka Re: Biżu 07.03.10, 21:25
            pierwszy komplet w ogole mi sie nie podoba, taki babciowy confused
            drugi ewentualnie, ale nie znosze wiszacych kolczykow uncertain jeszcze zalezy jakie ta
            sa, ale te co pokazalas, 2 i 3 absolutnie nie w moim stylu, kolczyki lubie
            ogolnie blisko ucha-np. takie jak pokazalam
            nie szukaj zia raczej, kazdemu sie podoba co innego, po co sie masz meczyc wink
            jak znajde co innego to pokaze i ocenicie wink
            • zia86 Re: Biżu 07.03.10, 21:30
              Szkoda, że nie trafiłam w twój gust. Masz rację nie szukam bo widocznie
              mamy zupełnie inny gust i nie trafię w twój. smile
              • tomelanka Re: Biżu 07.03.10, 21:35
                na to wyglada zia smile oczywiscie nie mialam nic zlego na mysli smile same w sobie 2
                kolczyki sa bardzo ladne i 3 tez, ale nie lubie takich smile nawet jak bede
                wygladac jak wiesniara to swiat sie nie zawali big_grin
                • zia86 Re: Biżu 07.03.10, 21:38
                  Wiem, że nie miałaś. smile Tomi najważniejsze żebyś dobrze się czuła w
                  swojej stylizacji. smile
                  • laluz11 Re: Biżu 14.03.10, 11:34
                    rzadko udzielam sie na tym forum,ale tez zdecydowalam sie wypowiedziec..nie moge uwierzyc w ta ilosc obludnych,pochlebnych opinii. ok,niby kazdy ma swoj gust,ale miejmy oczy otwarte!sukienka w ogole mi sie nie podoba.jak na osobe ,ktora ma 176 cm wzrotu wygladasz w niej dosc"krotko",tulow raptem 20 cm. Mysl,ze wygladalabys atrakcyjniej,gdyby pociagneli Ci pas ku dolowi i zaakcentowali go. Co do bizuterii zgadzam sie co do wyboru zia- perly maja klase,jak i diamenty je okalajace. Te swiecidelka na Twoich obrazkach wygladaja po prostu cheap..i nie chodzi mi o to,by na bizuterie wydawac tysiace,ale rozsadnej cenie mozna znalezc naprawde cos eleganckiego.
                    Przy dzisiejszym wyborze i sukni, i butów,bizuterii itd,naprawde czasem przecieram oczy ze zdziwienia.
                    • chocoladette Re: Biżu 14.03.10, 14:50
                      Ja tez przeciaram oczy ze zdumienia, jak widze kogos piszacego cheap

k,niby kazdy ma swoj gust,
                      > ale miejmy oczy otwarte!sukienka w ogole mi sie nie podoba.

Tobie sie nie podoba, ale przeciez kazdy ma swoj gust, moze im sie podoba tongue_out
    • tomelanka zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 13:24
      ciekawe, ile osob powie, ze wiesniackie, tandeta fuj i ble big_grin

https://artiart.pl/allegro/31.jpg
      https://artiart.pl/allegro/28.jpg
      • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 13:25
        uprzedzajac: tak, wiem, ze powinno byc marca a nie marzec, zwroce im na to
        uwagę, jesli bede je zamawiac wink
      • zoselin1987 Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 13:35
        To pewnie przytyk do mnie big_grin
        lubię tego typu kokardki. Uważam,że są eleganckie. Trochę się za dużo na nich
        dzieje dla mnie,ale to nieważne.
        P.s właśnie miałam napisać,żebyś zwróciła uwagę z tym 'marzec'. Niestety
        przeglądając zaproszenia na allegro chociażby bardzo często widzi się tego typu
        błędy.
        • gryzikiszka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 13:52
          I bez kropki po "22". Trzeba być idiotą (to o producentach zaproszeń - żyją z wpisywania tych dat, a nie mogą sprawdzić, jak się to robi poprawnie).
          • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 13:56
            serio? a byłam pewna, że po porządkowych stawia sie kropkę? suspicious
            • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 13:58
              masz racje, gryzikiszko, dobrze wiedzieć smile dzięki smile
              wyjaśnienie
              • gryzikiszka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 14:05
                smile
                22 września 2010 r.
                22.09.2010 r.
                • dorothy_mills Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 14:13
                  gryzikiszka oni drukują to co im każe wpisać kupujący. Jak sprzedawca jakiś życzliwszy, to wtedy zwróci uwagę. Ogólnie nie zwracają uwagi jeśli wyśle im się tekst z błędami.
                  Zgadzam się, za dużo się w nich dzieje wink
                  • gryzikiszka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 14:41
                    dorothy_mills napisała:

> gryzikiszka oni drukują to co im każe wpisać kupujący.

Tego akurat nie wiem. Ale chyba uwagi większej na to nie zwracają, skoro reklamują się wzorem z błędami. Zresztą wchodziłam kiedyś na stronę drukarni, która proponowała teksty i chyba zamawiało się to na zasadzie podania wzoru zaproszenia i numeru konkretnego tekstu, który ma się tam znaleźć. A błedów mieli w tych tekstach mnóstwo.
                    • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 14:46
                      pisze na aukcji, a właściwie "jest napisane" jak juz sie mamy czepiac wink, ze
                      można przysłać swój własny tekst, co dla mnie o tyle istotne, że nie musi byc
                      "rodzice i narzeczeni zapraszaja", jak mi nie napisza poprawnie na froncie, to
                      ich nie zamawiam i tyle
                      watpie zeby ktos na to uwage zwrocil tak btw, ale mi by tego nie wybaczyli, jak
                      juz ktos by zauwazyl wink
                    • dorothy_mills Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 14:55
                      gryzikiszka ja ostatnio wysyłałam tekst podziękowań i Pani zwróciła mi uwagę,że
                      w jednym słowie mam ż,ale bez kropki. Zależy na kogo się trafi smile
                      Masz racje jak już podają wzory tekstów, powinni mieć je poprawnie napisane.
                  • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 14:43
                    oj tam, szukałam takich do 2 pln za sztuke wink inne mi sie nie podobały uncertain
                    masakra jakaś, już byłam skłonna zamawiać takie za 59 gr big_grin
      • zia86 Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 17.03.10, 16:35
        Fajne, lubię kokardki. smile Ale też się zgadzam, że za dużo się na nich
        dzieje.
        • emily_valentine Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 09:50
          Ładne, ale faktycznie za dużo się na nich dzieje i są trochę
          przesłodzone wink
          A kokardkę w jakim kolorze chcesz ewentualnie zamówić?
          • zia86 Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 11:41
            Ja myślałam, że w takim jak na zdjęciu. smile Jaki ty masz kolor
            przewodni?
            • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 12:36
              tak, taki właśnie kremowy, podoba mi sie, wyglada delikatnie, jakby byla w
              kolorze to juz w ogole by sie dzialo wink u nas w rodzinie kroluja zaproszenia
              wygladajace tak jak najtansze zaproszenia na allegro, w porownaniu do nich moje
              sa wrecz biedne i w najlepszym guscie wink
              kolor przewodni? nie wiem wink kremowy chyba wink obrusy chce kremowe, pół bukietu
              również bedzie kremowa, deko na auto, bransoletka dla świadkowej...
              moze jutro juz przyjdzie to zaproszenie... pani mowila ze wysyła poleconym
              priorytetem
              • emily_valentine Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 12:39
                Ja nie znam oferty zaproszeń na allegro, więc pokaż te najtańsze wink
                • tomelanka Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 12:54
                  no np. takie
                  https://www.wesele.piasta.pl/pm8213/pm8213am1.jpg
                  https://www.wesele.piasta.pl/pm8741/pm8741am1.jpg
                  https://sebkart_online.eu.interii.pl/polnowy/4.JPG

na tych to sie dopiero dzieje wink
                  choc nie powiem, te sa wcale niezłe, jak na zaproszenie za 59 gr i ogolnie w
                  takiej stylistyce wink
                  https://sklepslubny.byd.com.pl/allegro/zaproszenia10/k09.jpg
                  • zia86 Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 13:06
                    To jest straszne... Myślałam, że ten typ zaproszeń już dawno wymarł.
                  • emily_valentine Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 13:44
                    tragedia uncertain
                    I pewnie trzeba je samemu wypisać?
                    Czy ktoś w ogóle jeszcze stosuje takie zaproszenia?
      • kitka20061 Re: zamowilam dzis probke zaproszenia 18.03.10, 13:27
        Zaproszenia bardzo ładne, tylko czy nie mogłabyś poprosić o usunięcie tych wzorków na dole?
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 12:44
      oglądałam wczoraj pudełka na ciasto, i nie wiem w sumie, które najlepsze, na a.
      są w dobrych cenach, rozglądałam się po innych sklepach int. ale to, co na a.
      jest po 2 zl, wszedzie indziej sa po 4 uncertain biore pod uwage (nie chce całego
      białego od razu mówię)
      https://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/952/31/16/952311675
      te sa z jednej aukcji wszystkie, jak juz to bym wzieła roznych po trochę chyba
      https://www.ozdoby24h.pl/toledo/allegro/120509-2/foto1.jpg
      https://www.ozdoby24h.pl/toledo/allegro/120509-2/foto2.jpg
      https://www.ozdoby24h.pl/toledo/allegro/120509-2/foto4.jpg

i takie
      https://img06.allegroimg.pl/photos/400x300/955/10/39/955103972

nie powiem, który jest mój typ, wszystkie co pokazałam, są dla mnie
      dopuszczalne, nie bijcie tongue_out
      • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 12:51
        Ale fajne te pudełka smile
        Najlepsze MZ te ostatnie. Będą pasować do zaproszeń big_grin
        zgadłam?
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 12:56
          nie wink te sie najbardziej mojej mamie podobały, ale ostatecznie powiedziała,
          zebym wzieła te kolorowe, bo sa smieszne a kolory wesołe
          mi sie najbardziej 1 widzi chyba, ale te kolorowe tez mi sie podobaja
          pudełka nie musza pasować do zaproszeń wink
          • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 13:46
            To z pierwszego zdjęcia jest u mnie na drugim miejscu. Te pośrodku
            uważam za mało śmieszne. Nie lubię takich obrazków i hasełek uncertain
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 13:49
              zia, takie zaproszenia maja sie bdb, podobnie jak różowe słoniki, tudzież misie
              trzymajace obraczki jako dekoracja na samochód
              mówicie ostatnie pudełka? chciałabym zauwazyc ze na pierwszym kolorowym nie ma
              głupich hasełek wink
              • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 13:50
                a co do wypisywania, si, trza samemu
                ale akurat ja bym była przeszczesliwa big_grin uwielbiam wypisywac rózne rzeczy big_grin
                • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 14:07
                  hahaha zia i emily nie moga sie pozbierac po tym, co zobaczyly big_grin boze
                  dziewczyny na jakim Wy swiecie zyjecie? zapewniam Was ze ponad polowa
                  wychodzacych za maz kupuje takie wlasnie zaproszenia, podaje flaki, wesele
                  organizuje w remizie-mozna by wymieniac do jutra rana; klienci rynku slubnego
                  nie ograniczaja sie do naszego forum, to, ze tu prawie wszystkie mamy dobry
                  gust, a w kazdym razie lepszy niz przecietny, nie oznacza ze wszyscy tak maja,
                  na litosc boska, sporo ludzi nie przywiazuje tez wagi do takich pierdol lub robi
                  wesela na wzór takich, jakie widział u innych, i nie musi to oznaczac rodziny z
                  zabitej dechami wsi gdzies na lubelszczyznie czy innym rejonie wschodnim
                  otrzasnijcie sie smile
                  • emily_valentine Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 14:17
                    Tomi, ja takie zaproszenia widuję chociażby w Empiku - na komunię,
                    na chrzciny i na wesela też. Są na jednym regale razem z kartakmi
                    okazjonalnymi więc widzę je i już. Ale naprawdę dawno już nie
                    dostałam czegoś takiego. Chyba ostatnio z 13 lat temu na ślub
                    koleżanki. Ale wtedy jeszcze nie było tak bogatej oferty jak dzisiaj.
                  • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 14:18
                    Ja nie znam takich ludzi którzy robią tak jak powiedziałaś więc może
                    rzeczywiście żyję na innym świecie. wink Ale wolę się nie otrząsać jeśli
                    to oznacza zaakceptowanie takiego absolutnego braku zmysłu
                    estetycznego.
                    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 14:27
                      kazdy robi jak uwaza, ja sie tylko moge usmiechnac pod wasem na widok róznych
                      rewelacji
                      dostalam ostatnio takie zaproszenie w lipcu, a wczesniej w pazdzierniku a
                      jeszcze wczesniej we wrzesniu wink co wiecej, nigdy nie dostałam zaproszenia
                      uwazanego za jedynie słuszne wink
                      • monikapers Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 20.03.10, 12:03
                        ja takze wtrace swoje 3 grosze, zgadzam sie, zaproszenia sa archaiczne i w
                        duzych miastach napewno nikt ich juz nie stosuje, zgadzam sie takze z Tomi, ze
                        sa sluby i sluby, te trendy/modne odbywaja sie w kilku najwiekszych miastach
                        Polski, gdzie jest duza konkurencja wsrod firm tzw. slubych, co za tym idzie
                        duzy wybor, bdb oferta, ktora mozna sie wzorowac.
                        inaczej rzecz ma sie w malych miastach i na wsiach, gdzie tradycja jest rzecza
                        swieta i wesela nie roznia sie nic od tych naszych mam czyli biala kieca z
                        tiulu, upiecie do gory z tona lakieru, welon, rekawiczki, buty w czub z plastiku
                        /na 1 raz/ wiazanka sztywna, duza i niedopasowana, wesele z flakami czyli z
                        pania kucharka i zaspiewami, z wodka i oczepinami ze zdejmowaniem podwiazki zebami.
                        to standardy, od kazdego jednak bywaja wyjatki.
                        wszystko bowiem zalezy i tak od ludzi
                        • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 20.03.10, 13:11
                          Nie zgodzę się tu monikapers z Tobą. Mieszkam w Warszawie (od urodzenia) i uwierz widziałam masę tragicznych wręcz przyjęć weselnych. To zależy od gustu i zasobności portfela, a nie od miasta w jakim odbywa się wesele. Nie każdy w dużym mieście może pozwolić sobie na dekoratorów, stylistów, florystki, wypasione sale weselne czy super zaproszenia zwłaszcza, że ceny niejednokrotnie są dużo wyższe niż w miasteczkach. Tu też mieszkają ludzie którzy zarabiają 2.000-3.000zł m/c i ledwo wiążą koniec z końcem i wesele jest dla nich ogromnym wydatkiem.
                          Znam w Warszawie osoby, które robią wesele na 200 osób, bo muszą zaprosić całą rodzinę i znajomych i nie przejmują się że całość wygląda kiczowato i nic do siebie nie pasuje.
                          Ja już pisałam w jakimś wątku, sprzedałam przyjaciółce moją suknie za 1,00zł, bo wiedziałam, że nie będzie jej stać na kupno sukni za ok. 6tys. zł (a bardzo jej się podobała), bo spłacają kredyt za mieszkanie, które jest dla nich sprawą priorytetową. Nie było u niej angielskiego tortu, tylko zwykły śmietanowy, nie było pięknych dekoracji lecz kiczowate dla kogoś balony, nie było pokrowców na krzesła, tylko ławki!!! Ale wszyscy super się bawili i to jest najważniejsze.
                          Moi rodzice kilka lat temu wyprowadzili sią 100km poza Warszawę. Jest to małe miasteczko i są 3 sale weselne. I wyobraź sobie że największe powodzenie ma nie ta rodem z PRL-u, ale wybudowana jakieś 3 lata temu piękna sala weselna z ogrodem do urządzania przyjęć na dworze, gdzie wesela są drogie, ale są na światowym poziomie. Wbrew pozorom ludzie na wsiach i w małych miasteczkach mają niejednokrotnie więcej pieniędzy niż w dużych aglomeracjach, a do tego muszą się pokazać, bo by ich cała wieś obgadała. To już nie te czasy, ze podróż do Warszawy, nie mówiąc o wyjeździe nad morze czy w góry była dla nich ogromnym wydarzeniem i myśleli że Pałac Kultury to największy kościół w Polsce.
                          • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 20.03.10, 14:23
                            ee monika, to zalezy tylko i wylacznie od gustu
                            wytlumacz tylko o co chodzi z welonem?
                            flaki przygotowuja tez restauracje, nie tylko panie kucharki w remizie, a torty
                            angielskie ze wzgledu na swoja mase dla wielu ludzi sa niejadalne, również dla
                            mnie, wiec bez zalu biore jednak tort smietanowy, choc ialam juz upatrzony angielski
                            sa rowniez wsie i wsie, wyobraz sobie, ze na wsi, w której obecnie mieszkam sa
                            same nowe domy, jakkolwiek beznadziejnie to zabrzmi-przeprowadzaja sie tu
                            ludzie, ktorych stac na wybudowanie nowego domu, wiec niebiedni, ktorzy maja
                            kase rowniez na to, by wyprawic eleganckie wesele, takch "wsi" jest mnostwo,
                            wies nie musi byc od razu popegeerowska
                            z reszta sie zgadzam
                            • monikapers Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 20.03.10, 22:04
                              generalizuje, mowie o standardzie.
                              oczywiscie, ze gust jest decydujacy.
                              ale inne gusty sa w miatach, inne na wsi i malych miejscowoasciach.
                              kasa moim zdaniem nie ma tu NIC do rzeczy.
                              mozna miec fure i zorganizowac sobie koszmar, zamiast uroczego przyjecia,
                              slowem, co sie komu podoba.
                              przyznacie, ze generalnie w miastach, jesli chodzi o poziom wesel i innych jest
                              DUZO lepiej
                              • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 20.03.10, 22:09
                                Moim zdaniem też zależy to przede wszystkim od gustu. Ale w dużych
                                miastach są po prostu możliwości których w mniejszych miejscach nie ma
                                i to też może zaważać na poziomie. No i nie oszukujmy się budżet też ma
                                trochę do rzeczy choć nie jest czynnikiem dominującym. smile
                                • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 20.03.10, 23:11
                                  dokładnie dziewczyny, zgadzam sie-w miastach sa o wiele lepsze mozliwosci i
                                  wiekszy wybor tego i owego, a wlasciwie wszystkiego wink mozna miec duzo kasy i
                                  zorganizowac koszmarek, mozna miec ograniczone fundusze i zrobic moze nie
                                  wystawnie, ale gustownie i na miare swoich mozliwosci smile i na wsi i w miescie
                                  zawsze znajdzie sie ktos z dobrym gustem i ktos z kiepskim
                                  podejrzewam, ze dopracowywanie najmniejszych szczegolow wielu ludziom wcale nie
                                  spedza snu z powiek, nie zalezy im na tym by wszystko bylo perfekt i na tip-top,
                                  sporo tez pewnie ustepuje rodzicom, ktorych gusta-co widac nawet u nas na
                                  forum-moga roznic sie, i zazwyczaj roznia, diametralnie od gustu mlodych, ale
                                  niektorzy wola swiety spokoj wink

a zaproszenie jeszcze nie przyszlo, buuu sad
                              • lili-2008 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 22.03.10, 16:28
                                mam rodzinę na wsi, mąż ma rodzinę na wsi, nie zauważyłam, żeby gust tamtejszych
                                mieszkańców odbiegał tak bardzo od gustu ludzi z miasta

sądzę, że z tym gustem jest tak samo - i na wsi spotkasz ludzi z "prostym"
                                gustem i w mieście, z tym że, na wsi bardziej się oni rzucają w oczy, bo z
                                reguły jest tam mniej mieszkańców

takie generalizowanie jest całkowicie bez sensu
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 13:05
        Mnie się najbardziej podoba ostatnie. smile
      • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 18.03.10, 13:26
        Mi się najbardziej podoba ostatnie ewentualnie pierwsze, te w środku odpadają bo nie lubię takich (jak dla mnie) niemądrych napisów.
        • sajolina Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 21.03.10, 15:25
          Mnie tam się zaproszenie podoba, aczkolwiek kokardki mz są niepotrzebne. Nie
          moze być jeden słuszny wzór zaproszenia, bo się zrobi nudno, jak wszyscy będą
          wysyłali takie same.

Co do "niemodnych" zaproszeń - oczywiście, że kupa ludzi je nadal stosuje, bo
          niektórym się podobają, a niektórych stać tylko na takie i tyle. W zeszłe
          wakacje dostałam dwa zaproszenia na ślub - niemodne od zamożnej koleżanki ze
          Szczecina i modne od niezamożnej koleżanki z Ostrowa Wlkp. Jak widać rozmiar i
          nowoczesność miasta nie gwarantuje podążania za nowinkami.
          • odsrodkowa Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 21.03.10, 15:57
            sajolina napisała:
            >
            > Co do "niemodnych" zaproszeń - oczywiście, że kupa ludzi je nadal stosuje, bo
            > niektórym się podobają, a niektórych stać tylko na takie i tyle.

Wystarczy na popularnym portalu aukcyjnym zobaczyć ilość kupujących te
            koszmarki. Nie wiem z czego to wynika. Podejrzewam, że chodzi o strach przed
            wybiciem się z szeregu- skoro kuzynka i koleżanka miały takie zaproszenia, to ja
            nie będę inna.
            • milen-a7770 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 21.03.10, 19:42
              Nie zgadzam się z tym, że mniejsze miasto to tak i tak, a
              większe .... Sama mieszkam w małym mieście, wesele miałam 11 lat
              temu prawie, po drodze jeszcze chrzty dzieci i komunię i takiego
              koszmarku nie miałam. Są okropne dla mnie i kropka. Sama już długie
              lata czegoś takiego nie dostłam też. I to nie jest kwestia
              pieniędzy, bo można ładne zaproszenia personalizowane zamówić na
              allegro już za 3-5 zł, nie trzeba więc wydawać fortuny. I
              tłumaczenie tego, że na wioskach to ludzie się nie znają, więc kicz
              króluje to tak 50/50. Jest masa kiczu, tak jak i w miastach. Ale
              ludzie i na wioskach i w małych mieścinkach potrafią mieć dobry
              gust, więc dla mnie taki podział to żadne kryterium. Ale przyznam,
              że chyba w innym świecie żyję, bo myślalam, że takie zaproszenia to
              już przeszłość podobnie jak lalka na samochodzie.
              • tomelanka poduszka na obraczki 21.03.10, 19:56
                https://farm3.static.flickr.com/2731/4352932329_5dc7a36960.jpg

pojawi sie kolor przewodni wink
                no i zas ma kokardke zeby wszystko do siebie pasowalo tongue_out
                • erillzw Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 20:08
                  Śliczna, chociaz ja nie jestem przekonan co do tej kokardy na
                  srodku, moze to glupie ale balabym sie ze te obrączki po prstu
                  spadną leżąć po jej bokach (tej kokardy w sensie)
                  • tomelanka Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 20:57
                    a to ich sie jakos tymi sznureczkami nie przywiazuje? smile
                    • zia86 Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 21:38
                      Przywiązuje. smile Właśnie po to są, tak jak w kwiatowej poduszeczce
                      inaczej by bez tego właśnie spadły.
                      • tomelanka Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 22:33
                        ale jak to przywiazac? masz jakies zdjecie w zanadrzu? a ksiega gości ktora?
                      • erillzw Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 22:46
                        I serio zawsze przywiazuja?? I sa w stanie je odmontowac? Ja bym sie
                        bała ze moje trzesace dlonie nie dadza rady wink

A co do ksiegi gosci tez sie ostatnio nad tym zastanawiałam.. ale
                        poki co mysle nad tym i jeszcze nie podzieliłam sie ta idea z
                        przyszłymmężęm. I mnie sie podobały dwie ostatnie smile
                    • erillzw Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 22:44
                      Myslisz, ze w takim dniu i z takim poziomem stresu bedziesz w stanie
                      rozwiazac sznurki? Nawet delikatnie zwiazane?
                      Wydaje mi sie ze chyba wygodniej zeby te obraczki sobie lezały bez
                      ryzyka ze spadna i bez potrzeby ich zwiazywania smile
                      • tomelanka Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 22:56
                        mysle ze lepiej ja sobie poradze z odwiazaniem niz ruchliwe 3 latki z
                        doniesieniem nie przywiazanych wink
                        • erillzw Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 23:13
                          Fakt wink
                • tomelanka ksiega gosci 21.03.10, 20:10
                  dziewczyny! poza tym jednak zdecydowalam sie miec ksiege gosci ! rzecz w
                  zasadzie niepotrzebna, ale mila wink licze ze doradzicie w wyborze wink

pewnie Was to bardzo zdziwi, ale postanowilam specjalnie na niej nie oszczedzac
                  big_grin bo to jednak pamiatka i milo bedzie patrzec na cos ladnego smile
                  https://saa.com.pl/allegro/zdjecia/A-albumy/ksiega%20duza%20wzor.jpg
                  przykladowy srodek, akurat moje urodziny smilesmilesmile
                  https://saa.com.pl/allegro/zdjecia/A-albumy/kartkazkalendarza1.jpg

https://farm3.static.flickr.com/2650/3781114525_0586d4fb2d.jpg
                  https://farm3.static.flickr.com/2588/3781926642_cb02041755.jpg
                  jeszcze taka z serduszkiem wink
                  https://farm3.static.flickr.com/2550/3781926244_f3fb985719.jpg

srodek
                  https://farm5.static.flickr.com/4063/4350774987_31a3c4e977.jpg
                  https://farm3.static.flickr.com/2734/4351523758_f48cbdfe06.jpg
                  • zia86 Re: ksiega gosci 21.03.10, 21:36
                    Ja uważam, że księga gości jest naprawdę miłą pamiątką i na pewno dużo
                    osób się wpiszę. smile
                    Mnie najbardziej podoba się 2.
                • zia86 Re: poduszka na obraczki 21.03.10, 21:35
                  Śliczna. smile Słodziutka i nieprzesadzona, bardzo mi się podoba. smile
      • adynka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 21.03.10, 19:58
        Mnie podoba sie ostatnie pudelko big_grin
        A co do zamowien to sa gusta i gusciki, osobiscie mysle ze ladne,
        bardzo lubie takie wzory, sama mam podobne na zamowieniach wink

https://www.przewodnikmp.pl/img-
250920100560.png
        • tomelanka podziekowanie dla rodziców 21.03.10, 20:43
          mam nadzieje ze nie czujecie sie przytloczone wink

lepiej cos takiego
          https://farm3.static.flickr.com/2751/4350709290_5d2be33931.jpg
          czy cos takiego, a moze nic? smile
          https://images39.fotosik.pl/245/b7ed091c465b937cmed.jpg
          https://images40.fotosik.pl/244/1e05a12548ac6e1fmed.jpg

lub

https://images42.fotosik.pl/160/4f62415c656b8031med.jpg
          • zia86 Re: podziekowanie dla rodziców 21.03.10, 21:37
            Zależy co twoi rodzice lubią. Jeśli lubią jakieś stojaki, ramki itd. to
            1 opcja jest ładna, jednak mnie najbardziej podoba się 3 opcja. smile
          • odsrodkowa Re: podziekowanie dla rodziców 21.03.10, 22:53
            Myślę, że lepsza jest opcja 2 lub 3- takie pudełeczko mogą sobie zostawić na
            pamiątkę i przechowywać w tym np. biżuterię. A ta ramka to taki typowy kurzołap..
            • sajolina Re: podziekowanie dla rodziców 22.03.10, 13:36
              Dla rodziców - pudełko zdecydowanie, zwłaszcza, ze ma miłą zawartośćsmile

Księga gości- uważam, ze pomysł świetny, ale obawiałabym się,że wybrana przez
              Ciebie księga chociaż jest śliczna, to będzie bardzo nietrwała - wyobrażasz
              sobie jak będzie wyglądała przykurzona i podniszczona za lat np. 15?? mz, będzie
              brudna, poprzecierana, a kokardka się wystrzępi. Weź też pod uwagę, ze ona
              przejdzie przez ręce setki ludzi na samym weselu, a potem jeszcze kupa ludzi
              będzie ją oglądać u Ciebie w domu. Wzięłabym coś mniej słodkiego, ale za to
              trwałego - moi rodzice mają swój album oprawiony w ciemną skórę z wytłoczonym
              motywem kwiatowym -po 30 latach nadal prezentuje się bardzo dobrze.
              • tomelanka Re: podziekowanie dla rodziców 22.03.10, 13:41
                z tymi setkami to bym nie przesadzala wink nazjwyzej setka wink
                fakt, uwagi bardzo trafne, ale zniszczyc sie moze zawsze, i to juz na weselu
                niestety
    • derenka Propozycja kolorowych butów dla Ciebie 22.03.10, 18:05
      w ostatnio modnym szafirowym kolorze, są na pewno wygodne smile do tego dać jakies
      dodatki- kolczyki z szafirami, paznokcie i bukiet. Co Ty na to?
      https://images7.fotosik.pl/198/d9dec46cc38ab508.jpg
      • derenka a jeśli nie kolorowe jednak, to... 22.03.10, 18:09
        chyba srebrne, np.
        https://img11.allegroimg.pl/photos/400x300/939/32/59/939325959
        • tomelanka Re: a jeśli nie kolorowe jednak, to... 24.03.10, 15:56
          chciałabym tylko powiedzieć, ze dzis przyszlo awizo, co oznacza ze zaproszenie
          czeka na mnie na poczcie smile wysle mame jutro, a jesli mimo wszystko jej nie
          dadza, to odbiore w sobote smile a dzis (chyba dziswink) bede zamawiac ksiege gosci i
          poduszki na obrączki, poduszke te co pokazywalam i ksiege te tez co pkazywlałam
          wink z kokardka gladka, w sumie na tej kokardce nie ma nic co mogloby sie strzepic
          smile mam nadzieje ze bedzie ok smile
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 24.03.10, 21:17
      zamowilam smile ciekawe kiedy przyjdzie smile
      dalam taki tekst, mozecie krytykowac, ale juz za pozno wink
      ... Ty i ja spośród tysięcy
      Mocno trzymamy się za ręce.
      Niezwykły dzień, doniosła chwila
      I szept nieśmiały: miły... miła...
      Odtąd już razem zawsze i wszędzie
      Tak miało być i tak niech będzie.

Prosimy o wpisy Gości przemiłych:
      Opinie, życzenia i zażalenia.
      Słów kilka wystarczy, by pamięć zatrzymać,
      I później z radością dzień ten wspominać.

Dziękujemy!
      Kasia i Tomek
      • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 10:16
        Tomelanko bardzo ładne motto na zaproszenia. Jest takie
        naturalne i ciepłe. Prośba o wpisy do księgi gości ciekawa,
        zachęcająca i w Twoim stylu.
        Pozdrawiam smile
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 11:00
          luna, to motto na ksiege gosci smile fajnie, ze chociaz jedna osoba zajrzała wink
          • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 13:03
            tomelanka napisała:

> luna, to motto na ksiege gosci smile

Ups, to pochrzaniłam, ale też pasuje do księgi gości. Nawet bardzo.
            Widzę po forum, że data 11 września jest bardzo popularna. Czyżby to
            za Twoją sprawą? wink A takie miałaś obawy o złe kojarzenie tej daty.
            Widać, że zupełnie niepotrzebnie. To musi być szczęśliwa data, skoro
            tak wiele par ją wybrało. Odczarowałaś ją swoim szczęściem.
            Pozdrawiam serdecznie smile
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 13:21
              ja nie wiem, ale jak szukalismy kogos, kto nam upiecze ciasta na wesele, to sie
              okazalo ze 11 wrzesnia jest niezwykle oblegana data!! potwierdza to tez, ze w
              tym samym dniu bierze slub moja dobra kolezanka z liceum smile nie trzeba szukac
              daleko smile rowniez pozdrawiam smile
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 17:39
      przyszlo zaproszenie sad szalu nie ma, na zdjęciach wygląda porządnie, w realu
      już nie sad papier myslalam ze bedzie sztywniejszy, i srodek nieciekawy, i na
      zgięciu wygląda jak zaginane ręcznie... plusy to ładny papier, druk, kokardka
      jak na zdjęciu, ale nie będę ich zamawiać

w moim miescie jest taki sklep, gdzie mozna zamowic sobie zaproszenia, pojde tam
      w sobote i zobacze co maja
      uff, dziewczyny namawiam do zamawiania próbek
      • sajolina Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 18:53
        a możesz pokazać tę próbkę?? w sensie zrobić zdjęcie własne, a nie wykorzystywać
        zdjęcie ze stronki?
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 19:01
          no moge, choc niespecjalnie jest co pokazywac, uno momento smile
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 19:14
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/ZBcRKC29yKVVtZSDvB.jpg
      widzicie zagięcia? moze to od drogi, pakowane w koperte bąbelkową
      mało sztywny papier, gdyby był taki jak brystol np. byłoby o wiele lepiej
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/uWbc4adAIYMsTnzcwB.jpg
      wiem, nie bardzo widac, ale w sztucznym swietle nie wychodza za dobre zdjecia,
      ale przyjrzalam sie bardzo dokladnie drukowi w srodku-drukarka jakoscia nie
      grzeszy, ogólnie jakościowo srodek rozczarowuje, a wiecie ze ja wybredna nie jestem
      • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 19:19
        z kolei póki co bardzo jestem zadowolona z firmy, w której zamawialma poduszkę i
        księge, przemila obsluga, rozwiewajaca wszelkie watpliwosci, a ja mam zawsze
        milion pytan do
        firma nazywa sie Fontanessi, bez linka chyba nie łamię regulaminu wink mam
        nadzieje ze rzeczy od nich beda ladne i dobrej jakosci, bo zaplacilam kupe kasy
        wlasnie dostalam maila, ze jutro dostane probki nadruku, wiec sprawnie im
        idzie-wczoraj wieczorem zlozylam zamowienie i machnelam przelew, podoba mi sie,
        ze moge caly czas sledzic co sie dzieje z moim zamowieniem
      • blue.bluebell Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 19:22
        Wiesz, nie chcę Cię martwić ale z wierzchu to ono wygląda nawet
        przyzwoicie, a nawet rzekłabym bardzo ładnie, faktycznie wgniecenia są,
        ale to chyba ujdzie, natomiast.... w środku tekst fatalnie wyjustowany
        (ani centralnie, ani do lewej krawędzi, co to ma być?) - nie śledziłam
        Twojego wątku, ale chyba nie taki był projekt...
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 19:31
          z zewnatrz fajne, ale tylko wizualnie, bo te zaproszenia dużo by zyskały, gdyby
          były wydrukowane na bardzo sztywnym papierze, a niestety nie są, wyglądaja byle
          jak, jak na kartce z wycinanki, nie wiem, może komuś to odpowiada, mi nie
          uklad tekstu w środku fatalny, ale to ewentualnie może możnaby naprawić, gdyby
          to poprawili, jakośc wydruku w środku nie jest mz najlepsza, no i sam srodek
          wygląda jakoś topornie, choć nie wiem, co by trzeba zmienić, zeby to poprawic
          • doxi_mara Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 20:26
            nie, no widac ze zaproszenie nie jest za profesjonalnie zrobione. Dobrze, ze
            zamowilas probke smile

• blue.bluebell Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 25.03.10, 19:24
        Przyjrzałam się ponownie, hmmm może to taka koncepcja, ale ja widzę
        nieład na stronie. A z zewnątrz zaproszenie fajne.
      • anka.g1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 19:00
        Tomelanko, żałuję, że nie otwierają się u mnie zdjęcia Twoich zaproszeń. Ja zamawiałam nieco wcześniej niż Ty próbki od tego allegrowicza i prawie wszystko jest ok. Prawie, bo ten papier faktycznie jest dość miękki. Póki co szukam dalej, ale wątpię żebym znalazła coś ładnego za równie niską cenę.
        • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 19:33
          Też mi się zdjęcia nie otwierają. Dobrze, że zamówiłaś próbkę bo
          widzisz co jest nie tak. Próbka powinna być tak samo dobrze zrobiona
          jak cała partia. Co do poduszeczki i księgi było widać od razu, że to
          porządna firma, dobrze, że je zamówiłaś, na pewno będziesz zadowolona.
          smile
          • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 20:01
            mam nadzieje wink dzisiaj miala przyjsc na maila wizualizacja wydruku, ale jeszcez
            nie ma...
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 19:59
          nie nie, o papier sie nie czepiam, gramatura byla podana-nie znam sie na tym,
          ale moglam dopytac
          ogolnie wykonanie niezbyt staranne, jutro pojde na rekonesans, teraz to musze
          obejrzec na zywo
          jestem bardzo rozczarowana tymi zaproszeniami, i cena mz nie ma nic do rzeczy,
          juz te najtansze zaproszenia, pomijajac wzornictwo wink, sa porzadnie wykonane, a
          przeciez taniutkie
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 15:50
      no i ekstra, zaproszenie niestarannie zrobione, a ja dostałam negatywa, bo sie
      osmielilam wystawic neutralny komentarz uncertain
      czy ja o czyms nie wiem, czy probka powinna zachecac do zakupu a nie odwrotnie,
      bo pani mi probowala wytlumaczyc ze to TYLKO probka, i na pewno zreszta bylo
      przepiekne, a nie bylo i nie jestuncertain co widzicie zreszta uncertain a skad ja mam
      wiedziec ze reszta bedzie ok, skoro probka nie jest? sie pytam? to probki chyba
      tym bardziej powinni miec staranne uncertain juz o gramature papieru sie nie czepiam,
      bo sie nie znam na tym i moglam to se sama sprawdzic uncertain ale o nie wyrownany
      rozmazany teskt, krzywe zagiecie i z zagnieceniami to juz sie chyba moge przyczepic?
      • derenka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 16:19
        ja jak dostalam swoje 1sza probke tez bylam niezadowolona w 100% z wykonania,
        ale sama transakcja byla ok- szybka, mila itd. Wystawiłam pozytywny, bo to juz
        moja sprawa, ze mi sie nie podobalo zaposzene, nie musze ich zamawiac, ale cala
        sprawa kupna-sprzedazy była załatwiona pomyslnie, dlatego dalam pozytyw
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 16:25
          lepiej bedzie jak napisze ze towar byl po prostu niezgodny z opisem?
          • chocoladette Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 20:26
            Jeśli próbka ktorą otrzymalas znaczaco rozni sie od tego, co widzialas na
            zdjeciach, to i tak jestes laskawa wystawiajac neutralny komentarz.
            Nie ocenia sie przeciez tylko sposobu rzeprowadzenia transakcji, ale rowniez
            jakosc towaru.
            -
            https://www.enceinte.com/F,mariage,2009-10-08,,,,,transparent,mois,frisefleurviolette,28,4,2010-07-10,006666.png
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 20:36
              az tak znaczaco sie nie rozni, ale pozostawia sporo do zyczemnia i gościom
              wstydziłabym się to dać
              ocenia się również towar, a nie ocenia się otrzymanego komentarza, a sprzedający
              widocznie o tym nie wie
              pierwszy raz sie tak nacielam na allegro
              nawet jak zamawialam buty, nie dosc ze przyszly po prawie dwóch miesiącach, to
              jeszcze zły rozmiar-mimo to, nie pozostał mi wyłącznie niesmak-jak w tym
              przypadku, bo tamten sprzedający byl pełen dobrej woli i w ogole
              nie chce już mi się o tym gadac, zmieńmy temat wink
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 26.03.10, 20:39
              choco, wg pani robiacej zaproszenia i pana, ktory wystawil komentarz, to byla
              TYLKO probka-powiedzialam juz jej w prostych dosadnych zolnierskich slowach ze
              probka powinna byc wizytowka firmy, zrobiona porzadnie i zachecac do zakupu a
              nie odwrotnie, bo skad na podstawie kiepskiej probki mam wiedziec, czy pozostale
              beda lepsze? wrecz mam swiete prawo w to watpic
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 17:50
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/fe6oZU22aZA7DpoqqB.jpg

do tego jest identyczna zawieszka, bede musiala dokupic jeszcze coś na rękę,
      komplet kupiony, więc na rady bym poszukała czego innego jest za pozno wink
      • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 17:57
        Bardzo ładne i delikatne. Z zawieszką będzie super komplecik.
        Koniecznie chcesz coś na rękę?
        Pozdrawiam smile
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 18:05
          Luna, Ty sie zawsze zjawiasz jak duch na forum, a zwlaszcza w moim watku big_grin goła
          reka chyba goła będzie, nie? coś musze kupic, najwyzej moge ostatecznie nie
          zalozyc wink
          • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 18:17
            tomelanka napisała:

> Luna, Ty sie zawsze zjawiasz jak duch na forum, a zwlaszcza w moim
            watku big_grin

No faktycznie coś w tym jest. Sama się nad tym zastanawiam.
            Może pracujemy na tej samej fali. wink
            Kup na rękę coś równie delikatnego i pięknego. Realizuj swoje
            marzenia. Powodzenia
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 20:27
        Tomi a możesz pokazać na sobie bo tak to bardzo ciężko ocenić.
      • ferworia Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 22:31
        Bardzo ładny komplet drobnej i delikatnej biżuterii, kupiłam sobie podobny. wink
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 18:01
      pierwsze strony ksiegi gosci-wizualizacja

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/har4Io6BEoD8coMg2X.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/neShqhrslGvUQWKuLX.jpg

Mi sie podoba, a Wam? wink

zaraz będzie: a nam nie big_grin
      • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 18:08
        tomelanka napisała:

> Mi sie podoba, a Wam? wink
        > zaraz będzie: a nam nie big_grin

No, dla mnie fantastycznie i mówię to szczerze big_grin
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 20:08
        Podoba mi się też. smile Fajnie to wygląda. Nadruk będzie już od nich tak?
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 20:40
          zia nie wiem czy zrozumialam pytanie wink
          tak, oni robia nadruki, chyba dawalam zdjecia srodka, jak nie to wygooglaj
          sobie, fontanesii, ksiega gosci, kolekcja glamour 1, tam jest srodek pokazany
          to jest projekt, ktory przyslali mi do akceptacji
          w przyszlym tygodniu powinna juz byc u mnie, jupi wink
          zia a jak bizu, chyba Ci sie nie podoba, ze sie nie wypowiadasz wink
          • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 20:44
            Bo czasem np. Pary Młode dają to kaligrafii napisy w księdze albo same
            piszą ręcznie. smile
            Co do biżu to ciężko mi ocenić po takim zdjęciu, musiałabym widzieć na
            kimś. Na pierwszy rzut oka wydają mi się przesadzone te kolczyki, choć
            same w sobie są całkiem ok.
            • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 21:41
              zia86 napisała:

Na pierwszy rzut oka wydają mi się przesadzone te kolczyki, choć
              same w sobie są całkiem ok.

ZIA mam wrażenie, że to Ty przesadzasz. W czym są przesadzone
              te kolczyki? Twoja wypowiedź nie trzyma się kupy wink "Same w sobie
              ok. ale przesadzone". Chyba jestem za stara, bo nie rozumiem.
              Tomelanko te kolczyki są delikatne. Przyjrzałam się jeszcze
              raz. Wielkość też jest moim zdaniem ok.
              • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 21:48
                W sensie, że przesadzone jak na tą suknie którą ma Tomi. Pamiętajmy, że
                tam są jeszcze ramiączka więc powinno być coś ultra delikatnego jeśli
                ma być w komplecie jeszcze z naszyjnikiem i bransoletką. Ale tak jak
                pisałam nie widziałam ich na człowieku a zdjęcie może być mylące.
                • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 22:00
                  jesli nie mialabym zadnej szelki ani ramiaczek tylko goly gorset, to moja suknia
                  jest chyba najskromniejsza suknia na tym forum
                  a czy bedzie szelka lub ramiaczko-tego jeszcze nie wiedza najstarsi indianie
                  kolczyki sa wielkosci monety dziesięciogroszowej, przyloz sobie do ucha wink
                • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 22:02
                  ZIA kolczyki są na sztyfcie (nie długie i zwisające), mają
                  średnicę ok. 1,5 cm. Naszyjnik jak go nazywasz to mała zawieszka
                  (taka jak kolczyk). To nie jest monstrualna biżuteria, która
                  przytłoczy Tomelankę. Z wszystkich prezentowanych biżuterii przez
                  przyszłe PM ta wydaje się być najmniejsza.
                  • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 22:09
                    Tomelanko czy wiesz, że Twój dobry duch właśnie przez chwilą
                    napisał 500-tny post w tym wątku.
                    Pozdrawiam
                    p.s. biżuteria jest super. Nie zmieniaj jej.
                  • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 22:14
                    Śliczne są te kolczyki i zdecydowanie z klasą (w przeciwieństwie od dziecinnych motylków Zia dla jej druhen). Wg mnie bardzo pasują do Twojej sukni.
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 22:55
      dobry duchu mojego watku, wygralas zdjecie mojego ucha big_grin i facjaty bez mejkapu
      big_grin odbierz priva
      tak Luna, mówię do Ciebie wink
      do innych dziewczyn, ciesze się, że Wam sie podoba smile
      • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:16
        Nie no, strzelam focha. Ja to nigdy nic nie mogę wygraćsad
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:18
          dobra kitka, moze byc zdjecie ucha? niech strace big_grin obcym bez tapety sie nie
          pokazuje tongue_out odbierz priv
          • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:23
            a na focha to trza specjalny obrazek dac
            na przykład taki
            https://w899.wrzuta.pl/sr/d/3AvcxxUuj4A/zolw_foch
          • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:41
            Dzięki. Śliczne te kolczyki, super na uchu się prezentują. Teraz to dopiero nabrałam apetytu i chętnie zobaczyłabym jeszcze zawieszkę, oczywiście na Tobie. A najlepiej cały komplet i to w połączeniu z suknią.
            A z tym fochem to tylko żartowałamsmile
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:44
              daj palec to beda chcieli cala reke wink zawieszka jest identyczna jak kolczyki,
              szczerze mowiac to jej jeszcze nie przymierzalam smile
              wiem, ze z fochem zartowalas, ale powinnas sie cieszyc tongue_out a suknia jest w
              salonie wiec niestety
              • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:47
                tomelanka napisała:

zawieszka jest identyczna jak kolczyki,
                > szczerze mowiac to jej jeszcze nie przymierzalam smile

Ty to masz dziewczyno nerwy ze stalismile Ja to bym już ze sto razy przymierzyła.
                • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:49
                  ale po co big_grin moze jutro... bede musiala łancuszek kupic
                  aktualnie szukam jakiejs pasujacej niedrogiej bransoletki smile na ten komplet
                  wydalam prawie 200 zl, wiec nie chce szalec tongue_out
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:52
      yyyyyy ??? czy odpada? zia zaś pewnie powie ze przesadzone wink
      https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/967/50/27/967502794
      https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/967/50/28/967502808
      • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 27.03.10, 23:56
        w sumie ta 2 mi sie nie podoba tongue_out ale cos w stylu jak ta 1 mogloby byc?
        niekoniecznie ta konkretna
        • lvivianka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 12:07
          Piekna ta ksiega smile Co do bransoletek, to tez podoba mi sie pierwsza, el druga
          tez jets niezla.
          • sajolina Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 12:26
            Kolczyki bardzo mi się podobająsmile szkoda, że nie można zobaczyć ich w komplecie
            z zawieszką i suknią.

Bransoletki - jeśli już to ta pierwsza, ale ja raczej jestem biżuteryjną
            minimalistką - albo zawieszka albo bransoletka, obie rzeczy to już dla mnie za dużo.

Co do zaproszeń - olej tematsmile mz, na allegro liczy się i jakość transkacji i
            jakość towaru, jeżeli zamawiasz coś, co sie różni od zdjęć i opisu, to jest dość
            oczywiste, że komentarz powinien być negatywny, niezależnie od tego czy
            transakcja była szybka i czy obsługa była miła czy nie. Co z tego, że szybko,
            skoro to bubel?
      • mohito86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 17:13
        Ta pierwsza bransoletka bardzo ładna, tylko nie wiem czy pasowała by do Twojego
        kompletu. i czy kolczyki+wisiorek+bransoletka to nie za dużo? Ale mnie nie
        słuchaj bo ja z tych co noszą jedynie kolczyki i pierścionek smile
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 17:20
          ja z tych co nosza tylko pierscionek big_grin moze stad u mnie takie umilowanie
          bizuterii smile
          • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 17:24
            no dobra, wklejam moje odstajace ucho, ale pozniej usune wink
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/nSOtBq2NOo2VbpCrmB.jpg
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 15:21
      https://images48.fotosik.pl/170/5b9610e731759c2a.jpg

co myslicie o takiej bransoletce? bardzo mi się podoba-Derenka znalazła kiss
      • derenka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 15:35
        no i teraz nie będę skromna smile mi się podoba, bardzo nawet smile
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 28.03.10, 21:42
      wybralismy "zabawy"
      dla nas test malzenski
      dla babeczek krzesla
      dla panow koszulki
      dla wszystkich-zapoznanie rodzin
      • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 29.03.10, 09:38
        Fajny zestaw tych zabaw. Będziecie wszyscy mieli niezły ubaw przy
        tym teście małżeńskim.wink Już to widzę oczami wyobraźni big_grin
        • z_meetropolii Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 29.03.10, 09:41
          mogłabyś przybliżyć zabawę dla panów -koszulki???
          • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 29.03.10, 14:48
            koszulki-mozna obejrzec na youtubie smile panowie dostaja biale t-shirty, ktore na siebie zakladaja i szminki, i kto zbierze najwiecej buziaków wygrywa smile w filmiku calowali tez panowie big_grin
    • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 18:02
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/6zwijRo5tbALeCslSB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/czmgPlmB0p87vbAGNB.jpg
      • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 18:04
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/38Bsflzwvdedm2WHYB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/hWJnJVSJzBsobWASjB.jpg
        • sajolina Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 18:25
          Ładne. Dobrze, że tym razem okazały sie zgodne z opisemsmile
        • odsrodkowa Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 23:21
          Ładna ta księga gości.

A poduszeczki, choć zazwyczaj mi się nie podobają- ta jest ładna. smile
      • zia86 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 18:28
        Śliczne! smile I księga i poduszeczka bardzo ładne. Poduszeczka jest
        przesłodka. A księga też fajna, w środku super wygląda. Warto czasem
        zapłacić więcej, prawda? wink
        • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 18:31
          w tym przypadku tak wink
          ksiega jest dużo większa niż się spodziewałam! poduszka za to jest mniejsza niz
          myslałam, ze bedzie
          kurcze juz teraz zaluje ze nie zamowilam dwóch sad drugiej juz chyba nie zamowie,
          60 zl za malenka poduszeczke sad moze sobie blizniaki poradza z jedna wink
          • 1luna1 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 20:50
            Księga jest elegancka i piękna. Poduszeczka bardzo delikatna. Nie ma
            sensu kupować drugiej. Może bliźniaki nie będą sobie jej wyrywały wink
            W razie czego dobrze umocujcie obraczki, tylko tak, aby nie trzeba
            bylo ich na siłę wyszarpywać przy ołtarzu. To byłaby dopiero jazda.
            • tomelanka Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 01.04.10, 22:01
              juz probowalam-wystarczy lekko zawiazac tasiemki, zeby obraczki byly na swoim
              miejscu, a ze tasiemki sa sliskie to sie b. latwo rozwiazuja. jednym slowem
              perfect smile
      • kitka20061 Re: Ślub i wesele Tomelanki-11 września 2010r. 02.04.10, 09:29
        Księga gości przepiękna, będziecie mieć świetną pamiątkę. Poduszka też ładna, ale mi się ciężko wypowiadać bo akurat w nich nie gustuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka