Dodaj do ulubionych

sukienka i co dalej

20.06.10, 22:07
Cześć,
najpierw standardowo: od dawna podczytuje i podglądam, czas coś napisać wink, a w zasadzie poprosić o pomoc.
Bardzo szybko zdecydowałam się na sukienkę, ale teraz mam problem z dodatkami. W sumie wiem jedno: nie chcę białych butów. Poza tym miałam już kilka różnych koncepcji: najpierw myślałam o czerwonych butach i bukiecie oraz o woalce, później o różowych pantofelkach i długim welonie "mgiełce". Była też opcja z fioletem. A teraz już sama nie wiem. A teraz coś o mnie: jestem wysoką blondynką (b. jasna cera, niebieskie oczy, włosy- ciemny blond), raczej szczupłą, ślub 23 października. A to sukienka:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/daWZQE2Eg9QnLHpiOX.jpg
Liczę na Waszą pomoc smile
Obserwuj wątek
    • stworzenje Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 22:11
      suknia prześliczna. Zadaj sobie najpierw takie pytanie: jaki kolor lubisz
      najbardziej, jaki styl. I zdaj się przede wszystkim na to smile.
    • chomiczkami Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 22:18
      Powiem to samo: suknia przepiękna smile buty - cóż, zdecyduj jaki styl i kolor
      lubisz i od tego zacznij. A potem można dyskutować o szczegółach. Czerwony to
      ładny kolor.
    • arwena84 Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 22:57
      Piękna suknia. smile Ja bym wybrała welon, taką mgiełkę właśnie. Ale ja lubię
      welony, a wesele to jedyna okazja żeby taki założyć. Czerwony kolor jest IMO
      dość ciężki i może przytłoczyć delikatną suknię. Więc może fioletowe buty i
      bukiet z fioletem? A może zieleń?
      • belene Re: sukienka i co dalej 23.06.10, 17:06
        ładnie by wyglądały buciki ze srebrnych paseczków,w bukieciku srebrne
        nitki,kolor kwiatów?hm?oto jest pytanie,we włosach postawiłabym na coś
        delikatnego,suknia jest piekna,nie przytłaczałabym jej welonem,nawet mgiełkąsmile
    • e.milia Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 22:57
      Śliczna suknia! Aż żałuję, że swoją już mam i nie trafiłam wcześniej na TO
      zdjęcie wink
      • najta Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 23:07
        Prześliczna suknia! No coś cudownego smile Wydaje mi się tak delikatna, że kolorowe
        buty za nic mi do niej nie pasują. Nie i już. Popsują moim zdaniem urok tej
        sukni, odwrócą od niej uwagę. Dałabym białe, może srebrne?
        • stworzenje Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 23:08
          najta napisała:

> Prześliczna suknia! No coś cudownego smile Wydaje mi się tak delikatna, że kolorow
          urok tej
          > sukni, odwrócą od niej uwagę. Dałabym białe, może srebrne?

racja smile.
          • zuzanna.7 Re: sukienka i co dalej 20.06.10, 23:35

Suknia sama w sobie jest tak piękna, że żaden kolor mi nie pasuje,
            absolutnie. Suknia jest tutaj królową i na nią postaw.
          • lili-2008 Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 10:00
            Zgadzam się. Chociaż jestem fanką kolorowych butów do sukni ślubnej do tej jakoś
            nijak mi nie pasują.
            Suknia jest piękna, też bym postawiła na jasne dodatki, srebrne, złote buty jak
            najbardziej. Z biżuterii jedynie kolczyki.
            Welon mi do tej sukni nie pasuje, już bardziej woalka albo tylko jakaś ładna
            ozdoba - opaska, spinka, ewentualnie ciekawy, ale nie odwracający uwagi od sukni
            stroik.
        • magdalena.ko Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 11:36
          też mam takie odczucia do tej sukienki. jest jak mgiełka.
          proponowałabym srebrne. rękawy sprawiają, że nie widzę do tej sukienki
          welonu. wydaje mi się, że byłoby za dużo. a jeśli już, to tylko bardzo
          długi i gładki.
          • magdalena.ko Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 11:38
            *też tak odbieram tę sukienkę wink))

magdalena.ko napisała:

> też mam takie odczucia do tej sukienki. jest jak mgiełka.
            > proponowałabym srebrne. rękawy sprawiają, że nie widzę do tej
            sukienki
            > welonu. wydaje mi się, że byłoby za dużo. a jeśli już, to tylko
            bardzo
            > długi i gładki.
    • super_konwalia Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 09:30
      zgadzam się z dziewczynami, suknia jest piękna taka z klasa i nie pasują do niej jakieś kolorowe dodatki, poszłabym raczej w stronę bardziej elegancką - biel, ecru, ogólnie coś co nie popsuje efektu jaki daje już sama suknia
    • zia86 Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 09:43
      Naprawdę ciekawa i śliczna suknia. smile Co do kolorów postawiłabym na
      jasne, jeśli nie chcesz bieli to np. pudrowy róż.
    • fantazzja Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 15:40
      Dziewczyny,
      dzięki za pozytywne komentarze na temat sukienki i cenne rady smile Ale do rzeczy.
      Po pierwsze poszłam za radą Stworzenje i Chomiczkami i zastanowiłam się nad
      swoim stylem. Zajrzałam do szafy, a tam dominują brązy, zielenie (od khaki do
      limonki) i szarości. To trzy dominujące kolory. Zdarza się (ale rzadko) coś
      niebieskiego, czerwonego i fioletowego. Ogólnie, jeżeli chodzi o kolory, to wolę
      stonowane, natomiast lubię poszaleć sobie z dodatkami (bransoletki, korale). Nie
      mam żadnej różowej rzeczy. Więc różowy odpada, nie byłabym w nim sobą. Zależy
      mi, by wyglądać skromnie i elegancko. To jest mój priorytet smile Jeżeli
      chodzi o czerwony, to mam te same obawy, co Wy: że może przyćmić sukienkę, że
      będzie za ostry. Ale z drugiej strony białe buty w większości są okropne.
      Podsumowując moje wątpliwości:
      1) buty- białe czy kolorowe? To jest najważniejsze pytanie, ponieważ buty muszę
      mieć już na początek września, a że mam bardzo wąską stopę, to poszukiwania mogą
      być trudne;
      2) jaki bukiet? Podobają mi się proste, z róż. np. taki jak miała Lili-2008;
      3) welon czy woalka? Zasadniczo bardzo podobają mi się woalki, ale w salonie
      przymierzałam długi, gładki welon i ku mojemu zdziwieniu wyglądałam całkiem ładnie;
      4) sukienka z kołem (takim malutkim) czy bez? Ja wolę bez, ale mama i babka z
      salonu twierdzą, że bez koła ta sukienka nie będzie się tak ładnie układać.
      Sporo tych wątpliwości, bo ja w ogóle słabo odnajduję się w ślubnych klimatach
      wink I jeszcze jedna ważna rzecz: noszę okulary (oprawki metalowe w kolorze
      starego złota).
      Dzięki za pomoc!!!
      • ferworia Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 16:56
        Zajrzyj do sklepu fleq.pl, mają naprawdę przyzwoitą kolekcje ślubną. Ryłko też
        ma ładne modele w ofercie, może się skusisz.
        • fantazzja Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 11:15
          ferworia napisała:

> Zajrzyj do sklepu fleq.pl, mają naprawdę przyzwoitą kolekcje ślubną. Ryłko też
          > ma ładne modele w ofercie, może się skusisz.

W flequ spodobał mi się jeden model, ale miał okropny drewniany obcas. Przejrzałam internetowy sklep Ryłko i buty rzeczywiście są całkiem ok. Tylko mają wysoki obcas, a ja szukam z maks. 5 cm. Pójdę jeszcze do stacjonarnego, może tam mają większy wybór. Dzięki za namiar smile
          • stworzenje białe buty 22.06.10, 11:52
            fantazzja napisała:

> łam internetowy sklep Ryłko i buty rzeczywiście są całkiem ok. Tylko mają wysok
            > i obcas, a ja szukam z maks. 5 cm. Pójdę jeszcze do stacjonarnego, może tam maj
            > ą większy wybór. Dzięki za namiar smile

a wejdź na stronę jak w tytule. Zamawiałam tam moje buty z kilku powodów:
            szukałam niskich, zaokrąglonych nosków i mam szczupłą stopę 41 rozmiar. Sklepy
            stacjonarne niestety nic dla mnie nie miały: czuby, czuby, obcasy brak rozmiarów.
            • fantazzja Re: białe buty 22.06.10, 11:58
              Buty nr 3 są właśnie z tego sklepu smile
              • e.milia Re: białe buty 23.06.10, 11:07
                A ja polecam buty Arte di Roma, znajdź w wyszukiwarce. Większość butów stamtąd
                mi się nie podobała, ale ze 2-3 modele wpadły w oko na tyle, że jeden z nich
                kupiłam. A też nie lubię białych ślubnych butów.
                • fantazzja Re: białe buty 23.06.10, 17:45
                  e.milia napisała:

> A ja polecam buty Arte di Roma, znajdź w wyszukiwarce. Większość butów stamtąd
                  > mi się nie podobała, ale ze 2-3 modele wpadły w oko na tyle, że jeden z nich
                  > kupiłam. A też nie lubię białych ślubnych butów.

Właśnie te pierwsze buty są z Arte di Roma. W weekend wybieram się obejrzeć je
                  na żywo.
                  • e.milia Re: białe buty 24.06.10, 14:29
                    A przepraszam, w ogóle tego nie zarejestrowałam, nie zauważyłam postu z butami
                    wink Ja mam bardzo podobne do tych 1. Zainwestowałam w nie te 260 zł ale myślę, że
                    nie będą tylko na 1 wieczór. Można założyć je na inne okazje ( np. do mojej
                    jednej granatowo0białej sukienki by nawet pasowały i nie wyglądały zbyt ślubnie)
                    Ostatecznie może uda się je jakoś przefarbować na inny kolor.
      • stworzenje Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 17:18
        fantazzja napisała:

> Podsumowując moje wątpliwości:
        > 1) buty- białe czy kolorowe? To jest najważniejsze pytanie, ponieważ buty muszę
        > mieć już na początek września, a że mam bardzo wąską stopę, to poszukiwania mog
        > ą
        > być trudne;
        > 2) jaki bukiet? Podobają mi się proste, z róż. np. taki jak miała Lili-2008;

buty najlepiej w kolorze kiecki lub srebrne. Jeśli welon wygląda dobrze to bierz
        - w końcu się okazja na welon nie powtórzy smile.
        Ale co do koła to Cię opierniczę wink i wybłagam: kochana nie chciej koła! ono
        tragicznie zniekształci dół kiecki, lekki jakby z muślinu. idealnie brzydko się
        będzie ta obręcz odznaczała uncertain. Na filmie i foto koło wygląda paskudnie,
        dziewczyna jak w nim chodzi to jak w abażurze jakimś. Tak się buja. Tylko halka
        z tiulem - w tym przypadku chyba z takim miękkim nie sztywnym za mocno. Ja
        miałam bez koła kiecę pięknie wirowała w tańcu i się naturalnie układała.Kołom
        mówię wielkie Nie! od ponad 15 lat smile.
        Na wygląd masz już odpowiedź: skromnie itd. i bardzo dobrze że idziesz za swoim
        głosem,a nie hasła: co modne w tym sezonie.
        Coś Ci wysłałam na gazetowego smile.
        • fantazzja Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 11:32
          Wyjaśniły się dwie kwestie: buty będą jasne a sukienka bez koła. Sukienka ma
          kolor ivory i zastanawiam się, czy buty ecru będą ok. Przejrzałam sporo stron i
          poza miliardem koszmarków typu kilometrowe czuby czy koronkowe kozaczki
          znalazłam kilka fajnych modeli. Moi faworyci to:
          1. https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/yaW0K0Z3ZBQz91ZukB.jpg
          2. https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/RTB7KBOoH74jnC5OzB.jpg
          3. https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/4Panvx32Zg8g1t6yvX.jpg

Najbardziej podobają mi się te pierwsze, ale zastanawiam się, czy warto wydać
          250 zł na buty na jeden wieczór. Przejdę się jeszcze do sklepów stacjonarnych i
          może tam znajdę coś ciekawego.
          • zielony_groszek Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 12:30
            Te pierwsze nie wyglądają jakby miały być na jeden wieczór, nadadzą się do
            letniej sukienki czy jasnej spódnicy.
            • niektorymodbija Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 20:03
              Mialam buty wlasnie tej firmy co pokazujesz jako pierwsze - suuuper
              wygodne! I jeszcze je nosze, chociaz tutaj uwaga - skorka jest bardzo
              delikatna i troche mi sie zdarla na weselu (co szewc na szczescie
              zrecznie zatuszowal).
              • fantazzja Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 23:28
                Kupowałaś je w salonie czy u producenta?
                • niektorymodbija Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 23:38
                  W salonie, na szczescie udalo mi sie trafic rabat, bo fakt, ze sa
                  drogie...
                  • fantazzja Re: sukienka i co dalej 23.06.10, 10:48
                    Na znanym portalu aukcyjnym na "a" wink znalazłam nowe za 249 zł, muszę jeszcze
                    spytać w salonie, gdzie kupowałam sukienkę, bo też je tam widziałam.
      • chomiczkami Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 18:14
        Jeżeli koło, to zwróć uwagę, żeby halka miała dużo tiulu, żeby koło się nie
        odznaczało. Ja nie lubię kół w sukniach.
        Kolorowe buty - hmm... - no cóż, jeśli się boisz, że fioletowy lub czerwony
        przytłoczą suknię, to nabądź buty srebrzyste lub wręcz srebrne. Będziesz je
        mogła nosić przy różnych okazjach.
        Tylko jak się zdecydujesz na jakiś kolor przy butach, to konsekwentnie umieść go
        jeszcze gdzieś - żeby nie był taki ni z gruszki ni z pietruszki. Buty mogą też
        być jasnooliwkowe lub zielonkawe, i tak będzie je mało widać, a nie będą tak się
        wyróżniać, zwłaszcza jeśli założysz srebrną biżuterię z zielonym lub szarym
        kamieniem.
      • e.milia Re: sukienka i co dalej 21.06.10, 20:37
        Co do białych butów, to poszukaj dobrze - nie wszystkie są okropne.

Co do halki z kołem - to niestety absolutnie wszystkie panie z salonu twierdzą,
        że bez tego nie da rady, co oczywiście nie jest zgodne z rzeczywistością.
        Sprawdź sama, jak będziesz mierzyć, poza tym warto słuchać doswiadczonych w tej
        dziedzinie osób chociażby z forum.

--
        Niezależny magazyn literacki: archipelag-magazyn.pl
        • fantazzja Re: sukienka i co dalej 22.06.10, 11:57
          e.milia napisała:

> Co do halki z kołem - to niestety absolutnie wszystkie panie z salonu twierdzą,
          > że bez tego nie da rady, co oczywiście nie jest zgodne z rzeczywistością.
          > Sprawdź sama, jak będziesz mierzyć, poza tym warto słuchać doswiadczonych w tej
          > dziedzinie osób chociażby z forum.
          >
          >
          > --
          > Niezależny magazyn literacki: archipelag-magazyn.pl

W sumie to się nie dziwię paniom z salonów, że polecają koło. W moim kosztuje
          ono 180 zł!!!!!!
    • only.cerber Re: sukienka i co dalej 23.06.10, 20:50
      Gratuluję wyboru sukienki - jest nieziemsko ładna i myślę, że nietypowa. Zazwyczaj Panny Młode decydują się na gorsetowe sukienki na kole - mi jakoś specjalnie się nie podobają, ale każdy ma inny gust, a o tych się podobno nie dyskutuje. Co do tych butów, to ja bym jednak została przy bieli, ewentualnie jakimś odcieniu beżu - inny kolor może zniszczyć cały efekt. Sukienka jest elegancka i taka dostojna, a jak założysz kolorowe buty, to może wyglądać śmiesznie.
      • fantazzja Re: sukienka i co dalej 24.06.10, 10:54
        Wielka beza to po prostu nie moja bajka. Rozumiem, że część dziewczyn fajnie wygląda i dobrze się czuje w takich sukienkach, ale ja w niej nie byłabym sobą. Z resztą, nawet mój młodszy brat, który nie ma pojęcia o obecnej modzie ślubnej, podśmiewał się z tego, jak będę wyglądać w takiej bezie (jego zdaniem to jedynie słuszny model sukni ślubnej). Mojej sukienki nie widział, więc pewnie będzie trochę zaskoczony big_grin
        A buty będą ecru, ivory albo candela (sukienka jest ivory). A tak na marginesie, to właśnie poznaje odcienie bieli wink
        • stworzenje Re: sukienka i co dalej 24.06.10, 18:45
          fantazzja napisała:

> A buty będą ecru, ivory albo candela (sukienka jest ivory). A tak na marginesie
          > , to właśnie poznaje odcienie bieli wink

pasowałby do tej kiecki fason butów pt. migdałkowe noski smile.
        • kokosznik Re: sukienka i co dalej 29.06.10, 03:04
          Buty firmy Arte di Roma można zamówić u producenta. Na stronie
          internetowej jest katalog i moim zdaniem można coć wybrać. Skóra
          biała i kremowa ma piękny perłowy połyski; natomiast złota i srebrna
          nie jest jednolita tzn. ma takie "spękania". Najlepiej zamówić w
          Łodzi ul. Duńska 20. Trwa to ok.10 dni i mogą przysłać kurireram do
          domu.

Mnie również podoba się Twoja suknia; co to za firma gdzie można
          taką dostać?
          Pozdrawiam
          • fantazzja Re: sukienka i co dalej 29.06.10, 10:53
            kokosznik napisała:

> Buty firmy Arte di Roma można zamówić u producenta. Na stronie
            > internetowej jest katalog i moim zdaniem można coć wybrać. Skóra
            > biała i kremowa ma piękny perłowy połyski; natomiast złota i srebrna
            > nie jest jednolita tzn. ma takie "spękania". Najlepiej zamówić w
            > Łodzi ul. Duńska 20. Trwa to ok.10 dni i mogą przysłać kurireram do
            > domu.
            >
            > Mnie również podoba się Twoja suknia; co to za firma gdzie można
            > taką dostać?
            > Pozdrawiam

W ubiegłym tygodniu kontaktowałam się z tą firmą i potwierdzam Twoje info smile Na dodatek u producenta cena (już z kosztami wysyłki) jest oczywiście o wiele bardziej zachęcająca niż w salonach z sukniami.
            A moja sukienka to Maia firmy Gala.
    • fantazzja Re: sukienka i co dalej 19.07.10, 22:00
      Źle się dzieje sad Po pierwsze nie mogę znaleźć stosownego stanika. Potrzebuję tzw. krzyżaka. Znalazłam nawet dwa modele, które w ostateczności by pasowały, ale nie ma mojego rozmiaru. Czy nagle cały świat nosi 70 E ??? Druga sprawa jest jeszcze trudniejsza. Nie mogę znaleźć butów. Ryłko całkowicie odpada (za szerokie). Arte di Roma też są za szerokie, chociaż węższe niż Ryłko. W miarę ok. są buty Gatuzo, ale w żadnym z trzech odwiedzonych przeze mnie salonów nie było modeli, które mi się podobają w wersji z 5 cm obcasem sad A może któraś z Was zamawiała te buty bezpośrednio u producenta? Albo zna inną firmę, która produkuje wąskie buty na niskim obcasie? No to się pożaliłam wink
    • fantazzja Re: sukienka i co dalej 13.08.10, 12:26
      Wróciłam z urlopu i nagle okazało się, że do ślubu zostało już tylko 2,5
      miesiąca :o Zatem zabieram się do dalszych przygotowań. Zostały mi jeszcze z
      kwestii ubiorowo- stylizacyjnych: buty, biżuteria , fryzura, bukiet. Nie mam
      butów (i bardzo usilnie ich szukam) oraz pomysłów na makijaż. Chyba już pisałam,
      że mam popielate włosy ze złotymi refleksami, niebieskie oczy, bladą skórę i
      noszę okulary. Najczęściej prawie w ogóle się nie maluje. Może macie jakieś
      propozycje makijażu. Poza tym proszę o opinię o pozostałych elementach mojej
      ślubnej stylizacji smile
    • fantazzja Biżuteria 13.08.10, 12:27
      Myślałam o czymś bardzo delikatnym, np. takim zestawie:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/ykkHkpVXA8cz2TbepX.jpg
      Kolczyki nie mogą być za duże, ponieważ przez te bufki od sukienki wokół mojej głowy i tak już dużo się dzieje.
      • iness_86 Re: Biżuteria 21.09.10, 16:31
        nie zakładałabym łancuszka... sukienka ma piekny dekolt, moim zdaniem nie ma co go "zagracac" smile
        • fantazzja Re: Biżuteria 22.09.10, 09:56
          iness_86 napisała:

> nie zakładałabym łancuszka... sukienka ma piekny dekolt, moim zdaniem nie ma co
          > go "zagracac" smile
          Ja też doszłam do takiego wniosku, żadnego łańcuszka nie będzie smile W ogóle wiele rzeczy się zmieniło i wyklarowało. Ostatecznie kolczyki będą takie:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/bL7o8LQKUKKDkObcfX.jpg
          a bukiet taki:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/eFoVJph0SGF2CQFEvB.jpg
          Tylko w kwestii fryzury jeszcze się nie zdecydowałam. 2 października idę na próbną, więc pewnie wtedy się wszystko wyjaśni. A dzisiaj mam przymiarkę sukienki big_grin
    • fantazzja Fryzura 13.08.10, 12:30
      Mam cienkie, jasne włosy, które póki co jeszcze nawet nie sięgają do ramion, więc jeżeli chodzi o fryzury, nie mam zbyt dużego wyboru. Z góry odrzucam (bo okropnie wyglądam) rozpuszczone oraz wszelkie fale. Bardzo podobają mi się warkocze i np. takie fryzury:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/7r4DGKA0bOXgd4mjMX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/udnwaE9uQKB1aNEgGX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/Byb9UsV7Ncm7EekNQX.jpg
      Zastanawiam się tylko, czy coś takiego uda się wyczarować z moich włosów.
      Nie planuję raczej żadnych dodatkowych ozdób, poza delikatnym, długim (2,5 m.) welonem do kościoła (potem zmienię na krótszy-80 cm.).
    • fantazzja Bukiet 13.08.10, 12:31
      Uwielbiam bordowe róże, więc myślałam o czymś takim:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/Ul5GbZJjBmocvGLSKX.jpg
      lub takim:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/DvtTQNC3oGOGUuPaWX.jpg
      tylko bez tych kuleczek.
      Taki bukiet pasowałby do „stylizacji” mojego Mężczyzny, który będzie miał czarny, klasyczny garnitur (bez kamizelki), bordowe: krawat i spinki do mankietów.
      Ale ostatnio bardzo spodobał mi się taki bukiet:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/eFoVJph0SGF2CQFEvB.jpg
      Ślub będzie jesienią, więc nieźle by pasował.
    • fantazzja Re: sukienka i co dalej 21.09.10, 16:09
      Odświeżam mój wątek smile Ponieważ ślub biorę pod koniec października obawiam się, że w samej sukience mogę zmarznąć (np. w drodze do kościoła czy w czasie składania życzeń). W związku z tym zastanawiam się nad jakimś okryciem, ale nie mam żadnego sensownego pomysłu. A może Wy macie jakieś pomysły? Pomocy big_grin
      Dla przypomnienia sukienka:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bg/sf/ltre/daWZQE2Eg9QnLHpiOX.jpg
    • bursztynek22 Re: sukienka i co dalej 21.09.10, 17:10
      Wiecie co mi do tej sukienki pasuje? Szydełkowa czapeczka retro smile MOże to nie jest najlepszy przykład , ale coś w ten deseń...
    • zenon5678 Re: sukienka i co dalej 22.09.10, 10:06
      Pierwsza część grzechów modowych jezli chodzi o suknie ślubne jest wyliczona tutaj bezgustu.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka