Dodaj do ulubionych

menu! PILNE!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:58
po ślubie cywilnym będzie przyjęcie do godz 21-22 w reatauracji, bez tańców.
Podpowiedzcie mi czy takie menu może być czy coś zmienić.
-rosół z makaronem
-ziemniaki, kluski śląskie
-kotlet, pieczeń, de'volay /nie wiem jak sie to pisze/
-surówki
-cztery rodzaje ciast /sernik, prince polo, owocowy, cycuszki/
-zimna płyta
-galareta
-barszczyk z krokietami

oczywiście napoje, alkohol, jakieś owoce /hmmmm no właśnie jakie?/

moze nie jest to zbytnio wyszukane menu ale poradźcie co byście zmieniły
-
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:26
      menu dość bogate jak na przyjęcie do 21 smile Co do owoców to zależy kiedy będzie
      ślub i na jakie owoce będzie wtedy sezon (są tańsze)ale takie uniwersalne to
      chyba winogrono, banany, mandarynki. My chcieliśmy kiwi ale kierownik
      restauracji nam odradzał (niewygodne w jedzeniu, klejące ręce itp.)
      • Gość: mysz Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:44
        ślub 5 czerwca

myślisz ze za dużo jedzenia?
        • Gość: Beata Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:58
          ja mam wesele do około 3-4 i mam niewiele więcej jedzenia (jest oczywiście tort
          weselny i śniadanie typu golonka, szaszłyki ale obiad i zimne zakąski to mam
          mniej więcej takie jak ty)a i tak wszyscy mówią,że dużo zostanie smile
          też mam ślub cywilny ale 14 sierpnia smile
          ty już niedługo, jak nerwy? ja już bym chyba chodziła po ścianach smile
          • Gość: mysz Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:04
            ja jestem totalnie wyluzowana /zawsze tak mam , nawet na studiach tak miałam,
            kamień smile/ moze też dlatego, ze mieszkamy razem i wielkich przewrotów nie będzie
            odrzuciłabym coś z jedzenia ale się boję że goście będą przy pustym stole
            siedzieli...
            • Gość: Beata Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:10
              my też razem mieszkamy (już 5 lat)
              lepiej nic nie odrzucaj, ja wolałabym żeby zostało, niż jak miałoby być za
              mało smile
              • Gość: mysz Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:12
                a nie jest jakoś za ... komunistycznie? takie obiady kojarzą mi się z
                ziemniakami z niebiesko różową dekoracją.
                może znasz cos nowocześniejszego?? smile)))
                • Gość: Beata Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:23
                  no cóż... mi też się to troszkę tak kojarzy, ale coś wymyślnego i oryginalnego
                  jest zazwyczaj dużo droższe. my robimy wesele w hotelowej restauracji i płacimy
                  150 od osoby, gdybyśmy wybrali wyszukane potrawy (a były takie!)to chyba byśmy
                  się nie wypłacili, niestety sad
                  • Gość: dalloway Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.05.04, 17:34
                    moze sprobuj zmienic zupe na jakas nowoczesniejsza - to nie powinno zasadniczo
                    wplynac na cene, a powieje swizoscia (nie zeby rosol byl zly, ale jakis taki
                    bez polotu)
                    na weselu na ktorym bylam ostatnio byl krem z pomidorow z bazylia i mozarella.
                    nie byl to krem, a mozarelli nie dostrzeglam, ale bardzo smaczne i eleganckie
                    (ta bazylia super wyglada i jednak zmienia smak w porownaniu do zwyklej
                    pomidorowy)
                    bardzo mi sie tez podobal na innym weselu krem z brokulow i krem z borowikow
                    (do wybory). zupy grzybowe sa z reguly drogie, ale brokuly to juz chyba tanicha
                    wiec moze to jest dobry pomysl?
                    • Gość: dalloway Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.05.04, 17:36
                      i moze jeszcze zastanow sie nad surowkami - moze np. zmiast marchewki i bialej
                      kapusty (wcale nie wiem czy akurat tak masz) jakies warzywka z wody? to tez
                      daje takiego "sznytu"
                      jeszcze bym sie zastanawiala nad cisatami - moze 1 ciasto i lody?
                      od ubieglego roku ciagle bywam na jakichs weselach i z moich obserwacji wynika,
                      ze lepiej od ciast ida desery (jakies musy, kremy)a cista zostaja. szkoda na
                      nie kasy, jak maja sobie lezec dla ozdoby...
                    • annb Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! 17.05.04, 17:39
                      też się przyłaczę.zamiast rosołu krem , albo jakaś gęstsza zupa z takimi
                      kuleczkami z ciasta smile
    • Gość: ewa Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.myslenice.net.pl / 80.48.244.* 17.05.04, 18:29
      a w jakim mieście masz to przyjęcie? ja miałam niedawno podobne, menu zupełnie
      inne i cena dużo niższa, nie wiem, czy tam, gdzie urządzasz jest to możliwe,
      ale super jest zupa-krem z borowików w chlebie (są takie specjalne garnuszki z
      chleba z przykrywką też z chleba) - urządzaliśmy przyjęcie w zwykłej
      restauracji i oni tam to mają w zwykłym menu, poza tym ciast trochę chyba masz
      za dużo, lepiej może owoce, winogrona, banany, mandarynki, itp., a ciasta 2?
      zastanów się jeszcze nad tym barszczykiem, bo może się komuś wylać, a co
      będzie, jak pochlapiesz sobie kieckę? Chyba że masz w bordowe kwiatuszkismile
      • elf Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! 19.05.04, 11:29
        Moim zdaniem trochę za dużo tego jedzenia. Zastanów się, czy jesteś sama w
        stanie zjeść te wszystkie dania w ciągu kilku godzin? Ja bym dała 1 ciasto i
        lody albo 2 ciasta, i zrezygnowała z galarety. Barszczyk wystarczy.
        • Gość: mysz Re: menu! PILNE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:08
          moze rzeczywiście galarete odrzuce??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka