elske 28.01.10, 22:39 Może jakieś inspiracje ? Oglądalam ostatnio film "Dzwięki muzyki".Julie Andrews, filmowa Maria miala tam przepiekna suknie. To jedyne zdjęcie jakie znalazłam . Sukienka bardzo prosta, z długim , wąskim rękawem,żadnych ozdób, ale robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotka.zielonooka Re: Filmowe suknie ślubne. 28.01.10, 23:00 Tyle tylko ze tu malo co widac (kołnierzyk wydaje mi sie bardzo sztywny - ale ujdzie ) ale co z dolem? Nie ma a w dodatku polowa która jest na zdjeciu - zaslonieta jest bukietem Ja w kontekscie kiecek filmowych mam zawsze przed oczami ten to (Seks w wielkim miescie ) - choc raczej malo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 08:56 Kiecka Carrie pojawiła się już przy wątku o sukniach ślubnych sławnych osób. Podtrzymuję swoją opinię, że jest koszmarna w połączeniu z ciałem SJP. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Filmowe suknie ślubne. 28.01.10, 23:04 Piękna suknia. Chciałam na marginesie zauważyć, że ten fason wrócił - widziałam takie 2 w zeszłym roku na pannach młodych, tyle że bez rękawów i dwuczęściowe - prosta spódnica w A i góra. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: jane austen 29.01.10, 08:58 O ile mi wiadomo, modę na białe suknie ślubne zapoczątkowała królowa Wiktoria... W 1840 roku. Jane Austen zmarła na długo przed tym ślubem, więc te filmowe suknie to raczej wariacja na temat niż realne nawiązania do sukni ślubnych z epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: jane austen 29.01.10, 21:30 właśnie nie. pierwsze suknie ślubne w bieli pojawiają się już na pocz. XIXw. nawet Muzeum Narodowe w Krakowie ma jedną w swoich zbiorach. białe suknie i tak były w tym czasie popularne, ale o ,,ślubności" świadczy wzór haftu - gałązki dębu i żołędzie. lektura fachowa: ,,Crossroads of costume and textiles in Poland. Papers from the International Conference of the ICOM Costume Committee", 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: jane austen 30.01.10, 08:09 Dziękuję za poprawienie, inaa1 Nie wiedziałam tego, a i nie siedzę w historii ubioru na tyle, żeby czytać takie fachowe książki Czyli ta historia o Wiktorii to raczej legenda niż fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: jane austen 11.05.10, 10:25 Białe suknie były już wcześniej, natomiast od czasów królowej Wiktorii stały się one bardziej popularne i coraz częściej używane. Królowa Wiktoria rozpropagowała modę na białe suknie ślubne na szerszą skalę niż wcześniej (a przy okazji na biały welon). Co nie znaczy oczywiście, że wcześniej nikt nie nosił białych sukien. Wyczytałam, że jedną z pierwszych kobiet, które nałożyły białą suknię na ślub, była Maria I Stuart, a to było w XVI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: Filmowe suknie ślubne. 28.01.10, 23:19 bardzo mi się podoba sukienka, jaką ma na sobie Emily Watson w "Przełamując fale" ale niestety znalazłam tylko takie marne zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 00:26 moja ukochana filmowa suknia ślubna img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/050707/154242__runaway_l.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Filmowe suknie ślubne. 10.05.10, 20:04 marina, Ta Twoja ulubiona jest śliczna! Odpowiedz Link Zgłoś
na_szpilkach Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 08:41 Cała seria sukienek Carrie z Seksu w Wielkim Mieście: Vera Wang Vivienne Westwood (w tej stylizacji moim zdaniem lepiej niż na ślubie) Christian Lacroix Dior Lanvin Oscar de la Renta Mi się najbardziej podoba Vera Wang Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 14:27 na_szpilkach- aaaa!!!!! ta kiecka Very Wang to jest co co ja szkalam w swoim watku!!!aaaa!!! zanalazłas!!! - o rany ... nie stać mnie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 serialowe panny młode 29.01.10, 10:03 Cameron z dr.House Charlotte z Sex in the city Isobel z Greys Anatomy Cristina j/w Abby z Ostrego Dyzuru tak sobie pomylalam ze moglam jeszcze wrzucic w wyszukiwarke bold and beautifil wedding ale tam jest slub na slubie i bym sie z krzeslem przewrocila Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: serialowe panny młode 10.05.10, 21:43 No kto by pomyślał, ze trafie na spojler serialowy akurat tutaj Nie wiedziałam, ze cameron wyda sie na chase'a Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 13:39 mi np. się bardzo podoba jej kieca: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2140730,2,1,suknia-slubna-Elisabeth.html Odpowiedz Link Zgłoś
anka.g1 Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 14:46 Suknie z Magdy M. Serial był moim zdaniem świetny jesli chodzi o stylizacje aktorów, ale te suknie nie powalają. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.g1 Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 14:57 A i jeszcze suknie z Wojen ślubnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 18:35 27 sukienek Marley and Me Przyjaciele Audrey Hepburn - Funny Face Sabrina Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Filmowe suknie ślubne. 29.01.10, 18:41 Mamma Mia Seks and the City Enchanted Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Filmowe suknie ślubne. 10.05.10, 19:49 film.onet.pl/zwiastuny/0,68928,,,322,fotonews.html Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Filmowe suknie ślubne. 12.05.10, 14:34 To ja jestem jakaś dziwna, bo moim zdaniem tylko 3 suknie nie trącą kiczem i tandetą. Jednak projektant w nazwie nie gwarantuje klasy i stylu. Odpowiedz Link Zgłoś