Dodaj do ulubionych

Prezent Rodzice?!?!?

08.09.10, 16:26
czy macie jakiś oryginalny pomysł co można dać rodzicom w ramach podziekowan zamist kosza kwiatów lub słodyczy? coś ciekawego, innego...?
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Prezent Rodzice?!?!? 08.09.10, 16:58
      Ja zawsze uważam, że fajnie rodzicom podarować coś niematerialnego np. jakieś przeżycie.smile Do tego żeby jednak mieli jakąś pamiątkę papierowe piękne zaproszenia, to już styl wybierzecie taki który odpowiada waszym rodzicom i który pasuje do np. salonu czy gabinetu.
      • doxi_mara Re: Prezent Rodzice?!?!? 08.09.10, 18:06
        i co? powiesza sobie ze zaproszenia w gabinecie czy salonie? :o
        • zia86 Re: Prezent Rodzice?!?!? 08.09.10, 18:13
          Pisałam o podziękowaniach. smile No bo tak jak mówiłam ja uważam, że najfajniejszym prezentem będzie jakieś przeżycie to już do wyboru co rodzice lubią czy weekend w SPA czy skok na spadochronie. wink Czyli coś na co zawsze mieli ochotę ale czasu/sił/pieniędzy zabrakło. A jak dostaną taki voucher to żal nie skorzystać. Natomiast wiem też, że niektórzy rodzice są sentymentalni i jakąś pamiątkę z tych podziękowań chcieli by mieć(bo po takich przeżyciu to im tylko miłe wspomnienia zostaną i co najwyżej zdjęcia), dlatego uważam, że takim pamiątkowym elementem najlepiej niech będą papierowe podziękowania. Moim zdaniem wszystkie stajki(figurki, szklane serca itd) są po pierwsze niepraktyczne, po drugie moim zdaniem średnio ładne no i nie zawsze pasują. A jak dostaną takie papierowe podziękowanie to mogą albo sobie gdzieś postawić/powiesić(jeśli to lubią) albo schować do szuflady czy albumu ze ślubnymi zdjęciami.
          • dziewushka Re: Prezent Rodzice?!?!? 08.09.10, 18:37
            a nie wystarczy, po prostu, przygotować prezentację i puścić ją na weselu? ;]
            Przecież nie musi to być prezent materialny! Możecie wybrać zdjęcia i przygotować do tego co będziecie mówić, możecie na wesoło komentować te fotografię. Albo przygotować krótki filmik ;>
            • panimaciejowa Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 11:43
              my właśnie taką formę wybraliśmy - prezentacja ciekawych zdjęć (to dla rodziców, ale także fajny przerywnik dla gości w trakcie wesela) - naszych a nastepnie naszych wspólnie z rodzicami. Myslelismy jeszcze o zdjęciach z przyjaciółmi, członkami rodziny - miło zrobiłoby się pewnie gościom na weselu gdyby siebie także ujrzeli w tej prezentacjismile ale niestety jest problem - bo zdjęć z rodziną nie mamy wiele (w przeciwieństwie do zdjęć z przyjaciółmi czy właśnie z rodzicami).

dodatkowo dla rodziców kwiaty lub nasze zdjęcie ma płótnie lub w większym formacie w ramce do powieszenia na ścianie.
              • cze_sia Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 12:54
                My też daliśmy Rodzicom nasze zdjęcia na płótnie - byli bardzo wzruszeni. W obu domach obrazy wiszą teraz na szczególnych miejscach i za każdym razem jak przychodzimy robi się nam bardzo miło smile
                Nie chcę reklamować firmy, w której zamawialiśmy wydruki, ale jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam na gazetowego cze_sia@gazeta.pl - my byliśmy bardzo zadowoleni. Rodzicom tak się pomysł spodobał, że zamówili od razu tam zdjęcia dla Dziadków na Ich rocznicę ślubu bo za miesiąc mają 50 smile
            • zia86 Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 12:46
              Tylko autorka pytała się o tę materialną część. smile A jeśli chodzi o prezentacje to to jest dobre rozwiązanie.
            • arwena84 Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 21:00
              Co za idiotyczna moda nastała z tymi prezentacjami.
              • panimaciejowa Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.09.10, 15:48
                taka sama "moda" na prezentacje jak i na plener zdjęciowy za granicą, księgę gości, czy chociażby latające lampiony. To się ma nijak do mody! To może być najwyżej popularne, ale nie modne.
                • arwena84 Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.09.10, 19:12
                  Masz ubogi zasób słownictwa. Pozwól że Ci nieco pomogę. smile

Za słownikiem języka polskiego.

Moda
                  1. «sposób ubierania się, czesania i makijażu popularny w jakimś okresie lub miejscu»
                  2. «krótkotrwała popularność czegoś nowego w jakiejś dziedzinie»
                  • panimaciejowa Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.09.10, 20:59
                    ach! Niezmiernie Ci dziękuję! ale wypraszam sobie to stwierdzenie na temat mojego słownictwa...
              • blue.bluebell Re: Prezent Rodzice?!?!? 23.09.10, 18:52
                ...możesz rozwinąć?
        • nasfado3 Re: Prezent Rodzice?!?!? 22.12.15, 12:56
          ja szukam aktualnie prezentu dla rodziców na inną okazję, ale może komuś też się przyda mój pomysł:

Siostra namawia mnie na jakieś romantyczny wyjazd rodziców do winnicy:

prezentokracja.pl/prezent/zwiedzanie-winnicy-z-kolacja-dla-dwojga
          • kaga9 SPAM, nie warto n/t 22.12.15, 15:09
      • slupikk Re: Prezent Rodzice?!?!? 18.09.10, 19:48
        zia, zawsze musisz brylować na pierwszym miejscu? daj też innym szanse na wypowież, co?
        • zia86 Re: Prezent Rodzice?!?!? 18.09.10, 19:53
          Chce tylko pomóc a ponieważ mam dużo czasu to odpowiadam szybko. smile Poza tym robię też tym tematom up żeby inni których akurat nie ma na forum mogli się wypowiedzieć a temat nie zaginął w mrokach forum bez odpowiedzi. wink Nie sądzę żeby było gdzieś w regulaminie napisane, że nie można dużo czasu na forum siedzieć i szybko na tematy odpowiadać.
    • slonce1985 Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 12:50
      My daliśmy rodzicom koszulki: rodzice męża dostali z napisem "mam córkę", a moi "mam syna". Dla wyjaśnienia: moi mają tylko 2 córki, a męża 2 synówwink Wszystkim się to bardzo podobałosmile Poza tym były też kwiaty dla mam i podziękowania w formie papierowej- z naszym zdjęciem i w środku opowiadania dot. mamy i taty.
      • izabela.rogalska Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 16:18
        prezentację zdjęć zrobię na pewno, jestem nawet w trakcie zbierania zdjęć smile natomiast myslę nad prezentem materialnym i zaciekawiły mnie zdjęcia na półtnie, chociaż koszulki z nadrukiem też sa ciekawym pomysłem smile)
    • joanka-r Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 21:10
      Widzę, ze teraz prezentacje multimedialne robi sie na 18-nastkach, ślubach, zaręczynach nawet komuniach. No ale cóż o gustach się nie dyskutuje, co kto lubi. To tak trochę jakby film na weselu puszczać....

''czy macie jakiś oryginalny pomysł co można dać rodzicom w ramach podziekowan zamist kosza kwiatów lub słodyczy? ''

a trzeba to robić w trakcie wesela? taka troszkę pokazówka dla mas, aby zaimponować gawiedzi. A nóż ciocię Krysie skręci z zazdrości, bo Jadźka nie dziękowała na swoim weselu.tongue_out
      Rodzice są chyba świadomi tego, ze jesteście im wdzięczni. Trzeba to robić tak ostentacyjnie?
      • zoselin1987 Re: Prezent Rodzice?!?!? 09.09.10, 22:08
        ot znawczynie się znalazły smile
    • magda.trela Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.09.10, 15:22
      proponuje ksiazke na zyczenie z "siedem mórz". Spersonalizowana i napisza fajna opowiesc. moi rodzice byli zdziwieni pomyslem i bardzo im sie podobalo
    • decembersnowdrop Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.09.10, 19:43
      My mieliśmy prezentacje, rodzicom bardzo się podobało, dostali również w pliku do odtworzenia na komputerze.
      Z części materialnej - samodzielnie zrobiłam kartki, napisaliśmy osobiste życzenia i wkleiliśmy po jednym zdjęciu w sepii. Myślę, że życzenia prosto z serca to najlepszy prezent, byli bardzo wzruszeni.
      Dla mam kupiliśmy szkatułki na biżuterię z miejscem na zdjęcie na górze (włożyliśmy nasze zdjęcia z mamami). Do tego był drobiazg w środku (dla jednej bransoletka, dla drugiej kolczyki). Moja mama powiedziała, że dawno nie dostała równie trafionego prezentu. Drewniana szkatułka jest zarazem ładna i praktyczna, może nawet stać w pokoju dziennym.
      Dla naszych ojców było trudniej coś wybrać, ostatecznie zamówiliśmy na allegro skrzynki na wino i dokupiliśmy zawartość. Na górze mają napis "dla taty". Wszystkie prezenty zapakowałam w złoty papier i włożyliśmy w torebki z motywem bukietu kwiatów.

Nie mieliśmy za to tańca w kółeczku, "Kochanych rodziców mam" ani nie daliśmy żywych kwiatów, bo uznaliśmy że szybko zwiędną, a od gości dostaliśmy i tak dużo (mimo że wielu dało wino). Więcej nie bylibyśmy w stanie przewieźć, rodzice sporo bukietów zabrali do siebie.
    • amberwind Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.09.10, 21:10
      Rodzice z pewnoscia powinni sie ucieszyc z pieknie przygotowanego albumu z przekrojowymi zdjeciami "od narodzin" az do slubu swoich dzieci, ktore wlasnie biora slub smile Beda mieli co wspominac i czym chwalic sie przed najblizsza Rodzina smile
    • szosty.bieg Re: Prezent Rodzice?!?!? 18.09.10, 20:06
      najbardziej mgliście z całego wesela wyobrażam sobie właśnie podziękowanie.
      Nie chcemy szopki, ale z drugiej strony każdy ostatnio rodzicom i często jeszcze dziadkom, chrzestnym, świadkom itd. dziękuje, więc nie chcemy też z tego zrezygnować.
      Może moja wypowiedź Tobie nie pomoże, bo my właśnie chcemy wręczyć kwiaty i powiedzieć dwa słowa. W podobny sposób wyróżnimy jeszcze kilka osób, tylko bez kwiatów chyba. Po weselu dla rodziców zamówimy albumy ze zdjęciami + jedno zdjęcie do powieszenia czy postawienia.
      • joanka-r Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 14:48
        ''Nie chcemy szopki, ale z drugiej strony każdy ostatnio rodzicom i często jeszcze dziadkom, chrzestnym, świadkom itd. dziękuje, więc nie chcemy też z tego zrezygnować.
        Może moja wypowiedź Tobie nie pomoże, bo my właśnie chcemy wręczyć kwiaty i powiedzieć dwa słowa. W podobny sposób wyróżnimy jeszcze kilka osób, tylko bez kwiatów chyba.''

nie chcecie szopki ,ale zanosi się na mega szopkę. Podziękowania jak na gali wręczenia Oskarów, mama, babcia, chrzestni , świadkowie a cicia Jadzia to gorsza?
        • szosty.bieg Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 18:06
          Ty chyba szopki nigdy nie widziałaś, skoro wręczenie po bukiecie rodzicom i po trzy słowa dla kilku osób, to szopka.
          • joanka-r Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 18:33
            dla mnie to juz jest szopka, z tymi podziękowaniami...i wszyscy w kółeczku tańczą w rytm piosenki ''cudownych rodziców mam'', paranoja jakaś, babcie plączą, mamy płaczą, wszyscy jak na stypie.
            • szosty.bieg Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 18:46
              no właśnie, dlatego będzie tylko dziękuję, kwiaty i buziak w policzek.
              Więc się mnie nie czepiaj, że jak na oskarach będzie.
    • marta-785 Re: Prezent Rodzice?!?!? 22.09.10, 15:02
      np fajne zdjecie was obojga w ladnej ramce, widzialam juz na paru weselach iwzdaje mi sie ze to bardzo fajny pomysl
    • merda Re: Prezent Rodzice?!?!? 22.09.10, 15:36
      My podarowalismy rodzicom ramke na zdjecia, ( jedni dostali elektroniczna,drudzy normalna). Bylo rowniez wideo-podziekowanie, na ktorym bardzo mi zalezalo i ktore rodzicow i gosci wzruszylo.
      Tyle na ten temat smile
      • kochammacka Re: Prezent Rodzice?!?!? 23.09.10, 15:58
        Moja przyjaciółka z mężem dziękowali mamom (nie mają już ojców) i świadkom (czyli też mnie) przed ślubem jeszcze u nich w domu. Był tylko fotograf i to było piękne przeżycie. Potem dostaliśmy zdjęcia z tego momentu. MY, czyli świadkowie, dostaliśmy porto ze spersonalizowaną naklejką , zmienioną nazwą i opisem trunku pode mnie i pod świadka.
        Mamy dostały biżuterię z wygrawerowaną datą ślubu, niemniej to było przed uroczystością w domu, bez gawiedzi i dodało całemu wydarzeniu mnóstwo uroku smile
        • agu-lap Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 14:25
          Ta szopka z kółeczniem przy wszystkich faktycznie trochę kiepsko wypada, ale żeby rodzicom niczego nie barkowało, nie czuli się pominięci - pewnie będzie - trudno. Kwiaty odpadają, i tak sobie pomyślałam o kubkach typu "Najlepszy tata na świecie". Ale nie chodziłoby mi o zwykły, tandetny kubek ze straganu, ale np. marzy mi się zgrabna szklanka, taka z uchem jakich faktycznie używamy (ale one są w kwiatki) tyle, że spersonalizowana wink Spotkałam już w necie wazony z nadrukami, szkalnki do drinków, ale mi się marzą szkalnki takie do herbaty!! Gdyby ktoś spotkał to proszę o podesłanie linka lub namiarów.

Będę baaardzo wdzięczna!!!
    • joanka-r Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 14:45
      Dziwna moda nastała z tymi podziękowaniami, prezentami, a wszystko to pod publikę, aby na nagraniu uwiecznić. Moim zdaniem to bardzo fałszywe jest, bo w dniu ślubu buziaki, łzy i wzruszenia a po miesiącu zięć mówi kawały o wrednej teściowej.smile Po pól roku na forach e-mama roi się, od skarg synowych, na te wredne teściowe, co to im w domu chcą meble ustawiać i jedzenie dla synka przynoszą....
      • carolka_26 Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 19:13
        a ja po zastanowieniu kupiłam Mamie pierścionek, żeby coś zostało na zawsze i flakonik ulubionych perfum. i jest bardzo zadowolona smile mąż postawił jedynie na perfumy, ale to też się spotkało z aprobatą jego rodziców.
        a świadkowie dostali oprawione w ramki swoje zdjęcie, dodam, że były to najbardziej śmieszne,idiotyczne zdjęcia jakie znaleźliśmy, z tyłu była dedykacja, i świadkowi nam się wzruszyli mimo, że prezent był typowo z jajem smile

trzeba pomyśleć co komu pasuje i co się przyda, sami najlepiej znamy swoich rodziców i przyjaciół.
        • joanka-r Re: Prezent Rodzice?!?!? 12.12.10, 22:36
          ''a ja po zastanowieniu kupiłam Mamie pierścionek, żeby coś zostało na zawsze i flakonik ulubionych perfum. i jest bardzo zadowolona mąż postawił jedynie na perfumy, ale to też się spotkało z aprobatą jego rodziców.''

juz sobie wyobrażam minę teściowej, gdy zobaczyła,z e ona tylko perfumy a swatowa dodatkowo pierścionektongue_out
      • kitka20061 Re: Prezent Rodzice?!?!? 11.12.10, 20:57
        joanka-r napisała:

> Dziwna moda nastała z tymi podziękowaniami, prezentami, a wszystko to pod publi
        > kę, aby na nagraniu uwiecznić. Moim zdaniem to bardzo fałszywe jest, bo w dniu
        > ślubu buziaki, łzy i wzruszenia a po miesiącu zięć mówi kawały o wrednej teścio
        > wej.smile Po pól roku na forach e-mama roi się, od skarg synowych, na te wredne te
        > ściowe, co to im w domu chcą meble ustawiać i jedzenie dla synka przynoszą....

Joanka, lepiej tego ująć nie mogłaś.
    • jm198 Re: Prezent Rodzice?!?!? 10.12.10, 19:30
      A my myślimy dać prezent rodzicom dopiero po ślubie, mianowicie chcemy zamówić fotoksiążkę ze zdjęciami ze ślubu ( i nie tylko - jeszcze jak byliśmy mali, z okresu jak byliśmy razem), z jakimś wierszykiem na podziękowanie, i dla jednych rodziców i dla drugich. Myślę, że będzie to trwalszy prezent niż kosz pełen kwiatów i piosenka zatańczona w kółeczku - mega sztuczne jak dla mnie fuuu uncertain . Może do tego zrobimy jeszcze obraz ale to się okaże dopiero bliżej ślubu. smile
      • bursztynek22 Re: Prezent Rodzice?!?!? 11.12.10, 20:09
        Mój mąż narysował nasze karykatury w klimacie "koniec wolności" i wręczyliśmy je podczas wesela smile
      • bourlesque Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 00:34
        zgadzam się, strasznie wkurza mnie ta "tradycja" z tańczeniem w kółeczku do łzawej pioseneczki(nienawidzę "Cudownych rodziców mam").
        My daliśmy rodzicom prezenty dzień po ślubie w trakcie rodzinnego obiadu. Było kameralnie, wszyscy podeszliśmy do tego na luziesmile
        • landora Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 09:20
          Też mi się to strasznie nie podoba, jak dla mnie potworny kicz i sztuczność.

U nas nie będzie żądnych oficjalnych podziękowań, moi rodzice chyba by umarli ze śmiechu przy "cudownych rodziców mam". Z resztą narzeczony nie ma już rodziców, więc byłoby to bardzo niezręczne.
          • asiu-la83 Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 09:58
            Mysle, ze nalezy zapytac sie rodzicow jak oni widza kwestie podziekowan. Bo czasem sie zdarza, ze dla PM to kicz i wiocha, a rodzice o tym marza i moze byc im przykro, ze ten aspekt wesela zostal pominiety. No chyba, ze nie ma za co dziekowac, to rzeczywiscie lepiej dac sobie luz. Z drugiej strony mysle, ze skoro nie ma za co dziekowac i rodzice tacy beznadziejni to po co ich w ogole zapraszac na wesele. Moj N prawdopodobnie ojca nie zaprosi z wyzej wymienionych powodow, za to mamie chetnie podziekuje. I beda prezenty i jakas krotka przemowa, bez tanczenia w koleczku. Co do prezentow to dla taty bedzie chyba pioro a dla mam jakas szkatulka na bizuterie (jak znajde jakies ladne) do tego cos slodkiego i podziekowania na papierze (z jdstyle bede zamawiac). I nie obchodzi mnie czy ktos to bedzie uwazal za kiczowate, bo wiem, ze sprawie przyjemnosc moim rodzicom i tesciowej, a to dla mnie najwazniejsze smile.
            • landora Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 11:08
              Moi rodzice, na szczęście, mają takie samo zdanie na temat publicznych podziękowań, jak i my. Chyba by mnie zabili za tańce w kółeczku. Uff :]
            • mariolkawalczywkisielu Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 15:48
              Asiu-la - mam podobniewink
              w ogóle nie brałam pod uwagę podziękowań na weselu (brrr), w jakiejkolwiek formie, ale ostatnio, podczas luźnej rozmowy, odkryłam, że mojej Mamie, której w życiu bym o to nie podejrzewała, podoba się "tradycyjny" sposób. I tak, jak wzdrygam się lekko na myśl o publicznym wystąpieniu, tak uśmiecham się na myśl sprawienia przyjemności Mamie. No i mam za co dziękowaćwink Tańce w kółeczku raczej odpadają, choć może zrobimy to, ale raczej do jakiejś INFANTYLNEJ pioseneczki z przedszkolabig_grin
              Zresztą, na weselu będą sami życzliwi nam ludzie, najwyżej uśmiechną się pod nosem, no tragedia!!
              Chyba nawet mega obciach można zmienić w coś sympatycznego, kwestia podejścia.

-
          • ylfeth Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 14:52
            zgadzam się, że "cudownych rodziców mam" to najgorszy możliwy obciach na weselu, zaraz po zabawie z przesuwaniem jajka w nogawce partnera suspicious
            Ja na blogu któregoś z fotografów widziałam fajny pomysł na koszulki - nadrukowana data i napis "od XX.XX.XXXX jestem teściem/teściową, a z tyłu "niedługo zostanę babcią/dziadkiem". Państwo młodzi mieli analogicznie "jestem synową/zięciem", ubrane na stroje weselne i cyknięta fotka smile
            planuję u siebie coś takiego właśnie, z krótką przemową i toastem.
    • bourlesque Re: Prezent Rodzice?!?!? 11.12.10, 17:59
      my sprawiliśmy rodzicom 3 dniowy pobyt w spa i dodatkowo mamy dostały kolczyki, ojcowie zegarki smile
      • krulovaarletka Re: Prezent Rodzice?!?!? 13.12.10, 06:50
        I to wg mnie jest najlepszy pomysł na prezent !
        arletkarafal.pobieramysie.pl

https://slub-wesele.com/liczniki/4581,plik12.png
    • an.i.ka Tort 13.12.10, 19:26
      Z mężem doszliśmy do wniosku, że jakieś extra podziękowania dla naszych rodziców byłyby niewypałem. Moi rodzice to luzacy i wyśmialiby szopkę, a rodzice męża czuliby się z kolei zażenowani.
      Zamiast tego przy krojeniu tortu wodzirej zapytał komu chcielibyśmy dać pierwsze kawałki tortu, powiedzieliśmy, że dla naszych rodziców i zanieśliśmy im po talerzyku. Może nietypowe, ale tak wyszło smile Potem już kelnerzy roznosili tort.
      • dorothy_mills Re: Tort 13.12.10, 19:44
        Na każdym weselu na jakim byłam pierwsze kawałki tortu zawsze daje sie rodzicom, żadna nowość wink
        • an.i.ka Re: Tort 13.12.10, 20:07
          dorothy_mills napisała:

> Na każdym weselu na jakim byłam pierwsze kawałki tortu zawsze daje sie rodzicom
          > , żadna nowość wink

No i to wystarczy moim zdaniem. smile

Ja się raczej spotkałam z karmieniem się nawzajem tortem przez małżonków, a potem podchodzili goście i każdy dostawał kawałek tortu od kelnera.

Przed ślubem naradzaliśmy się z DJem co do przebiegu imprezy i na początku wspominał o tym karmieniu się nawzajem. Nie chcieliśmy tego, więc zasugerował podawanie pierwszych kawałków rodzicom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka