Dodaj do ulubionych

Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 5

• zia86 Save the date 30.11.10, 15:38
      Dziewczyny jak Waszym zdaniem powinna wyglądać taka karteczka std? Powinna być w jednym kolorze czy miksie? Powinna mieć delikatne i mało wzorów czy może coś rzucającego się w oczy? Rzućcie jakieś przykłady. smile
      • agata_abbott Re: Save the date 30.11.10, 15:56
        Spytaj konsultantek.
        Zia, powiedz, kto ma Ci organizować to wesele?
      • zimny_ogien Re: Save the date 30.11.10, 16:34
        Ta, która pokazywałaś nie była chyba zła.

Po pierwsze i najważniejsze, powinna pasować do reszty: pudełka, pokrowca na płytę, materiału, magnesu itd. Nie wiem na czym w końcu stanęło. Jeżeli pudełko jest białe z wytłoczonym motylem i kokardą w jednym kolorze, a w środku jest spokojnie, to można szaleć z karteczką (jeśli lubisz szał). Jeżeli wszedzie kolorowo, to dałabym spokojną.

Zresztą, ktoś ci to projektkuje, więc jak podoba ci się reszta, to i karteczka będzie super.

Znalazłam kilka, ale pewnie już to sto razy widzałaś:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

i można tak w nieskończoność...Ma pasować.

I tak mi się nasunęło - motywy, kolory i czcinki na stronie, na STD (na każdym elemencie znaczy), na zaproszeniach, później dekoracjach itd. powinny być w JEDNYM STYLU i klimacie. A ty co rusz dajesz owszem, motylki, kolory też są, ale to się kupy nie trzyma.

Ja trzymam kciuki i chcę, żeby Ci wyszło, ale coś zabierasz się od d... strony. Najpierw powinny powstac poszczególne elementy grafiki, powinna zostać ustalona czcionka (lub 2, 3), zaklepana paleta i dopiero z tym do każdego z usługodawców. A tak każdy wie, że ma być motyl i każdy robi go po swojemu i jeszcze z tobą na karkusmile
        • zimny_ogien Re: Save the date 30.11.10, 16:42
          Muszę! Spojrzałam na jeszcze jedną stronę motylowych STD i oto co ukazało się moim oczom:

https://kitsgarden.com/images/IMG_0003.jpg

Zia, cokolwiek zrobią ci w JUM będzie teraz piękne!
          • emily_valentine Re: Save the date 30.11.10, 16:49
            no i?
            Co jest takiego niezwykłego w tym STD? Bo ja nie wiedzę. Czółków/czułek nie ma ten motyl tongue_out
            • emily_valentine Re: Save the date 30.11.10, 16:50
              sorry
              nie doczytałam zdania pod zdjęciem tongue_out
      • emily_valentine Re: Save the date 30.11.10, 16:46
        Zia, ale najpierw miałaś iść ze stylistką i jeszcze raz ją przymierzyć?
        Chyba naprawde Cię wzięło wink Już kilka razy mało co nie zamówiłaś sukni, a ta tak znienacka się wzięła big_grin
        Ja się zastanawiam, czy jak do VW założysz stanik, to potem do tej Madonny nie będziesz musiała go zdjąć i czy Ci się nie odciśnie na plecach, co może brzydko wyglądać. Chociaż z drugiej strony szybko się rozejdzie.

Ja tam nie wiem jak powinna wyglądać karteczka STD, bo nigdy jej na żywo nie widziałam. Ale w necie mnóstwo tego jest. Podsyłałam Ci linka.
        • nutka07 Re: Save the date 30.11.10, 17:07
          Przeciez nie bedzie sie sciskala biustonoszem jak baleron.
          Jak cos sie nawet odcisnie to zejdzie.
          Nie ma co wyszukiwac problemu na sile.
          • emily_valentine Re: Save the date 30.11.10, 17:21
            Widzę, że nowe powitanie na stronie dałaś.
            "ó" nie wchodzi.
            I ciężko jednak czyta się tę czcionkę.
            Ale najważniejsze, że Wam się podoba.
          • emily_valentine Re: Save the date 30.11.10, 17:26
            Ja nie wiem jak to jest. Dzisiaj Lili napisała, że zawsze pisze szczerze, jak jej się coś podoba czy nie, to to pisze.
            A czy ja nie mogę napisać, że mnie się ta sukienka nie podba aż tak bardzo jak innym?
            Przecież też szczerze wyrażam swoją opinię.
            Ale już jestem zmęczona tematem tej sukni i więcej się o niej nie wypowiem.
            Najważniejsze, że pannie młodej się podoba.
            • nutka07 Re: Save the date 30.11.10, 17:38
              Emily, przeciez ja nigdzie nie skomentowalam tego, ze suknia Ci sie nie podoba.
              Nie rozumiem w jakim celu napisalas ten post.

Odnioslam sie do samego biustonosza.
        • lili-2008 Re: Save the date 30.11.10, 17:49
          Są staniki z mocno obniżonym tyłem, ale nie mam pojęcia, czy będą na wymiary Zii. Jak się ostanikuje to prawdopodobnie będzie miała biustonosz o wymiarze pod biustem 60. Nie wiem, jak wygląda asortyment na tak mały wymiar, ale pewnie za gramanicą można zamówic wszystkowink
          • gryzikiszka Re: Save the date 30.11.10, 18:18
            lili-2008 napisała:

> Są staniki z mocno obniżonym tyłem, ale nie mam pojęcia, czy będą na wymiary Zi
            > i. Jak się ostanikuje to prawdopodobnie będzie miała biustonosz o wymiarze pod
            > biustem 60. Nie wiem, jak wygląda asortyment na tak mały wymiar, ale pewnie za
            > gramanicą można zamówic wszystkowink

Kupuje się takie specjalne ramiączka, jakby przedłużenie zapięcia. Opina się to w ten sposób, że tył stanika jest niżej niż normalnie. Rozmiar jest uniwersalny i nie trzeba szukać za gramanicą smile
            • zia86 Re: Save the date 30.11.10, 20:34
              Na pewno jakoś ten problem rozwiąże, na pewno też nie będę do żadnej sukni ściągać stanika. smile
      • sylvcia_d Re: Save the date 30.11.10, 18:05
        Wiem, że wspominałaś o jednej karteczce ale może żeby było "oryginalnie" to coś takiego - dodać tylko kilka motyli na tasiemce
        https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2006Q1/msw_spring06_ribbon_xl.jpg

nalepki też mogą być ciekawym rozwiązaniem smile
        https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2007Q1/mwd102597_win07_calender1_xl.jpg

zawsze można całkowicie zmienić koncepcję i zamiast kartki dać ołówki z motylkową gumką na czubku wink
        https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2005Q4/a101013_win05_pencils_xl.jpg
      • lee_a Re: Save the date 30.11.10, 20:25
        zia, a czy te STD nie miały przypadkiem dotrzec do Waszych gości w przyszły poniedziałek? Czy ja dobrze rozumiem, że ciągle je projektujemy zamiast już rozsyłać?
      • zia86 Re: Save the date 30.11.10, 20:33
        Dziękuje za wszelkie propozycje. smile Projekt karteczki chcemy wykonać sami, całą historię opowiem jak już dostanę pudełeczka.
        Chcemy zrobić tak żeby czcionka powitalna na stronie i ta na std były takie same. Na stronie nie ma jeszcze wprowadzonych poprawek, jutro będą, ja dzisiaj się dopiero dostałam do Krakowa. smile
        • kotka.zielonooka Re: Save the date 30.11.10, 20:59
          Sukienka mi sie podoba (choc nie w moim stylu) - jestw niej coś szlachetnego
          Natomiast ejstem BARDZO ciekawa jak wyglada na Zia a nie na modelce smile
    • zia86 Atak zimy ;) 01.12.10, 17:12
      Śnieg unieruchomił też nasze przygotowania. wink Miałam podjechać do panów od strony żeby zrobić ten projekt i podjechać do pana od aut żeby dać zaliczkę(bo mamy umowę a nie mieliśmy gotówki na targach) ale nie mogłam się wydostać! Czekałam pół godziny na taksówkę nie przyjechała, nie mogłam się do korporacji dodzwonić, paraliż. wink
      Jedyne co dzisiaj mogłam załatwić to rzeczy przez internet. wink Udało mi się zakończyć temat magnesów, będą za dwa dni, no i zamówiłam prezent mikołajkowy dla narzeczonego ale to nie jest z przygotowaniami związane. wink
      • monikapers Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 18:00
        zima potrwa jeszcze pare m-cy, moze warto wsiasc czasem w tramwaj? one nie stoja w korkach
        • zia86 Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 18:04
          Tramwaj nie dojeżdża tam gdzie chciałabym pojechać dzisiaj. smile Poza tym dzisiaj jest paraliż całego Krakowa, jest naprawdę załamanie pogody ale przecież to minie. smile Przełożyłam wszystko na jutro.
          • monikapers Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 19:31
            Wiesz, tez jestem z krk wiec wiem o zalamaniu pogody... jestem przykladem, ze dojechac mozna (wprawdzie autem ale jednak), musialas miec pecha
            • zia86 Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 20:15
              No właśnie ja też chciałam autem ale nie przyjechało. wink
        • mariolkawalczywkisielu Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 18:08
          od 2 godzin MPK raczej stoi, podobnie jak reszta miasta. Głupotą byłoby ruszanie w miasto dla takich pierdół wink

krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8750876,Stoja_tramwaje__stoja_kierowcy__Miasto_zablokowane.html

---
          • gazeta_mi_placi Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 22:32
            Potwierdzam, autobus który trasę pokonuje normalnie w 10 minut jechał prawie godzinę! Paranoja! Taksówek też nie zamówisz tongue_out
      • odsrodkowa Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 18:04
        Zia, a od czego masz konsultantki? Niech one zasuwają- za coś im płacisz.
        • zia86 Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 18:05
          To muszę być ja, bo ja będę projekt robić. smile
          • bortula Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 19:28
            Widzę, że na stronie jest nowe powitanie. Niestety nadal kilka niedoróbek. Emily pisała już, że "ó" nie wchodzi. Poza tym, po "WITAMY SERDECZENIE" albo powinnaś dać wykrzyknik ( to chyba bardziej po polsku niż ten przecinek), albo zacząc następne zdanie z małej litery.
            W piewrszym zdaniu przed "jak ludzie..." powinien moim zdaniem być przecinek.
            https://whenismywedding.com/signature/aa166dd0e9bd8978.gif[/url] Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com
            • zia86 Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 20:19
              Jak już pisałam nie dotarłam dzisiaj nie dotarłam do panów od strony dzisiaj. smile
      • kati_p Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 20:10
        Gdzie zamawiałaś magnesy?
        Ja znalazłam na allegro, ale nie wiem jak będzie z jakością....
        • zia86 Re: Atak zimy ;) 01.12.10, 20:14
          Na allegro. smile Zobaczymy jak z jakością, współpraca idzie bardzo profesjonalnie.
    • sofrania Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 01.12.10, 20:58
      Zia gratuluje wyboru sukienki smile jest elegancka, zastanawiam się tylko czy nie będziesz w niej za poważnie wyglądać, jak będziesz miała foto z przymiarki to daj znać wink

Ja mimo wszystko widzę Cię w takich przykładowych stylizacjach i na ślubie i na weselu wink

https://www.papilio.ru/uploads/images/Gallery/AG%202011/AG102.jpg

https://www.papilio.ru/uploads/images/Gallery/AG%202011/AG102-2.jpg

https://www.papilio.ru/uploads/images/Gallery/AG%202011/AG101.jpg

https://www.papilio.ru/uploads/images/Gallery/AG%202011/AG101-2.jpg

https://www.papilio.ru/uploads/images/Gallery/AG%202011/AG103.jpg
      • gazeta_mi_placi Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 01.12.10, 22:30
        Te suknie są piękne, jednak trzeba do nich mieć choć minimum tego co Zia nie ma czyli cycków.
        • bourlesque Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 01.12.10, 23:58
          do trzech ostatnich nie trzeba złośliwa gazetko suspicious
        • khumbamelala Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 20:41
          Łeeee.... cycki to sobie Zia przecież dopompuje przed ślubem i będą! ;D
      • lanckoronska Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 08:56
        suknie są wspaniałe. Właśnie ja też wyobrażałam sobie suknię ślubną zia w podobny sposób. Czy możesz napisać z jakiej kolekcji są te stroje?
        • aretahebanowska Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 10:47
          Projektantką jest Białorusinka - Alena Goretskaya, dla Papillio. O ile nie mam zbyt romantycznej duszyczki to te suknie bardzo mi się spodobały, zwłaszcza te trzy. Dlatego zaczęłam szukać.
          • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 11:32
            aretahebanowska = sofrania
            ???
            • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 11:36
              Z tych 3 najbardziej podoba mi się nr 1. Piękna smile
              • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:02
                Suknie są bardzo ładne ale w zbyt podobnym stylu do pierwszej sukni. smile Chodzi o to żeby one się zupełnie różniły.
                • monikapers Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:21
                  fotki sa obrobione w tak elfi sposob, ze z rzeczywistoscia suknie wiele wspolnego nie maja, zgadzam sie z opinia o biuscie, suknie sa tak elfie, ze jakas kobiecosc jest konieczna, a jak wiadomo Zia....
                  • aretahebanowska Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:57
                    Na zdjęciach z pokazu wyglądają nienajgorzej. A z tym biustem to prawda - elf elfem a coś tam trzeba mieć.
                • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:35
                  Zia, jak Ci ta VW nie wyjdzie, to masz plan B w postaci tych sukien wink
                  • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:39
                    Nie, z tamtą poczułam więź a z tymi nie bardzo, choć są ładne. tongue_out
                    Zima trochę odpuściła, więc wyruszam. smile
                    • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 13:05
                      Więź więzią, oby tylko udało się ją kupić smile
                      A tą z Madonny, to w jakim rozm. zamówiłaś?
                      I napisz jaki to model, to łatwiej będzie pisać smile
                      • asiu-la83 Platna reklama :) 02.12.10, 16:31
                        Czyli cos co mi sie skojarzylo z Zia big_grin
                        biznes.onet.pl/jak-pochwalisz-to-zarobisz,18562,4014049,1,prasa-detal
            • aretahebanowska Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:22
              No dobra, wcięłam się sofranii. Tak mnie naszło. Śnieżek prószy a ja dziś siedzę w pracy od 8 do 8. I tak siedzę, gapię się w okno i postanowiłam zrobić coś konstruktywnego.
              • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 12:34
                wink
              • sofrania Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 16:57
                Areta dobrze, że się wciełaś wink dopiero co wróciłam z pracy, a cały dzień nie miałam czasu by siąść choć na chwile do kompa smile
                Co do sukienek to zgadza się smile projektantką jest Białorusinka Alena Goretskaya, kolekcja sukien dla Papilio.
          • kotka.zielonooka Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 02.12.10, 21:04
            Ta sukienka jest przepiekna i genialnie pasowała by do Zia (i wcale nie trzeba miec "rozbudowanego " biustu do niej smilesmilesmile
            W tym momencie suknie juz wybrana przez Zia kompletnie poległą uncertain

https://www.papilio.ru/uploads/images/Gallery/AG%202011/AG103.jpg
    • zia86 219 dni 02.12.10, 18:09
      Dzisiaj pogoda była dla nas łaskawsza i załatwiłam wszystko. smile
      Wrzuciłam małe zmiany na stronę(z tego co widzę jeszcze nie wszystkie są) no i zrobiliśmy przede wszystkim śliczny projekt kartki std. smile Pudełeczka się kleją, motylek wytłacza i ruszamy do przodu. Czekam niecierpliwie na trailer, jedynie czego potrzebuje do zamknięcia std to te nieszczęsne koperty różowe na płytki. wink Byłam w Empiku ale nic takiego nie znalazłam.
      Jutro też idziemy podpisać umowę z drugimi paniami fotografkami. smile
      Tyle wiadomości dobrych, ze złych to mamy problemy z suknią ślubną, to znaczy nie problemy ale muszę się na coś zdecydować i nie wiem na co. Nie wiem czy przypadkiem Barcelona nie zamieni się na Paryż lub Mediolan. Jutro mam spotkanie z paniami konsultantkami i panią stylistką i omówimy wszelkie szczegóły i informacje, które panie zbierały dla mnie przez ten tydzień. A najlepsze jest to, że to o co bałam się najbardziej czyli czas zamówienia nie jest problemem. Tak to jest jak z jedną suknią mam spokój to z drugą się zaczynają problemy. wink
      • kati_p Re: 219 dni 02.12.10, 18:24
        Lepiej leć do Mediolanu smile Barcelona to miasto złodziei.. (to nie żaden rasizm z mojej strony.. byłam w Hiszpanii 2 razy; raz w Barcy- zostałam napadnięta na ulicy; 2 raz na Costa Dorada- włamali mi się do domku i ukradli wszystkie sprzęty).Ostatnio gadałam z koleżanką, która wróciła z Barcy- ledwo wróciła, bo ukradli jej plecak ze wszystkimi dokumentami wink
        Niedobrze mi się robi, jak myślę o Hiszpanii...
      • lee_a Re: 219 dni 02.12.10, 18:39
        nie mam czasu na dogłębne wczytanie się, ale w tekście o pannie młodej widzę dwa błędy:
        - wedding planerka czy wedding plannerka?
        - fantasty czy może raczej fantasy?
        Jeszcze nie wiem, czy podoba mi się nowa czcionka na pierwszej stronie i wasze niezdarne podpisy... zastanowię się nad tym.
        • zia86 Re: 219 dni 02.12.10, 18:46
          Nasze podpisy nie są niezdarne, one już są najlepsze jakie mogą być. wink Ja je kalkowałam z czcionki żeby było ładniej, bo nasze podpisy są nie do odczytania. wink Mieliśmy problem z czcionką bo w większości był problem z polskimi znakami a ta ładnie koresponduje z podpisem, ma się wrażanie, że jakby odręcznie napisaliśmy powitanie dla gości. smile
          A przed chwilą dowiedziałam się od kamerzystów, że trailer już jest skończony i będzie jutro popołudniu do obejrzenia! big_grin
          • arwena84 Re: 219 dni 02.12.10, 21:58
            Super! Mam nadzieję, że podeślesz link do filmiku :]
            • zia86 Re: 219 dni 02.12.10, 22:02
              Jasne, że tak. smile
              Powiedzcie mi czy dać trailer tutaj czy założyć osobny wątek tak jak z sesją narzeczeńską?
              • emily_valentine Re: 219 dni 02.12.10, 22:39
                daj nowy wątek, więcej osób obejrzy smile
                • emily_valentine Re: 219 dni 02.12.10, 22:44
                  Dziwna sprawa. Na moim kompie motyl lata jak latał. A u męża na laptopie zasuwa jak na sterydach wink
                  Mąż powiedział, że zakładki źle się ogląda, bo są schowane. No i ten motylek taki tam lata sobie wink Chyba w ogóle nie skojarzył, że to motyw przewodni tongue_out Zapytam go o STD, czy coś załapał z tymi motylami wink
                  • zia86 Re: 219 dni 02.12.10, 22:55
                    Bo motyla w końcu zostawiłam, bez niego nie wyglądało to ładnie. smile
                • monikapers Re: 219 dni 03.12.10, 02:43
                  oczywiście, ze nowy watek zakładaj, na pewno będzie fajny klip i duza debata przed nami
        • afortunada uwagi do strony 02.12.10, 18:59
          - dlaczego "panna młoda" i "pan młody"? przecież "panną młodą" itd. jest się tylko w dniu ślubu. lepiej nazwij tę zakładkę po prostu "Paulina", a drugą "Mikołaj" i już. nazywanie się "panną młodą", gdy do ślubu jeszcze kupa czasu jest... bardzo pretensjonalne.
          - aha, i koniecznie zakładki powinny być jednakowo ważne - czyli niech się rozwijają obie, a nie, że Twoja się rozwija, a w Mikołajową trzeba dopiero kliknąć! no chyba, że on jest tylko "dodatkiem" do Twojego ślubu i wesela...
          - "Przygotowaliśmy dla Was" - dużą literą! trochę szacunku dla tych biednych gości...
          - to głupie, że przy wejściu w zakładkę "Ślub" pojawia się informacja, że strona przeznaczona TYLKO DLA WESELNYCH GOŚCI. powinna być w takim razie osobna zakładka "Wesele" - bo tak, to sorry, jak ktoś idzie na sam ślub, to się niczego nie dowie? a jeśli np. będzie chciała na ślub przyjść jakaś Wasza koleżanka z klasy czy szkoły, której nie wysyłacie SejwDeDejt (bo to, jak rozumiem, idzie do tych 50 zaproszonych par)? powinniście to moim zdaniem podzielić, dodać jeszcze jedną zakładkę, zresztą widziałam na innych stronach, że właśnie tak to jest zrobione - osobno "Ślub" i "Wesele".
          - "Powrót zaplanowany jest, w niedzielę" - USUNĄĆ ten przecinek po "jest"!!!
          - "Kościół znajduje się w strefie wyłączonej dla ruchu samochodowego, dlatego, najlepszym..." - USUNĄĆ przecinek!!!
          - "Gości, którzy przylatują do nas, bardzo prosimy..." - a tu z kolei przecinek trzeba wstawić.
          - "Drodzy Goście, mamy do Was kilka próśb:" - duże litery!!!
          • zia86 Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:06
            Tak wolimy. smile Od początku tak było i nam się podoba.
            To już zrobiłam.
            Co do ślubu, będzie informacja, że tylko dla gości, bez rozróżnienia że weselnych. Wszyscy, którzy dostaną zaproszenia na ślub(czyli np. znajomi z klasy itd) dostaną też adres strony z hasłem.
            Wszystkie literówki zaraz poprawie. smile
            • alexa0000 Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:38
              - W związku z wymogami kościoła, w którym odbędzie się ceremonia zaślubin obowiązuje zakaz fotografowania, spod którego wyłączeni są jednie profesjonaliści mający zezwolenie wydane przez kurię.

Przecinek po "zaślubin". Nie pasuje mi poczatek, zamiast "w związku z", dałabym "zgodnie z".
              "Fantasty" nie zmienione. Nic więcej nie widzę.
              • maddalena81 Re: uwagi do strony 02.12.10, 20:50
                > - W związku z wymogami kościoła, w którym odbędzie się ceremonia zaślubin obowi
                > ązuje zakaz fotografowania, spod którego wyłączeni są jednie profesjonaliści ma
                > jący zezwolenie wydane przez kurię.

Zia, skad to wzielas? Bylma na wielu slubach w kosciele i nigdy sie nie zdarzylo, zeby goscie nie fotografowali. Jasne, nie moga sie paletac ksiedzy pod nogami.... ale z daleka, lub prawie z bliska mozna robic zdjecia.
                Z tegoc o wiem sa wymogi co do profesjonalnego fotografa( ktory bedzie prawie kolo was i ksiedza), ze moze byc jeden i majacy zezwowolenie.
                • zia86 Re: uwagi do strony 02.12.10, 20:58
                  Tak sobie życzy nasz ksiądz.
                  • maddalena81 Re: uwagi do strony 02.12.10, 21:05
                    Jak wam tez to pasuje to ok. Zreszta w zupelnosci popieram, sama poprosilam zeby nie biegac z aparatem na moim slubie.
            • chomiczkami Re: uwagi do strony 02.12.10, 20:32
              Oho. Skoro zamierzasz zaprosić też internautów, rozumiem że nałożysz jakąś klauzulę tajności na hasło?
          • emily_valentine Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:15
            afortunada napisała:

lepiej nazwij tę zakładkę po prostu "Paulina",

Jeśli już, to Zia ma na imię Paula, nie Paulina smile
            • emily_valentine Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:20
              Nowa czcionka wygląda jakby to dziecko z wczesnej podstawówki pisało wink
              Podpisy - podobnie wink
              • zia86 Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:23
                No i pasuje do siebie. smile Absolutnie nie umiemy ładnie pisać. wink
                • aretahebanowska Re: uwagi do strony 02.12.10, 21:57
                  No to po co się tak podpisywać. Faktycznie jak z podstawówki. A co to były za chińskie kombinacje z tym podpisem? Co Ty niby kalkowałaś? Nie zrozumiałam. Przecież wykonanie własnego podpisu w kompie to żaden problem. Istnieją tablety z czymś w rodzaju długopisu. Żadna filozofia normalnie się podpisać i wrzucić w kompa. To ci Twoi informatycy czegoś takiego nie mają albo przynamniej nie polecili?
                  • zia86 Re: uwagi do strony 02.12.10, 22:01
                    Żeby to było takie bardziej osobiste i od serca.smile Areto, nie napiszę normalnie tak żeby było to na tyle czytelne i dobre żeby wrzucić na stronie, ani długopisem normalnym ani elektronicznym.
                    • fotodor Re: uwagi do strony 03.12.10, 09:20
                      Podpis jest gorzej niż tragiczny. Nie mogę uwierzyć, że nie jesteś w stanie ładniej napisać. A technicznie robi się to tak: na białej kartce podpisujesz się np. czarnym mazakiem (musi być kontrast), trzeba zrobić zdjęcie, a potem w programie graficznym wyodrębnić i gotowe.
                      • morgen_stern Re: uwagi do strony 03.12.10, 09:49
                        Zia, na stronie głównej tekst "Podobno czas mija tak szybko jak ludzie są szczęśliwi" jest wyjątkowo niezręczny. Poza tym to taki straszny frazes, nie znalazłaś nic innego? Jest tyle stron w necie z sentencjami, a ty wsadziłaś takiego koszmarka. W dodatku niegramatycznie.
                        • karola1008 Re: uwagi do strony 08.12.10, 16:19
                          Morgen? Również postanowiłaś przywdziać dziewiczą biel i ruszyć do USC?smile))
                          • karola1008 Zię przepraszam 08.12.10, 16:20
                            za wtręt nie związany z tematem smile.
                            • karola1008 Eee..., sorki raz jeszcze 08.12.10, 16:24
                              nie przedstawiłam się. Karola1008, nałogowa czytelniczka watków Zii.
                              • zia86 Re: Eee..., sorki raz jeszcze 08.12.10, 18:52
                                A witam. smile Zapraszam do komentowania. smile
                          • morgen_stern Re: uwagi do strony 18.12.10, 14:11
                            O nie, never more wink jestem tu tylko dla rozrywki wink
                      • zia86 Re: uwagi do strony 03.12.10, 11:06
                        Dokładnie tak zrobiłam. smile Przykro mi ale naprawdę nie umiem ładniej napisać. wink Już wiecie czemu hand made to zupełnie nie dla mnie. wink
                        • emily_valentine Re: uwagi do strony 03.12.10, 11:12
                          Zia, a za Mikołaja też się podpisałaś?
                      • landora Re: uwagi do strony 03.12.10, 11:31
                        Moim zdaniem taki podpis powinien być zupełnie naturalny, a nie kaligrafowany! Jeżeli normalnie podpisujesz się bazgrołem, to taki bazgroł powinien znaleźć się na stronie. Wykaligrafować i tak nie potrafisz, a przynajmniej byłoby naturalnie.

• zia86 Re: uwagi do strony 03.12.10, 11:37
                          Jest naturalny. smile
                          • emily_valentine Re: uwagi do strony 03.12.10, 12:25
                            Zia, uważaj, bo jeszcze na sali znajdzie się jakiś samozwańczy grafolog i z charakteru pisma coś wyczyta wink
                            Swoją drogą ciekawie piszesz litery. A bazgrolić, to ja też bazgrolę tongue_out
                          • violetlake Re: uwagi do strony 03.12.10, 13:45
                            Witaj Ziu
                            Postanowiłam się ujawinić jako kolejna nałogowa podczytywaczka i fanka twojego wątku smile
                            Ale do rzeczy. Strona bardzo mi się podoba, oczywiście ma pomniejsze niedociągnięcia, ale nie są one tak ważne przecież jak ogólny obraz smile
                            Czcionka jest teraz ok. A taki odręczny podpis jest bardzo dobrym pomysłem, nadaje stronie osobistego charakteru. Czy kaligrafowane, kalkowane, czy też nie, dla mnie konkretnie to już naprawde nie ma znaczenia. Może jest niezbyt zgrabnie, ale bez przesady z tą krytyką.

Natomiast zdecydowanie się zgadzam z morgen_stern, co do pierwszego zdania w powitaniu, które jest przecież wizytówką całej Waszej strony. Bardzo razi w oczy, zupełnie nie po polsku ułożone. Po pierwsze to zamieniłabym ''jak'' na '', gdy'' . Wyrzuciłabym też ''Podobno'', jesteście szczęśliwi, czas upływa Wam w mgnieniu oka, także trzeba się tej niepewności w zdaniu pozbyć wink
                            • zia86 Re: uwagi do strony 03.12.10, 14:06
                              Witam! smile I zachęcam do komentowania. smile
                              Coś zrobię z tym pierwszym zdaniem, muszę chwilkę odsapnąć i pomyślę. wink
                            • ding_yun Re: uwagi do strony 03.12.10, 14:11
                              violetlake napisała:

>Wyrzuciłabym też ''Podobno'', jesteście szczęśliwi, czas upływa Wam w mgn
                              > ieniu oka, także trzeba się tej niepewności w zdaniu pozbyć wink

"W miejsce <być może> dajmy <z pewnością>. Wyrośnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska..."
                              Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, a tak na marginesie zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości.
                              • spicy_orange Re: uwagi do strony 04.12.10, 11:14
                                > "W miejsce <być może> dajmy <z pewnością>. Wyrośnie z pewnością
                                > jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska..."

no i wyrosła wink Zia coś wspominała o pozytywnym zaklinaniu rzeczywistości-pasuje jak ulał smile
                                • chomiczkami Re: uwagi do strony 04.12.10, 11:19
                                  Zdam historię Skandynawii, zdam historię Skandynawii... z pewnością... z pewnością...
            • afortunada Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:33
              myślałam, że "Paula" to taki lanserski skrót od "Pauliny" wink
              • zia86 Re: uwagi do strony 02.12.10, 19:44
                Nie, to dwa różne imiona. smile Mam tak w dowodzie. wink
                • angazetka Re: uwagi do strony 02.12.10, 20:19
                  Dwa różne imiona, ale też "Paula" jest zdrobnieniem od "Pauliny".
                • kotka.zielonooka Re: uwagi do strony 03.12.10, 21:49
                  Jako Paulina potwierdzam smile "Paulina" i "Paula" to dwa zupełnie różne imiona (choć oczywiście b.mocno spokrewnione)
                  Coś jak "Joanna" i "Anna" smile
                  Ja np. nienawidzę (!) jak mnie ktoś nazywa "Paulą" - czuje się "Pauliną" i już smile
      • maddalena81 Re: 219 dni 02.12.10, 20:52
        Jak sie zdecydujesz na Mediolan to zapraszam na kawe big_grin Pare adresow sklepow roznego rodzaju tez Ci moge podrzucic smile
    • zia86 Koperty 02.12.10, 22:59
      Uwaga! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
      Czy ktoś widział taką kopertę w Polsce, do 50gr za sztukę?
      https://www.simply-envelopes.co.uk/shopimages/products/big/AD28130.jpg
      • bourlesque Re: Koperty 02.12.10, 23:11
        to jest koperta na cd?
        • zia86 Re: Koperty 02.12.10, 23:14
          Tak.
          • bourlesque Re: Koperty 02.12.10, 23:36
            znalazłam w takim kolorze Klik

jak chcesz namiary to wyślę Ci na skrzynkę żeby nie robić reklamy tongue_out
            • zia86 Re: Koperty 02.12.10, 23:39
              Małe zdjęcie ale myślę, że by pasowało. smile Bardzo chętnie skorzystam z namiarów.
              • justynaaaa2 Re: Koperty 02.12.10, 23:45
                zia wkleiłam ci linki tam gdzie można je wklejać tongue_out
              • bourlesque Re: Koperty 02.12.10, 23:46
                Wysłane. Znalazłam paletę której używają i nr 34 to jest fuksja tak jak na tym malutkim zdjęciu i moim zdaniem jest strasznie nędzny. Zanim ewentualnie zamówisz to poproś o próbkę, żeby Ci jakiegoś szitu nie wysłali.

Klik
                • kati_p Re: Koperty 02.12.10, 23:51
                  To już prędzej koperta nr 22 by pasowała do fuksji (przynajmniej na moim monitorze).
                  • bourlesque Re: Koperty 02.12.10, 23:57
                    Kolory wg producenta:
                    5. ecru atłasowy
                    6. śnieżnobiały
                    10. jasnoróżowy
                    15. jasnoniebieski
                    17. popielaty
                    18. kanarkowy
                    19. żółty
                    21. pomarańczowy
                    22. ciemnoczerwony
                    25. ciemnozielony
                    27. granatowy
                    28. ceglany
                    29. stare złoto
                    34. fuksja

Nie zawsze kolor na fotce jest identyczny jak na żywo.

• zia86 Re: Koperty 02.12.10, 23:56
                  22 u mnie jest czerwona, 34 to jest ten róż, który mamy ale jakość tej koperty jest średnia. Zamówię próbkę chyba. smile Dzięki za pomoc.
                  • bourlesque Re: Koperty 03.12.10, 00:01
                    Wszystko zależy od papieru i sposobu klejenia, spytaj może wykonują też z grubszego, sztywniejszego papieru wtedy nie będzie się tak marszczyć.
                    • monikapers Koperty - ja tez 03.12.10, 02:39
                      dziewczyny poślijcie mi tez namiar na te koperty na CD, ładne, przydadzą się na pewno wink
                      dzięki
            • spicy_orange Re: Koperty 04.12.10, 11:18
              bourlesque napisała:

> jak chcesz namiary to wyślę Ci na skrzynkę żeby nie robić reklamy tongue_out
              już zrobiłaś - na minizdjęciu widać znak wodny wink
    • zia86 218 03.12.10, 14:12
      Wróciłam ze spotkania z paniami z Pracowni Wspomnień. smile Panie są bardzo miłe i profesjonalne. Cieszę się, że będziemy mieć kilku fotografów, zależało mi na tym a bałam się, że terminy będą zajęte.
      Oficjalna premiera filmu 6 grudnia, na Mikołaja. smile
      • milen-a7770 Re: 218 03.12.10, 14:48
        Kilku fotografów ?????????????????? O ja Cię ...................... Muszę być w tym Krakowie !!!!!!!!!!smile Tylko co na to mąż powie, że chcę jechac na ślub zia z forum....smile
        • zia86 Re: 218 03.12.10, 14:52
          Zapraszam. smile Fotografów będzie 3, mamy 5 kamerzystów więc jeden fotograf to tak samotny by się czuł. wink
        • kate.to Re: 218 03.12.10, 15:02
          Czytam forum tylko dla wątku Zia, bo ślub był już dawno temu smile Mąż ciągle się śmieje, że cały czas widzi ślub i wesele u mnie na komputerze, a wymiękł totalnie jak mu powiedziałam, że w lipcu jedziemy na weekend do Krakowa zobaczyć ślub big_grin
          • chomiczkami Re: 218 03.12.10, 18:15
            Chyba posunęłam się dalej. Już wstępnie zamówiłam sobie nocleg w Krakowie na początek lipca wink.
            • kati_p Re: 218 03.12.10, 18:18
              Niech się schowa książę William ze swoim weselem big_grin
            • zia86 Re: 218 03.12.10, 18:19
              No proszę. smile Miło mi oczywiście. smile Zapraszam, tylko bez kamieni. wink
          • gazeta_mi_placi Re: 218 03.12.10, 23:16
            Ponoć będzie takie oblężenie, że hotele planują na ten dzień wywindować ceny w górę big_grin
            • emily_valentine Re: 218 03.12.10, 23:27
              Gazecia, przenocujesz kilka forumek, co? wink
              • zia86 Re: 218 03.12.10, 23:35
                Ty się akurat nie musisz o nocleg martwić. wink
              • chomiczkami Re: 218 04.12.10, 00:15
                Chodzą słuchy, że gazecia jest mężczyzną... i wiesz - wtedy spraszanie do siebie panien byłoby nie na miejscu big_grin.
            • chomiczkami Re: 218 04.12.10, 09:20
              Zrobimy to, co ludzie już zrobili w kwietniu: wynajmiemy pokoje prywatne z widokiem na trasę przejazdu.
              • iness_86 Re: 218 04.12.10, 09:49
                dziewczyny, zastosujmy zasadę coach surfing. Teraz forumki krakowskie przenocują te z innych części polski a potem my zaoferujemy im gościnę.

Jeśli nie uda nam się wtedy być w podróży poślubnej to może też odwiedzimy Kraków... smile
                • chomiczkami Re: 218 04.12.10, 10:00
                  Nie mogę się zgodzić na taką wymianę. Rodzice by mnie zabili. Mieszkają nad morzem wink. Dla mnie sprawa jest prosta: jadę na wakacje (nie będę zasuwać przez całą Polskę by przez godzinę podziwiać Zię, bez przesady, to wydarzenie może jedynie wpłynąć na termin wakacji), znajduję sobie pokój, zwiedzam Kraków, a wisienką na torcie będzie ten ślub big_grin mam nadzieję, że pogoda dopisze.
                  • iness_86 Re: 218 04.12.10, 10:06
                    No tak, w sezonie letnim mogłoby to stanowić problem wink

My się wybieramy do Krakowa na weekend, bo mój kochany był ostatni raz jako dziecko... no ale mała szansa, że nasz wyjazd zbiegnie się ze ślubem Zia. Jeśli jednak tak będzie, to z pewnością pojawimy się na tej uroczystości wink
              • gazeta_mi_placi Re: 218 05.12.10, 18:17
                chomiczkami napisała:

> Zrobimy to, co ludzie już zrobili w kwietniu: wynajmiemy pokoje prywatne z wido
                > kiem na trasę przejazdu.

big_grin big_grin big_grin
    • zia86 Save the date podsumowania 03.12.10, 19:10
      Trailer - skończony
      Płytki - znalazłam firmę, która nagrywa na płytki materiał i nagrywa na nie zdjęcia. smile Będą w środę
      Magnesy - dzisiaj dostałam maila, że paczka została wysłała, będzie pewnie w poniedziałek. smile
      Karteczka - projekt zrobiony, poprawiony i przesłany wczoraj
      Czekam tylko na pudełeczka, jeśli się wyrobią to chcielibyśmy w przyszły weekend rozdawać. smile
      • monikapers Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 19:21
        pokazuj pokazuj pokazuj
        • zia86 Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 19:35
          Trailer będzie 6 grudnia. smile A całą resztę będziecie mieć jako zdjęcie detalu podejrzewam, że po następnym weekendzie. Żeby nie było, że robimy ładne rzeczy a potem nie umiemy zrobić im zdjęcia.
          • rudzielec_8 Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 20:27
            Zia, a trailer będzie można zobaczyć na Waszej stronie? P.S. piękną sukienkę wybrałaś w Madonniesmile
            • zia86 Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 20:29
              Będzie można. smile Dam też na forum, ale dopiero 6 grudnia. smile Zapraszam wtedy na premierę. wink
              Pan mi odpisał, że wyrobimy się do piątku. smile
              • angazetka Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 21:03
                A bu... Myślałam, że dasz trailer już dziś...
                • zia86 Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 21:05
                  Nie mogę. sad Musicie uzbroić się w cierpliwość. Mam nadzieje, że będzie warto. wink
                  • gazeta_mi_placi Re: Save the date podsumowania 03.12.10, 23:15
                    Tak Zia, głęboko w to wierzymy, prawda dziewczyny? smile
    • zia86 Re: Koperty - ja tez 04.12.10, 11:48
      Dzięki, śliczne ale za duże. My musimy mieć coś pomiędzy 121 a 127 mm, bo płyta ma 120 mm średnicy a pudełeczko 130mm ściankę ale Miko mówi, że 130mm jest już za duże bo nie wejdzie idealnie o pudełeczka i się zemnie.
      • bourlesque Re: Koperty - ja tez 04.12.10, 12:11
        no i jaki macie plan z tymi kopertami? Patrzyłam na ebayu ale w tym kolorze mają tylko koperty z okienkiem i nieładnie to wygląda. Wydaje mi się że najrozsądniej by było zamówić takie koperty w większej ilości, po ślubie możesz w nich wysłać płyty ze zdjęciami dla gości smile
        • zia86 Re: Koperty - ja tez 04.12.10, 12:16
          Próbuje gdzieś znaleźć w interesującym nas rozmiarze. smile
          • panda_zielona Re: Koperty - ja tez 04.12.10, 21:09
            Co tam będziesz szukać,udaj się do producenta kopert,który wykona specjalnie dla ciebie wykrojnik pod wymiar kopert.Mogę dać namiary.
    • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 04.12.10, 19:25
      No nareszcie się wszystko zaczyna układać tak jak ma być i nie mam tylko ładnych inspiracji ale też dostaje ładne rzeczy. smile Mam nadzieje, że ten trend się utrzyma w każdym aspekcie ślubu. wink
      Oby tak dalej! big_grin
      • ssaannddrraa Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 12:25
        Czy to prawda, że płacisz 330 zł za osobę w restauracji? Przeczytałam taką informację na innym forum.
        • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 12:32
          Tak, mam taki pakiet ale ze wszystkim. smile
    • zia86 Tablice inspiracji 05.12.10, 18:08
      Stworzyłam kilka dostosowanych już do nas i naszego ślubu. smile A dzisiaj o 22 będę miała dla Was małą niespodziankę. smile

Dzień pierwszy:

https://images46.fotosik.pl/422/79b9f9e2af18cacb.jpg

Narzeczony:

https://images43.fotosik.pl/441/6bc3892696ef4152.jpg

Ja stylizacja ślubna:

https://images50.fotosik.pl/442/2deb0d5b9e401309.jpg
      • zia86 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 18:09
        Ucięło zdjęcia:
        Dzień I
        Narzeczony
        Stylizacja ślubna
        • rudzielec_8 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 18:14
          Te kolory przewodnie bardzo mi się podobająwink fajnie będą wyglądać w połączeniu z Twoim kolorem włosówwink A bukiet będzie taki jak na zdjęciu, czy dopuszczasz modyfikację?
          • zia86 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:25
            Szukalam jakiejs fryzury zeby PM miala rude wlosy ale ciezko fajna fotke znalezc. Dopuszczam modyfikacje. Prawde mowiac to jest tylko inspiracja chce zeby pani florystka zaprojektowala moj bukiet slubny. Bo jak tak wszysycy bedziemy robic na wzor zdjecia to potem tych wzorow zabraknie. wink
            • krulovaarletka Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:29
              Zia, będę miała podobny bukiet big_grin I oczywiście czekam na niespodziankę smile
              arletkarafal.pobieramysie.pl

https://slub-wesele.com/liczniki/4581,plik12.png
              • spicy_orange Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:48
                sory za offtop ale nie mogłam się oprzeć: Arletka-świetne masz nazwisko big_grin

Zia, miałam iść dziś wcześniej spać, ale niech będzie-poczekam do 22 na obiecaną niespodziankę smile
            • rudzielec_8 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:36
              Ja też jestem ruda i cały cza ssie zastanawiam, czy te włosy rozpuścić czy spiąć...Tobie byłoby ładnie w luźno spiętym koku, takim na boksmile Moje włosy natomiast są sztywne i szorstkie, więc sama nie wiem co z nimi zrobić...
              • zia86 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:45
                No wlasnie taki luzno spiety kok chce. smile Jesli twoje wlosy sa tak trudne to moze zrob kok hiszpanski? Nie trzeba nic krecic ani nic.
      • chomiczkami Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:12
        Czy to będzie niespodzianka mikołajkowa? Chodzi o trailer, prawda? smile
        • zia86 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 19:22
          Prawda. smile Moj narzeczony dzisiaj robil za Mikolaja dla dzieciakow to ja tez dla Was moge. wink
          • chomiczkami Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 20:34
            Hurra!
            • zia86 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 21:50
              Czy hurra to się zaraz okażę. wink
              • katmiller Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 21:57
                Noooooooooo juuuuuż niech będzie ta dziesiąta, bo już nie wytrzymam big_grin
              • angazetka Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 22:03
                Już po 22... Napięcie sięga zenitu smile
                • nutka07 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 22:07
                  Wychodzic z ukrycia i pisac kto jest big_grin
              • erillzw Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 22:05
                Save the date? big_grin
                MP Studios wlasnie opublikowalo na facebooku Wasz film big_grin
              • katmiller Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 22:05
                chyba coś się dzieje, bo mi strona paulaimiko.pl zaczęła dziwnie wyglądać. Tylko u mnie dziwnie wygląda?
              • zia86 Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 22:08
                Już jest. smile W osobnym temacie. smile
                • afortunada ?? 06.12.10, 12:01
                  a czemu nie ma tego filmu na waszej stronie? przecież jest już 6 grudnia?
                  • zia86 Re: ?? 06.12.10, 12:32
                    Bo std będziemy rozdawać 2 ten weekend. smile
              • monikapers Re: Tablice inspiracji 06.12.10, 12:58
                to sie okażEEEE
                matko, jak ty nie znasz zasad pisowni jez polskiego
          • lee_a Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 21:24
            heh, dobrze, że weszłam, bo już spać się wybierałam wink
            • niebieski_lisek Re: Tablice inspiracji 05.12.10, 21:38
              Czekam z niecierpliwością smile
    • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 21:16
      Byłam drugi raz dzisiaj przymierzyć moją sukienkę weselną. smile Tym razem z panią stylistką. I super. smile Uczucie dobrze podjętej decyzji mnie nie opuściło.
      Wszystko będzie wyglądać mniej więcej tak:
      Druga stylizacja
      Ustaliłyśmy też plan działania z Mikołajem, większość rzeczy będziemy dla niego szyć. smile
      A ja sobie czekam na paczkę z magnesami, które już powinny przyjść i na jakieś wieści o pudełeczkach. wink Znalazłam firmę, która nam nagra trailer na płyty i nadrukuje zdjęcie i to już się robi, jak wszystko dobrze pójdzie to przez weekend rozdamy i roześlemy save the date. smile
      • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 21:26
        A do Warszawy też przyjedziecie rozdawać, czy wysyłacie? smile

Ładne te perełki, ale jakoś nie do końca mi pasują. Zwłaszcza bransoletka. Sama nie wiem.
        • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 21:28
          Wysyłamy. smile
          Wszystko będzie bardzo delikatne jeśli chodzi o biżuterie do tej sukni. smile
      • afortunada Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 22:18
        jak na razie wszystko, co robicie, jest z poślizgiem wink
        a co z tą całą nauką tańca, która miała się zacząć w listopadzie?
        i jak tam Wasze diety?
        • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 06.12.10, 23:06
          Oj tutaj to akurat nie nasza wina. smile Zawiniły warunki pogodowe i parę innych rzeczy o których na razie nie chce pisać. smile
          Wszystko idzie swoim rytmem. Myślicie, że dlaczego mnie tak dużo na forum nie ma? wink
    • marissith druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 14:49
      Zia a wiesz już jak będziesz ustawiała druhny/drużbów na ślubie? będą siedzieć za wami podczas mszy? masz jakieś pomysły? ja będę miała 2 druhny i 2 drużbów i pojęcia nie mam jak ich pousadzać, czy 4 krzesełka za nami czy w pierwszej ławce? może masz jakieś zdjęcia ze ślubów jak to wyglądało?
      pozdr smile
      • zia86 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 15:02
        Prawdopodobnie druhny i drużbowie będą stać cały czas. Uroczystość będzie skrócona więc mam nadzieje, że to nie problem. Tak się będą od nas na jedną i drugą stronę rozchodzić. Ewentualnie będą siedzieć w pierwszej ławce obok rodziców. smile Musimy dokładnie zobaczyć jak daleko jest ławka od ołtarza. Na pewno nie za nami, to jest tragedia dla fotografów takie ustawienie.
        • emily_valentine Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 15:04
          Zia, nie skrócona uroczystość, tylko ślub bez mszy.
          • zia86 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 15:09
            Wszyscy wiemy o co chodzi. smile
          • chomiczkami Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 15:28
            A to mnie zaskoczyliście. Myślałam, że będzie pełna pompa, msza i tak dalej. A tymczasem widzę, że element katolicki został okrojony do minimumwink.

Nie to, żebym krytykowała. Większość znaków na niebie i ziemi wskazuje, że też będę miała uroczysty ślub bez mszy.

Mam pytanie: czy inspirujesz się Magazynem Ślubnym i wybierasz na targi (pewnie nie...). Dzisiaj w Pancake Square wpadły mi w ręce dwa numery i w dziale "Wyjątkowo atrakcyjny ślub" znalazłam wiele rzeczy, które będziesz mieć lub planowałaś mieć smile.
            • zia86 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 15:33
              Prawdę mówiąc chodzi tylko i wyłącznie o techniczne aspekty. Śluby są godzina po godzinie i wolę się zabezpieczyć na wypadek przeciągnięcia się poprzedniego ślubu i nie zderzyć z gośćmi z następnego jak będą wychodzić. smile Poza tym paradoksalnie uważam, że tak jest bardzo uroczyście, bo skupiamy się na ślubie właśnie. smile

Na które targi? Ja jestem na prawie każdych krakowskich a teraz wybieramy się na tą wielką gale ślubną do Warszawy. smile Chętnie poszłabym na jakiś event okołoślubny ale w tym roku jest ich jak na lekarstwo. wink Kupuje też chyba wszystkie czasopisma polskie o ślubach. smile
              • emily_valentine Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 16:28
                Zia, masz nas odwiedzić jak będziecie w Warszawie. A gala ślubna to przy okazji wink
              • rudzielec_8 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:21
                zia86 napisała:

> Prawdę mówiąc chodzi tylko i wyłącznie o techniczne aspekty. Śluby są godzina p
                > o godzinie i wolę się zabezpieczyć na wypadek przeciągnięcia się poprzedniego ś
                > lubu i nie zderzyć z gośćmi z następnego jak będą wychodzić. smile

Ten wpis świadczy o tym, ze ten ślub to tylko szopka i kaprys, a nie sakrament i zwieńczenie miłości. Zia! Myśleć o problemie "zderzania się z gośćmi z poprzedniego ślubu"!!W życiu czegoś tak durnego nie słyszałam!!! Myślę, że kościół to nie jest miejsce, w którym powinniście znaleźć się tego dnia, bo nie macie z tą instytucją NIC WSPÓLNEGO!
                • zia86 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:43
                  Ja myślę absolutnie o wszystkim w tym dniu, również o wygodzie moich gości, nas jak i innych par biorących ślub w tym dniu. Skoro ślubów jest 5 w ciągu jednego dnia, to nie ma co udawać, że jest jeden i mamy cały kościół dla siebie. smile
                  • rudzielec_8 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:48
                    Wbrew pozorom myślisz tylko o sobie. Jeśli nie chcesz się "zderzać" a innymi parami, to trzeba było wziąć ślub cywilny w tygodniu. Tylko, ze dla Ciebie ważniejsza jest cała otoczka, 10 sukni, 15 kamerzystów i inne fanaberie. Po co Ty w ogóle bierzesz ślub w kościele? Skoro rezygnujesz z mszy, żeby się nie potknąć o inną pannę młodą...
                    • zia86 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:55
                      W ogóle inaczej zinterpretowałaś to co napisałam. smile Po pierwsze takie krótsze ceremonie nam się bardziej podobają, bo skupiają się na ślubie. smile Na tej magicznej chwili przysięgi. Tak wolimy, skoro jest możliwość wyboru to dlaczego z niej nie skorzystać? Inna sprawa to kwestie organizacyjne, nie tylko dla nas ale też dla innych par. Ile razy się czyta w relacjach, że PM przyjechała na miejsce a tam jeszcze inny ślub trwał? Albo, że goście składający życzenia przeszkadzali drugiej parze kiedy akurat była msza itd. Tego chcemy uniknąć my jako PM ale chcemy też żeby inne PM nie musiały czekać bo nasz ślub jeszcze trwa. Jest mnóstwo takich technicznych rzeczy o których musimy pamiętać, np. na życzeniach chcemy mieć jakąś muzykę, jeśli wtedy będzie inny ślub to będziemy tej parze przeszkadzać. Po ceremonii chcemy zdjęcie ze wszystkimi gośćmi, to też nie możemy się ustawiać na schodach jak inna para będzie wchodzić do kościoła. I takich detali jest mnóstwo. Po prostu rozważyliśmy różne opcje i wybraliśmy najlepszą dla nas. smile
                  • angazetka Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 19:04
                    Ale wszędzie w sezonie bywa kilka ślubów jeden za drugim i mało komu przeszkadza to brać ślub w czasie mszy. Nie kręć więc wink
                • blue.bluebell Re: druhny i drużbowie podczas mszy 08.12.10, 20:15
                  rudzielec, wyluzuj.

Wielu ludzi decydowało się i decyduje na sam sakrament małżeństwa bez mszy, za czasów moich rodziców nawet mawiało się, o ile pamiętam ich wspomnienia, "ślub rzymski" na ślub z mszą, w odróżnieniu od ślubu jako takiego i ten "nierzymski" umownie mówiąc był nawet popularniejszy.
                  • ding_yun Re: druhny i drużbowie podczas mszy 08.12.10, 20:42
                    blue.bluebell napisała:

> rudzielec, wyluzuj.
                    >
                    > Wielu ludzi decydowało się i decyduje na sam sakrament małżeństwa bez mszy, za
                    > czasów moich rodziców nawet mawiało się, o ile pamiętam ich wspomnienia, "ślub
                    > rzymski" na ślub z mszą, w odróżnieniu od ślubu jako takiego i ten "nierzymski"
                    > umownie mówiąc był nawet popularniejszy.

Dokładnie, tak samo zawsze słyszalam. Ślub rzymski to była wersja premium, a większość par poprzestawała na krótkim nabożeństwie z sakramentem. Moi rodzice mieli ślub z mszą bo babcia samowolnie tak właśnie zadecydowała i załatwiła im to u proboszcza, a proboszcz z symaptii dorzucił jeszcze po mszy nabożeństwo czerwcowe tongue_out Razem wszystkiego godzina dwadzieścia, goście podobno zupełnie nie byli na to przygotowani i przestępowali z ręki na nogę tongue_out
              • chomiczkami Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:45
                Magazyn Ślubny - magazynslubny.pl. Skoro kupujesz wszystkie, to i to pewnie też, choć to jest chyba wielkopolskie. Taki gruby katalog, ma też kilka artykułów.

23 stycznia 2011, Międzynarodowe Targi Poznańskie. Ja szczerze mówiąc nie wiem, czy będę, może tak - w zeszłym roku byłam i już chyba się napatrzyłam na kilka lat wink ale gdybyś jednak była i w Poznaniu, polecam się na kawę.
                • zia86 Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:49
                  To nie kupuje, nie widziałam go u nas. Czasem takie czasopisma mają zasięg regionalny. smile Pewnie tak samo jak Wesele, które jest głównie krakowskie. Do Poznania na targi się akurat niestety nie wybieram i do Poznania mi nie po drodze na razie, ale jakbym kiedyś była to chętnie z zaproszenia skorzystam. smile
        • marissith Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 16:07
          nie wiem jak wygląda ślub bez mszy, ale chyba niefajnie to będzie jak wszyscy łącznie z wami będą siedzieć a drużba stać sad
          IMHO trzeba towarzystwo gdzie posadzić, chyba najlepiej na pierwszych ławkach obok rodziców, chociaż jako nie mogę sobie tego zwizualizować smile
          • picaflor Re: druhny i drużbowie podczas mszy 07.12.10, 17:25
            Wg mnie, stać nie powinni, bo siedzącym gościom wszystko zasłonią. Wyobraź sobie, twoi rodzice siedzą w pierwszej ławce z widokiem na plecy drużbów/druchen. To nieładnie i chyba głupio.

Wg mnie powinni siedzieć w pierwszych ławkach, przy was (jako skrzydłowi). Albo na takich specjalnych ławkach bez oparcia, wystawionych przed pierwsze ławki. o.0 Dziweczyny z jednej, Chłopaki z drugiej.

A rodzice w pierwszych ławkach właściwych, czyli za tymi orszakowymi.

Chyba nie ma co kombinować.
    • zia86 Magnesy 07.12.10, 15:11
      Ile może iść paczka? Zamówiłam wszystko wcześniej, firma się wyrobiła super z zamówieniem, pan z projektem a plan mi się posypie przez Pocztę. tongue_out Czekam na tą paczkę od wczoraj i dalej nic, jak do jutra nie przyjdzie to nie wiem, będę musiała w czwartek jechać 200 km z tymi rzeczami do zapakowania. tongue_out
      • kati_p Re: Magnesy 07.12.10, 15:33
        Może niech ci ten pan poda numer paczki, żebyś ją mogła zlokalizować
        sledzenie.poczta-polska.pl/
        • picaflor Re: Magnesy 07.12.10, 17:30
          Dziwne. Ale w Warszawie np. poczta rozwozi paczki po południu. Ja ostatnio dostałam przed 17, jak juz straciłam nadzieję, że przyjdzie.

No i nigdy nie czakałam dłużej niż 2 dni jak prawidłowo wyszła od nadawcy.
      • joanka-r Re: Magnesy 07.12.10, 21:02
        ''Prawdopodobnie druhny i drużbowie będą stać cały czas.''

w takim razie ty z M też stój, bo głupio będzie jak wy siedzicie a 12 osób za wami stoi.

''Ile może iść paczka? Zamówiłam wszystko wcześniej, firma się wyrobiła super z z
        > amówieniem, pan z projektem a plan mi się posypie przez Pocztę. ''

Musisz wziąć poprawkę na to, ze okres przedświąteczny, paczek jest setki, a pogoda też nie sprzyja szybkiej jeździe autem. Ja czekam na paczkę od 27 listopada, prezent mikołajkowy , będzie Gwiazdkowym:p
      • sangrita Re: Magnesy 07.12.10, 22:52
        > Ile może iść paczka?

Kiedyś przesyłka z allegro szła do mnie pół roku tongue_out
        Poczta Polska AFAIK przyjmuje reklamacje na przesyłki polecone czternaście dni po nadaniu.
    • zia86 Paleta na dzień drugi 07.12.10, 17:58
      Nareszcie ogarnęłam kolory na drugi dzień. smile
      Co myślicie? Jeszcze mogę zmienić jakieś odcienie.
      Paleta na poprawiny
      • chomiczkami Re: Paleta na dzień drugi 07.12.10, 18:02
        No niebrzydkie, zobaczymy, co z nimi zrobisz.
      • bourlesque Re: Paleta na dzień drugi 07.12.10, 19:05
        a nie za jaskrawe? ten żółty szczególnie rzuca się w oczy.
        a nie myślałaś o pastelach?
        w twojej palecie zastąpiłabym róż i żółć:

klik

• zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 19:12
        Paleta na poprawiny
        • bourlesque Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 19:18
          a tak? smile

klik
          • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 20:40
            Bardzo ładnie. smile Tylko boje się czy nie wyjdzie zbyt mdło, ja wiem, że pastele itd. ale sama nie wiem w sumie. Co myślicie?
        • chomiczkami Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 19:21
          Z tych dwóch po poprawce lepiej, tylko skoro jest jasnożółty, to po co ten pierwszy z lewej (kremowy? cielisty? jasny łosoś?)?
        • gazeta_mi_placi Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 20:51
          Średnio mi się podoba, ale może ja się nie znam.
          • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 20:53
            Ale która? Którąś trzeba wybrać. smile
            • gazeta_mi_placi Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 21:32
              Wszystkie są jakoś mało wyraziste jak dla mnie, wolę żywsze kolory, ale to kwestia gustu.
              • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 21:56
                Ja też wolę kontrastowe. smile Jednak przy drugim dniu musimy się trzymać określonej stylistyki, czyli lat '50 a jak wiadomo tam królowały właśnie pastele. smile
                • agata_abbott Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 08.12.10, 10:22
                  No właśnie mnie się wcale pastele nie kojarzą z latami 50. Tak samo dużo było pasteli jak i żywych kolorów w podstawowych barwach. Po prostu białe grochy nieco ogólne wrażenie rozjaśniały.

A cała pastelowa paleta jest mdła i nijaka. Zbyt cukierkowata.
                  • bourlesque Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 08.12.10, 14:58
                    a ja lubię takie cukiereczki smile
            • pampelune Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:13
              Moim zdaniem to nie są kolory przewodnie, tylko pstrokactwo. Kolory przewodnie to moim zdaniem 3, do 4 różnych konkretnych kolorów, ale nie na boga 6! Na pewno nie wszystko będzie idealnie w tych kolorach i nawet jak będziesz biegać z pantonami, to możesz nie znaleźć limonek idealnie w tym odcieniu itd, do tego dochodzą kolejne zastane kolory, np. krzeseł, i przewodniość kolorów zgubi się w kakafonii. Po prostu zabraknie miejsca żeby wszystkie przewodnie kolory wyeksponować w dużej ilości, wg mnie.
              • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:20
                Właśnie takie jak lata '50. wink Barka wewnątrz też jest biała(tak mi się, z tymi salami udało niechcący wink), na krzesła zapewne pójdą białe pokrowce.
                Chodzi o osiągnięcie takiego efektu:
                https://img.auctiva.com/imgdata/1/0/0/7/6/7/5/webimg/427950079_o.jpg
                https://img.auctiva.com/imgdata/1/0/0/7/6/7/5/webimg/316988380_o.jpg
                https://www.mywedding.com/blog/wp-content/gallery/october-25/pink-retro-1950s-inspiration-board-bridal-shower-cupcakes-edit.jpg

Tam właśnie było też tych kolorów od gnoma. wink
                • joanka-r Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:31
                  ''od gnoma''
                  od czego?
                  • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:32
                    No od gnoma, czyli bardo dużo. smile Nie mówi się tak u Was?
                    • mohito86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:38
                      Owszem mówi - "OD GROMA"..
                    • landora Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:38
                      Chyba "od groma"? big_grin
                      • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:42
                        Nie, jestem pewna, że u mnie mówią od gnoma. smile
                        • joanka-r Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 08.12.10, 08:33
                          ''Nie, jestem pewna, że u mnie mówią od gnoma.
                          --''

pewnie maja taką słabą dykcję jak ty, i słyszysz od gnoma zamiast od gromatongue_out
                    • monikapers Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 08.12.10, 16:26
                      Jezu Zia, weź się za naukę wreszcie bo masz takie braki, ze aż niewiarygodne, stale wyskakujesz z czymś takim, to już nie jest zabawne, braki edukacyjne masz straszne......
                      • faeriee Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 08.12.10, 18:55
                        Bardzo możliwe, że znajomi Zii tak mówią, bo to w końcu towarzystwo zapaleńców RPG, a "od gnoma" moim zdaniem pasuje tam jak ulał. Brzmi jak jakaś perełka z sesji, która weszła do powszechnego użycia w pewnym gronie. Natomiast to nie zmienia faktu, iż po polsku jest "od groma".
                • bourlesque Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:31
                  po dłuższym przemyśleniu sprawy: ja bym się ograniczyła do czterech podstawowych kolorów: róż, błękit, bananowa żółć, pistacjowa zieleń, ew jeszcze brzoskwinia. Wszystko w pastelowych odcieniach. Do tego dodałabym dwa wzory przewodnie: kropki i pionowe paski, które byłyby widoczne na poligrafii, dekoracjach i słodyczach z bufetu. Oczywiście oszczędnie żeby nie było przerostu formy nad treścią smile

Czy masz wogóle preferencje co do kolorów dodatków do sukni? Bo mogłabyś użyć tych samych co w dekoracji tylko np nie pastelowych, wtedy będzie ładny kontrast i nie zlejesz się z ciastkami smile
                • sangrita Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:56
                  czy ta panna z inspiracji ma wałki do włosów w kolorach przewodnich?

...
                  • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 22:57
                    Tak mi się wydaje. smile
                    • bourlesque Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 23:00
                      znalezione przypadkiem smile klik

wiem, że motylko nie są na drugi dzień, ale ładne prawda?
                      • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 07.12.10, 23:07
                        Bardzo ładne. smile Dzięki. smile
                • e.milia Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 13.12.10, 10:47
                  W tym zestawieniu przeważają pastelowe odcienie, więc najbliższa jemu jest ta paleta klik . Natomiast te, które pokazałaś wcześniej, są bardzo jaskrawe, może wyjść pstrokato, nie uzyska się nimi efektu jak na zdjęciu.
                  • zia86 Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 13.12.10, 12:18
                    Zdecydowaliśmy się w końcu na jasne pastele, tą paletę, którą pokazałaś. smile
                    • bourlesque Re: Paleta na dzień drugi - lepiej? 13.12.10, 12:25
                      jupi smile
      • arwena84 Re: Paleta na dzień drugi 07.12.10, 21:49
        Jak dla mnie za dużo tego.
    • tonika80 KIM JESTEŚ, ZIA ??? 07.12.10, 22:46
      Zia, kurczę, śledze Twoje przygotowania do ślubu i cały czas zbyt wiele spraw po prostu mi się nie klei.
      1. Piszesz, że zatrudniłaś konsultantkę/konsultantki ślubne. PO CO??? skoro wszystko ustalasz sama i jeszcze dodatkowo pytasz o rade na forum? W takim razie za co płacisz konsultantkom, jaką one pełnią funkcję?
      2. PO CO pytasz o opinię forumowiczki skoro nie dość, że opiniami krytycznymi wcale się nie przejmujesz (i dobrze), to jeszcze w ogóle tych uwag nie bierzesz pod uwagę? Przykład pierwszy z brzegu i najbardziej aktualny: film STD. Forumki Ci piszą (i słusznie), że fatalna dykcja, błędy językowe i stylistyczne, brudne paznokcie itd itp... a Ty na to, że film i tak jest Twoim zdaniem świetny i już sie nagrywa na płyty... No to PO CO Ci były te opinie??? Przecież jeszcze jest mnóstwo czasu, wszystko to jeszcze można poprawić skoro zależy Ci aby wszystko dograć na tip-top.
      3. Piszesz, że chcesz zostać konsultantką ślubną. Jeśli przygotowania do Twojego ślubu mają być w przyszłości reklamą Twojej firmy, Twoją wizytówką ( ok, fajny i skuteczny sposób) to chyba jesteś na tyle inteligentna, że wiesz, że pytanie na forum o każdą najmniejszą pierdółkę, ciągły brak zdecydowania raczej nie wzbudzą zaufania potencjalnych klientów?
      4. Nasuwają mi się jeszcze pytania natury prywatnej - jakim cudem masz taką dykcję po kilku latach studiowania aktorstwa!!! Pomijając, że z taką dykcją w ogóle byś sie na aktorstwo nie dostała . Ale załóżmy, że sie dostałaś - na 1, 2 roku takich studiów dykcję szlifuje sie przede wszystkim, do tego stopnia, żeby weszła w krew, stała sie absolutnym nawykiem nawet o 3 w nocy po 5 piwach. Pomijając tę nieszczęsną dykcję - głos masz przemiły.
      No i jeszcze taki drobny szczegół - Twoje posty pojawiają się prawie całodobowo. Jakim cudem znajdujesz jeszcze czas na studiowanie?

Nie zadaję tych pytań złośliwie, pytam, bo czuję sie cały czas oszukiwana, naciągana. Uważam, że jesteś kimś w rodzaju TRENDSETTERKI zatrudnionej przez firmy związane z branżą ślubną.
      Podejrzewam, że za reklamowanie usług tych firm dostajesz duże zniżki na własny ślub. Być może jesteś cześcią bardziej rozbudowanej akcji marketingowej (co nie znaczy, że sama nie przygotowujesz się do ślubu). Psychologię marketingu i reklamy studiowałam dość dawno wiec nie jestem na bieżąco w technikach marketingu wirtualnego dlatego nie jestem w stanie nazwać konkretnie Twojej funkcji w tym wszystkim.

Wiesz, wiele dziewczyn Ci tu szczerze kibicuje, głupio byłoby gdyby ostatecznie okazało sie, że nie jesteś " normalną panną młodą" jak tutaj często piszesz.
      • zia86 Re: 08.12.10, 00:52
        Naprawdę nie pomyślałam na początku przygotowań o tym, żeby zostać kimś takim. wink Ile by mi się budżet zmniejszył za te zniżki. wink Na serio, to dopóki o tym nie wspomniałyście na forum to nie miałam nawet pojęcia, że coś takiego istnieje.
        Odpowiadając na twoje pytania, choć robiłam to już kilka razy ale niech będzie, bo twój post jest w miłym tonie napisany. wink

1. Ogólnie zawsze decyzje należą do Pary Młodej. smile Nigdy nie podejmuje ich konsultantka. Ja zatrudniłam panie konsultantki żeby móc skupić się na fajniejszych rzeczach oraz po to, że w dniu ślubu będzie się dużo działo i trzeba zrobić mocną koordynacje. Poza tym ponieważ to nasz ślub to nie mam na to wszystko chłodnego spojrzenia, bo jestem mocno zaangażowana emocjonalnie.

2. Dużo rzeczy biorę pod uwagę. smile Z dużej ilości rad korzystam i zawsze jestem otwarta. Jednak to nasz ślub i zawsze ostateczna decyzja należy do nas. smile Std akurat pokazałam jak wyszło, bo o nim pisałam. smile Jednak jest to rzecz zakończona i nie jest wykonalne żeby ją poprawić. smile

3. Patrz punkt pierwszy. smile Ja lubię opowiadać o swoich przygotowaniach, sprawia mi to frajdę po prostu, dlatego pytam o każdą wstążeczkę. A brak zdecydowania wynika z emocjonalnego zaangażowania do ślubu.

4. Dwa lata(chyba już prawie 3) zaniedbań. wink Poza tym ja też to słyszę, że są tam wpadki. Ja nie ogarniałam po prostu jak to nagrywałam.

5. Mam naprawdę dużo wolnego czasu, plus internet w komórce. smile
        • tonika80 Re: 08.12.10, 07:46
          Odpowiedź godna polityka i szybka zmiana tematu ("pierwszy taniec") smile
          Nie przekonałaś mnie, trudno.
          Nie mam jednak wątpliwości, że faktycznie przygotowujesz sie do ślubu, zatem zupełnie szczerze życzę Ci wszystkiego najlepszego!

A tak na marginesie " Ile by mi się budżet zmniejszył za te zniżki." - nawet o 50%, w zależności od tego jak dobrymi negocjatorami jesteście wink
          • zia86 Re: 08.12.10, 12:47
            Ja nie zmieniam tematu, tylko teraz jest już tak niedużo czasu do ślubu, że prawie zawsze coś się dzieje. smile Napisałam prawdę. Dlaczego zatrudniłam panie konsultantki była już długa dyskusja w poprzednim wątku. O takim zawodzie nie słyszałam. Zresztą, kogo miałabym reklamować? Za dużo nazw i firm tutaj się przewinęło żebym miała być reklamą dla kogoś konkretnego. smile Poza tym, niedawny przykład, nasi kamerzyści, oni nie potrzebują reklamy, wręcz przeciwnie, zleceń mają dużo. smile Tak samo np. zaproszenia czy suknie, naprawdę uważacie, że firma z NY mi zapłaciła za reklamę, bo bardzo chce wejść na nasz rynek? wink
            • polamana-parasolka Re: 08.12.10, 13:29
              Tak samo np. zaproszenia czy suknie, naprawdę uważacie, że firma z NY m
              > i zapłaciła za reklamę, bo bardzo chce wejść na nasz rynek? wink

Oczywiscie, ze nie, ale zareklamowalas tu mi.n robimy sluby (duzo forumek wczesniej o nich nie slyszalo), jum, teraz te dwie fotografki itd... Tutaj az tak ta reklama nie rzuca sie w oczy, ale na kafeterii zakladalas watki pt. "robimy sluby - co o nich myslicie" itp. a to juz jest czysta reklama, a przynajmniej takie mozna miec wrazenie...
              • zia86 Re: 08.12.10, 13:39
                Akurat RŚ przesłała mi inna forumka, ponieważ ja sama też nie miałam pojęcia kto to, to pytałam wszędzie żeby zasięgnąć jakąś opinie. smile Ja korzystam albo chce skorzystać z usług tych osób dlatego pytam co myślicie, czy mieliście z tymi ludźmi związek. Jak pokazały ostatnie doświadczenia nawet duża polecana firma może zawieść, dlatego tym bardziej pytam. smile
              • lucy_cu :-) 08.12.10, 14:03
                "Kim jesteś, Zia?"- nieźle brzmi. wink
                Też się nad tym swego czasu zastanawiałam- ale moje przypuszczenia krążyły wokół eksperymentu psycho- czy socjologicznego. I tu dwie wersje: Zia- postać fikcyjna, przy klawiaturze studentka czy inna doktorantka udająca PM. Wersja druga- Zia jak najbardziej realna, jak najbardziej przygotowująca się do ślubu, ale "na usługach" jakiegoś poważnego badacza, podrzucającego jej kolejne pomysły i zwroty akcji. wink Aaaa, jeszcze przypomniał mi się taki program sprzed lat, nadawany przez RTL chyba, który namiętnie śledziłam jako nastolatka- "Traumhochzeit" się to nazywało. Taki tam teleturniej z udziałem par narzeczonych- zwycięska para brała ślub przed kamerami, miała gratisowe ciuchy, podróż poślubną i sporo innych nagród. Może i tu mamy happening pod szyldem jakiegoś tvn-u? I finał zobaczymy na ekranie tv? wink
                Te wszystkie wątpliwości z jednego tylko powodu: każdy by się w końcu wkurzył po tylu atakach na swoją osobę. Albo coś tu nie gra, albo jesteś Niespotykanie_Spokojnym_Człowiekiem, Zia. smile
                Tak czy siak, lubię Cię i -o ile to wszystko dzieje się naprawdę- wierzę, że ślub i wesele będą fajne, choć, takie mam wrażenie, w rezultacie bardzo odbiegną od sfery projektów i wizji.
                • zia86 Re: :-) 08.12.10, 14:13
                  Jestem naprawdę normalną PM. smile Jest kilka forumek, które mnie widziały na żywo, nie raz i nawet mojego narzeczonego też. wink I jestem bardzo spokojnym człowiekiem. Plus wręcz patologicznie optymistycznym człowiekiem. smile Dlatego tak właśnie reaguje. Mój narzeczony też mówi, że to aż nienormalne ale cieszy się, że mam taki charakter, ja też się cieszę, jest mi z nim w życiu dobrze. smile
                  Ja mam nadzieje, że nasz ślub będzie bardzo pozytywny i będziemy mogli zarażać wszystkich miłością i szczęściem.

Dobra uciekam, muszę iść na tą pocztę dowiedzieć się co się stało i mam nadzieje odebrać płytki i na spotkanie z paniami konsultantkami. smile Chciałabym w końcu zobaczyć efekty tego naszego save the date.
                  • blue.bluebell Re: :-) 08.12.10, 14:27
                    Tak, tak, oczywiście, "TINAG" smile
              • violetlake Re: 08.12.10, 16:43
                Dziewczyny, ja się czasem zastanawiam po ile Wy macie lat...
                Fora ślubne są po to by różne PM sobie pomagały wzajemnie. Jestem na innym forum gdzie forumki też tak właśnie ''reklamują'' zakładają wątki o fotografach, zaproszeniach itp. I tak się dzieje z resztą wszędzie na ŚLUBNYCH wątkach. Po to one są. Dzięki temu dużo łatwiej się jest wszystkim odnaleźć i dlatego PM korzystają z różnych forów.
                Ja nie wiem co jest w tym takiego dziwnego. Zia nie robi niczego nowatorskiego w tym temacie.
                I pewnie wiele osób się ucieszyło, że dziewczyna ma tyle czasu by wyszperać w necie coś, co może też pomóc komuś innemu.

I jeszcze ostatnio znalazłam taki artykuł ostatnio. Niestety tytuł typowo ''gazetowo-sensacyjny''
                ale jest mniej więcej o tym, o czym na wątku Zii toczą się często niesłuszne debatyKLIK
              • kati_p Re: 08.12.10, 18:03
                Robimy śluby jest na tyle unikatową i wyjątkową firmą na naszym rynku, że trudno ich nie zareklamować smile)
    • zia86 Pierwszy taniec 08.12.10, 00:07
      Moje kochanie stwierdziło, po obejrzeniu filmików na yt, że on to by chciał pierwszy taniec z większym wykopem i fajnie by było zrobić coś z orszakiem. smile I od godziny trwa u nas festiwal rockowych piosenek o miłości, po tym jak mu wytłumaczyłam, że tekst jednak ma znaczenie, bo chciał rockową wersje "Smooth criminal". wink Bardzo mnie cieszy, że się tak czasem angażuje, jednak czasem muszę mu coś długo tłumaczyć. smile
      • violetlake Re: Pierwszy taniec 08.12.10, 10:51
        W takim razie rezygnujecie, z ''Nothing else matters'' ? O ile dobrze pamiętam to miał być pierwszy taniec. Macie już jakieś pomysły?
        • zia86 Re: Pierwszy taniec 08.12.10, 12:36
          No na to wychodzi. smile Narzeczony chce coś mniej znanego. Negocjacje trwają. smile
          • violetlake Re: Pierwszy taniec 08.12.10, 13:20
            Ja lubię bardzo ''smooth criminal'' wink U nas też są negocjacje. Mój narzeczony ostatnio wymyślił, że jemu się marzy zatańczyć do ''Garden'' Pearl Jamu (też się poznaliśmy w jazzrockcafesmile i to była pierwsza piosenka którą tańczyliśmy)... ale ten tekst! masakra wink Podejżewam Ziu, że najlepiej bardziej się zdać na swój kobiecy, gust muzyczny smile
            Faktycznie te mniej znane piosenki są dużo fajniejsze często i takie osobiste. A wiecie już jaki styl tańca? Coś szybkiego, wolnego?
            • jaleo Re: Pierwszy taniec 08.12.10, 13:30
              "Tougher than the Rest" Springsteena? To jest z jego "slubnego" albumu pt. "Tunnel of Love", tekst jest bardzo pasujacy, tylko moze nie na slub bardziej dojrzalych ludzi (w sensie wieku), no ale moze Ci sie spodoba wink
    • zia86 Są!!! :) 08.12.10, 18:54
      Magnesy przyszły. smile Uff... W ostatniej chwili. wink Są w dobrej jakości i nie za duże, bo bałam się, że wzięłam za duży rozmiar ale projekt ładnie na takim rozmiarze wygląda. smile Jutro rano idę też odebrać płyty. smile Czyli jak wszystko dobrze pójdzie to rozdamy(i wyślemy) wszystko w weekend a Wam pokaże po weekendzie zdjęcia. smile
      • angazetka Re: Są!!! :) 08.12.10, 19:00
        Dopiero po weekendzie? A może magnes pokaż juuuż? smile
        • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 19:04
          Nie, bo nie zrobię ładnego zdjęcia i znowu będzie, że obiecuje a potem nie ma takiego efektu jak z inspiracji. wink Jak będzie całość to wszystko ładnie Wam pokażę. smile
          • monikapers Re: Są!!! :) 08.12.10, 19:54
            a skad po weekendzie wezmiesz to ladne zdjecie, jak z inspiracji?
            Zia, a masz Ty aparat?
            To wybierz stol dobrze jakos oswietlony, mozesz doswietlic lampa, lampka, ustawiasz parametry w aparaciku i pstryk
            i mamy
            nawet dobrym aparatem sie da, tylko ustaw ostrosc
            • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 19:59
              Od pań fotografek. smile Poprosiłam o 2-3 zdjęcia detalu. smile
              Nie mam dobrego oświetlenia w mieszkaniu i nie umiem robić zdjęć inaczej niż na auto, czy tam na portrecie czy zdjęciu nocnym. Absolutnie nie znam się na robieniu zdjęć dlatego oddam to profesjonalistą i pokażę już całość. smile
              • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 19:59
                Tak, zauważyłam jak już wysłałam, miało być profesjonalistom. wink
                • monikapers Re: Są!!! :) 08.12.10, 20:01
                  no wlasnie.......
                  om om om
                  • monikapers Re: Są!!! :) 08.12.10, 20:02
                    tzn zanioslas te magnesy do fotografek? zeby ci je sfotografowaly?
                    ale po co im/ci takie zdjecia? no bo chyba nie na forum...
                    • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 20:04
                      Nie. smile Zaniosę całe pudełeczko ze wszystkim jak już będę mieć. smile Będzie to pierwsze zdjęcie detalu. smile
                      • bourlesque Re: Są!!! :) 08.12.10, 20:43
                        a znalazłaś koperty? smile
                        • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 21:21
                          Nie. sad Właśnie nie wiem co robić, idę jutro po wszystkich papierniczych w mieście. Jak już jest kolor to nie ma rozmiaru albo na odwrót.
                          • inaa1 Re: Są!!! :) 08.12.10, 21:32
                            zia86 napisała:

> Nie. sad Właśnie nie wiem co robić, idę jutro po wszystkich papierniczych w mieś
                            > cie. Jak już jest kolor to nie ma rozmiaru albo na odwrót.

to zajrzyj do działu papierniczego w Księgarni Naukowej na Podwalu albo do papierniczego na Krupniczej.
                            o ile dobrze pamiętam, dawno, dawno temu na Piłsudskiego był dobrze zaopatrzony sklep. może jeszcze istnieje, o ile go jakiś bank nie wygryzł.
                            na Kalwaryjskiej gnieździ się parę mniejszych...

no ale chyba Ty zakupy poza galeriami rzadko uznajesz...
                            • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 21:34
                              W tej sytuacji uznaję wszystko. smile Dzięki za namiary. smile
                              • inaa1 Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:05
                                a tak właściwie, to dlaczego konsultantki nie ganiają za kopertami, hm?
                                • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:06
                                  Też szukają. smile Wszyscy są zaangażowani w szukanie kopert, nawet moi rodzice. wink
                                • angazetka Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:25
                                  Też mnie to ciekawi. Nawet bardzo.
                                  • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:28
                                    Tak jak pisałam, kopert poszukują absolutnie wszyscy. smile
                                    • inaa1 Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:47
                                      a czy były jakieś techniczne przeszkody uniemożliwiające przygotowanie kopert (na przykład z cienkiej tekturki takiej, w jaką pakowane są płyty dołączane do gazet) przez tą samą firmę, co produkowała pudełka?

o ile mnie pamięć nie myli, to ,,pan, który nie śpi" skombinował tą różową szmatkę, co była w środku pudełka, to chyba z kopertami też da radę.

no i ,,kolorów przewodnich" jest więcej - czy te nieszczęsne koperty koniecznie muszą być różowe?
                                      • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:52
                                        Były przeszkody ale tak jak pisałam całą historię Wam spokojnie opowiem. smile Niebieskiego nie chce bo albo się zleje z "szmatką" w środku albo będzie ciemniejsze, jaśniejsze i będzie wyglądać jakby miało być takie same a nie jest. Może być jeszcze fioletowy ale nie wiem czy wtedy nie będzie za smutno.
                                        • bourlesque Re: Są!!! :) 09.12.10, 00:56
                                          Zia odbierz @

a jak się nie uda zdobyć różowych to może łatwiej będzie kupić takie perłowe koperty i dołożyć do nich fuksjową wstążkę. O coś takiego:

https://www.decopas.pl/files/l-papierPerlowy230gKremowy.jpg

https://www.weddingthings.com/images/uploads/vellum-cd-envelope.jpg
                                          • zia86 Re: Są!!! :) 09.12.10, 01:01
                                            Ja bym już dawno kupiła białe ładne koperty ale one nie mogą być białe. Ponieważ karteczka jest we wzór to biała koperta nie będzie ładnie wyglądać z nią. Te perłowe to jest jakiś pomysł a gdzie je można znaleźć?
                                            • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 01:12
                                              Zia, nie wedding planerka tylko wedding planner'ka
                                              • alexa0000 Re: Są!!! :) 09.12.10, 08:46
                                                > Zia, nie wedding planerka tylko wedding planner'ka

A teraz bez zlosliwosci: skąd wziął Ci sie ten apostrof?
                                                • angazetka Re: Są!!! :) 09.12.10, 09:23
                                                  Też jestem ciekawa - taką polonistyczną, zawodową ciekawością.
                                                  • aureolkaa Re: Są!!! :) 09.12.10, 09:33
                                                    buahahah i ja rowniez sie zastanawiam tongue_out
                                                  • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 10:52
                                                    apostrof techniczny, zeby Zia dostrzegla zapis
                                                    ot co
                                                  • alexa0000 Re: Są!!! :) 09.12.10, 11:03
                                                    Co to jest apostrof techiczny? I jaki zapis miała dostrzec Zia? Ten błędny, podany przez Ciebie?
                                                  • alexa0000 Re: Są!!! :) 09.12.10, 11:04
                                                    "Techniczny " miało być.
                                            • bourlesque Re: Są!!! :) 09.12.10, 01:27
                                              wiesz co, widziałam ich dużo w necie, ale teraz jak mi powiedziałaś o tych wymiarach to narazie nie widzę żadnych..
                                        • afortunada Re: Są!!! :) 09.12.10, 11:58
                                          o maaatko!
                                          zia86 napisała:

> jakby miało być takie same a nie jest

takie samO, takie samOOO!!!
                                          • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 12:02
                                            O matko.... Zia, widzę, ze swoimi językowymi przyzwyczajeniami jest aktorką taką, jak prawniczką, no i wedding plannerką
                                            • emily_valentine Re: Są!!! :) 09.12.10, 12:25
                                              Monia, już wiem co byś kupiła Zii na prezent ślubny - słownik! big_grin
                                              • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 12:32
                                                ani by do niego nie zajrzała....
                                                bardziej efektywne byłyby korepetycje polonistyczne np u angazetki smile
                                                oczywiście np. na Barce, z odpowiednią oprawą dekoracyjno-gastronomiczną, z zaproszeniem ale i to też ze 3 podejścia max bo Zia się szybko nudzi
                                                • angazetka Re: Są!!! :) 09.12.10, 12:51
                                                  Organizujemy to? big_grin
                                                • aureolkaa Re: Są!!! :) 09.12.10, 12:52
                                                  się odezwała odpowiednia tongue_out
                                                • arwena84 Re: Są!!! :) 09.12.10, 13:17
                                                  Jakbyś jeszcze opanowała używanie wielkich liter, skróty i interpunkcję, to może miałabyś jakiekolwiek podstawy, żeby "doradzać". Ale przecież niektórym niewiedza/niechlujność nie przeszkadza kpić z innych, zawsze jakiś sposób na podniesienie swojej miernej samooceny.
                                                  • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 14:04
                                                    bravoo
                                                    jesteś dumna z siebie?
                                                    poprawiłaś sobie samoocenę? niemierną rzecz jasna?

• bourlesque Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:17
                                jak chcesz to jutro mogę sprawdzić kilka papierniczych w Wawie smile
                            • monikapers Re: Są!!! :) 08.12.10, 21:51
                              zia, kopert nie kupuje sie w papierniczych.... zamawia sie je w firmie koperciarskiej, robia JAKIE i ILE chcesz, w necie jestes biegla wiec szukaj.
                              A jesli chcesz, podpowiem ale tylko na priv gdzie sa piekne i oryginalne koperty, ok. 5 zl/szt. Format 14x14
                              • emily_valentine Re: Są!!! :) 08.12.10, 21:58
                                Monia, daj spokój, wiesz ile kosztuje wykrojnik do kopert i cała produkcja?
                                Nie opłaci się dla 50 szt.
                              • zia86 Re: Są!!! :) 08.12.10, 22:03
                                Moniko szukałam na zamówienie kopert w necie. smile I dzwoniłam do firm polecanych tutaj przez forumki, okazywało się, że tak, mają ten rozmiar ale nie mają koloru albo mają kolor ale koperta jest nie dla nas.
                                14x14 to dla mnie za dużo, ale dzięki za chęci. smile My potrzebujemy ciemno różowych kopert o wymiarach od 121mm do 127mm, bo tylko takie wejdą nam do pudełka ładnie i pomieszczą płytki.
                                • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 00:39
                                  OK nie to nie, jak dla dla mnie 12x12 to standardowy format, sprawdz w sklepach dla plastykow, na Szlaku jest takze dobra oferta papiernicza
                                  ale faktycznie, szukanie kopert z pantone w reku to bedzie klopot na bank
                                  • monikapers Re: Są!!! :) 09.12.10, 00:42
                                    Zia, wierz mi NIKT nie szuka bo gdyby szukal to byloby po klopocie, rozowe koperty 12x12 w Krk SĄ, Ty, jak zawsze robisz z igly widly...
                                    Inaa, masz racje, kazdy plastyk i pracownia robiaca zaproszenia zrobi dowolne koperty, wiem bo mi robili zielono-fioletowe z perlowym odcieniem, dalo sie? Dalo. Tez byly 12x12, tak by the way

ale OK, konsultantki działają....
      • gazeta_mi_placi Re: Są!!! :) 08.12.10, 21:30
        Cieszę się, że w końcu dotarły kiss
        • gomarried Re: Są!!! :) 09.12.10, 08:33
          gazetko nie poznaje Cie smile jaka przemiła hehe może jakaś babeczka na zbliżający się weekend big_grin (kiedyś rozbawiłaś mnie tym do łez)
          • gazeta_mi_placi Re: Są!!! :) 15.12.10, 19:37
            Specjalnie dla Ciebie, co prawda nie w kolorze przewodnim...

http://img137.imageshack.us/img137/3175/babeczkaglodomorekciast.jpg
    • zia86 Banery 09.12.10, 13:07
      Dziewczyny, który Wam się najbardziej podoba?

1.
      https://images50.fotosik.pl/451/f452249cb34b9cae.jpg

2.
      https://images35.fotosik.pl/286/c1809f4e7e3372fc.jpg

3.
      https://images45.fotosik.pl/452/ce2252a03c70cdc6.jpg

4.
      https://images37.fotosik.pl/426/292fbdfe39bde7f0.jpg

Mnie najbardziej podoba się 1 i 2 ale narzeczonemu najbardziej 3. Pomóżcie. smile
      • monikapers Re: Banery 09.12.10, 13:08
        tylko
        22222222222222222222222222222222222222
        dwa
        2
      • arwena84 Re: Banery 09.12.10, 13:23
        A gdzie to ma być umieszczone?
        • aneta-skarpeta Re: Banery 09.12.10, 13:30
          mi sie najbardziej podoba 2

ale jesli ma miec to powiazanie ze stroną slubną to 1
          • asiu-la83 Re: Banery 09.12.10, 13:42
            Mnie sie podoba chyba najbardziej nr 3, ale pod warunkiem, ze M nie bedzie uciety, w koncu Pan Mlody tez jest rownie wazny w dniu slubu jakby nie patrzec, wiec czemu ktos ucial go w polowie? <mysli>
            • iness_86 Re: Banery 09.12.10, 14:38
              byle nie 3 lub 4, w ogóle nie widać na nich Mikołaja smile w sensie nawet jak widać kawałek, to i tak tylko Ty się rzucasz w oczy.
              • asiu-la83 Re: Banery 09.12.10, 15:07
                > byle nie 3 lub 4, w ogóle nie widać na nich Mikołaja smile w sensie nawet jak wida
                > ć kawałek, to i tak tylko Ty się rzucasz w oczy.

Od dawna wiadomo, ze Mikolaj jest tylko dodatkiem do imprezy, a krolowa jest tylko jedna big_grin Jakby M dac w calosci to 3 mz najlepsza.
      • emily_valentine Re: Banery 09.12.10, 15:11
        Najbardziej podoba mi się nr 3, ale Mikołaj jest za mało widoczny. Jak to poprawisz, to będzie ok.
        Nr 4 też mi się podoba, ale tutaj to już zupełnie go nie widać. Nr 2 ok, też może być. Nr 1 odpada całkowicie.
      • bourlesque Re: Banery 09.12.10, 15:41
        mnie najbardziej podoba się 2 i 3.
        kopert niestety nie znalazłam sad
      • lili-2008 Re: Banery 09.12.10, 15:57
        2smile
        • emily_valentine Re: Banery 09.12.10, 16:08
          hmmmmm...
          Dziewczyny, jesteście pewne, że nr 2???
          Jak Zia pokazała zdjęcia z sesji narzeczeńskiej, to większość narzekała na to zdjęcie. Że prześwietlone, dziwne kolory itd.
          ?
          • zia86 Re: Banery 09.12.10, 16:15
            Mnie się to zdjęcie absolutnie podoba, jest obok tego z podniesioną nogą naszym ulubionym zdjęciem. smile Wybraliśmy też to na płyty z trailerem.
            Siła wyższa zadecydowała, że najlepiej wpasowuje się baner nr 3. smile Dzięki wszystkim za komentarze.
            • emily_valentine Re: Banery 09.12.10, 18:46
              Mnie też się to zdjęcie podoba, tylko pamiętam jakie komentarze były po sesji.
          • lili-2008 Re: Banery 09.12.10, 22:55
            Mnie się podobało. Jest bardzo romantyczne i moim zdaniem Zia i Miko wyglądają na nim równie dobrze. Poza tym te motylki tu naprawdę pasują.
      • lee_a Re: Banery 09.12.10, 17:12
        3
        • zia86 Re: Banery 09.12.10, 17:26
          Wygrał 3. smile Jeśli ktoś ma ochotę, to od dzisiaj można nasze przygotowania śledzić również na Bridelle. smile Choć pewnie nie zaskoczą Was umieszczane tam opowieści. wink
          • joanka-r Re: Banery 09.12.10, 19:21
            ''Jeśli ktoś ma ochotę, to od dzisiaj można nasze przygotowania śledzić również na Bridelle.''

zia a ty dalej brniesz? nie wiem co musi się wydarzyć abyś przystopowała. Nawet cała historia z kafeterii nie dała ci nic do myślenia?
      • krulovaarletka Re: Banery 09.12.10, 22:04
        3 smile

• gazeta_mi_placi Re: Banery 09.12.10, 22:47
        Nr 1 i 4.
      • derenka Re: Banery 13.12.10, 11:08
        2 albo 3. Zia, na 3 jesteś b.podobna do Jabłczyńskiej smile
    • zia86 Pudełeczka 09.12.10, 13:16
      Robią nam psikusa i nie chcą schnąć. wink Niestety nie da rady tego rozdać w weekend. Jednak pan się bardzo zrehabilitował bo i pudełeczka i motylek są śliczne. smile W takim razie na spokojnie już doślemy rzeczy do zapakowania i całość otrzymamy w przyszłym tygodniu.
      • zia86 Re: Pudełeczka 09.12.10, 22:04
        Dostałam zdjęcia z tkaninami. smile No bardzo ładnie to wygląda. smile Już tworzy taką całość, niewiele już pracy zostało.
    • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 09.12.10, 16:28
      Dodałam na stronie zakładkę aktualności w dziale o nas i dałam ją jako pierwszą żeby nie było, że ja się rozwijam a narzeczony nie. wink
      • nowel1 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 09.12.10, 17:20
        1.Przecinek przed "gdy"
        2. Jeśli podpisy są odręczne, każde z Was powinno podpisać się własnoręcznie, nie zaś jedna osoba za dwoje
        3. Jesteście narzeczonymi, a nie panną i panem młodymi.
      • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 09.12.10, 18:50
        Teraz dużo lepiej z tymi aktualnościami smile
        A gdzie baner?
        I popraw w zakładce filmy, że nie 6 grudnia, tylko już wkrótce.
        • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 09.12.10, 18:51
          I jeszcze jedno - zmień kolejność w sygnaturce - najpierw strona, potem blog smile
    • zia86 Kolory kopert 10.12.10, 14:08
      Dziewczyny niebieskie czy różowe? Nie mogę się zdecydować bo oba są ładne i oba pasują. Wyścielenie pudełeczka jest ciemno niebieskie tak samo jak wstążka, karteczka jest jasno rózowo-fioletowa.

https://images40.fotosik.pl/437/5636350fe989d102gen.jpg

https://images40.fotosik.pl/437/9013477f36392de7gen.jpg
      • zia86 Re: Kolory kopert 10.12.10, 16:19
        No więc stanęło na różowych z wytłaczanym motylem. wink Dałam się namówić do złego. wink
        • kochammacka motylek z migdałami na podziękowanie 10.12.10, 16:22
          Cześć Zia,
          tak przeglądałam i znalazłam - opakowanie w kształcie motyla w środku pewnie z 3 migdały , jako podziękowanie dla gości sklep.fajnewesele.pl/img/p/1183-3698-large.jpg
          I od razu pomyślałam o Tobie smile
          Pozdrawiam
          • zia86 Re: motylek z migdałami na podziękowanie 10.12.10, 16:30
            Dzięki, bardzo ładne. smile I nawet kolor pasuje ale pewnie podziękowania będę zamawiać razem z resztą poligrafii.
            • joanka-r Re: motylek z migdałami na podziękowanie 10.12.10, 18:36
              ''Dzięki, bardzo ładne. I nawet kolor pasuje ale pewnie podziękowania będę zamawiać razem z resztą poligrafii.''

oj nie mów hop, jak dla mnie to temat otwarty, ponieważ nic nie zdecydowałaś...
              • zia86 Re: motylek z migdałami na podziękowanie 11.12.10, 12:52
                No raczej wiadomo, że cała poligrafia będzie dopasowana. wink
    • zia86 Płytki 10.12.10, 18:49
      I kolejna część do kompletu. smile Płytki zgrane i ze zdjęciem. smile Wszystko pakujemy i w poniedziałek wysyłamy do zapakowania. smile
      • agata_abbott Re: Płytki 11.12.10, 13:54
        Zia, a powiedz... czemu sama nie możesz popakować tych pudełek? Podobne pytanie nurtowało mnie już wcześniej - czemu nie mogłaś sama nagrać płytek?
        • zia86 Re: Płytki 11.12.10, 15:14
          Popakować pudełek? W sensie dać do nich płytki i magnesiki? Jasne, że możemy, nawet mieliśmy tak zrobić ale skoro pudełeczka nie zdążyły wyschnąć do weekendu to wysyłamy wszystko do producenta bo wtedy wszystko będzie zapakowane od razu i my nie będziemy musieli psuć kompozycji. smile
          A płytki chcieliśmy sami nagrać ale w miejscu gdzie robiono na nie nadruk od razu mieli opcje z nagraniem i płytką za dosłownie grosze więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu żebyśmy my to robili przez cały weekend, skoro oni to zrobią od razu i w dodatku w jeden dzień. smile
          • agata_abbott Re: Płytki 11.12.10, 17:38
            Ja bym tam wolała sprawdzić, co jest włożone do każdego z pudełek i jak to wygląda. Ale widzę, że całkowicie ufasz swoim "podwykonawcom".
            • zia86 Re: Płytki 11.12.10, 17:48
              Pudeleczko bedzie mozna spokojnie otworzyc i zobaczyc czy jest wszystko bez burzenia wszystkiego w srodku. smile
              • marenka.w Fryzura pełna motyli ;) 11.12.10, 18:48

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/fENySlNQNoVoPAqIFB.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/PvTaIb7IpLTipcz1EB.jpg
                • zia86 Re: Fryzura pełna motyli ;) 11.12.10, 19:43
                  Raczej nie do końca mój styl ale dzięki. smile
                • gazeta_mi_placi Re: Fryzura pełna motyli ;) 15.12.10, 19:35
                  Paskudna ta fryzura z motylkami.
    • zia86 Serwetki 12.12.10, 17:01
      Jak myślicie, białe z kolorowym logo czy może kolorowe z białym logo? smile
      https://images40.fotosik.pl/443/604b27d9a5047872gen.jpg
      • chomiczkami Re: Serwetki 12.12.10, 17:22
        Kolorowe z białym ładniejsze według mnie. Tak, ot.
      • ronalilly Re: Serwetki 12.12.10, 17:24
        Białe z kolorowym nadrukiem. Na stole i tak będzie cała poligrafia + kwiaty, mz wystarczy.
        Obrusy rozumiem, że białe?
        • zia86 Re: Serwetki 12.12.10, 17:25
          Tak. smile Obrusy i pokrowce będą białe.
          • szosty.bieg Re: Serwetki 12.12.10, 21:00
            kolorowe!
      • angazetka Re: Serwetki 12.12.10, 18:11
        Białe z kolorowym logo - to brzmi jakby lepiej.
      • inaa1 Re: Serwetki 12.12.10, 18:35
        białe, żeby uniknąć podobnego kociokwiku w poszukiwaniu odpowiedniego odcienia koloru jak w przypadku kopert.
        wybór odcieni nici jest o wiele większy.
        • zia86 Re: Serwetki 12.12.10, 18:39
          Tutaj akurat problemu nie będzie bo logo ma ustalone kolory. wink
          A koperty się robią, śliczne będą. smile
          • krulovaarletka Re: Serwetki 12.12.10, 19:34
            Tak...białe z kolorowym big_grin

• natalia7911 Re: Serwetki 12.12.10, 20:10
              Zia, a możesz napisać, gdzie znalazłaś w końcu koperty i jaki jest ich koszt?
              • zia86 Re: Serwetki 12.12.10, 20:22
                W końcu musiałam zrobić na zamówienie. tongue_out Koszt samej koperty to 4.40 zł za sztukę, plus jeszcze wzięłam do tego wytłoczenie motylka, bo matryca już zrobiona i można korzystać. smile
                • kati_p Re: Serwetki 12.12.10, 20:44
                  zia86 napisała:
                  > Koszt samej koperty to 4.40 zł za sztukę

A ja się martwiłam, że 8,50 zł za jednego mojego STD-a (kartka, koperta, magnes, znaczek) to sporo big_grin
                  • zia86 Re: Serwetki 12.12.10, 20:53
                    No widzisz. wink Zapewniam cię, że to bardzo dobry koszt. wink Nasz koszty STD zjadły i prawdę mówiąc nie jestem z tego zadowolona(ale o tym później), natomiast były też takie rzeczy, które kosztowały nas grosze a były super, np. magnesiki. smile
                    • kati_p Re: Serwetki 12.12.10, 20:53
                      Tak, ja też jestem bardzo zadowolona z magnesików. Świetne są! Extra jakość za grosze.
                    • joanka-r Re: Serwetki 12.12.10, 22:42
                      '' Koszt samej koperty to 4.40 zł za sztukę''
                      zia ale wy się dajecie lądować w bambuko. Jesteście żyłą złota, dla producentów poligrafii.....

w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim

Objaw przedawkowania Radia Maryja.
                      • zia86 Re: Serwetki 12.12.10, 22:54
                        Tyle kosztują koperty robione na zamówienie. smile Monika pisała, że ona zamawiała za 5 zł za sztukę w Krakowie, więc cena podobna. smile
                        • monikapers Re: Serwetki 12.12.10, 23:24
                          Dziewczyny pokażcie te Wasze magnesiki bo albo przegapiłam je w wątku albo nie pokazywałyście, a opis brzmi dość egzotycznie. A kiedy Zia wyślesz foty całego pudełka z wyposażeniem?
                          Napisz mi na priva, jeśli to nie tajemnica gdzie zamówiłaś w końcu te koperty, może to samo miejsce?
                          • kati_p Re: Serwetki 12.12.10, 23:44
                            Wpisz sobie w allegro "magnes z twoim zdjęciem" wink
                            Ja zaprojektowałam magnesik (pokazywałam w moim wątku) i oni to zrealizowali- bardzo ładnie wyszło.
                          • zia86 Re: Serwetki 12.12.10, 23:54
                            Ja nie pokazywałam. smile Pokażę ze wszystkim. Zdjęcia będą w tym tygodniu mam nadzieje. smile Już mam wszystkie elementy, jestem teraz uzależniona od firmy poligraficznej i od pogody. wink
                        • sangrita Re: Serwetki 14.12.10, 19:35
                          A czym się różnią koperty na zamówienie od takich masowych?

Btw pamiętam jak panie konsultantki wyszukiwały Ci magnesiki. Narobiły się dziewczyny na tym allegro wink.
                          • zia86 Re: Serwetki 14.12.10, 19:48
                            Różnią się tym, że wybierasz materiał, kolor i rozmiar, plus ktoś ci je robi(lub ustawia maszynę na odpowiednie parametry) i można sobie wybrać jakie się chce. Nasze oprócz tego będą miały wytłaczanego motylka, bo jest już zrobiona matryca to w sumie szkoda nie wykorzystać ale samo wytłaczanie też kosztuje. wink
                            Ja nie znalazłam masowych kopert takich jak chcieliśmy, jak był dobry kolor to nie było rozmiaru albo na odwrót. A ja potrzebowałam fuksjowych kopert o wymiarach 125x125 mm, dobrej jakości.
                            Mieliśmy magnesy robić zupełnie inaczej a zrobiliśmy inaczej. wink
                            • emily_valentine Re: Serwetki 14.12.10, 19:59
                              Ja mam jeszcze uwagę do strony. Popraw słowo "goście" bo raz jest z małej, a raz z wielkiej litery.
                            • sangrita Re: Serwetki 14.12.10, 22:00
                              > Nasze oprócz tego będą miały wytłaczanego motylka, bo jest już zrobiona matry
                              > ca to w sumie szkoda nie wykorzystać ale samo wytłaczanie też kosztuje. wink

Wydatki same się napędzają!

Jeżeli uważasz, że wybranie koloru jest aż takie ważne, żeby dopłacać za niego 4 złote od koperty, to co robić, można tylko mieć nadzieję, że ktokolwiek zwróci na to uwagę wink
                              • zia86 Re: Serwetki 14.12.10, 22:03
                                Jasne, że jest ważne. Jakby to wyglądało cała poligrafia dobrana kolorystycznie do kolorów przewodnich i w ogóle do siebie a tutaj nagle w środku zielona czy czerwona koperta. Nie mówiąc o tym żebyście mnie zjadły za to i miałybyście racje. wink
                                • sangrita Re: Serwetki 14.12.10, 22:13
                                  Toć masz pięć kolorów przewodnich. Nie uwierzę, że nie było koperty w jednej z nich.

Zresztą biała by zawsze pasowała.

Natomiast dziewczyny Cię zjadają właśnie dlatego, że poświęcasz tyle uwagi takim pierdołom jak indywidualny projekt koperty... kiedy tymczasem kwestie kluczowe leżą i kwiczą. Gdybyś skupiła się na takich bardziej merytorycznych sprawach wszyscy by zignorowali białą kopertę.
                                  • zia86 Re: Serwetki 14.12.10, 22:21
                                    No właśnie nie było. wink Biała by pasowała oczywiście, jednak źle by wyglądała jako tło karteczki, bo sama karteczka nie jest biała tylko we wzór.
                                    Jakie kwestie kluczowe leżą i kwiczą? Wszystko co ma być pół roku przed ślubem jest załatwione a reszta jest w trakcie załatwiania. smile
                                    • mohito86 Re: Serwetki 14.12.10, 22:36
                                      Zia a jak ostanikowanie? udało się coś dobrać?
                                      Narzeczony dalej na diecie?
                                      • joanka-r Re: Serwetki 15.12.10, 11:45
                                        umarłam po raz kolejny jak doczytałam co napisałaś na kolejnej stronie....
                                        bufety tematyczne

w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim

Objaw przedawkowania Radia Maryja.
                                        • zia86 Re: Serwetki 15.12.10, 12:19
                                          A co jest dziwnego w bufetach tematycznych? Przecież wiadomo, że ciasto nie będzie stało obok ryb i obok kawy, tylko wszystko będzie poukładane. smile
                                          • monikapers Re: Serwetki 15.12.10, 14:00
                                            no właśnie, skoro wiadomo, ze za założenia ryba nie leży kolo ciasta, jak sama piszesz, po co dodawać splendoru zbędnymi wyrazami? zresztą dętymi i mało zrozumiałymi?
                                          • joanka-r Re: Serwetki 15.12.10, 19:27

''A co jest dziwnego w bufetach tematycznych? Przecież wiadomo, że ciasto nie będ
                                            > zie stało obok ryb i obok kawy, tylko wszystko będzie poukładane. smile''

zia na milionach wesel rożne potrawy stoją obok siebie, nawet w lodówce ryby leżą obok kiełbaski, szyneczka przy pomidorku i jakoś świat się krecitongue_out a czy te zestawy tematyczne , będą podpisane, aby goście wiedzieli co jeść? wiesz drogę do kościoła im wyznaczasz, to może i jedzenie podpisz....
                                      • zia86 Re: Serwetki 15.12.10, 12:22
                                        Umówiłam się na piątek, jak w końcu odrobimy się z tym std. smile A dieta działa spokojnie. smile Choć nie wiem jak teraz na święta będzie.
      • bourlesque Re: Serwetki 12.12.10, 20:28
        białe z kolorowym smile bardziej elegancko moim zdaniem.
    • angazetka STD? 13.12.10, 22:08
      Co z nimi? Kiedy forumowa premiera? <jak to się jednak człowiek angażuje w wątki...>
      • zia86 Re: STD? 13.12.10, 22:16
        Dam Wam znać, jak tylko będę coś wiedzieć. smile Na razie wszystko się kończy, pakuje itd. Obiecano mi, że całość będzie u nas przed weekendem. smile Jak tylko dostanę w ręce pudełeczko to zanoszę Paniom do sfotografowania i jak tylko dostanę zdjęcia to Wam wrzucę. Myślę, że za tydzień powinnam mieć zdjęcia wraz z relacją z rozdawania. smile
        • sylvcia_d Re: STD? 13.12.10, 22:21
          a to nie miały być w tym tyg., tzn. po minionym weekendzie? Czy coś namieszałam uncertain?
          • zia86 Re: STD? 13.12.10, 22:24
            Miało być. smile Ale napisałam już chyba w zeszłą środę, że pudełeczka są uparte i przy takiej zimie schnąć nie chcą. wink Moglibyśmy je dostać na wariata w sobotę ale i tak by nam to już nic nie dało a tak lepiej spokojnie ze wszystkim zdążyć w tym tygodniu, zwłaszcza, że doszło jeszcze zamówienie na wytłaczane koperty. smile
            • zia86 Re: STD? 13.12.10, 22:26
              Wkleiło mi się za szybko. tongue_out
              Ja dostaje zdjęcia na każdym etapie pracy, już wybierałam tkaninę i wstążkę i widziałam wydrukowaną karteczkę i pudełeczka i nawet wytłoczonego motylka. Na każdym etapie wszystko akceptuje bądź nie i dlatego to tak długo trwa. smile
              • bourlesque Re: STD? 13.12.10, 22:55
                oj uchyliłabyś rąbka tajemnicy suspicious
                • zia86 Re: STD? 13.12.10, 22:57
                  Uchyliłam. wink Wiecie jak wszystko będzie wyglądać. wink
    • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 14:58
      W ramach oddechu od zajmowania się pudełeczkami itd. wyruszam zaraz z panią stylistką na poszukiwania drugiej sukni. wink W międzyczasie umówiłyśmy też termin ze wszystkimi zainteresowanymi do pierwszego spotkania i wyboru sukni dla druhen na połowę stycznia. smile
      • justynaaaa2 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 15:03
        zia a czy drugą suknią nie była ta z madonny, co to już ją kupiłaś ?
        • monikapers Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 17:04
          no właśnie, ta z żabotem nie była tą drugą?
          poza tym czas na szukanie sukni słaby, w sklepach szaleństwo przedświąteczne...
          • aretahebanowska Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 18:41
            Bo pewnie nic nie kupiła tylko tak naściemniała, żeby wątek podkręcić. I teraz też nie kupi. Nudzi się, to musi sobie zajęcie znaleźć. A czy naprawdę będzie chodzić ze stylistką, czy sama, czy w ogóle to już tylko Zia wie.
            • zia86 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 18:58
              Źle mnie zrozumiałyście. smile Nie drugą czyli weselną, tylko w ogóle drugą. smile Bo jedną już mamy tą weselną, którą pokazywałam z kokardą. Już jest zaklepana, zamówiona, szyje się dla mnie. smile
              • emily_valentine Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 19:08
                No to ja też już nic nie rozumiem confused
                Masz mieć 3 sukienki - ślubna, weselna i poprawinowa. To która jest ta druga co to ją dzisiaj szukałaś?
                • nutka07 Re: Jedna koncepcja, czyli Zia86 wychodzi za mąż 15.12.10, 19:38
                  Rany kobiety co z Wami.
                  Szuka drugiej sukni, bo jedna juz znalazla.

Znalazla 'weselna' z kokarda. Weselna bedzie na druga czesc wesela.
                  Teraz szuka drugiej sukni, bo juz jedna ma. A ktora ma? Pisalam wyzej.

Nie robcie problemow z byle czego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka