Dodaj do ulubionych

witam sie :)

10.01.10, 16:50
Witam witam. Podczytujé forum już od dłuższego czasu ale dopiero teraz mamy cokolwiek zaplanowane, więc się oddzywam.

Jak dotąd:
data: 30,10,2010
ceremonia ślubna:
www.parafia-mbnp.grajewo.com/index.php/galerie-foto/category/2-kosciol-z-bliska
kolacja:
www.dworekopartowo.pl/galeria.php
(nie wiem czy udało mi się wkleić to tak jak powinno być)

Nie planujemy wesela do białego rana, jedynie kolację (przedłużoną) gdzieś do 1-2 nad ranem dla najbliższej rodziny i przyjaciół max 40 osób.

Teraz zastanawiamy się nad resztą, właśnie mailuję z kiloma fotografami. Całość utrudnia fakt że mieszkamy za granicą i wszystko będziemy załatwiać na telefon, mail...

Wiemy że nie będzie kamerzysty, oczepin, weselnych zabaw. Będzie DJ, mało jest miejsca do tańczenia ale jakieś 5 par na raz się zmieści, więc jak ktoś zechce to może. Dworek jest dość strojny więc z dekoracji przewiduję jedynie trochę świeżych klasycznych kwiatów, plus galanteria papierowa i dużo świec (nie lubie oświetlenia górnego, żyrandolów itp). Zero balonów, ozdabiania krzeseł i zbyt dużo tiulu.

Czy myślicie że róże (białe, kremowe dekoracjie - bo ściany są w kolorze starego złota) są zbyt oklepane? Planuję dekoracje kwiatowe zrobić sama z pomocą siostry więc muszą to być kwiaty łatwe w kupieniu i układaniu.

Nad propozycją menu pracuje właśnie dworek, jak coś ustalimy to się podzielę. Ogólnie planujemy skromne, eleganckie przyjęcie, bez wielkich ceremonii (typu podziękowania dla rodziców przed wszystkimi gośćmi, czy błogosławieństwa) - tak żeby każdy czuł się swobodnie, dobrze zjadł i spedził z nami ten wieczór.

Wszelkie sugestie i podpowiedzi są mile widziane.
Pozdrawiam,
Asia
Obserwuj wątek
    • k.l2 Re: witam sie :) 10.01.10, 17:07
      MZ roze sa klasyka, wiec nie mowy o "oklepaniu"!

Natomiast zastanawia mnie po co wynajmujecie DJ, skoro wlasciwie nie ma
      warunkow do tanczenia?
      • misself Re: witam sie :) 10.01.10, 17:20
        k.l2 napisał(a):
        >
        > Natomiast zastanawia mnie po co wynajmujecie DJ, skoro wlasciwie nie ma
        > warunkow do tanczenia?

Przecież DJ nie musi puszczać kawałków do tańca, może włączać jakieś łagodne
        utwory "na lepsze trawienie" smile

Gdyby nie to, że Mężczyzna dba o oprawę muzyczną wszystkich naszych ważnych
        chwil, też bym myślała o DJ.
    • misself Re: witam sie :) 10.01.10, 17:14
      Witam pokrewną duszę - ja też planuję skromny obiad zamiast wesela smile

Bardzo ładne miejsce na kolację wybrałaś. Róże faktycznie tam będą pasować, ale
      ja bym postawiła na kolor: złote ściany są bardzo neutralne, a na tle białych
      obrusów kremowe róże mogą sprawiać wrażenie pożółkłych. Skoro stawiasz na
      klasykę, to czerwone róże będą piękne.

Co to galanteria papierowa? Chodzi o wizytówki na stoły?
      Świece to świetny pomysł, też nie lubię górnego światła.
      Musisz jednak wziąć pod uwagę, że fotograf (jeśli zatrudniacie) będzie miał za
      ciemno.

Fajny pomysł z tym mini-parkietem dla gości smile
      • monikapers Re: witam sie :) 10.01.10, 18:08
        witajcie pokrewne dusze, ja tez jestem z klubu przyjeciowych, wiem, ze
        teraz mnie udusicie ale .... nie trawie wesel i nie wyobrazalam sobie, abym
        miala stac sie glowna bohaterka czegos podobnego....
        u nas bylo pieknie i jakby co sluze rada
        • misself Re: witam sie :) 10.01.10, 18:16
          Dlaczego ktokolwiek Cię ma dusić z tego powodu? smile Upodobania są różne, chyba
          nikt nie zmusza do organizacji wesela, jeśli ktoś nie chce. (Poza "opinią
          publiczną" wink)
          • monikapers Re: witam sie :) 10.01.10, 18:30
            opinia publiczna jest czesto rzadna krwi smilesmilesmile

a powaznie na forum slubno-weselnym pisac, ze nie trawi sie wesel to leciutki
            paradoks, dlatego wspomnialam o duszeniu...
            • misself Re: witam sie :) 10.01.10, 19:05
              Gdybyś to napisała na forum "Moje wesele" albo "ABC wesela", to by było
              paradoksalne. Przecież zawsze jakieś wesele jest, choćby tylko mentalna radość w
              głowach państwa młodych wink
          • ferworia Re: witam sie :) 11.01.10, 00:19
            Ja zostałam zmuszona, ale już się z tym pogodziłam, chociaż było mi ciężko.
            Chciałam przyjęcie, ale rodzina strzeliła klasycznego focha.
      • lili-2008 Re: witam sie :) 11.01.10, 08:48
        misself napisała:

> Co to galanteria papierowa? Chodzi o wizytówki na stoły?

A może motywem przewodnim są rękawiczki, guziki i w wersji papierowej będą
        dekorować salęwink
    • inka323f Re: witam sie :) 10.01.10, 18:32
      Witaj,

Ładny dworek i jak juz ktos tu zauwazyl, lepsze beda roze w kontrastowym
      kolorze, bo moze byc za mdlo z kremowymi.

Tez zalatwialam sporo zza granicy, ale jesli mozesz, to zaplanuj sobie wizyte w
      lokalu jakies 2 miesiace przez impreza i przyjedz z tydzien wczesniej, zeby
      wszystko dopiac na przyslowiowy ostatni guzik. Zakladam, ze ktos Ci jednak na
      miejscu bedzie pomagal?

Co do dekoracji - fajnym pomyslem mogly by byc lampiony papierowe (mysmy do
      srodka wlozyli znicze z Tesci za 1zł sztuka , hehe)
      https://www.uniqueweddingfavours.co.uk/lanterns/luminaries_garden_240.jpg

Co do kamerzysty - sama nie planowalam, ale zaluje ze go jednak nie bylo na
      ceremonii slubnej. Zaluje, po tym, jak zobaczylam amatorskie nagranie ceremonii
      przez jednego z gosci. Fajna by byla pamiatka.

Pozdrawiam i zycze powodzenia w przygotowaniach.
      • misself Re: witam sie :) 10.01.10, 18:57
        Ładne lampiony smile
        Można je zrobić samemu bardzo tanim kosztem. Wystarczą torebki śniadaniowe
        (papierowe), nożyczki i dziurkacz do wycinania ozdobnych brzegów. Do środka jak
        piszesz, znicze smile

Co do kamerzysty, to ja bym się nie upierała - nie każdy chce, nie każdy uważa
        wideo za fajną pamiątkę, nie każdy dobrze wychodzi na filmach.
      • asia19826 Re: witam sie :) 10.01.10, 19:18
        Dzięki wszystkim za odpowiedzi i porady.

Faktycznie nie pomyslałam że jasne kwiatki mogą utonąć na białych obrusach - czerone lub bordowe róże zatem? Ehhhhh muszę się jeszcze duuuuuzo doedukować w temacie patrzę. A co powiecie na gożdziki? Lubię gożdziki, nie są za mało..... eleganckie?

Inka dzięki bardzo za to zdjęcie z lampionami. Właśnie czegoś takiego potrzebowałam - na schody prowadzące do dworku i na zewnątrz (będzie palarnia na tarasie). Myślalam wcześniej o szklanych lampionach ale to większy koszt i co ja potem z tym zrobie? Gdzie można dostać takie papierowe lampiony? Czy one są stabilne (wiatr)?

Co do DJa to chyba żle się wyraziłam - nie będzie DJa w pełnej krasie ze stołem miksującym i światłami - raczej znajomy znajomego który będzie puszczał muzykę (nie wyobrażam sobie tak siedzenia bez muzycznego tła) no i zapowie tort czy kotleta. A że umuzykalniony to jeszcze może coś do tego kotleta zagra i zaśpiewa.......

Ja sama nie lubię wesel i nie czuję się na nich dobrze więc to taki kompromis między mną a N że będzie przyjęcie w opcją pobujania się w tańcu dla garstki chętnych (przyszli teściowie baaaardzo tańczący.

Na pewno jeszcze nie raz o mnie tu usłyszycie - nie mam tu na emigracji zbyt wiele koleżanek zaiteresowanych ślubno-weselnym tematem wink
        • dorothy_mills Re: witam sie :) 10.01.10, 19:24
          asia19826, a gdzie wyemigrowałaś ? mnie też już nikt nie chche
          słuchac smile
          • asia19826 Re: witam sie :) 10.01.10, 19:27
            Londyn. A Ty?
            Mnie to jeszcze może i z uprzejmości by słuchali, ale jeszcze 10 miesięcy do ślubu więc wolę nie wystawiać ich cierpliwości na próbę wink
            • dorothy_mills Re: witam sie :) 10.01.10, 19:38
              też Londyn smile Jeśli chcesz napisz do mnie na
              dorothy_mills@gazeta.pl smile
              • asia19826 Re: witam sie :) 10.01.10, 19:59
                napisałam
        • misself Re: witam sie :) 10.01.10, 19:39
          - kwiaty - ja też lubię goździki. Pięknie pachną smile Możesz pomieszać czerwone
          róże i czerwone goździki, myślę, że to by bardzo ładne było. Poniżej przykłady -
          nie te kolory, ale samo połączenie jest piękne.

https://www.arenaflowers.com/files/Image/arenaflowers.com/bespoke/weddings/table-decor/weddings-pink-roses-carnations-table-decor-lg.jpg

https://www.countryliving.com/cm/countryliving/images/carnations-ENTERT1206-de.jpg

- lampiony - jak już pisałam, spokojnie możesz je zrobić sama z papieru
          śniadaniowego (mniejsze - z gotowych torebek). Możesz nawet ozdobić krawędzie
          jakimś "koronkowym" wzorem przy użyciu tzw. dziurkacza ozdobnego krawędziowego.
          Do środka wstawia się świece w szklanych pojemnikach, to mogą być słoiki, gotowe
          znicze albo specjalne świeczniki - ważne, żeby płomień był poniżej krawędzi
          naczynia.

- wybór DJ bardzo rozumiem i pochwalam smile Miło się je przy muzyce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka