08.09.10, 00:40
dziewczyny,
zbieram zdjęcia moich rodziców, rodziców narzeczonego jak i nasze zdjęcia wspólne z rodzicami,gdyż chcemy zrobić prezentację multimedialną w podziękowaniu dla rodziców.
Właśnie tak chcemy im za wszystko podziękować.
I tutaj prośba do Was.
Czy mogłybyście pomóc mi w doborze podkładu muzycznego?
Mogłybyście wpisywać tytuły piosenek jakie znacie, które dotyczą rodziców? Znacie coś poza ' A ja wolę swoją mamę' itp?
Byłabym baaaardzo wdzięczna i mam nadzieję,że coś uda się zgromadzić.
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: prośba! 08.09.10, 01:21
      'Mama' w wykonaniu Spice Girls? Wiem, ze to trochę tandetny zespół, ale ta piosenka jest calkiem ładna. A jakie to konkretnie mają być zdjecia? Nie wiem, czy na przykład takie 'when you're good to mama' pasuje.
      • 3.14-roman Re: prośba! 08.09.10, 01:27

'My heart belongs to daddy', w obojętnie czyim wykonaniu.
      • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 01:33
        Zdjęcia są najróżniejsze. Począwszy od takich kiedy to mama pcha wózek ze mną, od takich, na których rodzice są na jakiejś imprezie, a skończywszy na takich dzisiejszych z nimi.
        Zależałoby mi jednak na polskich utworach,stąd mam problem wink
    • fantazzja Re: prośba! 08.09.10, 09:05
      Ja bardzo lubię tą Nie ma jak u mamy Młynarskiego.
      • makuffka Re: prośba! 08.09.10, 17:52
        popieram fantazzję. to zdecydowanie najpiękniejsza piosenka
    • chomiczkami Re: prośba! 08.09.10, 09:31
      Tak z pamięci smile
      "Najmilejsza w życiu jest mi mama"
      "Na początek mówi się mama"
      "Co powie tata"
      "Walc dla rodziców" (pod tym fajnie wyjdzie pokaz slajdów)
      "Tylko Ty mamo"
      "Mamo" (to piosenka Geppert, powinnaś ją znaleźć po wykonawcy - ostrzegam tylko, że ma głęboki kontekst)
      "Dla mamy"
      "Kwiatek-trzypłatek" (z książki "Pierwszaki-śpiewaki". Piosenka jest niesamowita, ale niestety, trudno ją znaleźć)
      "Piosenka dla mamy"
      "Śnił mi się rodzinny dom"
      "Mamo nasza mamo"

i czy Arka Noego nie śpiewała piosenki o tacie - co prawda podtekst był jak najbardziej boski, ale i dla śmiertelnika się nada smile

Mogę wydumać i więcej. Ale to potem już poszukam na porządnie jak ci będzie potrzeba.
      • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 10:09
        Dziękuję dziewczyny!
        Oczywiście jestem chętna na więcej smile
        chomiczkami,
        jeśli możesz wydumać więcej to ja poproszę smile
      • joanka-r Re: prośba! 08.09.10, 11:42
        przepraszam czy pomyliłam fora? to ma być wesele czy uroczystość na dzień mamy i taty w przedszkolu?Koniecznie należy pamiętać wówczas o kwiatkach z bibuły.
        • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 14:23
          joanka-r napisała:

> przepraszam czy pomyliłam fora? to ma być wesele czy uroczystość na dzień mamy
          > i taty w przedszkolu?Koniecznie należy pamiętać wówczas o kwiatkach z bibuły.

przepraszam,
          to może zamiast tylko krytykować joanka poda swoje propozycje piosenek?
    • mariolkawalczywkisielu Re: prośba! 08.09.10, 09:59
      z przymrużeniem oka:
      "Kochana mamo, gdy będę duży"
      "Mniam, mniam, mniam, słodką mamę mam" big_grin

"Mamo" Kasi Groniec - jest też o taciewink (choć piosenka trochę niebezpieczna, można opacznie zrozumieć)

-
      • mariolkawalczywkisielu Re: prośba! 08.09.10, 10:12
        z ckliwych jeszcze
        "Iskra słońca" braci Molęda
        a "Tata jest potrzebny" dla wyluzowanego tatywink

-
      • chomiczkami Re: prośba! 08.09.10, 10:15
        Kocham tę pierwszą piosenkę big_grin "z długim ogonkiem to zwinne zwierzę, będzie za cieeeeebie zmywać talerze"
        • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 10:18
          łał mało którą znam,więc to znak,że jesteście niezłe dziewuchy! znacie się na rzeczy big_grin
    • bluami Re: prośba! 08.09.10, 10:27
      Witam! A może :Kochani Moi Rodzie"," Dla Mamy i Taty", "Dzięki Wam".Wydaje mi się że to byłoby ok.Pozdrawiam!
      • kochammacka Re: prośba! 08.09.10, 10:43
        pod prezentacje multimedialne świetnie sprawdza się we are the champion Queen.
        nawiązuje do tematyki pośrednio ale jest za to mniej oklepane...
    • decembersnowdrop Re: prośba! 08.09.10, 10:44
      A zamierzacie po prostu puścić zdjęcia z muzyką, czy będziecie też coś komentować w trakcie? Polecam tę drugą wersję, my opisywaliśmy np. to wy nauczyliście nas:....i tu w zależności od zdjęcia (zbierać grzyby, jeździć na rowerze, czytać itp.), to dzięki wam osiągnęliśmy....., dziękujemy wam za...itd.
      • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 10:49
        decembersnowdrop napisała:

> A zamierzacie po prostu puścić zdjęcia z muzyką, czy będziecie też coś komentow
        > ać w trakcie? Polecam tę drugą wersję, my opisywaliśmy np. to wy nauczyliście n
        > as:....i tu w zależności od zdjęcia (zbierać grzyby, jeździć na rowerze, czytać
        > itp.), to dzięki wam osiągnęliśmy....., dziękujemy wam za...itd.

Ja chciałam komentować,ale N mówi,że on nie wydusi słowa z nerwów ;P < jąka się jak coś mówi do większej ilości osób smile>
        Dlatego pomysł też jest taki,że po prostu od razu nagramy właśnie komentarz do zdjęcia w zależności jakie to zdjęcie będzie.
        Bo ja mogłabym mówić,ale ciągle ja ja ja i ja to też niebardzo.
        Z drugiej strony nie wiem czy takie nagranie wszystkiego nie wyjdzie nienaturalnie,więc sama nie wiem ;/
        • stworzenje Re: prośba! 08.09.10, 15:06
          a może tak:

podkład muzyczny z ich lat młodości, np. może mają swoją ulubioną piosenkę do której tańczyli na weselu, sylwestrze itd.? I to przepleść z nowymi utworami.
          • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 21:16
            stworzenje napisała:

> a może tak:
            >
            > podkład muzyczny z ich lat młodości, np. może mają swoją ulubioną piosenkę do k
            > tórej tańczyli na weselu, sylwestrze itd.? I to przepleść z nowymi utworami.

stworzenje,
            podoba mi się ten pomysł. To też może fajnie wyjść.Dziękuję.
    • a.va Re: prośba! 08.09.10, 17:55
      Imho dużo fajniej by było zamiast piosenek o mamie i tacie dać piosenki, których czas bycia przebojem zgadza się z czasem na zdjęciu (zdjęcie z 85 roku i przebój z 85 roku). Ludzie lubią sobie poprzypominać, a muzyka wszystkim się kojarzy z różnymi momentami w życiu.
      • zoselin1987 Re: prośba! 08.09.10, 21:17
        Właściwie wystarczyłoby podpytać rodziców o ich ulubione piosenki.
        Może to rzeczywiście lepsze rozwiązanie.
        • stworzenje Re: prośba! 08.09.10, 21:32
          zoselin1987 napisała:

> Właściwie wystarczyłoby podpytać rodziców o ich ulubione piosenki.
          > Może to rzeczywiście lepsze rozwiązanie.
          >

na pewno nie masowe jak z taśmy produkcyjnej, tylko mocno indywidualne smile.
    • szampanna Re: prośba! 08.09.10, 21:08
      Nie liczę godzin i lat - A. Rybiński
      • ni-ut Re: prośba! 08.09.10, 22:00
        szampanna napisała:

> Nie liczę godzin i lat - A. Rybiński

piosenka wg mnie bardzo pasuje. Ja wybrałabym "Małe szczęścia" Roberta Jansona, uwielbiam ten kawałeksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka