najta 23.11.09, 16:26 Zamówiłam ją dzisiaj i jestem bardzo zadowolona Sukienka jest w kolorze ecru, a wygląda tak: Ten szal opadający z ramienia będzie skrócony do długości sukienki. Kwiat na ramieniu: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zia86 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:29 Bardzo ładna. Lekka, zwiewna i ma bardzo fajną góre. I ten kwiatek i szal też mi się podoba. A masz zdjęcia na sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:36 Nie mam, nie robiłam zdjęć na sobie. Sukienkę na mnie zobaczycie, jak po ślubie wstawię, będę wtedy cała "zrobiona". A dziś, z tymi rozwianymi włosiskami to ja się chwalić nie chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
anka0127 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:34 Bardzo ładna, elegancja sukieneczka. Gratuluję wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:37 Bardzo, bardzo ładna. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:42 Moje gratulacje,kolejny krok do przodu Sukienka bardzo ladna,elegancka i taka..jakby to powiedziec swieza ;- ) Czyzby to byl model Maggie Sottero lub szyta na wzor tego modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:48 merda napisała: > Czyzby to byl model Maggie Sottero lub szyta na wzor tego modelu?< Nie, sukienka jest z takiego małego salonu "Gracja" w Krakowie. Babki same projektują nowe sukienki. Pani opowiedziała mi, że pomysł na sukienkę ściągnęły z jakiejś wieczorowej kreacji Kate Winslet (widziałam na obrazku, rzeczywiście się zgadza) i dorobiły jeszcze ten kwiatek, szal i coś tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Inaa 23.11.09, 18:09 mam nadzieję, że mówimy o tej samej pracowni - salony na Floriańskiej i Długiej, a krawcowe urzędują na Biskupiej? jeżeli tak, to byłam zadowolona z wykonania i obsługi. krawcowe bardzo miłe i otwarte na pomysły i sugestie. suknie uszyto bardzo starannie - miałam model ,,Greczynka". tylko pracownia miała dla mnie jeden mankament - godziny otwarcia. ale może coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Inaa 23.11.09, 18:16 To dokładnie ten sam salon No to bardzo się cieszę, że byłaś zadowolona. To dobrze wróży na przyszłość wiem, jaką miałaś sukienkę, mam ją na pierwszej stronie ulotki, bardzo ładna Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:50 Ładna, elegancka i bezpretensjonalna kiecka Gratuluję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:50 no i super ja już pisałam, że mi się ona bardzo podoba jestem strasznie ciekawa jak w niej wyglądasz zastanawia mnie tylko jedno, bo faktycznie jest ona prawie identyczna jak Eboli pronoviasa, pooglądałam sobie swoje foty w niej i widzę tylko 2 różnice - odrobinę większy kwiat i trochę grubsza szelka poza tym wszystko identyczne - ciekawe kto od kogo kopiował wzór Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:59 No ja Ci powiem, że też tego jestem ciekawa Mierzyłam też tę sukienkę Eboli, ale mniej mi się podobała, bo: 1. inny materiał (taki szorstki, strasznie lichy mi się wydawał, jakby się podrzeć miał za chwilę), moja suknia jest z muślinu, pod spodem grubsza satyna 2. Eboli ma 3 lub 4 warstwy materiału, wszystko mi się zwijało, nie mogłam nóg spod tego materiału wyłuskać, no i tyle warstw już moje biodra pogrubiało nieładnie (moja ma 2 warstwy) 3. Eboli jest 2 razy droższa Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:08 sorry za błąd, Eboli jest San Patricka a nie Pronoviasa ona też jest muślinowa, mnie tam się ona miła w dotyku wydawała, ale może już mi się mylą, bo ja je chyba prawie wszystkie przymierzyłam i była dość lekka i wygodna jak na moje oko choć jak się okazało są jeszcze lżejsze Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 16:53 Jest piekna !!! nie moge sie doczekac,az zobacze Twoje zdjęcia ze slubu o ile zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:00 Dziękuję Wam dziewczyny, jesteście kochane Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:07 Nie ma bezy nie ma gorsetu nie ma koła nie ma "zasłon" nie sprawia wrażenia sztywnej, ciężkiej i drapiącej nie ma koralików, świecidełek jest śliczna, gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:23 najta świetny wybór cudowna i prosta zarazem A cena jeśli można wiedzieć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:56 Koszt to 2000 zł na oko Bo jak skrócę szal to cena troszkę spadnie, bez trenu też parę złotych mniej. Generalnie można podczas przymiarek coś modyfikować (jak ktoś chce) i wówczas cena może się nieznacznie zmienić. Do tego uszyją mi babki bolerko podbite polarem (w kwietniu to i śnieg może być ) i mogą mi zrobić takiego samego kwiatka (mniejszego) do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 23:08 budyniowa123 napisała: > Nie ma bezy > nie ma gorsetu > nie ma koła > nie ma "zasłon" > nie sprawia wrażenia sztywnej, ciężkiej i drapiącej > nie ma koralików, świecidełek > > jest śliczna, gratuluję! dzięki budyniowa za ten opis nie muszę się produkować bo bym to samo napisała . Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:27 Skojarzylo mi sie z tymi,z Maggie Sottero : Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes86 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:31 Śliczna Mnie w ogóle się takie zwiewne suknie podobają A możesz zdradzić w jakich cenach (oczywiście tak mniej-więcej) są u nich tego typu suknie? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:58 Moja kosztuje 1950 i 150 szal. Jak obetnę tren i skrócę szal to cena odpowiednio spada. Ale nie wiem, jak inne sukienki. Myślę, że podobnie. Należy też zauważyć, że moja sukienka jest z nowej kolekcji, więc pewnie trochę droższa. Aha, ta cena obowiązuje do końca roku, potem wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:31 Ja już wcześniej, w innym wątku pisałam, że ładna. Co to za materiał? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:53 Wierzchnia warstwa to muślin. A pod spodem taka grubsza (ale jednak cienka) satyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 17:56 Również mi się podoba sukienka Gratuluję najta. Ja chyba zwariuję jak zacznę szukać sukienki < ale tak na serio > Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 18:01 Dzięki Od rozpoczęcia poszukiwań sukienki do kupna minęło raptem...10 dni Także zszokowałam się Tobie Zose życzę tego samego! Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 19:07 najta napisała: > Dzięki > Od rozpoczęcia poszukiwań sukienki do kupna minęło raptem...10 dni Także > zszokowałam się > > Tobie Zose życzę tego samego! wow! 10 dni? No to rzeczywiście zaszalałaś. Mam nadzieję,że ja nie zwariuję naprawdę. Mimo,że jestem naprawdę wybredna to boję się,że: 1) nie będę mogła się zdecydować na TĄ I ŻADNĄ INNĄ 2) po zakupie stwierdzę,że jednak taka fajna to ona nie jest i wolę inną Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Najta ma sukienkę! 23.11.09, 23:05 sliczna ale ta gora dziwnie udrapowana, zobacz maggie sottero, jakos ladniej ta gora lezy... ale sliczna i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Najta ma sukienkę! 24.11.09, 12:43 zoselin1987 napisała: > Mam nadzieję,że ja nie zwariuję naprawdę. > Mimo,że jestem naprawdę wybredna to boję się,że: > 1) nie będę mogła się zdecydować na TĄ I ŻADNĄ INNĄ > 2) po zakupie stwierdzę,że jednak taka fajna to ona nie jest i wolę inną Nie martw sie,wybor sukienki to rzecz nie latwa,aczkolwiek przyjemna. Po zakupie napewno najda Cie watpliwosci,ale to jest normalna kolej rzeczyUczucie znika kiedy patrzy na ciebie pan mlody,ktory zawsze, cokolwiek zalozysz bedzie toba zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś