Dodaj do ulubionych

prezent dla męża z okazji ślubu

04.01.11, 15:34
no właśnie - kupujecie coś lub kupowałyście? W sumie chciałabym dać mojemu przyszłemu (jeszcze) mężowi coś z okazji ślubu co będzie dla niego miłą pamiątką. Macie jakieś pomysły? Słyszałyście o dobrych pomysłach na prezent, a może uważacie, że to zupełnie bez sensu...?
Obserwuj wątek
    • ambrozja08 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 04.01.11, 15:36
      my postanowiliśmy ze kupimy sobie prezenty z okazji ślubu-ja zawsze wiedziałam że tak zrobię a on niedawno się przyłączyłwink nie wiem jeszce co ale my zawsze dajemy sobie "sentymentalne" prezenty a na pewno z takiej okazji takowe będąsmile
      • ga_lapagos Re: prezent dla męża z okazji ślubu 04.01.11, 16:08
        Ja z okazji slubu dam mu swiety spokoj i nie bedzie juz musial wybierac miedzy tym zaproszeniem a tamtym, tymi migdalami a siamtymi, tymi swieczuszkami, a siamtymi wink
        A tak serio, to nie, nie planujemy czegos takiego.
    • ferworia Re: prezent dla męża z okazji ślubu 04.01.11, 16:14
      Mojemu mężowi podarowałam album z naszymi zdjęciami ułożonymi chronologicznie i z dodatkami w postaci np biletów wstępu. Nic oryginalnego a ile radości. Oczywiście w albumie było miejsce na dalsze zdjęcia.
      • agu-lap Re: prezent dla męża z okazji ślubu 05.01.11, 12:08
        Ciekawy pomysł. W ogóle nie myślałam o prezencie, ale takie nasze zdjęcia wydrukowane (a nie na CD) zawsze chciałam kiedyś przygotować. To może być baaardzo dobra okazja smile
    • mariolkawalczywkisielu Re: prezent dla męża z okazji ślubu 04.01.11, 17:18
      nie spotkałam się, wśród znajomych, z tą prezentową praktyką, ale w necie czytałam o klimatycznych zdjęciach z sesji buduarowej, robionej przed ślubem, niektórzy fotografowie mają taką w pakiecie usług dla PM big_grin

mój dostanie, niby w ramach prezentu ślubnego ode mnie, motocykl (a raczej zgodę na kupno jakiegoś wink ) a On mi przyniesie kota ze schroniska (z przesłaniem "patrz jak się poświęcam, po co mi kot?! psa chcę!")

-
      • ambrozja08 o kocie 04.01.11, 20:37
        ja walcze o kota ze schroniska od dobrych 2 miesięcy i nicsad ale pracuje dalejsmilesmile
        • arwena84 Re: o kocie 07.01.11, 11:19
          Bo kota to trzeba do domu przynieść, a resztą się już sam kot zajmie. Mój o kocie nie chciał słyszeć wcale, chciał psa (ale na psa nie mieliśmy czasu). Przytargałam bezdomnego kociaka do domu... 1 dzień foch, 2 dzień - "odkarmimy go i oddamy", 3 dzień (przychodzę do domu) - "Mruczek zginął!!!! Uciekł nam gdzieś, pewnie żeś okno zostawiła otwarte, no szukaj go!". Teraz mamy 2 koty a Narzeczony codziennie się z nimi bawi. Nadal twierdzi, że koty są wredne, ale te obce, bo nasze to jak psy wink
          • marina111 Re: o kocie 10.01.11, 11:03
            Mi praca nad kotem zajęła 9miesiecy ale się udało. Moj mąż tak jak wyżej opisani mężowie uważał tylko psy... Teraz nadal kotów nie lubi po za naszym. Co chwila go na rekach trzyma i nie moze przejśc obok niego zeby go nie zaczepić smile A kot upodobał sobie spanie u niego na ramieniu. Wystarczy ze mąż usiądzie a on się pcha na ramie. Jak był mały to śmiesznie to wyglądało, teraz juz coraz dziwniej ale mojemu M to nie przeszkadza.

A psa tez kiedys sobie sprawimy ale dopiero jak stwierdzimy ze jestesmy gotowi na takie uwiazanie czasowe i organizacyjne
    • erillzw Re: prezent dla męża z okazji ślubu 04.01.11, 22:09
      Ja kupiłam męzowi juz zegarek smile Taki w stylu retro, na lancuszku, otwierany z klapka smile Tak, zeby gral z surdutem i kamizelka smile)
      bardzo trafiony smile
      Tym bardziej, ze na klapce jest lecacy orzel kojarzacy sie bezposrednio z naszym nazwiskiem wink
    • alajna85 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 05.01.11, 19:22
      Najlepszą pamiątkę z tego dnia będzie miał na palcu i przy swoim boku w Twojej osobie smile
      My sobie nic nie kupowaliśmy z okazji ślubu, uważam to za totalny bezsens smile
      • joanka-r Re: prezent dla męża z okazji ślubu 05.01.11, 19:54
        Przepraszam, ze zapytam, bo to jakaś nowa moda....czy ten prezent też będziecie wręczać podczas wesela z kwiatami do specjalnej piosenki?

w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim

Objaw przedawkowania Radia Maryja.
        • erillzw Re: prezent dla męża z okazji ślubu 06.01.11, 17:56
          No moze jest to nowa moda..
          ja mezowi dalam na jakis czas przed slubem wink
          To byl prezent dla Niego a nie "zobaczcie jaka jestem super bo daje mezowi prezent" wink
        • agu-lap Re: prezent dla męża z okazji ślubu 07.01.11, 11:03
          Broń Boże!!! Jeśli już kupię coś swojemu panu to będzie to tylko między nami - prywatnie. A ta szopka z rodzicami to swoją drogą też porażka, ale rodzicom chyba niestety się to podoba, więc zrobimy to (o ile w ogóle) tylko i wyłącznie dla ich przyjemności
      • semihora Re: prezent dla męża z okazji ślubu 10.01.11, 14:59
        > Najlepszą pamiątkę z tego dnia będzie miał na palcu i przy swoim boku w Twojej
        > osobie smile

Zgadza się. Po co mu inny prezent? Jako dar wdzięczności, że Cię za żonę bierze? Prezentem chcesz mu zrekompensować trudną decyzję o wspólnym życiu z Tobą?

• marenka.w Re: prezent dla męża z okazji ślubu 05.01.11, 19:59
      Do dziś nie pomyślałam, że kupuje się sobie nawzajem coś z okazji ślubu. Każy robi, jak chce, ale ja uważam, że to dość dziwne. W końcu, to nasz ślub, który sam w sobie jest takim prezentem, przecież darowujemy całych siebie drugiej osobie smile Zatem nie widziałam potrzeby przy okazji własnego ślubu, by obdarowywać się jakimiś dodatkowymi prezentami.
      • aqua.0 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 06.01.11, 10:28
        Hm, ja też uważam, że to dziwne smile Jakaś samo nakręcająca się spirala prezentowa. Prezent dla męża, prezenty dla rodziców, prezenty dla gości weselnych...
        Dodajmy prezenty dla gapiów pod kościołem, prezent dla księdza/urzędnika USC, prezenty dla pań z salonu sukien/krawcowej, prezent dla kucharza/cukiernika - tu najlepsze będą migdały w woreczku big_grin, mój top topów wśród prezentów weselnych!
        • zabusia174 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 07.01.11, 12:02
          aqua.0 napisała:

> Hm, ja też uważam, że to dziwne smile Jakaś samo nakręcająca się spirala prezentow
          > a. Prezent dla męża, prezenty dla rodziców, prezenty dla gości weselnych...
          > Dodajmy prezenty dla gapiów pod kościołem, prezent dla księdza/urzędnika USC, p
          > rezenty dla pań z salonu sukien/krawcowej, prezent dla kucharza/cukiernika - tu
          > najlepsze będą migdały w woreczku big_grin, mój top topów wśród prezentów weselnych!

Miałam napisać to samo;/ Dla mnie to też ogromna przesada z tymi prezentami, sorry- to ślub, a nie Mikołajki w podstawówce. Może jeszcze każmy gościom losowac karteczki, komu mają zrobić prezent
    • asiu-la83 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 06.01.11, 11:25
      Moj przyszly maz dostanie w prezencie zone, to i tak za duzo szczescia jak na jeden dzien big_grin
      • aneta-skarpeta Re: prezent dla męża z okazji ślubu 06.01.11, 14:43
        jakbym juz miala robic mu prezent, to raczej cos w zwiazku z noca poslubnąwink
        • klawiatura_zablokowana Re: prezent dla męża z okazji ślubu 10.01.11, 13:54
          Ja kupiłam piękną i baaaardzo prześwitującą koronkową koszulkę na noc poślubną, oczywicie była starannie schowana, żeby jej nie zobaczył. To był taki dodatkowy element na deser, ale ciężko to nazywać prezentem, bo niby dla kogo? Raczej taka atrakcja dla dwojga. Uważam, że prezent dla PM to pomieszanie z poplątaniem i zbędne zawracanie głowy, ciężko jeszcze w przedślubnym szale prezentu dla siebie nawzajem szukać. Ostatecznie prezenty dają goście, a państwo młodzi mogą sobie co najwyżej sprezentować jakąś pamiątkę ze ślubu - sesję zdjęciową, księgę gości (mieliśmy taką i jest absolutnie naszym ukochanym gadżetem ślubnym, przeglądanie jej jest zawsze super zabawą), wreszcie obrączki są taką najważniejszą pamiątką-symbolem. Po co dodawać coś jeszcze? Przecież sens tego dnia jest taki, że jesteście razem, więc jeśli coś kupujecie dla siebie, to coś, co ma zastosowanie dla obojga, a nie tylko dla jednej osoby. Na prezenty dla siebie nawzajem jest czas przy urodzinach, Gwiazdkach, rocznicach.

Uważam, że ta prezentomania jest zbędna. To samo się tyczy podarków dla rodziców, ludzie idą w straszne koszty, a tutaj przecież o gest chodzi, o symboliczne podziękowanie za opiekę i wychowanie. Gadżet odstawią na półkę, ale emocje zapamiętają do końca życia. Może to brzmi dla kogoś naiwnie i idealistycznie, ale ja naprawdę wolę iść tutaj w szczerość i prostotę niż w jakieś wymyślne prezenty i pisanie mega poematów ku czci.

PS. A poza tym - jest taki moment zaraz po wyjściu z kościoła/USC, kiedy młodzi składają życzenia sobie nawzajem. Dla mnie to był niesamowicie wzruszający moment i szczerze mówiąc prezent mi już do tego niepotrzebny, bo to jest ta chwila, którą macie na powiedzenie sobie, jak bardzo się kochacie i ile sobie szczęścia nawzajem życzycie.
    • zia86 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 06.01.11, 19:07
      Ja czasem spotykam się z tym zwyczajem ale raczej rzadko. Spotkałam się z kupowaniem niespodzianek drobiazgów, np. Pan Młody kupił Pannie Młodej jakąś małą biżuterie do sukni, albo wysłał bukiet kwiatów potajemnie a Pani Młoda wysłała np. spersonalizowane spinki z zaskoczenia. smile
      U nas na poprawinach narzeczony ma urodziny i planuje dla niego małą niespodzianką, w duchu naszego tematu przewodniego. wink
      • joanka-r Re: prezent dla męża z okazji ślubu 06.01.11, 21:33
        Może mu chce podziękować, ze ja za żonę wziąłtongue_out
    • eksel Re: prezent dla męża z okazji ślubu 07.01.11, 14:43
      Ja mam zamiar kupic prezent niespodzianke, ale w sumie to bardziej prezent dla nas, jako nowej rodziny a nie cos personalnego dla niego.
      A prezent to taka ramka:
      smotes.com/3/cms.php?id_cms=6
      Z figurkami bedacymi naszymi podobiznami i miejscem na pozostalych czlonkow rodziny smile
      • maddalena81 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 10.01.11, 11:01
        Eksel, one sa cuuuuuudowne. Widzialam je na zywo, jak bylam w Mediolaniena targach rekodziela, to bylo stoisko z Francji z tymi figurkami. Sa przeurocze. Bardzo fajny prezent.
    • marina111 Re: prezent dla męża z okazji ślubu 10.01.11, 10:54
      Ja mysle ze jestem dla mojego męza najlepszym prezentem i pamiątką z okazji slubu. Powinien się cieszyć do końca zycia ze mnie ma bo go wielkie szczęście spotkało. smile A te prezenty to tylko okazja do wydawania kasy.
      Fakt faktem ze my nie mieszkalismy ze soba przed slubem i prezentem/pamiątka czy jak to zwać... zaznaczeniem momentu była wielka impreza i wspolne zamieszkanie . Być moze gdybyśmy mieszkali ze soba od 5 lat, robili skromny obiad dla rodziny to potrzebowalibyśmy jakiegos innego zaznaczenia wyjatkowości tego dnia i coś bysmy kupowali na pamiątke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka