mereseger87 12.02.11, 09:19 Witam! Mam taki problem. W tym roku latem mam wziąć ślub, ale z powodu choroby straciłam wszystkie włosy. Na co dzień noszę chusty, ale o na ślub?? Błagam pomóżcie, bo nawet internet milczy na ten temat! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_mia11 Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 09:22 to zależy jaką suknię będziesz mieć, bo możesz mieć przecież perukę, a jeśli suknia jest delikatna czy krótka może jakaś jedwabna biała chusta też pasować. pokaż zdjęcie suknie jeśli masz Odpowiedz Link Zgłoś
wrzesniowa.panna Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 09:35 Witaj : ) Skoro na co dzień nosisz chusty, to i w dniu ślubu chusta się sprawdzi. Jeśli bierzesz ślub w białej sukni, to biała, jakaś bardziej ozdobna czy ciekawie związana chusta będzie pięknie wyglądała. Masz rację, o przykłady w sieci trudno, ale może to Cię choć trochę zainspiruje: Trzymam kciuki!!! : ) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 10:05 zgadzam sie z przedmówczynią, że skoro nosisz chusty, to powinnaś spróbować z ładną chustą na ślubie. Jeżeli peruka na pewno nie wchodzi w grę, to spróbuj coś ładnego białego delikatnego na głowę. I trzymam kciuki, do lata włosy może juz troszkę odrosną? Może bedzxiesz mogła w króciótkiej fryzurce wystąpic??? Ja od sierpnia zeszłego roku chodzę w chustce a la pasterka gęsi, bo też straciłam włosy, ale w tej chwili odrosły już na jakieś 4 cm. Nie wiem, jak długo już nosisz chustkę, ale po kilku miesiącach można sie przyzwyczaić i nawet nie zauważać spojrzeń ludzi. Więc na swój własny ślub, na którym będzie Twoja rodzina i Twoi znajomi możesz sie chyba czuc swobodnie także w chustce A moze tak, tylko na biało? polki.pl/work/privateimages/formats/E/36404.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mereseger87 Re: Mały-wielki problem 15.02.11, 09:53 aqua dzięki. Myślałam o czymś takim a'la lata 20. Coś tam chyb wykombinuję Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 10:11 albo turban z jakieś delikatnej tkaniny? stylio.pl/studiostylu-jak-wiazac-turban-tutorial1 Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 16:43 Jeżeli włosy Ci nie odrosną, to może taka koronkowa czapeczka? A jak podrosną na jeżyka, to może opaska a'la lata 20te? Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 18:10 moja tesciowa była ostatnio na ślubie gdzie dziewczyna nie miała włosów i przyniosła zdjęcie wiec wiem ze panna młoda miała taki koronkowy toczek czy coś jak by czapka (uszyli jej to w salonie bez problemu a do tego topczka był doszyty welon. (taki nie długi zeby nie był ciezki). Nie wiem jaką masz suknie ale to nie prawda ze internet milczy. Weż przykład z muzułmanek... http://www.google.com/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_vWR6ZIoy-0Q/TF-s4VEGeZI/AAAAAAAAAJo/j8p7XkysE6M/s1600/muslim-wedding-dress-islamic-bridal-3.jpg&imgrefurl=http://www.muslimproposals.com/2010/08/arabic-style-islamic-wedding-dresses.html&usg=__JZKqWPXtuLo5_RXiGg8W34HDswI=&h=553&w=720&sz=105&hl=en&start=87&zoom=1&tbnid=LGCy5S2sxKF2iM:&tbnh=107&tbnw=143&ei=Hr5WTbbxAciKhQf5i7WcDA&prev=/images%3Fq%3Dmuslim%2Bwedding%2Bdress%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dubuntu%26channel%3Dfs%26biw%3D1366%26bih%3D513%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=328&vpy=269&dur=302&hovh=169&hovw=220&tx=137&ty=124&oei=5r1WTf6iO4Lysgb-uLm7DQ&page=4&ndsp=34&ved=1t:429,r:13,s:87 www.google.com/images?um=1&hl=en&client=ubuntu&channel=fs&biw=1366&bih=513&tbs=isch%3A1&sa=1&q=muslim+wedding+dress&aq=1sx&aqi=g-s1g-sx9&aql=&oq=muslim+wee moze cos Cię zainspiruje. One zasłaniaja całkowicie włosy a wyglądają przepieknie wiec znaczy to ze się da Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 20:00 Mialam to samo napisac co Marina, a ona mi znow wyjela slowa z klawiatury U muzulmanskich Panien Mlodych mozna szukac inspiracji. Chusta nie musi tak bardzo zakrywac ramion ale na glowe maja kilka fajnych rozwiazan. Pieknie to wyglada! Moim zdaniem tak bedzie naturalniej niz w peruce, chociaz niektore peruki tez moga dodac uroku. Zdrowia zycze! (ps. Pozdrawiam Marine ) Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Mały-wielki problem 12.02.11, 20:01 Zapomnialam dodac jeszcze jedno zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Mały-wielki problem 13.02.11, 23:41 Też pozdrawiam Co u Ciebie kochana?? Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Re: Mały-wielki problem 14.02.11, 14:20 Hm, chusta omotana na głowie "na muzułmankę" nie będzie wyglądać dobrze moim zdaniem. To nie dodaje uroku. Bardzo podoba mi się ostatnia propozycja wklejona przez galapagos, może coś w tym kierunku? Tylko obawiam się, że w takiej spektakularnej ozdobie niezbyt dobrze wyglądać będzie dziewczyna drobna o delikatnej urodzie. A peruka nie wchodzi w grę? Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Mały-wielki problem 14.02.11, 23:08 muzułumanki zasłaniaja się inaczej bo np. zasłaniają szyje ale maja 1000kombinacji nakryć głowy i warto się inspirować nimi. Nie chodzi tu o wierne odzwierciedlanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mereseger87 Re: Mały-wielki problem 15.02.11, 10:30 ding_yun napisała: > Tylko obawiam się, że w takiej spektakularnej ozdobie niezbyt dobrze wyglądać będzie dziewczyna drobna o delikatnej urodzie. A peruka nie wchodzi w grę? Peruka nie. Kiedyś chodziłam w peruce i powiem wam w lato można dostać kota tak jest gorąco... I niestety ale ja mam taką dziewczęcą urodę i raczej "po muzułmańsku" odpada. Myślałam prędzej o czymś w klimacie indyjskim Odpowiedz Link Zgłoś