07.12.10, 12:04
Witajcie dziewczyny!
Byłam juz w kilku salonach w warszawie, ale najbardziej podobają mi sie suknie z jednego salonu, ale jak wiekszosć dziewczyn mam problem z wyborem tej jedynej.
Z jednej stonu podoba mi się lekkość jedwabi jeśli chodzi o suknie empiryczne, a z drugiej suknie
z tafty bardziej klasyczne.
https://www.biancaneve.pl/images/slubne2010/1.jpg
https://www.biancaneve.pl/images/slubne2010/11.jpg
https://www.biancaneve.pl/images/slubne2010/7.jpg
Obserwuj wątek
    • iness_86 Re: Pomoc 07.12.10, 12:26
      ok, ale nie sprecyzowałaś jakiej pomocy oczekujesz smile Jeśli chcesz poznać opinię nt. trzech przedstawionych sukienek to chyba najbardziej podoba mi sie 2, a 3 nie podoba mi się w ogóle wink

Podchodząc inaczej do kwestii pomocy, musisz przemyśleć nie tylko kwestię tego co Ci się podoba, ale w czym sie dobrze czujesz, co pasuje do twojego charakteru. Mi się podobają i księżniczki i koronkowe eleganckie suknie, ale ze względu na mój charakter nie wyobrażałam sobie żebym poszła do ślubu w sukni innej niż empiryczna, tylko w takich czuję się ubrana a nie przebrana...
      • ferworia Re: Pomoc 07.12.10, 12:53
        Co to za nowomowa z tą "suknią empiryczną", czyli jaką? Doświadczoną? Może jednak chodzi Wam o krój empire?

Z zaproponowanych najbardziej podoba mi się trojka, jest piękna, ale nie wiemy jak Ty w niej wyglądasz.
    • ja_ga_ta Re: Pomoc 07.12.10, 12:34
      mnie się pierwsza najbardziej podoba, ale zgadzam się z tym co napisała iness - musi pasowac do Twojej figury, upodoban, charakteru... btw, skąd są te sukienki? takie ładne, dość proste, a nie kojarzę...
    • afortunada Re: Pomoc 07.12.10, 12:43
      wow, trójka jest świetna, co to za firma? smile
      • landora Re: Pomoc 07.12.10, 12:56
        Trójka jest cudna, sama się nad nią zastanawiałam.
        Jak podam nazwę firmy to mnie wytną?
    • ronalilly Re: Pomoc 07.12.10, 12:45
      'Trójkę Pani, wybierz trójkę!' big_grin Świetna kiecka wink
    • maddalena81 Re: Pomoc 07.12.10, 12:56
      Trojka jest zdecydowanie najciekawsze i najbardziej orygialna. Podoba mi sie. W jakim kiesiacu bierzesz slub? Bo na te suknie nic juz nie zarzucisz, ze wzgledu na kokarde z tylu.
      • iness_86 Re: Pomoc 07.12.10, 13:04
        to sukienki Biancaneve. trójka ma piękną górę, ale nie podoba mi się dól, wygląda jak balon z którego zeszło powietrze...

co do nowomowy, to nie widzę nic złego w stosowaniu tego typu skrótów myślowych, ale skoro innym przeszkadza, to obiecuję poprawę... :]
      • reginaslowinska Re: Pomoc 07.12.10, 18:22
        ślub mam 25 czerwca, wiec liczę na dobrą pogodę.Sukienka jest zabudowana, nie powinno być w niej zimno, a raczej gorąco pod wpływem emocjismile
    • stworzenje suknie 07.12.10, 13:09
      w takiej kiecce jak dwie pierwsze miałam niedawno klientkę - suknia ślicznie się układa, daje bardzo ciekawe efekty na zdjęciach, filmie.Jak wiatr zawieje fajne rzeczy się dzieją, ten materiał fruwa i jak fotograf sprytnie złapie to mamy super ujęcie smile. Jest bardzo leciutka. Idealnie pasuje na ślub cieplejszą porą niż obecna, czy późnojesienna. Aha i jest tak leciutka, że ramiączka wymagane tu nie były, nic się dziewczynie nie zsuwało.
      Ta z tafty też bardzo fajna, oby tylko nie wsadzaj pod nią koła bo będzie kiczykiem powiewać i cały urok trafi.
    • zia86 Re: Pomoc 07.12.10, 13:55
      Mnie najbardziej podoba się 1 i 3. smile Jednak wszystkie są bardzo ładne i nie kiczowate. smile Ta trójka jest bardzo oryginalna i piękna, jedynka znowu super delikatna i też śliczna. Ciężki wybór. wink
    • bourlesque Re: Pomoc 07.12.10, 14:44
      trójka jest przepiękna smile
    • marenka.w Re: Pomoc 07.12.10, 18:42
      Z tych trzech sukienke najbardziej podoba mi się pierwsza. Trzecia jest bardzo ciekawa, ale przez ta dużą kokardę przypomina mi sukienki dla małych dziewczynek smile Skoro jednak ona Ci się najbardziej podoba i w niej się czujesz najlepiej, to powinnaś wybrać właśnie tą sukienkę. W czerwcu w niej nie zmarniesz wink
    • inaa1 Re: Pomoc 07.12.10, 19:24
      jedynka ładna, dwójka taka sobie, natomiast trójka byłaby cudna, gdyby dół był całkowicie prosty, najlepiej wąski, a nie taka bombka.
    • mechantloup Re: Pomoc 08.12.10, 15:58
      Trójka. Bardzo ciekawa. Tyle, że raczej na lato, bo wszelkie bolerka i szale odpadają.

A tak btw, ten "skrót myślowy" to raczej złe rozumienie terminu, którego się używa. Empirowy ma niewiele wspólnego z empire....
      No chyba, ze mi ktoś jakoś zgrabnie połączy teoriopoznawczy kierunek filozoficzny z odmianą klasycyzmu francuskiego...
    • madziaq Re: Pomoc 13.12.10, 20:23
      Czy tę kokardę w sukni nr 3 można odpiąć albo zdjąć? Bo jeśli nie, to weź pod uwagę,że na weselu nie będzie Ci się zbyt wygodnie tańczyć, a oprócz wygody, to podejrzewam, że zaraz ta kokarda będzie brudna, jak 100 osób położy Ci rękę na plecach w tańcu.
      --
      <a>href="suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2007042801201230" target="_blank"> Nasz staż smile</a>
    • miawallace1 Re: Pomoc 13.12.10, 21:05
      A ja zamówiłam już suknię tej projektantki smile
      Zamówiłam bardzo podobną do 1, ale mierzyłam też suknię nr 2.

Najlepiej jak się umówisz tam na spotkanie i spokojnie zobaczysz, w której Ci najlepiej, Tutaj każdy Ci powie co innego.

Ja osobiście skłaniałabym się do 1, bo podobna do mojej tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka