Dodaj do ulubionych

Ślub w Zakopanem

10.03.11, 10:17
Witam wszystkich.
Planuję ślub w Zakopanem, jeszcze w tym roku, prawdopodobnie sierpień/wrzesień.
Myślę o jakimś małym kościółku, drewnianym i góralskim.
Wesela nie będzie, tylko małe przyjęcie dla najbliższej rodziny (rodzice i rodzeństwo) ok. 12 osób. Myślałam o tym, żeby przyjęcie było w tym samym miejscu, gdzie będą też noclegi. Pensjonat też w stylu górlasko-zakopiańskim, jak np. Zakopiański Dwór.
Czy może ktoś coś podobnego organizował, był lub ma jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • phidyle Re: Ślub w Zakopanem 10.03.11, 12:32
      Bylam na przyjeciu w restauracji Bialy Potok, jest tam wspaniale jedzenie i cale miejsce bardzo goralskie, ale jednoczesnie nie jakies kiczowate-znajduje sie obok wejscia do Doliny Bialego, wiec pod lasem a jednoczesnie bardzo blisko centrum.Tylko nie wiem, czy tam mozna spac. Kosciol to nie wiem, lubie bardzo kosciolek Bernardynow, jest uroczy zwlaszcza jesienia i zima.
      • 1luna1 Re: Ślub w Zakopanem 10.03.11, 13:19
        Restauracja Biały Potok nie ma miejsc noclegowych. Niedaleko jest Zakopianski Dwór. Obiekt nowy i bardzo ładny. Noclegi + restauracja na przyjęcie weselne.
        Polecam zabytkowy kościółek w Jaszczurówce. Niedaleko kościoła jest też Nosalowy Dwór. Ma miejsca noclegowe i doskonałą kuchnię.
        • zia86 Re: Ślub w Zakopanem 30.03.11, 20:37
          Byłam dawno temu w tej karczmie, jest bardzo klimatyczna, jedzenie pyszne. smile Z tego co pamiętam(chyba, że mi się pomyliło z inną knajpką, bo to dawno już było), to obok jest pensjonat o podobnej nazwie.
          Bardzo mi się podoba Twoja wizja ślubu, jest bardzo romantyczna i urocza. smile
      • wesola-guska Re: Ślub w Zakopanem 04.08.11, 12:11
        Ślub w Zakopanem to moje marzenie, jednak ze względów praktycznych nie udało nam się go zrealizować ale myślę że ślub to tylko w Jaszczurówce, cisza, spokój, niesamowity klimat i bardzo kameralnie.
    • szarlotka.tatrzanska Obrączki 30.03.11, 19:29
      Mam taki jeden dylemat dotyczący obrączek.
      Szukałam na forum, ale nie mogłam znaleźćsad
      Noszę pierścionek zaręczynowy na serdecznym palcu prawej ręki. Ostatnio oglądaliśmy obrączki i miałam zagwozdkę, na który palec ją włożyć. Widzę, że często dziewczyny mają zaręczynowy na środkowym, a obrączkę na serdecznym. Ale ja żeby tak nosić musiałabym pierścionek powiększyć i trochę wydaje mi się to bez sensu. Więc mierzyłam na serdeczny razem z pierścionkiem.
      Jak to w końcu jest?smile
      • kaga9 Re: Obrączki 30.03.11, 20:05
        Droga Szarlotko, podobno pierścionek zaręczynowy nosi się po ślubie na palcu serdecznym lewej ręki, nie musisz go zatem powiększaćsmile. Ja noszę razem z obrączką na serdecznym prawej, bo tak mi wygodnie (pierścionek jest ciut za duży i obrączka go przytrzymuje).
    • paulakosc Re: Ślub w Zakopanem 04.04.11, 11:21
      Jest bardzo ładny kościółek drewniany mały w Małem Cichem (Małe Ciche) to jest już Zakopane, ale tak bardziej na uboczu niedaleko jest też karczma ale nazwy nie pamiętam
      • kr_ka_11 Re: Ślub w Zakopanem 14.07.11, 13:24
        ten kościółek o którym piszesz to chyba nie Małe Ciche tylko Murzasichle, wtedy opcją wesela jest Chochołowy Dwór w Małych Cichych. Są to niewielkie odległości i bardzo prosto to rozwiązać smile byłam tam na weselu i było super, ale ten Dwór wg mnie nie nadaje się na mała imprezę/obiad, to duży obiekt bez możliwości wydzielenia mniejszej sali, chyba, że u góry i nie przeszkadzało by Wam ew. towarzystwo innych klientów (nie wiem czy by zamknęli zupełnie na małe przyjęcie). Tak czy inaczej warto zapytać u źródła. Dodam jeszcze, że kuchnia bardzo dobra.
    • lukaszzkasia Re: Ślub w Zakopanem 06.06.11, 14:07
      Witam, my mieliśmy małe przyjęcie weselne, bo zaledwie na 30 osób. Organizowaliśmy je w Dworcu Tatrzańskim w Zakopanem. Co prawda nie ma tam miejsc noclegowych, ale współpracują z pensjonatami i hotelami i bez problemu pomogli nam w ich załatwieniu. Samo miejse na przyjęcie godne polecenia. Bardzo miła atmosfera, dobra organizacja, jedzenie smaczne. Wszystko na piątkę.
      Pozdrawiamy Kasia i Łukasz
    • szarlotka.tatrzanska Re: Ślub w Zakopanem 13.07.11, 21:14
      Witam ponownie.
      Ślub będzie w październiku w kościółku na Jaszczurówce.
      Mam pytanie, czy ktoś może polecić kogoś do kamerowania i robienia zdjęć z Zakopanego?
      Myślałam też o sesji po ślubie gdzieś w górach.
      • miss_chloe Re: Ślub w Zakopanem 13.07.11, 21:17
        mariolkawalczywkisielu miała fantastyczne zdjęcia ze ślubu (fotograf chyba Sławek Gubała) ale ja nie z gór więc nie orientuje się w terenie fotografowania ;p
      • szarlotka.tatrzanska Re: Ślub w Zakopanem 13.07.11, 21:18
        I jeszcze jedno pytanie.
        Zaczęłam odwiedzanie sklepów w poszukiwaniu sukni ślubnej. Jaka jest rozsądna cena za suknię? Szczerze mówiąc myślałam, że w 2.000 się spokojnie zmieszczę, a większość jest ponad 2-2.500 zł (na zamówienie). Te z wyprzedaży to niestety najczęściej są małe rozmiary.
        Chciałabym klasyczną suknię, bez udziwnień i tysiąca błyskotek. Dzisiaj byłam w "zagłębiu" na Kijowskiej i większość z nich to prawie jak suknie balowe albo suknie księżnej Sissi smile
        • tivee Re: Ślub w Zakopanem 14.07.11, 17:48
          Co do obrączki to powinno byc tak jak już ktoś wspomniał ale coraz częściej to kwestia wygody i gustu. Jak masz większy pierścionek to pewnie będzie Ci wygodniej przełożyc na lewą dłoń lub powiększyc. Nie każdy pierścionek da się jednak powiększyc bez szkody przynajmniej tak mówią jubilerzy, ale o to musiałabyś zapytac właśnie jakiegoś jubilera. Mniejszy pierścionek łatwiej nosic z obrączką więc może poprzymierzaj popytaj w salonie i wtedy zdecyduj.
          Ciekawe jest tez to, że pierścionek zaręczynowy tak ważny w okresie narzeczństwa jest po pewnym czasie chowany do szafy i wyciągany na specjalne okazje.

A co do sukienki to mozesz poszukac dobrej, sprawdzonej krawcowej lub tańszego, nie renomowanego salonu ślubnego gdzie napewno zmieścisz się w 2000 szczególnie, że poszukujesz prostej sukni.
          Uważam, że zakup sukienki powyżej 2500 jeśli się nie ma do tego warunków finansowych to drobna przesada.
          • szarlotka.tatrzanska Re: Ślub w Zakopanem 20.09.11, 14:09
            Dziewczyny potrzebuję "na już" inspiracji na temat okrycia wierzchniego, nie chcę bolerka. Myślałam o takim "żakiecie"
            www.prettywedding.pl/page/19/
            Czy może macie w swoich zbiorach coś podobnego?
      • mariolkawalczywkisielu Re: Ślub w Zakopanem 13.07.11, 21:27
        Jaszczurówka jest super!
        ale do "kamerowania" to chyba tylko kameruni (.com - niestety portal jest zawirusowany) wink

a serio - z fotografów w okolicy - znam tylko agawphotography, PixArtist (bracia Stanisz), Pawła Maciejewskiego

-
      • anhes Re: Ślub w Zakopanem 27.07.11, 09:28
        szarlotko a czy ten ktoś do zdjęć musi być z zakopanego?
        Nie wiem czy sprawdzasz pocztę na gazecie, bo wysłałabym wiadomośc na priv, ale jak nie to by to bez sensu było.

Gdybyś była zainteresowana fotografem nie z zakopanego, to napisz do mnie: anhes@gazeta.pl
    • szarlotka.tatrzanska Kilka pytań...:-) 22.07.11, 20:51
      1. Suknia będzie klasyczna z białej tafty, w kształcie litery A. Góra będzie koronkowa, dół prosty z halką. I bolerko na długi rękaw też z białej tafty. Prawdopodobnie będą ramiączka, tzw. dekolt „amerykański”. Jaka biżuteria? Myślę, że przy koronkowej górze, to jakieś skromne kolczyki. Wiszące czy sztyfty?
      2. Mam włosy raczej krótkie, można powiedzieć, że prawie do ramion, ale za bardzo nie można ich związać w kucyka. Jaka fryzura z takich włosów? Chciałabym welon, bardzo skromny, bez żadnych lamówek, kryształków itp. Jak to zrobić?
      3. Ślub będzie w październiku, chciałabym fioletowy (fuksjowy?) bukiet. Jakie kwiaty będą w październiku?
      4. Jeśli ja będę miała fioletowy bukiet, to jaki krawat PM? Też w takim odcieniu? I czy krawat, czy coś innego? I jaki kolor garnituru pasuje do fioletowego?
      • szarlotka.tatrzanska Re: Kilka pytań...:-) 22.07.11, 21:07
        Tu są zdjęcia sukienki. Koronki będą do wyboru.
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,szarlotka.tatrzanska.html
      • fraise_des_bois Re: Kilka pytań...:-) 22.07.11, 22:43
        1. Widzę tu proste wiszące kolczyki z perełkami
        2. Miałam włosy podobnej długości, a to tego dosyć cienkie, ale udało się je fajnie upiąć, tak, że wyglądały jak długie
        3. Tu się nie znam za bardzo, bez problemu powinnaś dostać wszystkie popularne kwiaty jak róże, goździki, gerbery, storczyki, frezje... Może goździki właśnie?
        4. Krawat dopasowany kolorystycznie do kwiatów to dobry pomysł. Fiolet świetnie wygląda z klasyczną czernią.
      • bukfa Re: Kilka pytań...:-) 10.09.12, 14:15
        Wszystko fajnie, ale do ramiaczek "amerykanskich" bolerko nijak nie pasuje.
        Z kwiatow dalabym chyba storczyki.
    • t-adek [...] 10.09.12, 10:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wiola.gw Re: Ślub w Zakopanem 02.04.14, 15:01
      Ja polecam zdecydowanie Restauracje Regionalną SIUCHAJSKO. Moja siostra miała tam wesele, miejsce jest wprost przepiękne, a jedzenie przepyszne!
      Zostawiam linka do jakby ktoś chciał się zapoznać!
      www.gdziewesele.pl/Restauracje/Restauracja-Regionalna-SIUCHAJSKO.html Polecam i
      pozdrawiam!
    • justysiadp Re: Ślub w Zakopanem 10.03.16, 18:28
      Jak już palujesz ślub w Zakopanem to polecam na tę okazję usługę wspaniałego fotografa Pana Krzystofa Siwirskiego . Robi niesamowite fotografie , napewno będzie Pani zadowolona . Tutaj ma Pani jego stronę www.blackwolfstudio.pl/o-nas/ . Pozdrawiam
      • kaga9 SPAM dwunickowy 10.03.16, 21:55
        Re: Okolice Zakopanego...kto cos poleci??
        mamuska1401 10.03.16, 19:10
        Jak wesele to polecam fotografa Pana K(...)
        bylismy bardzo zadowoleni, szybko profesjonalnie, bezproblemowo.
        Rodzina, znajomi byli zachwyceni gdy widzieli niektóre nasze zdjęcia na tle najpiękniejszych zakątków Zakopanego, niektórzy nawet zazdrościli że nie skorzystali z usług Pana (...)
        Ceny też są atrakcyjne dlatego polecam.

Wyciąganie starych wątków i udawanie, że nie umie się czytać dat, jest żałosne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka