kasiek-kd 10.02.11, 12:25 poszukuję ślubnych butów na płaskiej podeszwie lub malutkim obcasie (zeby PM nie patrzyła z góry na męża) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkazn Re: bez obcasów 10.02.11, 12:32 Mam niestety ten sam problem ;/ ale wydaje mi się, że obcas (ok. 2-3 cm) musi być, sylwetka od razu inaczej wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
iness_86 Re: bez obcasów 10.02.11, 12:39 A ja uważam, że lepsze płaskie niz 2-3 cm, nie bardzo mi się takie podobają. Kwestia gustu Pojawiło sie trochę jasnych bucików na stronie Prima Moda. Lubie ich buty Odpowiedz Link Zgłoś
malainn Re: bez obcasów 10.02.11, 12:41 Mój N. bedzie musiał również poszukać butów na ciut wyższej podeszwie tak, zebym mogła założyć jakieś 5-7 cm obcasy, bo niższych nie lubie, a w balerinkach będzi eiść głupio. Kaczuszki dla mnie są straszne Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: bez obcasów 10.02.11, 12:50 no własnie......żeby nie człapać potrzebny jest chyba mini-obcasik; wkładki podwyższające dla kawalera to dobry pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
askaa02 Re: bez obcasów 10.02.11, 13:17 tez mam ten sam problem kaczuszki to moim zdaniem najbrzydsze buty na świecie wogóle białe buty to dla mnie porażka jak znajde ładne zgrabne buty, na 2-3cm obcasie i do tego złote lub srebrne to oszaleje ze szczescia. myslicie ze do sukienki ecru pasują złote buty ? czy to przesada ? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje białe buty 10.02.11, 16:32 białe buty- tam zamówiłam 3 lata temu,bo nie dość że w sklepach były same obcasy to jeszcze czuby,a ja mam sporą stopę więc komicznie w czubie wyglądam. Poza tym nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_ga_ta Re: bez obcasów 10.02.11, 22:35 a niby dlaczego przesada? super właśnie, o ile oczywiście nie ma przesytu dodatków, a sukienta nie przytłacza... ogólnie jestem za (sama mam złote) Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: bez obcasów 10.02.11, 17:53 na innym wątku któraś z forumek podała linka do płaskich białych butów sporo jest fajnych www.boutiques.com/lunr.py?type=root.shoes.bridal.flats Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: bez obcasów 10.02.11, 22:31 A to tak bardzo przeszkadza, że kobieta jest wyższa od faceta? Wkładki do butów dla młodego... ja bym się poczuła co najmniej nieakceptowana. Jak mężczyzna może wyższe buty założyc... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: bez obcasów 10.02.11, 22:48 on sam delikatnie napomyka, ze mu obcasy podwyższające wybrankę beda przeszkadzały, a wkładki wiele osób nosi, chocby dla wygody Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: bez obcasów 10.02.11, 23:24 Też chwilę nad tym myślałam, ale mój kawaler ma przynajmniej piętnaście centymetrów więcej niż ja (za to miewa kilka kilogramów mniej niż ja), więc pewnie nie umiem się wczuć w problem. Wydaje mi się jednak, że jest jakieś taki... no nie wiem... społeczne oczekiwanie, że mężczyzna będzie wyższy, potężniejszy i ogólnie większy a kobieta przy nim niska i drobna. Lubię obcasy. Camilla Morton radzi: jeśli mężczyzna jest niższy niż ty w swoich najwyższych szpilkach, rzuć go. Ale praktyczniej chyba jednak kupić niższe obuwie. Byle buty nie wyglądały jak kapcie, pantofle do komunii czy trzewiki korekcyjne, mogą sobie mieć obcas jaki się pannie młodej widzi. Z tym że w kaczuszkach trudno wyglądać efektownie, myślę ja. Odpowiedz Link Zgłoś
askaa02 Re: bez obcasów 11.02.11, 10:08 a gdzie można nabyć taką wkładkę dla kawalera ? Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: bez obcasów 11.02.11, 10:19 Allegro (to dla mnie odpowiedź automatyczna), no i w sklepach z akcesoriami do obuwia, może u szewca (czasem prowadzą akcesoria). Najwyższe rozwiązanie, jakie znalazłam (buty+wkładka), dodaje mężczyźnie 8,5 cm. A wkładki - są na 3 cm czy 5 cm, dla każdego coś miłego. Odpowiedz Link Zgłoś