ola8223 25.05.10, 10:32 powiedzcie mi ile kawalkow ciasta liczycie na osobe bo ja nie mam pojecia...a z napojami ja to jest?Pomozcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.milia Re: ile ciasta???? 25.05.10, 11:53 ja gdzieś czytałam, że 200-300 g na osobę plus tort 100 g. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ile ciasta???? 25.05.10, 11:22 zalezy czy 1 czy 2 dni na 2 dni chyba 3 kawałki z tego co mi mowil pan od ciasta Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: ile ciasta???? 25.05.10, 11:27 matko, jakoś strasznie mało... A może ja rozumiem co innego pod pojęciem kawałka U nas było chyba po 4-5 na osobę (z tortem, 1 dzień i to nie za długie przyjęcie) i poszło wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: ile ciasta???? 25.05.10, 11:33 Zależy pewnie od gości i od podanego alkoholu. Wiadomo, do deserowego wina zejdzie więcej ciasta, a do wódki więcej chleba ze smalcem (lub innych słono-ostrych przekąsek) U mnie będzie tort podany na deser i poza tym 4 średnie blachy ciasta (30 osób, 2 dni). Nie wiem czy zejdzie, czy zabraknie; pierwszy raz robię imprezę z ciastami Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: ile ciasta???? 25.05.10, 13:13 Ja kiedyś słyszłam, że 3-4 kawałki na osobę, plus tort. Ale przeciez to zalezy od tego co jeszcze będzie do jedzenia i czy gości lubia ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: ile ciasta???? 25.05.10, 17:30 Oj coś nie wierzę, że przy całym weselnym obżarstwie ktokolwiek wciśnie w siebie 3 kawałki ciasta plus kawałek tortu. Przecież to tylko jeden wieczór.... Ja bym obstawiała 1-2 kawałki plus tort i podejrzewam, że ciasto i tak by zostało. Chyba, że przewidujesz niewiele "normalnego" jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: ile ciasta???? 26.05.10, 08:27 Ja np. zjadam około 10 kawałków ciasta na weselu + tort. Serio piszę, bo uwielbiam ciasto. No chyba, że jest kiepskie i nie w moim stylu. Ale jeśli jest sernik, coś kremowego, babeczki, czy kruche francuskie ciasteczka to właśnie takie ilości pochłaniam. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: ile ciasta???? 25.05.10, 17:35 U nas było ok.150gr ciasta na osobę, plus 100gr tortu na osobę. Ciasta zostało jeszcze na poprawiny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ile ciasta???? 25.05.10, 18:10 ja bede miala 8 lub 9 blach ciasta, ale tych blach duzych, cukierniczych (jedna taka blacha ma wymiary chyba 60x80 cm, co daje ok. 2,5 standardowej blaszki) plus tort 3 pietra-jakies 10 kilo-czyli po 100 gr na osobe wesele dwudniowe, planuje tez rozdac ciasto na odchodne z tego wlasnie co mi mowil o ciastach to ok. 3 kawałki na osobe, jeszcze sie smial "ja zjadlem 5 kawalkow, zona 1 to wyszlo idealnie " Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ile ciasta???? 25.05.10, 18:16 zapomnialam jeszcze dodac, ze propozycja e.milii i nothing wydaje mi sie najbardziej sensowna ja mowiac o 3 kawalkach mialam na mysli bez tortu mysle ze te 200-300 gr plus 100 gr tortu lub 3-4-5 kawałkow plus kawałek tortu jest najrozsadniejszym wyjsciem Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa_panienka Re: ile ciasta???? 26.05.10, 11:34 No i zależy też czy dajecie paczuszki. U nas zawsze pakuje się osobno trochę ciasta dla gości (nie resztki ze stołów). Co do napojów to zależy kiedy masz wesele. W lecie zejdzie więcej. Myślę że twoje restauracja/catering/kucharka powinni najlepiej orientować się w takich rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś