justynaa87 06.01.10, 11:00 Witam wiem że to może być głupie pytanie chodzi mi rozdawanie zaproszeń na ślub bo oczywiste jest w moim przypadku że Rodzice będą na nim ale czy dawać zaproszenie i kiedy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Rodzice 06.01.10, 11:05 Nie, bo na zaproszeniu zwykle jest formułka, że zapraszają Młodzi wraz z Rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Rodzice 06.01.10, 17:54 tabakierka2 napisała: > Nie, bo na zaproszeniu zwykle jest formułka, że zapraszają Młodzi > wraz z Rodzicami. Dziwne - jakos nie zwrócilam na to uwagi... Na naszym zaproszeniu bedzie ze zapraszamy MY Rodzice w zaproszeniu nie sa wymienieni i jak najbardziej dostana od nas swoje zaproszenia Odpowiedz Link Zgłoś
herbaataa Re: Rodzice 06.01.10, 11:06 My nie dawalismy zaproszen rodzicom chociaz juz wtedy mieszkalismy z przyszlym mezem razem. Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: Rodzice 06.01.10, 11:08 My mamy ten sam problem, ponieważ na zaproszeniu mamy tekst "z Rodzicami". Ale mój tata ciągle brzęczy, że nie dostał zaproszenia więc nie czuje się zaproszony Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Rodzice 06.01.10, 11:10 ja bym dala tak czy siak to rodzice narzeczonego moga zapraszac ale ja raczej bede szukac bez tej formułki z rodzicami Odpowiedz Link Zgłoś
gryzikiszka Re: Rodzice 06.01.10, 11:44 freciczka napisała: > My mamy ten sam problem, ponieważ na zaproszeniu mamy tekst "z Rodzicami". Ale > mój tata ciągle brzęczy, że nie dostał zaproszenia więc nie czuje się zaproszon > y Ale zapraszają jedni i drudzy rodzice, więc Twoich mogą zapraszać rodzice narzeczonego I gra. Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: Rodzice 06.01.10, 11:12 My nie mielismy na zaproszeniach formułki "wraz z rodzicami". Nie wydawało mi się to potrzebne ani odpowiednie gdy zupełnie sami organizujemy i finansujemy slub i wesele. A nasze mamy tez dostały zaproszenia. Własciwie bardziej na pamiatke niz z potrzeby, ale było im miło. Odpowiedz Link Zgłoś
lvivianka Re: Rodzice 06.01.10, 11:12 Uwazam, ze o ile sami organizujecie wesele to jest to koniecznoscia. Wowczas spotykacie sie z Rodzicammi np w restauracji na obiedzie ( my tak planujemy) i im wreczacie. Jezeli to Rodzice finansuja...no coz wreczac zaproszenie organizatorom to troche dziwne. Chyba, ze napomnkneli, ze sobie tego zycza. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Rodzice 06.01.10, 11:17 Nie miałam formułki "z Rodzicami" na zaproszeniu. Zaproszenia dawałam i dałbym, nawet gdybym miała formułkę choćby na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Rodzice 06.01.10, 11:15 Ja bym dała Rodzicom zaproszenie, chyba że to oni organizują całą imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: Rodzice 06.01.10, 11:32 U nas formułka: z Rodzicami została wymuszona przez teściową Jej się wydaje że ona będzie gospodynią na naszym ślubie...pokręciło ją na starość i tyle Chcieliśmy sami finansować nasze przyjęcie, ale moi rodzice stwierdzili że chcą nam pomóc (w ramach prezentu ślubnego) a jak się teściowa dowiedziała to oczywiście też od razu zgłosiła się na ochotnika i teraz mamy klops, bo kobieta ma przeświadczenie, że skoro płaci to wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
1luna1 Re: Rodzice 06.01.10, 12:38 Ja dostałam zaproszenie od moich Dzieci mimo, że gości zapraszaliśmy wspólnie (w tekście zaproszenia). To jest bardzo miłe dla rodziców. Moja koleżanka dostała od swojej córki specjalne zaproszenie zrobione indywidualnie przez Młodych z ich zdjęciem. Ale jak komu wygodniej. Uważam, że wręczenie rodzicom zaproszenia bez względu na sposób organizowania i finansowania wesela jest sympatycznym gestem. Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: Rodzice 06.01.10, 12:48 Chyba tak zrobimy, bo mimo że ojciec sobie z tego żartuje pewnie jest mu przykro. Poza tym będą mieli pamiątkę do postawienia na kominku Odpowiedz Link Zgłoś
julcia2010 Re: Rodzice 06.01.10, 13:18 wysyłam fajny tekst na zaproszenie dla rodziców. Drodzy Rodzice Będziemy bardzo szczęśliwi, wiedząc, że jesteście obok nas w tym szczególnym dla nas dniu, kiedy sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą i bycia ze sobą na zawsze. Tym samym mamy zaszczyt zaprosić Kochanych Rodziców Jadwigę i Antoniego Kowalskich na swój ślub dnia 1 września 2007 roku o godz. 16.00 w kościele p.w. św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie. Po uroczystości zaślubin zapraszamy na przyjęcie weselne w pensjonacie "Agrotka" w Osłoninie. Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: Rodzice 06.01.10, 13:25 Po pierwsze my bierzemy ślub cywilny, więc Bóg nam wypada Po drugie jak dla mnie zbyt napuszony ten tekst. Tak jakby nie można było normalnie napisać a nie: "przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą i bycia ze sobą na zawsze." Odpowiedz Link Zgłoś
julcia2010 Re: Rodzice 06.01.10, 13:33 skopiowałam ten tekst z neta, nie musisz pisac tak samo. możesz napisać, Będziemy bardzo szczęśliwi, wiedząc, że jesteście obok nas w tym szczególnym dla nas dniu, kiedy bedziemy sobie ślubować miłość. lub cos w tym rodzaju. tak trudno dopisac własną wersję... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Rodzice 06.01.10, 13:40 My będziemy mieć formułkę z rodzicami, z wiadomych względów a poza tym uważam, że rodzicom jest wtedy miło. Oprócz tego będziemy zamawiać specjalne zaproszenia dla rodziców z innym tekstem. Dużo osób tak robi, że zamawia jakieś inne(często bardziej "wypasione") zaproszenia dla rodziców. Uważam, że rodzice też zasługują na oficjalne zaproszenie, w końcu to jedni z najważniejszych gości, więc czemu mają się czuć gorzej. Świadkowie przecież też wiedzą, że na ślubie będą a i tak ich się zaprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
ertyu_13 Re: Rodzice 06.01.10, 13:50 Myśmy dali Rodzicom zaproszenie jako pierwszym gościom. Zamówiliśmy specjalne dwa zaproszenia z innym tekstem, takim od serca, a nie z formułką "co, gdzie, kiedy". Myślę, że jest to miły gest, nawet jeśli to oni finansują imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
azjahavana Re: Rodzice 06.01.10, 18:24 Fajny wątek, nawet nie pomyślałam wcześniej o tym ale na pewno wręczymy zaproszenia dla Rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Rodzice 06.01.10, 22:22 Dla mnie było oczywiste, że dam zaproszenie rodzicom. Nie ważne, kto finansuje, ale myślę, że byłoby im miło. Oczywiście będą to zaproszenia specjalnie dla nich, bez niektórych formułek. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Rodzice 06.01.10, 22:27 Nawet jeśli rodzice finansują wesele młodym,uważam,że powinni dostać zaproszenie < inne niż reszta gości- tak planujemy>. To przecież najważniejsi gości. Przynajmniej w naszym odczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś