kasia_madej 08.02.10, 19:28 czy są konieczne dla Pana Młodego i świadka? szczerze mówiac nie jestem przekonana czy w ogóle zamawiac butonierki...a Wy jak myślicie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zia86 Re: butonierki 08.02.10, 20:20 Myślę, że są potrzebne. Inaczej twój narzeczony będzie wyglądać jak reszta gości w ciemnych garniturach. Odpowiedz Link Zgłoś
graazaa Re: butonierki 08.02.10, 20:23 Nie wiem jakie są ogólne zasady co do tego elementu, ale ja też się zastanawiam, czy zamawiać coś takiego. Jedna z forumek zna się na ubiorze męskim, może się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: butonierki 08.02.10, 20:41 Mi sie podobaja bo raz ze nadaja ten taki rys elegancji dwa - "odświeżaja" jasnym akcentem ciemny (zazwyczaj) garnitur. ale na pewno nie sa "obowiązkowe " Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: butonierki 08.02.10, 20:58 nie są obowiązkowe, nic nie jest obowiązkowe, wiązanka też przyjęło się, że pan młody i świadek mają po butonierce, aby ich wyróżnić od reszty gości, ale jeśli nie jesteście przekonani do tego to nic na siłę często butonierka jest gratisem do wiązanki, więc warto wziąć, przymierzyć do garnituru i wtedy zdecydować czy przypinacie czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: butonierki 08.02.10, 21:03 Nie musisz mieć butonierki, a możesz zamówić tylko dla pana młodego. Świadek nie musi jej mieć. Generalnie nic nie musisz Ale ładnie to wygląda, jak PM ma butonierkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: butonierki 08.02.10, 21:07 Też uważam, że to po prostu ładnie wygląda. A butonierkę najprawdopodobniej dostaniecie w gratisie. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: butonierki 08.02.10, 21:29 mnie się nie podoba, mąż też nie chciał z żadnym kwieciem łazić - i nie zamówiliśmy. A świadek to mi nawet przez myśl nie przemknął (znaczy butonierka dla niego) Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: butonierki 08.02.10, 21:34 mi tez sie nie podoba,lepsze jednak takie "wyróżnianie" niż kwieciste kamizelki w majtkowych kolorach tudzież muszniki. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: butonierki 08.02.10, 21:38 no tak miałam na myśli, że można zrezygnować ze wszystkich tych "wyróżnień" pana młodego Mnie wystarczyło, że kolorystycznie pasowaliśmy do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: butonierki 08.02.10, 22:04 może mieć jeszcze poszetkę w kieszonce . Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: butonierki 09.02.10, 09:15 Na pewno to nie jest żaden obowiązek Można pana młodego wyróżnić inaczej niż butonierką. Mój Mężczyzna już mi zapowiedział, że żadnych kwiatów nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
azjahavana Re: butonierki 09.02.10, 10:16 Mi też się średnio podobają butonierki. Trochę to takie odpustowe. Jak jeszcze dopniemy świadkowi to już oczami wyobraźni widze orszak procesyjny. Też się zastanawiam co zrobić z tym fantem. Odpowiedz Link Zgłoś