24.11.10, 13:31
Dziewczyny, jak planujecie w pracy brać urlop? Ile dni przed a ile dni po weselu?
Pytam, bo mam problem.
Po pierwsze, nasz ślub odbędzie się 130 km od miejsca w którym mieszkamy.
Po drugie mamy już zarezerwowany tygodniowy wyjazd ale 10 dni po ślubie.
Dla uproszenia konkrety:
06.08 - ślub
07.08 - poprawiny
16.08 - wylot
23.08 - powrót

Jak byście to zaplanowały? Muszę wstępnie podać w firmie kiedy chcę skorzystać z urlopu sad
Obserwuj wątek
    • arwena84 Re: Urlop 24.11.10, 13:36
      U mnie przysługuje urlop okolicznościowy, wyrzucają mnie na niego dzień przed ślubem. W poniedziałek wracam już normalnie do pracy.
      • aggusia69 Re: Urlop 24.11.10, 13:40
        ale urlop okolicznościowy z powodu ślubu to dwa dni
        • arwena84 Re: Urlop 24.11.10, 14:38
          Jak ktoś podlega pod prawo pracy, to tak. Mój kontrakt w ogóle tego nie uwzględniał.
    • asiu-la83 Re: Urlop 24.11.10, 13:50
      Jak mozesz to wez na 3 tyg. (od 3 np do tego 23) a jak nie mozesz wroc do pracy po weselu i tyle smile Ja biore na 3 tyg. urlop, tydzien przed i 2 po (ale ja mieszkam za granica, wiec przed potrzebuje wiecej tego wolnego).
    • super_konwalia Re: Urlop 24.11.10, 13:52
      Sama się nad tym zastanawiam i nie wiem jak zrobić. Planowałam wziąć tydzień przed ślubem, ale ciągle zastanawiam się czy potrzebny będzie aż cały tydzień, może wystarczy powiedzmy środa - piątek? Choć ostatnio koleżanka z pracy brała cały tydzień wolny przed ślubem i po mówiła, że przydało się te 5 dni jak najbardziej, łącznie z melisą na uspokojenie smile
      • aggusia69 Re: Urlop 24.11.10, 14:04
        właśnie też się zastanawiam czy będę potrzebowała aż całego tygodnia przed ślubem.
        na szczęście 15.08 czyli dzień przed naszym wylotem jest wolny smile
        • karolushka Re: Urlop 24.11.10, 14:53
          ja biore wolne od 21/05/2011 i wracam do pracy 15/06/2011, w sumie 25 dni blogiego spokoju wink w miedzyczasie wybieram sie w podroz poslubna smile moj slub jest w zasadzie 28go Maja, ale trzeba bedzie wszystkiego dopilnowac osobiscie...
          • aurelia.123 Re: Urlop 24.11.10, 15:26
            Ja brałam ślub daleko od miejsca zamieszkania. Miałam tydzień wolnego przed i tydzień po. Byłam na miejscu 5 dni przed, w poniedziałek, a w weekend robiłam ostatnie zakupy i pakowałam się. Powiem, że ten tydzień ledwo nam wystarczył, gdybyśmy mieli więcej czasu, byłoby spokojniej, a tak zarwaliśmy noc przed ślubem. Także uważam, że tydzień wolnego przed to absolutne minimum.
            • najta Re: Urlop 25.11.10, 12:16
              Ja miałam dzień przed ślubem wolnego i poniedziałek po ślubie - czyli w sumie tylko dwa dni okolicznościowego wzięłam tongue_out Było wystarczająco dużo czasu, bo wszystko miałam pozałatwiane wcześniej. W piątek przed ślubem robiłam pazury, obejrzałam zamówione kwiaty w kwiaciarni i miałam ostatnią wizytę w kancelarii, a w poniedziałek po ślubie pojechałam już z domu do Krakowa, gdzie mieszkam. w innych drobiazgach pomagali rodzice.
    • agu-lap Re: Urlop 25.11.10, 14:57
      Ja zaplnowałam minimalistyczną wersję urlopu (ale zawsze bardzo go oszczędzam i wyliczam procyzyjnie dni wolne) Trzy dni przed i dwa po. A podróż poślubna to juz oddzielny temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka