Dodaj do ulubionych

Którą z sukienek wybrać?

08.02.11, 18:19
Witajcie

Jakiś czas temu pokazywałam Wam swoje zdjęcia w sukience nr 1.

Dla przypomnienia: http://fotoforum.gazeta.pl/a/55479.html

Teraz pojawiła się druga faworytka, o podobnym kroju (A), ma również dekolt w serce, ale jest z niebłyszczącego materiału i nie ma świecących zdobień. Oto sukienka nr 2: http://fotoforum.gazeta.pl/a/55481.html

Pierwsza jest koloru diamond white, druga to prawdziwa, optyczna biel.
Pierwsza się błyszczy (co może czasami nieładnie wyjść, na zdjęciu), druga nie.
Pierwsza się trochę gniecie, bo to tafta, druga nie.
W pierwszej podobają mi się te kryształki, natomiast druga jest taka lekka, dziewczęca.

No i teraz mam dylemat, którą wybrać, pomóżcie pleasesmile W której wg Was lepiej wyglądam?

Obserwuj wątek
    • mariolkawalczywkisielu Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:23
      dwójka!

-
      • zimny_ogien Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:30
        Dla mnie też 2. Zdecydowanie.
    • wrzesniowa.panna Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:38
      Numer 2! : )
      Obie świetnie na Tobie leżą.
    • ambrozja08 Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:44
      według mnie lepiej w dwójeczce...góra bardzo ładnie leży natomiast 1 jakoś tak poszerza optycznie i taki nieładny efekt się robi. w 2 zmieniłabym troszeczkę dół może..ale to tylko moje zdanie;p
    • tretritra Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:45
      Zdecydowanie druga.
      Wg mnie wyglądasz w niej lepiej smile
    • evana Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:50
      Moim zdaniem druga smile
    • kati_p Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 18:53
      Po wnikliwej analizie głosuję na suknię nr 2 smile
    • fraise_des_bois Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 19:13
      Wybrałabym dwójkę, bardzo lubię taki lekki materiał. Jedyne co mnie zastanawia to kolor, w takiej czystej bieli mało która panna młoda wygląda dobrze, a na zdjęciach nie widać zbyt dobrze, pewnie przez światło w salonie sukienka sprawia wrażenie lekko kremowej. Ale jeśli dobrze się czujesz w takiej kolorystyce to bym się nie zastanawiała.
      • ms_marple Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 19:42
        Co do koloru, to też się zastanawiam, jestem blondynką (na jednym zdjęciu w lustrze chyba odbijają się moje włosy), ale mam ciemne oczy i mocno ciemne brwi (naturalnie). Zawsze się pytam pań w salonach, w jakim kolorze by mnie widziały: w bieli takiej prawdziwej czy jakiejś złamanej (krem, kość słoniowa) i słyszałam rożne opinie. Generalnie zauważyłam też, że w zależności od materiału biel się inaczej prezentuje. Taka prawdziwa biel np. na tafcie jest strasznie wyraźna, aż taka "niebieska", natomiast na jakimś materiale bez połysku (jak moja sukienka nr 2) już tak nie razi po oczach, bo materiał jest cieńszy i delikatniejszy.

Generalnie kwestia koloru też jest do dyskusji. Też mi się wydaje, że prawdziwa biel nie każdemu może pasować. Ale nie wiem jak jest za mną
    • ms_marple Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 19:33
      Dzięki dziewczyny, jesteście nieocenione! I jakie jednomyślnesmile

• landora Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 19:37
      Głos na dwójkę smile
    • zia86 Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 19:57
      Ja też głosuję na dwójkę! smile Sukienka jest bardzo ładna i ty w niej wyglądasz olśniewająco! smile
    • aneta-skarpeta Re: Którą z sukienek wybrać? 08.02.11, 20:15
      ciut bardziej podoba mi sie 1, bo nie lubie fruwających materiałów, ale Tobie zdecydowanie Ładniej w 2 i bardzo ładnie wyglada na Tobie
      • sajolina Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 12:40
        Prostestuję, ta z organzy też się lekko błyszczy na żywo, ale dużo mniejsmile) wybierz wybierz i szukamy dodatkówsmile
        • stworzenje 2! 09.02.11, 12:56
          zdecydowanie 2. Jedynka Cię poszerza przez ten klips z przodu.
          Masz ładne ramiona i nie tylko do takiego kroju, pamiętaj w dniu ślubu prosta sylwetka nie żadne garbienie się smile.A to się rzadko zdarza aby ten krój był rzeczywiście dobrany do sylwetki. A na Tobie jak ulał pasuje. Niech Ci dobrze w pasie spasują bo na tym polega utrzymanie się tej sukni.Mimo wszystko ramiączka sobie skombinuj ewentualnie na czas wesela żeby dopiąć i koła nie pchaj w halkę, bo zepsujesz efekt kiecki w tańcu. A widzę ze zdjęć że ten dół da imponujące wrażenie jak się zakręcisz smile.
          W podobnej skrojonej górze miałam młodą, chcesz to podrzucę ich teledysk to sobie zerkniesz jak się w tańcu układała taka kiecka - i owa młoda koła nie miała na weselu na moją prośbę i było potem wow jak obejrzała film smile.
          • ms_marple Re: 2! 09.02.11, 17:00
            Muszę pamiętać i ściągać do tyłu ramionasmile Ale jak jest sukienka dobrze dopasowana i zasznurowana to czuję się jak w gorsecie i on "wymusza" prostą sylwetkę i robi za dobre podparcie dla biustu (a to dla mnie baaaardzo ważnesmile

W sumie to uważam, że mam dość szerokie ramiona i myślałam, że taki fason nie będzie mi pasował, ale jednak sukienki na ramiączkach mnie nie przekonywały.

I bardzo ładnie proszę o ten teledysk, bo póki co planuję nałożyć koło, bo nie lubię, jak mi się tysiące halek majta między nogami, ale to kwestia do przemyśleniasmile
            • stworzenje Re: 2! 09.02.11, 20:05
              ms_marple napisała:

> I bardzo ładnie proszę o ten teledysk, bo póki co planuję nałożyć koło, bo nie
              > lubię, jak mi się tysiące halek majta między nogami, ale to kwestia do przemyśl
              > eniasmile

poooszło na gazetowego smile.
              • ms_marple Re: 2! 09.02.11, 21:07
                Dzięki, odpisałam Ci również na gazetowegosmile
        • ms_marple Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 17:12
          Oj też już się nie mogę doczekać wybierania dodatkówsmilesmilesmile
    • martina.15 Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 13:25
      moim zdaniem dobrze ze trafilas na suknie nr 2 bo jest zdecydowanie ladniejsza- IMO
    • konkubina_konduktora Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 13:28
      Też glosuje na sukienkę nr 2. Obydwie są nie w moim guście, ale dwójka przynajmniej nie wygląda bazarowo.
      • sajolina Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 15:48
        Nie przesadzałabym z tą bazarowością, jedwabna tafta jest raczej eleganckim materiałem. A błyskotek aż tak dużo tu nie ma, tylko wtedy to już z biżuterią trzeba uważać. Zgadzam się natomiast z tym, że jedynka trochę upotężnia sylwetkę mocno opinając i biust i biodra.
    • violetlake Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 16:47
      Mnie też się bardziej podoba 2 jest zdecydowanie ciekawsza i bardzo ładna, delikatna.
      Suknie w stylu 1 sa strasznie popularne, widzialam je juz tyle razy na PM...
    • aggusia69 Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 17:00
      ja też bym wybrała dwójkę ale pozbyłabym się tego dziwnego kwiatka na biodrze - wg mnie ujmuje uroku sukience
    • anaisanais Re: Którą z sukienek wybrać? 09.02.11, 20:57
      Dwojka, zdecydowanie, wyglada bardziej z klasa i chyba jakosc jest lepsza.
      Pierwsza moim zdaniem okropna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka