Dodaj do ulubionych

Plan Wesela

26.04.11, 07:57
Kobietki wesele zaczyna się o 18 jest piec dań gorących jak to wszystko rozplanować do tego tort i występ niespodzianka ?
Czy możece napisać jak to jest u WAS ?
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Plan Wesela 26.04.11, 13:16
      5 gorących dań serwowanych? Może jeszcze to przemyślisz, biorąc pół godziny na każde to jest 3 godziny wyjęte z wesela, plus występ, tort następna godzina przynajmniej, nie wiem czy goście będą mieli czas się pobawić. A w tych 5 daniach jest już obiad czy nie?
      • sangrita Re: Plan Wesela 26.04.11, 13:24
        Zia bejbe, Ty nie byłaś na żadnym weselu, prawda? big_grin Tort - godzina przynajmniej? O litości.
        • zia86 Re: Plan Wesela 26.04.11, 13:31
          Napisałam, że niespodzianka muzyczna plus tort to godzina, no chyba, że niespodzianka wykonuje jedną, dwie piosenki, to wtedy rzeczywiście razem pół godziny.
          • sangrita Re: Plan Wesela 26.04.11, 14:31
            Niespodzianka muzyczna formatu mniejszego niż Sting i trwająca więcej niż jedną, dwie piosenki chyba też by nie była najszczęśliwszym pomysłem wink.
    • anielica.4 Re: Plan Wesela 26.04.11, 14:39
      Kobietki aby rozwiać Wasze watpliwości niespodzianką dla gości trwa 15 minut i jet to pokaz ogni sztucznych
      • zia86 Re: Plan Wesela 26.04.11, 15:09
        A oprócz pokazu będą np. jeszcze oczepiny? I te 5 dań z obiadem czy nie? O której chcecie zakończyć, macie gości raczej imprezowych czy o 4 rano będą już tylko jednostki?
        • anielica.4 Re: Plan Wesela 26.04.11, 17:04
          Z oczepin ( odczepin) zrezygnowaliśmy mamy jeszcze open barale to już będzie non stop.
          Tak 5 dań z obiadem kończymy wtedy kiedy ostatni gośc wyjdzie.
          Trudno powiedzieć czy sie będa bawić wink Wszystko przed Nami
    • polamana-parasolka Re: Plan Wesela 26.04.11, 14:51
      Moim zdaniem 5 to za duzo. Moje wesele tez sie zacznie ok 18 i mam 4 posilki i oczywiscie najpierw obiad, drugi ok 21, trzeci po 23, o 24 tort i ostatni ok 2-2:30.
      • anielica.4 Re: Plan Wesela 26.04.11, 14:55
        polamana-parasolka napisała:
        > Moim zdaniem 5 to za duzo. Moje wesele tez sie zacznie ok 18 i mam 4 posilki i
        > oczywiscie najpierw obiad, drugi ok 21, trzeci po 23, o 24 tort i ostatni ok 2-
        > 2:30.
        I o to chodziło a możesz mi napisać jak zaczynacie wesele tzn od razu do stołów i obiadek ?
        • polamana-parasolka Re: Plan Wesela 26.04.11, 15:13
          Zaczynamy szampanem i przywitaniem na sali, a potem od razu obiad i po obiedzie 1 taniec.
          • patrycjaml Re: Plan Wesela 27.04.11, 08:34
            U nas będzie podobnie.
            Powitanie, toast szampanem, następnie obiad, potem tort.
            Potem- ok 22, 2 danie gorące, i 2 dania kokilkowe- po oczepinach i ok 2:30.
    • humanistka_recydywistka Re: Plan Wesela 27.04.11, 11:19
      Dziewczyny,

a czy któraś z Was ma 5 potraw na weselu (np. w konstelacji):
      główne+zupa
      główne
      główne
      zupa?

Bo my się zastanawiamy czy przypadkiem nie zrezygnować z jednej zupy lub głównego. Na wszystkich weselach, na których byliśmy (nawet tych trwających do białego rana), jedzenia było zdecydowanie za dużo i kiedy wjeżdżało kolejne danie na ciepło, goście jęczeli tylko z przejedzenia. W końcu jest przecież bardzo dużo przystawek, które ludzie skubią na bieżąco. To chyba niemożliwością jest zjedzenie 6 czy 7 dań na gorąco w ciągu jednej nocy?
    • angazetka Re: Plan Wesela 27.04.11, 11:34
      Znasz jakiegoś człowieka, który w ciągu 9 godzin zje pięć dań ciepłych plus jeszcze przystawki, ciasta, tort? Wywal ze dwa ciepłe dania, od razu ci się rozkład jazdy wyprostuje wink
      • doxi_mara Re: Plan Wesela 27.04.11, 15:22
        popieram!!
        • sajolina Re: Plan Wesela 27.04.11, 19:36
          Znasz jakiegoś człowieka, który w ciągu 9 godzin zje pięć dań ciepłych plus jeszcze przystawki, ciasta, tort? Wywal ze dwa ciepłe dania, od razu ci się rozkład jazdy wyprostuje wink

i do tego jeszcze znajdzie miejsce w żołądku na alkohol, inne napoje i będzie w stanie tańcować na parkieciesmile Mz, trzy ciepłe dania to max, do tego przystawki, tort, ciasta, owoce w zupełności wystarczą. Głodne wyjdą tylko wyjątkowe obżartuchytongue_out
          • dorothy_mills Re: Plan Wesela 27.04.11, 19:50
            My mieliśmy 5 dań, obiad(zupa+danie gł.) plus 4 dania serwowane.
            Obiad ok 18:00,
            Danie nr 1 ok 21:00,
            nr 2, 23:00
            nr 3 po oczepinach
            i nr 4 ok 3 w nocy.
            Plus tort i dania z zimnej płyty, ja akurat na weselach lubie ciepłe dania i tylko na nie czekam,więc nie uważałam,że mieliśmy ich za dużo(miałam pewnośc,że każdy gość znajdzie coś dla siebie). Właściwie na własnym weselu byłam w stanie zjeść tylko ostatnie danie,bo emocje już opadły i cieszyłam się,że o 3 w nocy mogłam zjeść coś ciepłego wink
      • hanna26 Re: Plan Wesela 27.04.11, 20:33
        > Znasz jakiegoś człowieka, który w ciągu 9 godzin zje pięć dań ciepłych plus jes
        > zcze przystawki, ciasta, tort?

Ja znam całkiem sporo takich ludzi. smile
        Ci ludzie przecież nie siedzą za stołem, ale tańczą. Taniec to duży wysiłek fizyczny. Wiele godzin wysiłku fizycznego daje nieraz taki właśnie efekt. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka