yavanna84 01.01.12, 18:10 Jak w temacie. Macie doświadczenia z organizowaniem takich ślubów? Trudno uzyskać zgodę urzędnika? Jak w ogóle "ugryźć" ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoussshka Re: Ślub cywilny w plenerze 01.01.12, 19:14 Nie wszedzie, ale sie da. Ja najpierw rozmawialam z urzedami i salami. Jak znajdziesz sale, w ktorej takie sluby juz sie odbywaly, to bedziesz wiedziec do ktorego USC uderzac. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 10:25 Musisz się rozejrzeć po swojej okolicy, gdzie coś takiego było już organizowane, a potem być upartą i dążyć do celu U mnie najpierw pani z urzędu trzasnęła słuchawką na pytanie o ślub poza usc, a teraz wygląda na to, że wszystko zmierza ku pozytywnemu rozwiązaniu Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna84 Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 10:51 Dzwoniłam do swojego USC, krótka rozmowa z opryskliwą babką i się załamałam. Nie chcę, żeby ktoś taki udzielał mi ślubu. Oczywiście na plener nie ma szans. Powoli zaczynam rozumieć, czemu niektórzy tak dążą do kościelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 12:45 Nie ma rejonizacji w USC. Możesz wybrać dowolny. Musi tylko terenowo pokrywać obszar, na którym znajduje się miejsce, w którym chcesz wziąć ślub. Może napisz, skąd jesteś, to ktoś Ci doradzi, gdzie w Twojej okolicy jest przyjazny USC. I serio nie martw się na zapas. Nam też po pierwszych telefonach witki opadły, ale postanowiliśmy działac na 2 fronty: z jednej strony dalej walczyć o wymarzony ślub, ale też nie zabijać się dla niego, nie psuć sobie krwi niepowodzeniami, a z drugiej szukać ładnego USC. Teraz wszystko wskazuje na to, że będziemy mieć ślub w super miejscu i gratis zaoszczędzilismy sobie trochę nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 12:55 napisz, skąd jesteś lub gdzie mniej więcej chcesz mieć ślub. Trochę na ten temat tu już było i babki mogą coś podpowiedzieć. W rejonie Szczecina ślubów takich udzielają w Maciejewie i Nowym Warpnie na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna84 Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 13:05 Dziękuję Wam za pocieszenie. Jestem z Piotrkowa Tryb. a tu USC straszny. Zlokalizowałam jeszcze USC w Bełchatowie (a tam też prawdopodobnie będzie sala) i już wygląda to dużo przyjemniej. Nawet jakby z plenerem nie wyszło, to budynek USC ładny, nie wiem tylko jak wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smile89 Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 20:43 Wydaje mi się, że jest jeszcze USC w Sulejowie, ale nie wiem jak wygląda w środku. Jednak jest bliżej od Bełchatowa i ma ładne tereny Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: Ślub cywilny w plenerze 02.01.12, 20:44 Szkoda, że nie z kuj.-pom. albo z wielkopolskiego, bo ślub w plenerze miałabyś murowany Właściciel obiektu, w którym ślubowałam, bez problemu załatwił zgodę na taki ślub. Jest to naprawdę super sprawa, jedyna obawa to warunki pogodowe, dlatego dobrze mieć alternatywę w razie czego - my mieliśmy zadaszony taras (możesz obejrzeć zdjęcia na forum albo wpisz w google Pałac Rozpętek). Pamiętaj, że na ślub w plenerze konieczna jest obecność urzędnika z USC, który jest właściwy dla miejsca, w którym ślub ma się odbyć (więc nie jest to tak, że wszystko jedno, gdzie załatwiasz, chyba że najpierw załatwiasz urzędnika, a potem wybierasz obiekt na ślub w rejonie danego USC). Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Ślub cywilny w plenerze 21.01.12, 16:27 Możesz coś więcej napisać na temat możliwości zawarcia ślubu cywilnego w plenerze w Wielkopolsce, proszę! Ja w zasadzie to szukałam USC przystosowanego dla niepełnosprawnych czyli zero schodów, ale plener to by była fajna alternatywa! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: Ślub cywilny w plenerze 21.01.12, 23:40 W miejscu, gdzie ja miałam ślub i wesele, ślubują i weselą się również pary z Wielkopolski (pałac znajduje się prawie na granicy województw). USC dogadane, plener jest bez problemu. Jednak w samym budynku schody są, więc to może być dla Ciebie utrudnienie. Chyba, żeby zorganizować całe wesele w plenerze (co nie jest niemożliwe), ale to powiększa dość mocno koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Ślub cywilny w plenerze 22.01.12, 02:48 Napisz gdzie dokładnie w Wielkopolsce, to może mi sie uda podpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Ślub cywilny w plenerze 22.01.12, 17:06 Konkretnie to mieszkamy w Poznaniu, ale nie byłby wielki problem przejechać się kawałek. A w ogóle to dzięki, dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Ślub cywilny w plenerze 23.01.12, 00:17 Wiem, ze slub mozna zrobic w Korniku w zamku, moze urzednik by sie zgodzil zrobic tez w parku? Nie wiem, ale warto sprobowac, bo tam jest pieknie. Slub mozna tez zrobic w Villi Natura w Dolsku (jakies 50 km od Poznania), tam wiem, ze juz kilka slubow plenerze bylo (w tym moj) o da sie to zorganizowac bez wiekszych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
fotobern Re: Ślub cywilny w plenerze 25.01.12, 09:10 Pięknie jest w Pałacu w Krześlicach. Ok 40km od Poznania za Pobiedziskami. W pałacowym parku są udzielane śluby i cywilne i kościelne. Świetna organizacja. Zdjęcia na moim blogu Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p1 Re: Ślub cywilny w plenerze 25.01.12, 10:07 zajrzyjcie sobie na www.cywilny.com. tam są informacje na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
luna7777 Re: Ślub cywilny w plenerze 04.01.12, 20:17 Koleżanka taki planowała, ale napotkała tyle barier że zrezygnowała Odpowiedz Link Zgłoś
papermache Re: Ślub cywilny w plenerze 04.01.12, 21:43 Może przydadzą Ci się zawarte w tym artykule informacje: www.planowaniewesela.pl/warto_wiedziec/slub-w-plenerze Odpowiedz Link Zgłoś
babyaggie Re: Ślub cywilny w plenerze 19.01.12, 22:44 zajrzyj na slubcywilny.info !!! Pomogą i poradzą jak tylko będą umieli Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia Re: Ślub cywilny w plenerze 20.01.12, 20:53 Wydaje mi się, że najłatwiej to załatwić za pomocą doświadczonego miejsca weselnego. Tam, gdzie jest nasze wesele (willa z ogrodem) właścicielka jest dogadana z urzędem i bez większych kłopotów jest w stanie zorganizować ślub cywilny w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
foto-golga Re: Ślub cywilny w plenerze 21.01.12, 16:57 Urzędnicy raczej niechętnie udzielają ślubów w plenerze, ale tylko dlatego, że wygodniej im to robić w urzędzie. Robiłam zdjęcia Młodej Parze, która postanowiła wziąć ślub właśnie na łonie natury. Pani urzędnik oczywiście nie była zachwycona, ale Młodzi wzięli ją podstępęm i pod pretekstem dużej ilości gości wyprosili, żeby ślub odbył się w pensjonacie (pod dachem oczywiście ). Jednak kierowca ("ugadany" wcześniej z Młodymi, który wiózł Panią na miejsce ślubu, nieco zboczył z trasy i ku jej ogromnemu zdziwieniu wywiózł ją na łąkę . Trochę poddenerwowana udzielała ślubu, ale po ceremonii stwierdziła, że bardzo jej się taki pomysł podoba i sama poprosiła o przesłanie jej kilku zdjęć Także można... A tu relacja z tego właśnie ślubu... olgaborowska.blogspot.com/2011/08/kasia-i-marcin-23072011-fotoreportaz_8409.html Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ślub cywilny w plenerze 21.01.12, 21:47 Super! I świetna, wyluzowana PM! Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Ślub cywilny w plenerze 23.01.12, 14:58 Ja bym się nie odważyła tak przycwaniaczyć przed usc. Z praktycznego punktu widzenia: wkur*ony urzędnik może popsuć całą ceremonię, nie warto tak ryzykować. Z etycznego punktu widzenia: źle bym się czuła sama ze sobą wiedząc, że robię człowieka w bambuko, a w dniu ślubu wolałabym mieć umysł czysty i dobry Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Ślub cywilny w plenerze 21.01.12, 21:41 Miałam ślub cywilny w plenerze i to po godzinach pracy urzędu (woj. pomorskie). Nie było żadnego problemu. Zdecydowaliśmy się na miejsce pod miastem, ale z doświadczoną w tym względzie obsługą. Jedyna rada: trzeba pytać. Najłatwiej poszukać miejsca (parku, zamku, muzeum, pałacyku, restauracji), które już wcześniej miało z tym do czynienia i uderzyć - uwaga - OSOBIŚCIE do kierownika USC. Nam powiedziano "tak" wszędzie, ale może u was potrzebne będzie pielgrzymowanie. Proponuję małe "wiejskie" USC. Tam ślubów jest mniej, a ludzie przyjaźniejsi. Czyli - szukajcie nie tylko w mieście, ale tez w okolicach. A może ślub i wesele urządzicie nad morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinabo Re: Ślub cywilny w plenerze 14.02.13, 14:36 Czesc, Czy mozesz zdradzic, ktory to byl urzad? Ja planuje wesele na Mierzei Wislanej i urzednicy nie sa przychylni. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
twojewymarzonewesele [...] 15.02.12, 20:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monis-29 [...] 16.02.12, 13:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sushi_girl Re: Ślub cywilny w plenerze 17.02.12, 14:03 Ja właśnie jestem po zaklepaniu ślubu poza USC, a wcześniej organizowałam kilka takich pracując jako wedding planner. Gernealnie w Trójmieście nie ma z tym problemu nigdy, my natomiast zdecydowaliśmy się na miejscowośc pod Puckiem i w Puckim USC było trochę problemów i tekstów w stylu 'z tymi nietypowymi parami to zawsze są problemy'. Potem poszliśmy do burmistrza i on miał nastawienie 'ja się na wszystko zgadzam i to jest dla mnie zaszczyt' i przytoczyl nawet jakieś paragrafy, że decyduje "glowa" miasta i że jeżeli on się zgodzi to urzędniczki nie mają nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p1 [...] 20.02.12, 12:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna84 Re: Ślub cywilny w plenerze 20.02.12, 12:39 Już raz tutaj spamowałaś tym linkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
koala881 Re: Ślub cywilny w plenerze 18.02.13, 18:23 Świetny pomysł, zwłaszcza jak jest ładna pogoda. Polecam pamiętać o muzyce Odpowiedz Link Zgłoś