malina.d 04.02.10, 12:11 Jaka bielizna ślubna sprawdza się najlepiej? Czy gorset to dobre rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paskud_agg Re: Jaka bielizna? 04.02.10, 12:58 Jeśli masz ślub w upalnym miesiącu, to gorset nie za bardzo. Zależy też czego potrzebujesz? Bielizny wyszczuplającej, odpowiedniego biustonosza? Chcesz zrobić sobie talię, ukryć brzuszek, podnieść biust, czy uwypuklić pośladki? Trudno doradzać nie wiedząc, czego potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
beattta1 Re: Jaka bielizna? 04.02.10, 13:23 ja mam suknie z dekoltem wycietym w serce, bez ramiaczek,ubierac stanik typu bardotka ? Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Jaka bielizna? 10.02.10, 16:17 nie ubierać stanika tylko dobrze dopasowac suknię na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
malina.d Re: Jaka bielizna? 05.02.10, 09:17 Ślub mam w kwietniu. Chciałabym trochę ukryć brzuszek. Suknia będzie prosta: u góry dopasowana i rozkloszowana u dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_73 Re: Jaka bielizna? 04.02.10, 14:06 ja bym na ślub i wesele nigdy nie założyła gorsetu, bo czułabym się jak w pancerzu. bielizna musi być wygodna, niekrępująca ruchów, wchłaniająca pot, stanik dobrze się trzymający jeśli jest bez ramiączek. jeśli suknia jest gorsetowa, warto rozważyć przyszycie stanika na stałe. wiem z doświadczenia, że fikuśne kompleciki zakładane z myślą o nocy poślubnej zwykle nie spełniają swojej roli, dlatego postawiłabym na wygodę. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczzola Re: Jaka bielizna? 04.02.10, 14:40 Malina.d nie zakladaj gorsetu bo sa naprawde niewygode. Jesli Cie sie podobaja, kup taki ale tylko na noc/podroz poslubna. Co do staniku typu bardotka to on nie trzyma sie bez ramieczek. Lepszym rozwiazaniem jest wszycie biustonosza albo zalozenie takiego przylepnego sylikonowego zbierajacego pierisi. Mozesz tez zalozyc biustonosza z sylikonowaymi tasmami (taki ktory trzyma sie bez ramiaczek) tylko wtedy krawcowa powinna wszyc cos do przymocowania stanika aby nie wystawal. Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: Jaka bielizna? 04.02.10, 14:59 Bardotka będzie się trzymać bez ramiączek! Trzeba tylko rozmiar dobrać odpowiedni! Jeśli np. ktoś mając pod biustem 77cm kupi bardotkę o obwodzie 75, to zjedzie ona na pewno. 70 za to ma już szansę się trzymać. Zgodzę się, że wszycie stanika jest często wygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
malina.d Re: Jaka bielizna? 05.02.10, 09:20 Suknię będę miała zabudowaną aż po sama szyję, z rękawami, więc nie musi to być biustonosz bez ramiączek. Lubię czuć się swobodnie. Nie lubię, gdy cokolwiek ogranicza moje ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do malina.d 05.02.10, 10:13 malina.d napisała: > Suknię będę miała zabudowaną aż po sama szyję, z rękawami, więc nie musi to być > ogranicza moje ruchy. pokaż tą suknię bo mnie te rękawy ciekawią jakie to są . A odnośnie gorsetu - masz w górnej części sukni wszyte pionowe fiszbiny? Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Jaka bielizna? 10.02.10, 16:18 Tylko nie zakładaj silikonowych ramiączek do sukni - wyglądają fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: Jaka bielizna? 04.02.10, 15:10 Gorset to raczej nie. Raz, że może być gorąco, a dwa, że niewygodnie. Ja bym założyła normalną bieliznę, przy czym oczywiście stanik taki, żeby nie wyłaził spod sukni, więc jak suknia bez ramiączek to stanik też. Będzie się trzymał, jeśli nie będzie miał za luźnego obwodu. Można też wszyć stanik w suknię. Myślę, że daruj sobie (jeśli rozważasz) wszelkie wyszczuplające majtki, pasy itp, nie będzie raczej za wygodnie. Postaw na dobrze dobrany pod względem rozmiaru stanik i suknię dopasowaną do figury, która ukryje ewentualne mankamenty a podkreśli Twoje atuty. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Jaka bielizna? 07.02.10, 18:14 a bielizna korekcyjna? taka zeby utrzymac brzuch pod suknia bez ramiaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Jaka bielizna? 09.02.10, 09:46 martina.15 napisała: > a bielizna korekcyjna? taka zeby utrzymac brzuch pod suknia bez ramiaczek? Spróbuj. Ja miałam coś takiego na sobie raz i nigdy więcej - jak pancerz, strasznie niewygodne, jest problem chociażby z nałożeniem sobie butów. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.twardo Re: Jaka bielizna? 10.02.10, 13:39 Bielizna musi byc bardzo wygodna, pamiętaj, że spędzisz w niej wiele godzin, gorset to raczej nie najlepsze rozwiązanie. "www.gosiatwardo.pl/" Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Jaka bielizna? 10.02.10, 16:17 Gorset pod suknię? Chyba nie wyglądałoby to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś